Αυτοκινητιστικά νέα

Το εντυπωσιακό Audi που «παντρεύει» TT και R8

1769246602076.png1769246627394.png

Το Concept C είναι εμπνευσμένο από το θρυλικό TT, όπως άλλωστε παραδέχτηκε ο Massimo Frascella, Γενικός Διευθυντής Δημιουργικού της μάρκας. Παράλληλα υιοθετεί στοιχεία και από άλλα πιο σύγχρονα και παλαιότερα Audi, όπως από το Auto Union Type C (1936), το Audi A6 τρίτης γενιάς (2004), αλλά και το εντυπωσιακό supercar R8. Συνολικά διαθέτει μια πολύ στιβαρή εικόνα, με καθαρές σχεδιαστικές γραμμές από άκρη σε άκρη, ενώ οι αναλογίες του προκύπτουν από την κεντρική διάταξη μπαταρίας. Το εσωτερικό του εκτείνεται πολύ πίσω, ενώ μια ηλεκτρικά αναδιπλούμενη σκληρή οροφή χρησιμοποιείται για πρώτη φορά σε ένα roadster της Audi. Αποτελείται από δύο τμήματα που επιτρέπουν στο όχημα να διατηρεί ένα ενιαίο σχήμα σαν «κλειστό» αμάξωμα.

Λοιπόν, να πω λίγες εντυπώσεις για το 330i μετά από λίγες μέρες.

Μιλάμε για υπέροχο αυτοκίνητο. Είμαι πάρα πολύ συγκρατημένος (χωρίς ακόμα να έχω πεισθεί ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να στρώνουν τη σήμερον ημέρα), κυρίως επειδή όπως ίσως θα ακούσατε εδώ είμαστε εν μέσω arctic blast (-20 με αισθητή -35), αλλά και επειδή όπως είχα γράψει έτυχε το δικό μου να το πάρω τελείως παρθένο από το φορτηγό (ενώ συνήθως εδώ τα παίρνεις με 100-200 μίλια πάνω τους).

Το αυτοκίνητο δεν ξέρω πως να το περιγράψω, δεν κυλάει, πετάει χαμηλά. Δεν μπορώ να ξαναθυμηθώ τόσο smooth και αθόρυβη αίσθηση, απλά ακούς λίγο μπασάκι κινητήρα όταν το πατήσεις. Η τετρακίνηση φαίνεται να είναι ό,τι χρειάζεται, σήμερα οδήγησα σε χιόνι και δεν κατάλαβε τίποτα. Μάλιστα, διάβασα ότι το xDrive είναι rear-biased στο default του, ώστε να κρατάει τον οδηγικό χαρακτήρα της BMW. Να σας πω ότι το κατάλαβα, ψέμματα θα πω, δεν είχα ξαναοδηγήσει BMW ποτέ μου, αλλά εν πάσει περιπτώσει αυτό που έχει σημασία είναι ότι τρένο ήθελα, τρένο πήρα. Πραγματικά όμως. Μας έχει γίνει τέτοιο brain washing με τα "σπορ" settings που κάθε φορά σε ένα καλό αμάξι παίρνουμε ό,τι σφιχτή ανάρτηση υπάρχει κι έχουμε ξεχάσει την άνεσή μας, λες και τα καλά αμάξια δεν είναι σωστά στημένα από μόνα τους. Αυτή τη φορά με έσωσε το ότι το M-sports add-on για μένα ήταν πολύ άσχημο (καγκουροαγριάδες εδώ κι εκεί), και τελικά δεν το φορτώθηκα μαζί με τη σφιχτή ανάρτηση και τα runflat λάστιχα. Και μάλλον η απουσία αυτών των δυο είναι που δίνει αυτή την ονειρική, βουτυράτη και αθόρυβη αίσθηση κύλισης που δε μπορώ να περιγράψω (και είναι από μόνη της λόγος αναβάθμισης). Κι ας λείπει το ψευτο-Μ σηματάκι στο τιμόνι, εξάλλου πάντα αυτά μου φαίνονταν πολύ δήθεν, ή παίρνεις Μ αμάξι ή δεν παίρνεις.

Κατανάλωση έχει στην πόλη όσο είχε και το A3, χοντρικά γύρω στα 10, μια χαρά όσο το γαλόνι είναι στα $2-2.5, στην Ελλάδα δεν θα το έπαιρνα για κανένα λόγο. Σε interstate κλπ δεν το έβγαλα ακόμα αισθητά να μετρήσω.

Κατά τα άλλα, το αμάξι είναι φουλ έξτρα (τα καλά της Αμερικής), έχει άπειρα μπιχλιμπίδια να χαζεύεις που κάθε μέρα βρίσκω και κάτι καινούριο. Πχ ανακάλυψα σήμερα ότι έχει και κάτι σαν dashcam (βιντεοσκοπεί κι από τις 4 πλευρές συνεχώς, κι αν εμπλακείς σε ατύχημα έχεις 20 δευτερόλεπτα πριν και 20 μετά γραμμένα). Παρκάρει/ξεπαρκάρει μόνο του (όχι ότι χρειάζεται εδώ, αλλά έχει πλάκα), το HUD είναι integrated με το CarPlay και δείχνει εντολές από το navigation, έχει homelink για γκαραζόπορτα που δούλεψε άμεσα και άψογα, ηλιοροφή, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το Apple Key είναι καλή φάση γιατί πλέον δεν παίρνω καν κλειδιά μαζί μου (άρα δεν πρόκειται να τα χάσω), και το Harman Kadron είναι game changer σε σχέση με το στοκ που είχα στο Audi. Σίγουρα για κάποιους ειδικά εδώ μέσα θα είναι της πλάκας, αλλά για αμάξι για μένα είναι καλύτερο από όσο θα χρειαζόμουν ποτέ.

Το μόνο αρνητικό, είναι ότι εκτός από υπέροχο, είναι και υπέρογκο. Τεράστιο ρε παιδιά, αναρωτιέμαι πραγματικά πως υπάρχει κόσμος που το οδηγεί στην Αθήνα (για να μη μιλήσω για 5άρες και 7άρες). Καλά εδώ δεν είναι θέμα, αλλά γιατί τα κάνουν τόσο μεγάλα πια δεν ξέρω. Το άλλο -τελείως first world problem- είναι ότι το χρώμα όταν έχει συννεφιά φαίνεται τελείως μουντό και βαρετό (βλ. φωτό), στον ήλιο όμως απογειώνεται με τις πέρλες. :love:

IMG_0617.jpeg

Last edited:
Το αμάξι φοβερό πράγματι και ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις..!!
Πράγματι έπαθα ένα σοκ όταν είπες 10 λίτρα κατανάλωση!! Για Αμερική με τιμή καυσίμου χώμα κανένα θέμα...άλλα στην Ελλάδα αν έχεις αμάξι που καίει 10 λίτρα απλά είναι αυτοκτονία...δυστυχώς δεν είναι για εμάς εδώ στην Ελλάδα τέτοια ωραία και σπουδαία αμάξια...μόνο για εσάς εκει στην Αμερική.

Μιλάμε για υπέροχο αυτοκίνητο. Είμαι πάρα πολύ συγκρατημένος (χωρίς ακόμα να έχω πεισθεί ότι τα αυτοκίνητα πρέπει να στρώνουν τη σήμερον ημέρα), κυρίως επειδή όπως ίσως θα ακούσατε εδώ είμαστε εν μέσω arctic blast (-20 με αισθητή -35), αλλά και επειδή όπως είχα γράψει έτυχε το δικό μου να το πάρω τελείως παρθένο από το φορτηγό (ενώ συνήθως εδώ τα παίρνεις με 100-200 μίλια πάνω τους).

Το αυτοκίνητο δεν ξέρω πως να το περιγράψω, δεν κυλάει, πετάει χαμηλά. Δεν μπορώ να ξαναθυμηθώ τόσο smooth και αθόρυβη αίσθηση, απλά ακούς λίγο μπασάκι κινητήρα όταν το πατήσεις. Η τετρακίνηση φαίνεται να είναι ό,τι χρειάζεται, σήμερα οδήγησα σε χιόνι και δεν κατάλαβε τίποτα. Μάλιστα, διάβασα ότι το xDrive είναι rear-biased στο default του, ώστε να κρατάει τον οδηγικό χαρακτήρα της BMW. Να σας πω ότι το κατάλαβα, ψέμματα θα πω, δεν είχα ξαναοδηγήσει BMW ποτέ μου, αλλά εν πάσει περιπτώσει αυτό που έχει σημασία είναι ότι τρένο ήθελα, τρένο πήρα. Πραγματικά όμως. Μας έχει γίνει τέτοιο brain washing με τα "σπορ" settings που κάθε φορά σε ένα καλό αμάξι παίρνουμε ό,τι σφιχτή ανάρτηση υπάρχει κι έχουμε ξεχάσει την άνεσή μας, λες και τα καλά αμάξια δεν είναι σωστά στημένα από μόνα τους. Αυτή τη φορά με έσωσε το ότι το M-sports add-on για μένα ήταν πολύ άσχημο (καγκουροαγριάδες εδώ κι εκεί), και τελικά δεν το φορτώθηκα μαζί με τη σφιχτή ανάρτηση και τα runflat λάστιχα. Και μάλλον η απουσία αυτών των δυο είναι που δίνει αυτή την ονειρική, βουτυράτη και αθόρυβη αίσθηση κύλισης που δε μπορώ να περιγράψω (και είναι από μόνη της λόγος αναβάθμισης). Κι ας λείπει το ψευτο-Μ σηματάκι στο τιμόνι, εξάλλου πάντα αυτά μου φαίνονταν πολύ δήθεν, ή παίρνεις Μ αμάξι ή δεν παίρνεις.

Κατανάλωση έχει στην πόλη όσο είχε και το A3, χοντρικά γύρω στα 10, μια χαρά όσο το γαλόνι είναι στα $2-2.5, στην Ελλάδα δεν θα το έπαιρνα για κανένα λόγο. Σε interstate κλπ δεν το έβγαλα ακόμα αισθητά να μετρήσω.

Κατά τα άλλα, το αμάξι είναι φουλ έξτρα (τα καλά της Αμερικής), έχει άπειρα μπιχλιμπίδια να χαζεύεις που κάθε μέρα βρίσκω και κάτι καινούριο. Πχ ανακάλυψα σήμερα ότι έχει και κάτι σαν dashcam (βιντεοσκοπεί κι από τις 4 πλευρές συνεχώς, κι αν εμπλακείς σε ατύχημα έχεις 20 δευτερόλεπτα πριν και 20 μετά γραμμένα). Παρκάρει/ξεπαρκάρει μόνο του (όχι ότι χρειάζεται εδώ, αλλά έχει πλάκα), το HUD είναι integrated με το CarPlay και δείχνει εντολές από το navigation, έχει homelink για γκαραζόπορτα που δούλεψε άμεσα και άψογα, ηλιοροφή, και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς. Το Apple Key είναι καλή φάση γιατί πλέον δεν παίρνω καν κλειδιά μαζί μου (άρα δεν πρόκειται να τα χάσω), και το Harman Kadron είναι game changer σε σχέση με το στοκ που είχα στο Audi. Σίγουρα για κάποιους ειδικά εδώ μέσα θα είναι της πλάκας, αλλά για αμάξι για μένα είναι καλύτερο από όσο θα χρειαζόμουν ποτέ.

Το μόνο αρνητικό, είναι ότι εκτός από υπέροχο, είναι και υπέρογκο. Τεράστιο ρε παιδιά, αναρωτιέμαι πραγματικά πως υπάρχει κόσμος που το οδηγεί στην Αθήνα (για να μη μιλήσω για 5άρες και 7άρες). Καλά εδώ δεν είναι θέμα, αλλά γιατί τα κάνουν τόσο μεγάλα πια δεν ξέρω. Το άλλο -τελείως first world problem- είναι ότι το χρώμα όταν έχει συννεφιά φαίνεται τελείως μουντό και βαρετό (βλ. φωτό), στον ήλιο όμως απογειώνεται με τις πέρλες. :love:

View attachment 265424
Πρώτα από όλα καλοτάξιδο και από εμένα.
Μου έκανε εντύπωση το σχόλιο για τις διαστάσεις και έψαξα να τις βρω. Την περίμενα γύρω στο 4.5 αλλά έχει φτάσει πλέον το 4.7
Στην Ελλάδα το θέμα αυτό υπάρχει στα καινουρια αυτοκινητα, που συνεχώς μεγαλώνουν όπως είδες και εσύ. Από την άλλη όμως, η πλειοψηφία των bmw,merc που κυκλοφορούν είναι μεταχειρισμένες, επομένως προηγουμένης γενιάς, επομένως μικρότερες σε διαστασεις :)

• Love
Reactions: Maestro
Πάντως τα Γερμανικά αυτοκίνητα αυτής της κατηγορίας (A4, Q5, X3, 330) 4,7 μήκος έχουν εδώ και αρκετά χρόνια.
Μοντέλο του 2010 βλέπω ότι έχει 4.53μ μήκος. Στον μέσο όρο της ηλικίας οχημάτων που κυκλοφορούν στην Ελλάδα 😁

• Like
Reactions: Maestro
Το δικο μου 220 είναι 4.56 και το οδηγώ μόνο στα ταξίδια, παρότι η αρχική ιδέα ήταν να μείνει ως μόνο αυτοκίνητο της οικογένειας.

Υποθέτω η μεγέθυνση διαχρονικά έχει να κάνει με παθητική ασφάλεια. Το A3 μου ήταν 4.4 και η διαφορά φαίνεται τόσο εξωτερικά όσο και οδηγικά.

Το αστείο είναι δε ότι με το ζόρι το έβαλα στο γκαράζ - υπερβάλω μεν γιατί μένει κοντά πάνω από ένα μέτρο ελεύθερο, ωστόσο αν έχεις μέσα πχ πάγκο εργασίας κλπ αναγκαστικά το κολλάς στα λίγα εκατοστά. Και δεδομένου ότι το σπίτι μου είναι του ‘60, και τεράστιο κατά τα άλλα, καταλαβαίνετε πόσο έχει αλλάξει η φιλοσοφία του μέσου αυτοκινήτου από τότε.

Μεγειές και πάλι.
τραμπ ξετραμπ ΜΗΝ κουνιέσαι. Μόνο για διακοπές. (y)

Κάτσε περίμενε. Ακόμα τα "παιδιά" δεν έχουν βγει έξω με τα σπρέϋ.......

πριν την βολη θα τον εχουν πιασει αλλες 5 καμερες

τελειωνουν αυτες οι παλληκαριες.

χτες που ειχα παρει ταξι εριξε ενα φρενο τρελλο σε πορτοκαλι ενω ολοι οι αλλοι περνουσαν......με χιλια του λεω τι εγινε οι καμερες ?

Εννοειται μου λεει , τερμα και κινηση σε λεωφορειοδρομους τερμα ολα ....

υπαρχει σοβαρη περιπτωση -στην Αθηνα- να αλλαξει αρδην σε εναν χρονο το σκηνικομε τις καμερες

παρακαλατε να βαλουν πολυ περισσοτερες

• Like
  • Love
Reactions: anderm and avpap
Ποιος θα πάει με ένα Zeekr 7X να δοκιμάσει τον 600KW φορτιστή στη Παραμυθιά;;;;;;

Last edited:
Ποιος θα πάει με ένα Zeekr 7X να δοκιμάσει τον 600KW φορτιστή στη Παραμυθιά;;;;;;

Ενδιαφέρον. Και προφανώς:
  • Carport με φωτοβολταϊκά πάνελ για παραγωγή καθαρής ενέργειας
  • Σταθμό αποθήκευσης ενέργειας για ενεργειακή αυτονομία
  • Σύστημα διαχείρισης ενέργειας (EMS) για βέλτιστη λειτουργία
Όλα αυτά και για υποστήριξη και του ηλεκτρικού δικτύου. Αν ήμασταν πιο οργανωμένοι, θα έπρεπε το ρυθμιστικό πλαίσιο να προβλέπει τις κατά ελάχιστο παρεμβάσεις για κάθε ταχυφορτιστή.

Οι τρεις θέσεις με τα Alumil carports "σηκώνουν" 16 panel 590W, δηλαδή 9,5 KWp εγκατεστημένης ισχύος. Περίεργο που δε βάλανε αντίστοιχα και στις άλλες 2 θέσεις.
Έχει μπαταρίες 215 KWh και grid connection 800KW. Αν λοιπόν αδειάσουν οι μπαταρίες και φορτίζουν 5 αυτοκίνητα, θα έχουν max ισχύ 160KW. 9,5 KWp θα δίνουν περίπου 60KWh το καλοκαίρι από καθαρή ενέργεια, τίποτα το σπουδαίο, ένα γέμισμα τη μέρα θα είναι από ήλιο. Αλλά από το τίποτα καλό είναι.\

edit: θεωρώ λογικό να φορτίζουν οι μπαταρίες από το grid όταν δε φορτίζουν αυτοκίνητα ώστε να μπορεί να δώσει μεγαλύτερη ισχύ από 800KW σύνολο όταν φορτίζουν περισσότερα αυτοκίνητα. Αλλά δε το γνωρίζω αν ισχύει αυτό.