Αυτοκινητιστικά νέα

Όπως γράφει και τον άρθρο, ο χώρος επιλέχθηκε πρωτίστως με στόχο να εξυπηρετεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για να τιγκαρουν όσοι βγαίνουν από τα πλοία.
Αν φτάσει ομως κάποιος σε λιμάνι με 60% μπαταρία, που απαγορεύεται να μπει σε πλοίο βάσει της τελευταίας ευρωπαϊκής οδηγίας , τι κάνει;
Γύρω γύρω όλοι μέχρι να πάει στο 40% ; Γίνεται να κάνει αποφόρτιση σε αυτους τους φορτιστές ή δεν υποστηρίζεται καθόλου η αποφόρτιση;

Όπως γράφει και τον άρθρο, ο χώρος επιλέχθηκε πρωτίστως με στόχο να εξυπηρετεί το λιμάνι της Ηγουμενίτσας για να τιγκαρουν όσοι βγαίνουν από τα πλοία.
Αν φτάσει ομως κάποιος σε λιμάνι με 60% μπαταρία, που απαγορεύεται να μπει σε πλοίο βάσει της τελευταίας ευρωπαϊκής οδηγίας , τι κάνει;
Γύρω γύρω όλοι μέχρι να πάει στο 40% ; Γίνεται να κάνει αποφόρτιση σε αυτους τους φορτιστές ή δεν υποστηρίζεται καθόλου η αποφόρτιση;

το μετρο ειναι καραγκιοζιλικι

ας βαλουν ενα σκαφος ειδικο για ηλεκτρικα στο κατω κατω με συγχρονα μεσα πυροσβεσης

Όχι δε γίνεται αποφόρτιση και 20% SoC δε το ρίχνεις κάνοντας γύρω γύρω. Αν έχεις προγραμματίσει είσοδο σε φέρυ κανονίζεις να φτάσεις με 40% δυστυχώς.

• Like
Reactions: avpap
Το μεγάλο πρόβλημα δεν είναι οι σταθμοί εκφόρτισης, αλλά τα ηλεκτρικά οχήματα καθαυτά.
Πρώτα από όλα σε επίπεδο πρωτόκολλων / προτύπων είμαστε μια χαρά (ISO 15118-20, CCS).
Λίγο αναλυτικά:
- Πρέπει ο σταθμός να υποστηρίζει σε επίπεδο προτοκόλων την εκφόρτιση.
- Πρέπει το hardware του σταθμού να υποστηρίζει αμφίδρομη μεταφορά ενέργειας.
Ακόμη και αν αυτό συμβαίνει - που νομίζω ότι δεν συμβαίνει πουθενά, άσχετο αν τα πρότυπα το προβλέπουν - έχεις και το αυτοκίνητο.
Στην καλύτερη σήμερα δεν έχεις vehicle-to-grid, αλλά vehicle-to-load και στην πράξη μπορούν να δώσουν ρεύμα σε κάποια συσκευή μέσω μιας σούκο πρίζας (είτε απευθείας, είτε μέσω αντάπτορα που βάζεις στην πρίζα φόρτισης) και φυσικά περιορίζεται στα 16Α. Άρα καλύτερες οι γκαζίες με τέρμα κλιματισμό για να χάσεις ενέργεια...

Το αστείο είναι ότι τα πρώτης γενιάς σαν τα Nissan Leaf μέσω του προτύπου CHAdeMO επιτρέπουν την υψηλή εκφόρτιση, αλλά σιγά σιγά εξαφανίζονται και τα καινούργια ακολουθούν το πρότυπο CCS που όμως δεν έχει πλήρη υποστήριξη του ISO 15118-20 στα περισσότερα αυτοκίνητα.

Α, το Volkswagen Group έχει κάτι proprietary φορτιστές για το σπίτι που μπορείς να φορτίζεις από τη δουλειά το αυτοκίνητο και να τροφοδοτείς το σπίτι το βράδυ τσάμπα, κρατώντας μόνο όση ενέργεια χρειάζεσαι για να ξαναπάς δουλειά :)

Ωραία πατεντα θα ήταν η εκφόρτιση να γινοταν ευρέως. Μάλιστα αν θέλαμε να ήταν δίκαιη η φάση (εμπόριο και δικαιοσυνη δεν πάνε μαζί βεβαια) θα έπρεπε να σου βάζουν και χρήματα πίσω στο πορτοφόλι σου έστω και με χαμηλότερη τιμή.
Έτσι, το ρεύμα που θα μάζευαν οι φορτιστές από τις εκφορτισεις με χαμηλές τιμές θα μπορούσαν να το πουλάνε στις φορτίσεις με τις κανονικές τιμές.
Οπότε θα έβγαζαν και λεφτα με σπρεντακι ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΣΤΟΣ.

Θα μου πεις πόσοι θα εκφορτισουν στις εθνικές; Κανένας. Ναι αλλά στα λιμάνια και σαν χώρα έχουμε μπόλικα, θα είχε καλή μπίζνα η φάση.

Απο το παραπανω κειμενο βλεπουμε και γιατι ακομα δεν ερχονται κλησεις

Η εκπαίδευση του συστήματος Τεχνητής Νοημοσύνης που είναι ενσωματωμένο στις συγκεκριμένες κάμερες του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και, όπως είναι εμφανές από το υλικό που έχουν καταγράψει και φέρνει σήμερα στο φως το «ΘΕΜΑ», είναι πλέον σε θέση να καταλαβαίνουν όχι μόνο όταν κάποιος έχει το κινητό τηλέφωνο στο αυτί του, αλλά ακόμα κι όταν το έχει στην ειδική βάση και το κοιτάζει στα κλεφτά σκρολάροντας με το δάχτυλό του καθώς οδηγεί.

Από τις εικόνες είναι επίσης εμφανής ο τρόπος με τον οποίο η ΑΙ κάμερα καταγράφει οδηγούς που παραβιάζουν τον ερυθρό σηματοδότη ή σταματούν πάνω στη διάβαση πεζών. Φαίνεται λοιπόν πόσο εύκολη δουλειά θα έχουν οι αξιωματικοί της Τροχαίας στους οποίους θα γίνονται οι βιντεοκλήσεις για τυχόν ενστάσεις, καθώς είναι τόσο ευκρινείς οι συνθήκες της παράβασης που θα είναι σχεδόν αυταπόδεικτος ο ισχυρισμός του παραβάτη (π.χ. «έκανα εμπρός και πάτησα τη διάβαση ενώ είχα κόκκινο για να διευκολύνω ασθενοφόρο το οποίο βρισκόταν πίσω μου»).

Το δίκτυο των καμερών αυτόματης αναγνώρισης πινακίδων (ANPR) έχει λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης μέσω του οποίου ανιχνεύονται η μάρκα, το μοντέλο και το χρώμα του οχήματος που πραγματοποιεί την παραβίαση. Το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης που έχουν οι κάμερες κάνει κατηγοριοποίηση των παραβάσεων, π.χ. παραβίαση ερυθρού σηματοδότη κ.λπ. To υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, και συγκεκριμένα η Οδική Υπηρεσία Συστημάτων Εποπτείας και Ασφάλειας (ΟΔΥΣΕΑΣ), θα διαχειρίζεται το δίκτυο καμερών.

Χμμμ, απαγορεύεται να απαντάς σε κλήση από το hands free του αυτοκινήτου; Και πως αποδεικνύεται αυτό; Επειδή ανοιγοκλείνεις το στόμα σου; Δε παίζει να τραγουδάς; Ή να μιλάς σε συνεπιβάτη; Νομίζω έχουν ξεφύγει λίγο.

Επίσης πολλοί σκρολάρουν στις οθόνες λόγο Android Auto κτλ . Ενδιαφέρον θα χει ... :p
Θέλω να προσπαθεί κάποιος να εξηγήσει ότι προσπαθούσε να σετάρει τον διζωνικό κλιματισμό και ότι δεν σκρόλαρε ή ότι απλά άλλαζε ραδιοφωνικό σταθμό στις οθόνες αφής των αυτοκινήτων.
Θεωρώ ότι δεν θα σταλούν κλήσεις για δαχτυλιές στο touchscreen του αυτοκινήτου - ενώ μπορεί να γίνει το αντίθετο σε κινητά σε βάση.

παντως απο tesla σε tesla με ειδικο καλωδιο μπορεις να κανεις φορτιση -αποφορτιση

Θέλω να προσπαθεί κάποιος να εξηγήσει ότι προσπαθούσε να σετάρει τον διζωνικό κλιματισμό και ότι δεν σκρόλαρε ή ότι απλά άλλαζε ραδιοφωνικό σταθμό στις οθόνες αφής των αυτοκινήτων.
Θεωρώ ότι δεν θα σταλούν κλήσεις για δαχτυλιές στο touchscreen του αυτοκινήτου - ενώ μπορεί να γίνει το αντίθετο σε κινητά σε βάση.
Εγώ που δεν έχω βλουτουθ στο τούτου, δεν επιτρέπεται να πατάω την οθόνη για να απαντήσω στην κλήση;
Άμα είναι σταματημένος στο φανάρι δενπορω να ελέγξω τη διαδρομή στον χάρτη;
Η φωτό δεν αρκεί σε μια ένσταση, χρειάζεται βίντεο. Αλλιώς...

Καλα έχει να γίνει της καρακαϊδόνας. Όλα τα αυτοκίνητα έχουν πλέον touch οθόνες. Ακόμα και τα πιο παλιά έχουν στην θέση των κασσετοφωνων, οθόνες.
Όταν θα ακουμπήσεις την οθόνη για τον χάρτη εννοείται θα σε καταγράψει ότι ακούμπησες κινητό 100%
Άρα η απαγόρευση βασικά είναι ότι δεν ακουμπάς οθόνη.
Λέτε να είναι τόσο έξυπνες που να καταλαβαίνουν την οθόνη του αυτοκινήτου από την οθόνη του κινητου; Πολύ χλωμό το κόβω.

Τέτοια ανωμαλία έχουν και στο εξωτερικό;
Υποτίθεται η απαγόρευση γίνεται σε περίπτωση που μιλάς με το κινητό στο αυτί. Εκεί συμφωνώ και επαυξάνω.

παντως απο tesla σε tesla με ειδικο καλωδιο μπορεις να κανεις φορτιση -αποφορτιση
Τo cybertruck από όσο ξέρω είναι από τα ελάχιστα που υποστηρίζει όλα τα πρωτόκολλα.

Τέτοια ανωμαλία έχουν και στο εξωτερικό;
Υποτίθεται η απαγόρευση γίνεται σε περίπτωση που μιλάς με το κινητό στο αυτί. Εκεί συμφωνώ και επαυξάνω.
Νομίζω το έχουμε πει και εδώ. Στη Γαλλία απλά απαγορεύεται να αγγίξεις τηλέφωνο όσο οδηγείς και έχουν πάει ένας σκασμός κλήσεις σε ανθρώπους επειδή πλήρωσαν διόδια με το κινητό τους...

ΟΚ απαγορεύεται να το αγγίξεις. Όταν το κινητό είναι σε βάση δίπλα ακριβώς από την οθόνη του αυτοκινήτου (όπως σε μένα) πως θα αποδείξεις ότι δεν ακούμπησες το κινητό; Απλά δεν μπορείς.
Βασικά λένε τα κινητά κρυμμένα είτε μέσα στην κονσόλα/πόρτα ή στην τσέπη.

ασχετως τι λεει ο κοκ και τι λενε οτι "σεταρουν" για τις ΑΙ καμερες αυτο που αρκει να σταματησει ειναι τα κινητα στο ενα χερι και το τιμονι στο αλλο......ή ακομα χειροτερα και τα δυο χερια στο κινητο.

Σε ολα τα φαναρια και τις χαμηλες ταχυτητες σε μποτιλιαρισματα βλεπεις συνεχως κοσμο να γραφει μηνυματα .

ΤΙ ΣΤΟ ΔΙΑΟΛΟ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΡΕ ? :ROFLMAO: κανε μια κληση με φωνητικη πληκτρολογηση και πεστο ρε γιδι.