Αυτοκινητιστικά νέα

μπας και δεν σου αρέσει ούτε και η σοκολάτα ;;;;;;
Τρώω κάθε μέρα σοκολάτα μετα το φαγητό . Δεν έχουν σχέση τα δυο προϊόντα. Ο καφές για τον δικό μου εγκέφαλο έχει μυρωδιά ακαθαρσιας. Και δεν θα είναι τυχαίο που ο ακριβότερος καφές έχει παρόμοια διαδικασία παραγωγής

• Haha
Reactions: vlad66
Είχα διαβάσει και εγώ μια έρευνα ότι οι νεώτερες γενιές δεν πίνουν και δεν καπνίζουν το οποίο είναι σωστό.
1. Βάζεις και τους -ολοένα αυξανόμενους- μουσουλμάνους μέσα;
2. Έχω κι εγώ έναν φοιτητή που λέει όχι στο ποτό και στο τσιγάρο, αλλά λέει ναι στο χασισάκι που είναι φυσικό φυτικό προϊόν!

Καφές και σοκολάτα είναι αδελφάκια... :)
Για αυτό είναι αναπόφευκτο τα περισσότερα είδη καφέ να έχουν γεύση σοκολάτας (μεταξύ άλλων).
Δεν έχουν σχέση σαν γεύση και μυρωδιά. Το ότι βάζουν γεύσεις σοκολάτας σε καφέδες είναι για φτιάξουν την απαίσια γεύση τους

Μάλλον πρέπει να σας φτιάξουμε καφέ...από σωστούς κόκκους, ψημένους σωστά, κομμένους σωστά, και εκχειλισμένους σωστά...:D
Τα έμαθα όλα αυτά όταν αποφάσισα ότι θέλω να κόψω την ζάχαρη από τον καφέ.

• Like
Reactions: ln()
Μάλλον πρέπει να σας φτιάξουμε καφέ...από σωστούς κόκκους, ψημένους σωστά, κομμένους σωστά, και εκχειλισμένους σωστά...:D
Τα έμαθα όλα αυτά όταν αποφάσισα ότι θέλω να κόψω την ζάχαρη από τον καφέ.
Το χειρότερο μου ήταν όταν για να πάω σπίτι μετά το σχολείο έπρεπε να περάσω από ένα καφεκοπτειο . Ξέρεις τι τραύμα για το στομάχι μου ήταν αυτό πηγαίνοντας νηστικός να φάω το μεσημεριανό μου ;

Η συζήτηση είναι τελείως off topic Είναι όπως όταν μιλάω σε κάποιους που τους αρέσει ο κολιανδρος ότι είναι στα να τρώω σαπούνι και προσπαθούν να με πείσουν για το αντίθετο

εγώ πάντως καφέ που έχει περάσει από το πεπτικό σύστημα του ελέφαντα ( ή οποιουδήποτε άλλου είδους) και έχει "απορριφθεί" από τον πάτο του, δεν πίνω....

φραπόγαλο ζεστό ή κρύο μέχρι να σβήσει ο ήλιος....

Επιτέλους έγινε όμορφο το leaf .

Βέβαια σαν τιμή φοβάμαι ότι θα τα βρει σκούρα με τους Κινέζους

Δεν ήταν η ομορφιά το πρόβλημα του αλλά το ότι οι μηχανικοί πήραν διαζύγιο με οποιαδήποτε έννοια της μηχανικής.
Λάνσαραν αυτοκίνητο χωρίς ψύξη στα στοιχεία της μπαταρίας. Εάν πήγαινες σε εθνικό υπερθερμαινόταν, ήθελε όλο το βράδυ για να κρυώσει. Μετά από ελάχιστα χρόνια κατέληγε με μικρότερη αυτονομία από ηλεκτρικό πατίνι.

Αστεία εταιρία.

Δεν ήταν η ομορφιά το πρόβλημα του αλλά το ότι οι μηχανικοί πήραν διαζύγιο με οποιαδήποτε έννοια της μηχανικής.
Λάνσαραν αυτοκίνητο χωρίς ψύξη στα στοιχεία της μπαταρίας. Εάν πήγαινες σε εθνικό υπερθερμαινόταν, ήθελε όλο το βράδυ για να κρυώσει. Μετά από ελάχιστα χρόνια κατέληγε με μικρότερη αυτονομία από ηλεκτρικό πατίνι.

Αστεία εταιρία.
Διαβάζω ότι στην Ελλάδα θα ζητάνε 34.000 για την έκδοση με την 56αρα μπαταρία....
Και μετά λένε γιατί η BYD ειναι πρώτη σε πωλήσεις ηλεκτρικών...

Αστεία εταιρία.
Ψύξη είχε, απλώς δεν είχε υδρόψυξη. Σε ταξίδια με νορμάλ ταχύτητες δεν έκανε rapid gate. Rapid gate έκανε στην DC φόρτιση. Αν έχεις ένα Leaf και το φορτίζεις συνέχεια AC και το έχεις για πόλη και μικρά ταξίδια δε κάνει ποτέ overheat η μπαταρία. Δε θα το έλεγα "διαζύγιο με οποιαδήποτε έννοια της μηχανικής" λοιπόν για μία απόφαση που πάρθηκε πριν 15 χρόνια (τα πρώτα Leaf βγήκαν το 2010) αλλά ως απόφαση για χαμηλότερο κόστος παραγωγής. Τα αντίστοιχης ηλικίας Tesla ναι μεν είχαν υδρόψυξη αλλά ήταν και πολύ ακριβότερα. Η 2η έκδοση που έχουμε μέχρι και σήμερα είναι του 2017. Απλώς δείχνει την ηλικία του. Το μόνο λάθος που αναγνωρίζω εγώ στη Nissan είναι ότι δεν είχε νόημα να βγάλει την έκδοση με τις 62KWh από τη στιγμή που δε μπορούσε να την ψύξει σε ταξίδια με DC φορτίσεις. Αν δεν έβγαζε ποτέ την 62αρα και έμενε με τις μικρές 20-30 και max την 40αρα δε θα εμφανιζόταν στην πράξη ποτέ το πρόβλημα της έλλειψης υδρόψυξης.

Δεν είναι smart fortwo το leaf. Κατηγορία C είναι, κάλλιστα κάποιος που δεν έχει εναλλακτική, γνωρίζοντας πως θα ταλαιπωρηθεί θα μπορούσε να το κάνει και ταξίδι.
Το ότι εάν είχε πάνω από 30 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία και πήγαινες για πάνω από μια ώρα με την "μη-νορμάλ" ταχύτητα των 100χλμ, εμφάνιζε μήνυμα υπερθέρμανσης, πρόκειται περί ντροπής. Υπάρχουν δε αναφορές για τραγικές καταστάσεις.

Εάν καλόπιστα δεχθεί κανείς πως το 2011 έκαναν συμβιβασμό, στο facelift, στο επόμενο model year, περιμένεις να διορθωθεί.

Κάτι τέτοια γίνονταν σε κακόφημους κατασκευαστές της δεκαετίας του 90 και τους πέρναγαν γενεές 14 -και καλώς.

Δεν είναι έτσι, η πρώτη σειρά (2010-2017) είχε μπαταρίες 20 και 30 KWh. Ήταν δηλαδή ένα αυτοκίνητο περιορισμένου βεληνεκούς και σίγουρα όχι για ταξίδια. Στη δεύτερη σειρά (2017-2024) το έβγαλαν με 40αρα και 62αρα. Ουσιαστικά μόνο η 62αρα έχει το πρόβλημα που αναφέρεις. Στο link το πρόβλημά του ήταν πως φόρτισε με DC, έγινε rapid gate και μετά όντως δε μπορούσε να τρέχει πάνω από τα 100km/h αφού ήδη είχε φτάσει 50+ βαθμούς η μπαταρία. Αν όμως ξεκινούσες να κάνεις 250km με 130 χωρίς φόρτιση δεν υπερθερμαίνεται.

edit: στην ουσία η αερόψυξη ενώ ήταν οριακά ικανή για τις 20-30 και 40KWh, ήταν τελείως αδύναμη για την 62αρα. Συν ότι αύξησαν την ταχύτητα φόρτισης από τα 40KW στα 70-80KW, έδεσε το γλυκό. Το λάθος λοιπόν ήταν η 62αρα, πολύ μεγάλος όγκος για να ψυχθεί με αερόψυξη

Άλλο ένα θανάσιμο τροχαίο σε μετωπικά διόδια. Πότε επιτέλους θα καταργηθούν; Αυτό το χάλι μόνο στη χώρα μας υπάρχει. Στους κλειστούς αυτοκινητόδρομους πρέπει να καταγράφεσαι στην είσοδο και να χρεώνεσαι στην έξοδο.

Τα διόδια που κολλάνε; Ανεξάρτητα με το αν πρέπει/χρειάζεται/whatever να υπάρχουν στους δρόμους κλπ το άρθρο λέει το ένα όχημα έχασε τον έλεγχο και μπήκε στο αντίθετο ρεύμα. Υπάρχει άλλο άρθρο που αναφέρει διόδια και την εμπλοκή τους;

• Like
Reactions: chocbhed and Larry
Στον παράδρομο, στο ύψος των διοδίων.
Όχι στα διόδια.
Με βροχή, πήγαινε ο μακάκας με τα 1000 στον παράδρομο και σκότωσε τον άνθρωπο που ερχόταν από την άλλη.
Δεν έβρισκε σε καμιά κολώνα τουλάχιστον να μην πάρει τον άλλον τον άνθρωπο στο λαιμό του;

• Like
Reactions: donk and avpap