Αυτοκινητιστικά νέα

δηλαδη Γιωργο σου ειναι αδιαφορο να ειμαι τυφλα να μαθαινω που ειναι το μπλοκο να πηγαινω απο παραδρομους και να σκοτωσω τα παιδια σου;

• Like
Reactions: DimAsi
To ίδιο πράγμα κάνει και το Waze πρακτικά, που δεν είναι παράνομο.
Αυτό νομίζω εννοεί ο Γιώργος.

Άρα οι 200.000 δολοφόνοι θα παίρνουν ταξί ή θα πίνουν λιγότερο ?

Μέσα στη μπουρού μέχρι να σβήσει ο ήλιος για να μη μας κλαίνε οι οικογένειές μας αφού δε βάζουν μυαλό

• Like
Reactions: Kosh
τι σημαινει νομιμο waze και παπαριτσες μανιτσα μου που λεει και ο Μπαμπης ;
Σοβαρα μιλαμε τωρα ; Λιγακι με το νομιμο και ηθικο υπαρχει θεμα γενικο τελικα

• Like
Reactions: DimAsi
Άρα οι 200.000 δολοφόνοι θα παίρνουν ταξί ή θα πίνουν λιγότερο ?

Μέσα στη μπουρού μέχρι να σβήσει ο ήλιος για να μη μας κλαίνε οι οικογένειές μας αφού δε βάζουν μυαλό
Μα προφανώς συμφωνώ για τις ποινές του ΚΟΚ κλπ κλπ.

Όμως υπάρχει ένα θέμα γενικότερο με το πως χρησιμοποιούνται οι νόμοι κλπ.
Όπως ο νόμος έχει πει ότι απαγορεύονται και τα ραντάρ που πιάνουν τα ραντάρ της τροχαίας όπως και τα αντιραντάρ έτσι να πουν ξεκάθαρα τι επιτρέπεται και τι όχι σε σχέση με τη ενημέρωση.

Το Waze και τόσα άλλα λογισμικά από μεγάλες εταιρίες που ενημερώνουν για κάμερες κλπ το κάνουν νόμιμα αλλιώς μια πολυεθνική σαν την google δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να το διανέμει.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποια η διαφορά του Waze από το Viber group με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πληρωμή στη μέση ή κάποιοι που τσεκάρουν τις ανακοινώσεις που βγαίνουν. Εκεί πήγαινε το σχόλιό μου. Άρθρο που διάβασα λέει ότι είναι ποινικό αδίκημα αυτό που γινόταν στα γκρουπ του viber ενώ για το waze αν ήταν παράνομο δεν θα ήταν ενεργοποιημένο στην Ελλάδα...Κάμερες πχ έχουν αρκετά σοβαρά λογισμικά, πχ TomTom.

Επίσης μου αρέσει για παράδειγμα πολύ το Γερμανικό μοντέλο που σου λέει ότι μπορείς να πιεις τη μπύρα σου και να οδηγήσεις (έχει όριο 0.005), αλλά αν εμπλακείς σε ατύχημα τότε έχεις ποινικές ευθύνες ακόμη και με 0.003 ανίχνευση που δεν θα είχες πρόστιμο σε μπλόκο αν αποδειχθεί ότι έκανες οδηγικό λάθος. Σε βάζει απέναντι στον εαυτό σου.

Μα προφανώς συμφωνώ για τις ποινές του ΚΟΚ κλπ κλπ.

Όμως υπάρχει ένα θέμα γενικότερο με το πως χρησιμοποιούνται οι νόμοι κλπ.
Όπως ο νόμος έχει πει ότι απαγορεύονται και τα ραντάρ που πιάνουν τα ραντάρ της τροχαίας όπως και τα αντιραντάρ έτσι να πουν ξεκάθαρα τι επιτρέπεται και τι όχι σε σχέση με τη ενημέρωση.

Το Waze και τόσα άλλα λογισμικά από μεγάλες εταιρίες που ενημερώνουν για κάμερες κλπ το κάνουν νόμιμα αλλιώς μια πολυεθνική σαν την google δεν θα έμπαινε στη διαδικασία να το διανέμει.

Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι ποια η διαφορά του Waze από το Viber group με δεδομένο ότι δεν υπάρχει πληρωμή στη μέση ή κάποιοι που τσεκάρουν τις ανακοινώσεις που βγαίνουν. Εκεί πήγαινε το σχόλιό μου. Άρθρο που διάβασα λέει ότι είναι ποινικό αδίκημα αυτό που γινόταν στα γκρουπ του viber ενώ για το waze αν ήταν παράνομο δεν θα ήταν ενεργοποιημένο στην Ελλάδα...Κάμερες πχ έχουν αρκετά σοβαρά λογισμικά, πχ TomTom.

Επίσης μου αρέσει για παράδειγμα πολύ το Γερμανικό μοντέλο που σου λέει ότι μπορείς να πιεις τη μπύρα σου και να οδηγήσεις (έχει όριο 0.005), αλλά αν εμπλακείς σε ατύχημα τότε έχεις ποινικές ευθύνες ακόμη και με 0.003 ανίχνευση που δεν θα είχες πρόστιμο σε μπλόκο αν αποδειχθεί ότι έκανες οδηγικό λάθος. Σε βάζει απέναντι στον εαυτό σου.
Γιώργο σε ένα κράτος όπως είναι η Ελλάδα αυτά δε δουλεύουν.
Στη Γερμανία το λένε κ στο ραδιόφωνο που είναι το μπλόκο.Αυτό είναι παράνομο ? Ξέρεις ότι άμα σε πιάσουν πάει κ το αμάξι , πας κι εσύ .

Εδώ ? Τι σκλήρυναν κ πόνεσε κ έπεσαν όλοι πάνω στο Waze κ γιατί πήγαν τα καλόπαιδα μέσα ..Ειδικά στην Κρήτη που πεθαίνει κι από ένας κάθε μέρα είχαν 28.000 μέλη .Αυτοί γιατί δεν το χρησιμοποιούσαν κ έπαιρναν πληροφορίες από το Waze.

Δηλαδή τι ? κ τους πιάσανε κ είναι αθώοι αφού τα έχει το Waze οπότε θα πει ο δικηγόρος τους ότι τα "παιδιά " δεν έκαναν κ κάτι μωρέ ... Ο Larry έχει δίκιο περί ηθικού κ νόμιμου .Έλεος

Σε μια παρόμοια συζήτηση λίγο καιρό πριν, ένας μου είπε πως είναι καλό να υπάρχουν αυτά γιατί μαθαίνουν για τα μπλόκα και δεν τρέχουν, οπότε είναι και πιο ασφαλείς οι δρόμοι έτσι...
Ήθελα να κάνω high five με την μούρη μου και τον τοίχο με αυτό και άλλα που άκουσα.

Στην Ιταλία έχει υποχρεωτικά πινακίδες πριν από κάθε μπλόκο. Όχι οι γενικές "η οδός επιτηρείται" αλλά "έλεγχος ταχύτητας σε 1km". Αυτό γιατί είναι πρόβλημα; Ο σκοπός είναι να τηρούνται τα όρια, ή να κόβονται κλήσεις;

Στην Ιταλία έχει υποχρεωτικά πινακίδες πριν από κάθε μπλόκο. Όχι οι γενικές "η οδός επιτηρείται" αλλά "έλεγχος ταχύτητας σε 1km". Αυτό γιατί είναι πρόβλημα; Ο σκοπός είναι να τηρούνται τα όρια, ή να κόβονται κλήσεις;
Αυτό είναι το ρεζουμέ. Και είναι λογικό να σκεφτόμαστε έτσι στην Ελλάδα που πας στην Εθνική οδό που έχει όριο 100 κμ/ώρα, έρχεται μια στροφή με το όριο στα 80 κμ/ώρα και μετά κατηφόρα και 70 όριο και το μπλόκο να είναι εκεί.
Ή όρια από ανέκδοτο χωρίς να έχει προηγηθεί η νόμιμη οδός που λέει ότι για να παραληφθεί ένας νέος κλειστός αυτοκινητόδρομος από τον εργολάβο πρέπει να έχει όριο 130 παντού και απαιτείται υπουργική απόφαση για μείωση των ορίων σε συγκεκριμένα τμήματα με αναλυτική τεκμηρίωση σε τεχνική μελέτη και πας από Αντίριο μέχρι Ιωάννινα και δεν έχει 130 πουθενά.

Για τα αλκοτέστ μακάρι να ενσωματωθούν στα αυτοκίνητα αισθήρες να φυσάμε και να μην παίρνει μπροστά αν έχουμε πιει. Το ευτυχές είναι ότι από το καλοκαίρι του 2024 η προεγκατάσταση υπάρχει σε όλα τα καινούργια οχήματα σε όλη την ΕΕ και θέλει μόνο τον αισθητήρα.

Άλλο όμως αυτά και άλλο να μου πουν ότι είναι ποινικό αδίκημα να έχω το waze στο αυτοκίνητο. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.

• Like
Reactions: ln()
παιδες εγω για τα πιωματα μιλαω και τα μπλοκα 99% ειναι για το ντιρλα ντα ντιρλα νταντα
δεν νομιζω οτι οι 210.000 νοιαζοντουσαν για τα ορια και την ταχυτητα
Για να πινουν τον κωλο τους σαν τον γκομενο της Βανδης και να μην βλεπουν μπροστα τους αλλα ομως να δουμε απο που θα παμε σπιτι

Για τα αλκοτέστ μακάρι να ενσωματωθούν στα αυτοκίνητα αισθήρες να φυσάμε και να μην παίρνει μπροστά αν έχουμε πιει. Το ευτυχές είναι ότι από το καλοκαίρι του 2024 η προεγκατάσταση υπάρχει σε όλα τα καινούργια οχήματα σε όλη την ΕΕ και θέλει μόνο τον αισθητήρα.

Άλλο όμως αυτά και άλλο να μου πουν ότι είναι ποινικό αδίκημα να έχω το waze στο αυτοκίνητο. Καμία σχέση το ένα με το άλλο.
Γιώργο ο γνωστός Ελληνάρας ή Ελληνάρες θα το προβλέψει κ αυτό .

Όσο αφορά το άλλο το Waze δεν είναι ποινικό αδίκημα αλλά η κατηγορία είναι "διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων και για επικίνδυνες παραβάσεις στην οδική συγκοινωνία" για τα καλόπαιδα .

Καμία σχέση λοιπόν το ένα με το άλλο διότι θα ήταν ποινικό και για το Viber που φιλοξενεί τέτοιο θέμα/group.

Eχω ταξιδέψει πάρα πολλές φορές στην Ευρώπη με το αυτοκίνητό . Υπερβολικά πολλές! Δεν θα πω για τις «πολιτισμένες» χώρες Ιταλία, Γαλλία, Βέλγιο, Ελβετία κ.λπ. και το όριο ταχύτητας. Θα πω όμως ότι ακόμη και σε χώρες που εμείς τις θεωρούμε υποδέεστερες όπως π.χ. η Κροατία, το Μαυροβούνιο, ακόμα και η Αλβανία σε κάποια σημεία δεν τολμάει κανείς να υπερβεί το όριο ταχύτητας, ούτε να οδηγήσει μεθυσμένος.

Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα που επιμένουμε να κάνουμε «επανάσταση» οδηγώντας παραβατικά είναι πρωτόγνωρο!

• Like
Reactions: chocbhed
Αυτό το πράγμα στην Ελλάδα που επιμένουμε να κάνουμε «επανάσταση» οδηγώντας παραβατικά είναι πρωτόγνωρο!
Πόσο δίκαιο έχεις...Πάνω από 2-3% του ορίου ΜΟΝΟ στην Ελλάδα έχω πάει. Και έχω οδηγήσει σε αρκετές χώρες σε 3 ηπείρους.
Αλλά ξέρεις ποια είναι η διαφορά; Σχεδόν ποτέ δεν έχω νιώσει ότι το όριο που τηρώ είναι "χαζό", "χωρίς λόγο" κλπ, κάτι που το νιώθω κάθε φορά που βλέπω 80 κμ/ώρα σε κλειστό αυτοκινητόδρομο στην Ελλάδα σε ευθείες χιλιομέτρων, ενώ ο ΚΟΚ προβλέπει μέχρι 130 όριο εκεί...Στις ΗΠΑ ναι είχαν χαμηλά όρια κάποιες πολιτείες, αλλά είχαν το μέγιστο προβλεπόμενο όριο όπου χρειαζόταν, ενώ στην Ελλάδα γίνεται σπάνια αυτό.

Βέβαια η κουβέντα πήγε αλλού. Άλλο τα μπλόκα για αλκοτεστ, άλλο τα μπλόκα για ταχύτητα, άλλο η γενικότερη ενημέρωση (πχ waze) και άλλο στοχευμένοι τρόποι για να πίνουμε και να οδηγουμε το οποίο ευτυχώς έχει γίνει ποινικό αδίκημα στον νέο ΚΟΚ.

Ξέρετε ότι ο οικοτουρισμός στη Γαλλία έχει υποστεί μεγάλη κάμψη μετά την μείωση του ορίου για το αλκοόλ; Ούτε γευσιγνωσια στο οινοποιείο δεν μπορείς να κάνεις πια.

Ξέρετε ότι ο οικοτουρισμός στη Γαλλία έχει υποστεί μεγάλη κάμψη μετά την μείωση του ορίου για το αλκοόλ; Ούτε γευσιγνωσια στο οινοποιείο δεν μπορείς να κάνεις πια.
Να πάνε με βανάκι ,

Στη Σκοτία που όλοι γυρίζουν από αποστακτήριο σε αποστακτήριο γιατί δεν οδηγούν μεθυσμένοι; Υπάρχουν τρόποι....

• Like
Reactions: DimAsi and Larry
Κατ αρχήν ο γευσιγνώστης κατά το wine tasting δεν πίνει.Δοκιμάζει μια γουλιά κρασί και το φτύνει.

• Like
Reactions: Tzimisce