Αυτοκινητιστικά νέα

Ευχαριστω για την απάντηση , αλλα το /16 δεν είναι η ζάντα; Δεν θα ήθελα να αλλάξω και ζάντες!

ναι η ζάντα είναι.. δεν το κατάλαβα ότι δεν θες να αλλάξεις.

το 205/70/15 έχει πολύ μεγάλη διαφορά με το 195/65/15

διαφορά σε ύψος !

με έναν πολύ πρόχειρο υπολογισμό η διαφορά είναι κάπου στα 2 εκατοστά.

είναι πολύ μεγάλη, θα λέει ψέματα το κοντέρ σου, ψέματα τα χιλιόμετρα που διανύεις, πιθανόν και προβλήματα στο ABS όπως λέει ο φίλος παραπάνω.

Με όσα μου λέτε , δεν το συζητάω καν το να αλλάξω το προφιλ χωρις να αλλαξω ζαντα.

όποτε καταλήγω στο να βάλω πάλι λάστιχα για φορτηγάκι ή λάστιχα επιβατικου απο καμια" περίεργη" εταιρεία ( υποθετω θυγατρική κάποιας μεγαλης) . Κατι τσέχικα μου προτειναν στο βουλκανιζατερ, αλλα του ειπα οτι θα το σκεφτω.

Μπλεξαμε δηλαδη...

Με όσα μου λέτε , δεν το συζητάω καν το να αλλάξω το προφιλ χωρις να αλλαξω ζαντα.

όποτε καταλήγω στο να βάλω πάλι λάστιχα για φορτηγάκι ή λάστιχα επιβατικου απο καμια" περίεργη" εταιρεία ( υποθετω θυγατρική κάποιας μεγαλης) . Κατι τσέχικα μου προτειναν στο βουλκανιζατερ, αλλα του ειπα οτι θα το σκεφτω.

Μπλεξαμε δηλαδη...

είναι πολύ μικρή η ζάντα σου για το συνολικό ύψος του ελαστικού, γι'αυτό "βλέπεις" λάστιχα για ημιφορτηγά.

15άρες σήμερα φοράνε κάτι suzuki swift κλπ...

αν αλλάξεις σε 16άρες (μη σου πω και 17άρες) θα δεις άλλη συμπεριφορά στο κράτημα του αυτοκινήτου.. (φυσικά η άνεση θα "χειροτερέψει" αφού το αυτοκίνητο δεν θα "πατάει" σε μπαλόνια)

Δεν είναι μόνο αυτό. Για να βγει με χαμηλότερο προφίλ η ίδια διάμετρος θα θέλει φαρδύτερο πέλμα και η ζάντα του δεν έχει το απαιτούμενο πλάτος γι' αυτό.

Δυστυχώς η μόνη λύση είναι να αλλάξεις σε 16άρες ζάντες που θα είναι και πιο φαρδιές.

Δεν είναι μόνο αυτό. Για να βγει με χαμηλότερο προφίλ η ίδια διάμετρος θα θέλει φαρδύτερο πέλμα και η ζάντα του δεν έχει το απαιτούμενο πλάτος γι' αυτό.
Γι'αυτό δεν του το πρότεινα.. άσε το που θα πάει η κατανάλωση...

Δυστυχώς η μόνη λύση είναι να αλλάξεις σε 16άρες ζάντες που θα είναι και πιο φαρδιές.
Ε ναι.. δεν γίνεται κάτι άλλο.

• Like
Reactions: Pleo
Σας ευχσριστω πολυ για τις πληροφοριες!

Θα ψαξω λίγο να δω τι παιζει με τις ζαντες (κόστος ) και θα αποφασίσω...

Το να αυξηθει η καταναλωση με τις 16αρες ειναι ενα θεμα , γιατι δεν καιει και λίγο...
Έχω βαλει αέριο εδω και 3-4 χρόνια αλλα και παλι ...

Πήρε η κόρη μου ένα Toyota Chr hybrid και ανάθεμα και αν κατάλαβα πως δουλεύει.
Το έβαλα στο eco και τώρα πρέπει να διαβάσουμε 500 σελίδες μανιουαλ,μπας και μπορέσει να το παρκάρει γιατί αυτό καταλαβαινει οτι υπάρχει εμπόδιο και ΔΕΝ την αφήνει να κάνει ούτε πόντο μπρος ή πίσω.
Γ@μω τις τεχνολογίες σας μέσα 😡

Last edited:
όποτε καταλήγω στο να βάλω πάλι λάστιχα για φορτηγάκι ή λάστιχα επιβατικου απο καμια" περίεργη" εταιρεία
Μια ματιά στο σκρούτζ δείχνει ότι υπάρχουν λάστιχα (από γνωστές εταιρίες) σε αυτή τη διάσταση σε Hankook, Falken και Uniroyal. Μόνο το Falken λέει VAN. Το Hankook μάλιστα έχει ένδειξη Α στο βρεγμένο. Φυσικά και τα τρία έχουν διπλάσια τιμή από τις "περίεργες" μάρκες.

Το να αυξηθει η καταναλωση με τις 16αρες ειναι ενα θεμα , γιατι δεν καιει και λίγο...
Όντως δεν έχει πολλά, αλλά έχεις επιλογές. Δεν θα έβαζα με τίποτα λάστιχα για βαν.

Το παρακάτω νομίζω είναι ιδανικό για το αυτοκίνητό σου

Και λίγο οικονομικότερο

Last edited:
To CrossContact λέει ότι είναι για "SUV και οχήματα όλων των εδαφών" προσαρμοσμένο στις "ανάγκες των οδηγών που ταξιδεύουν σε άσφαλτο αλλά και σε ήπιους χωματόδρομους". Έχει ένδειξη M+S.

δεν θα αυξηθεί η κατανάλωση με τις 16άρες αν μείνει το φάρδος (πάτημα) του ελαστικού στα ίδια επίπεδα (διάσταση).

μόνο η άνεση θα μειωθεί.

Αυτά που προτείνετε είναι 205/70/15 όμως.

Υποθέτω πως αν χωράνε στη ζάντα μου στο πλάτος , δεν θα έχουμε όλα τα υπόλοιπα θέματα με τα λάστιχα χαμηλότερου προφίλ. Χωράνε όμως;

Σε ενα ακομα κατάστημα που ρώτησα, μου πρότεινε κάτι κορεατικα nexen n' blue hd plus σε 205/70/15 . (Aκομα και εδω hd :ROFLMAO:.Nα τον ρωτησω αν βγαινει και σε 4Κ; )

Last edited:
  • Haha
Reactions: vlad66

Υποθέτω πως αν χωράνε στη ζάντα μου στο πλάτος , δεν θα έχουμε όλα τα υπόλοιπα θέματα με τα λάστιχα χαμηλότερου προφίλ. Χωράνε όμως;

Σε ενα ακομα κατάστημα που ρώτησα, μου πρότεινε κάτι κορεατικα nexen n' blue hd plus σε 205/70/15 . (Aκομα και εδω hd :ROFLMAO:.Nα τον ρωτησω αν βγαινει και σε 4Κ; )
205/70/15 δεν είπες ότι είναι η "μαμά" διάσταση; Πάντα είναι καλό να διατηρούμε την αρχική διάσταση του κατασκευαστή εκτός αν έχουμε τρελά θέματα μαζί της.

μα 205/70/15 δεν φοράει τώρα το αυτοκίνητο ;;

ίδια διάσταση σου προτείνουν , αλλά για επιβατικά

Έχετε δίκιο... Δικό μου το λάθος από την αρχή!Έκανα λάθος στο πρώτο post . Τώρα το είδα ξανά. Εγώ έχω τώρα 195 70 15 της continental το οποίο είναι για van.

Η προτεινόμενη διάσταση σύμφωνα με τη HONDA είναι σε 15αρα ζάντα : 195 70 15 ή
σε 16αρα ζαντα : 205 60 16.

Συγγνώμη αν σας έβαλα σε τζάμπα κόπο.

• Like
Reactions: vlad66
Έχετε δίκιο... Δικό μου το λάθος από την αρχή!Έκανα λάθος στο πρώτο post . Τώρα το είδα ξανά. Εγώ έχω τώρα 195 70 15 της continental το οποίο είναι για van.

Η προτεινόμενη διάσταση σύμφωνα με τη HONDA είναι σε 15αρα ζάντα : 195 70 15 ή
σε 16αρα ζαντα : 205 60 16.

Συγγνώμη αν σας έβαλα σε τζάμπα κόπο.
Όντως αυτή είναι σούπερ περίεργη διάσταση. Αυτό που θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου θα ήταν να πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda και να τους ζητήσω προσφορά για λάστιχα για το συγκεκριμένο να δεις τι θα σου προτείνουν. Ναι οι τιμές είναι συνήθως χάλια, αλλά επειδή θα είναι προσφορά από εξουσιοδοτημένο τουλάχιστον θεωρητικά το λάστιχο που θα σου προτείνουν θα είναι σωστό για το αυτοκίνητό σου και μετά δρας ανάλογα.

Όντως αυτή είναι σούπερ περίεργη διάσταση. Αυτό που θα έκανα αν ήμουν στη θέση σου θα ήταν να πάω σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο της Honda και να τους ζητήσω προσφορά για λάστιχα για το συγκεκριμένο να δεις τι θα σου προτείνουν. Ναι οι τιμές είναι συνήθως χάλια, αλλά επειδή θα είναι προσφορά από εξουσιοδοτημένο τουλάχιστον θεωρητικά το λάστιχο που θα σου προτείνουν θα είναι σωστό για το αυτοκίνητό σου και μετά δρας ανάλογα.

Ευχαριστώ για τη συμβουλη .
Πέρασα πριν λίγο από συνεργειο Honda , καθως γυρνούσα απο τη δουλεια , και μου ειπε οτι λογικά μπαίνει και 205 λάστιχο. Μου πρότειναν όμως να μειώθει το προφίλ και να βαλω 205 /65/15 , γιατί αυτή η διάσταση θα έχει μικρότερη απόκλιση από οτι το 205/70/15 σε σχεση με το 195/70/15 που είναι το σωστο.

Το εψαξα λίγο σε εναν calculator και όντως ετσι είναι :

1% απόκλιση στο ύψος , στην περιφερεια και στα χλμ / ωρα.

Αν βάλω 205/70/15 η απόκλιση γινεται περίπου 2,1% στα παραπάνω.

και άργησαν... Αυτή ειναι η Ελλάδα γινομαστε ντιρλα-οποιον παρει ο Χαρος και ενημερωνομαστε που εχει μπλοκο

View attachment 259352

Θα αρχίσουν να συλλαμβάνουν και αυτούς που δηλώνουν στο Waze μπλόκο τώρα; Πάμε καλά; Αν το Waze είναι νόμιμο γιατί είναι παράνομο το viber group;

Edit: Φαντάζομαι ότι μιλάνε για ελεύθερο γκρουπ χωρίς πληρωμή που ο καθένας γράφει ότι θέλει αλήθεια ή ψέματα. Αν μιλάμε για συνδρομητικό που υπήρχε διπλοτσεκάρισμα των ανακοινώσεων, τότε ναι καλά έκαναν και τους έπιασαν.

Last edited:
  • Like
Reactions: Tzimisce