Αυτοκινητιστικά νέα

Εννοείται ότι εργονομία και πώρωση δεν πάνε μαζί. Δείτε πχ κάτι τύπους που πληρώνουν 150+ χιλιάρικα για M5 και το πρώτο πράγμα που κάνουν είναι να την πάνε στον πρώτο κάγκουρα mod με χαμηλώματα, κάνοντας το αμάξι να φαίνεται λες και το έχει πλακώσει πιάνο Steinway και έχουν σπάσει τα αμορτισέρ, σε αμάξι με adaptive suspension που μπορεί από το εργοστάσιο να σε πηγαίνει από τσίτα μέχρι μαγικό χαλί.

Για να μην πω για τα περίφημα Αλκαντάρα τιμόνια, που τα πληρώνεις πλατινένια και μετά από λίγους μήνες γίνονται κώλος στα σημεία που τα κρατάς λόγω απλής χημείας.

Ό,τι και να λες, εγώ ήμουν πιο διαβασμένος για τη Ferrari. Τι να κάνουμε τώρα; Επειδή εσύ έβγαλες από το μυαλό σου ότι θα σπάσει η οθόνη αν τη χρησιμοποιήσεις όπως έχει σχεδιαστεί να χρησιμοποιείται;

Όπως είπα, διάβασες το site για το έκτρωμα. Μέχρι εκεί είσαι διαβασμένος για Ferrari. Αυτό είναι πασιφανές από τα γραπτά σου.

Κι εγώ το διάβασα, αλλά εγώ δεν το πιστεύω, γιατί ξέρω καλύτερα την ιστορία της Ferrari.

Εσύ προφανώς δεν την ξέρεις, γιαυτό το πιστεύεις.

Δειτε την Luce με real footage μέσα έξω και οχι απο renderings εδω

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όσον αφορά το debate για το control panel, από το βίντεο φαίνεται ότι προεξέχει αρκετά προς τα έξω, οπότε μπορείς άνετα να ακουμπήσεις το κέντρο της παλάμης σου σαν σταθερό σημείο και να χειριστείς τα αναλογικά κουμπιά που βρίσκονται πιο κάτω. Στο δεύτερο μισό, όπου γίνεται χρήση σε dummy console, φαίνεται κατα την χρήση ότι το δουλεύει έτσι. Δεν είναι προφανώς σημείο για να κρατιέσαι, αλλά ως σημείο αναφοράς για να βρίσκεις τα κουμπιά χωρίς να κοιτάς, βοηθάει. Το αν ξεχαρβαλώσει... θα το δούμε σε λιγο καιρό!

Γενικά έχουν παντρέψει πολύ ωραία το analog με το digital feel. Μου αρέσει αρκετά το εσωτερικό συνολικά· εξωτερικά είναι θέμα γούστου. Για την ποιότητα των υλικών δεν έχω άποψη, αλλά δείχνει οκ.

Πάντως αν δε κάνω λάθος, η φιλοσοφία της Ferrari, ειδικά τα πρώτα χρόνια ήταν "αγοράζετε κινητήρα" το υπόλοιπο όχημα έρχεται δωρέαν μαζί με αυτόν.... οπότε...

Last edited:
  • Like
Reactions: Pleo
Ακόμα και από αυτή τη γωνία λήψης που δεν δείχνει πως το βλέπει ο οδηγός (κάθεται πιο ψηλά) έχουν απόσταση (καθ' ύψος) οι διακόπτες από τη χειρολαβή.

Πως χρησιμοποιείται: Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τους φυσικούς διακόπτες, τα δάχτυλα στηρίζονται στο μέσο της παλάμης. Όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις τα υπόλοιπα που είναι αφής και πιο πάνω, τότε τα δάχτυλα στηρίζονται στο πίσω μέρος της παλάμης.

Τι συζητάμε τώρα; Για το αν είναι εργονομικό το εύρημα σε σχέση με τι; Με κάτι που δεν υπάρχει σε άλλον; Κρεμαστάρια κλπ... .

Την ιδέα να στηρίζεται το χέρι για να είναι σταθερό για να λειτουργήσεις μια οθόνη, την έχουμε δει και σε άλλους κατασκευαστές, σε παλαιότερες (όχι πολύ) εποχές. Δες τα Ford.
Σε σχέση με κάποιον που μαθαίνει σε άλλους να τοποθετούν σωστά τα χέρια τους και να παίζουν με ακρίβεια χωρίς να βλέπουν που είναι τα δακτυλα τους και χωρίς τραυματισμός , για πανω από 20 χρόνια, κιθάρα
Η χειρολαβή είναι αντιεργονομικα σχεδιασμένη για διεπαφή με την οθόνη ακόμη και για αυτή τη δουλειά.
Οι άλλοι δεν χρειάζονται χειρολαβές. Έχουν φωνητικές εντολές...

Όπως είπα, διάβασες το site για το έκτρωμα. Μέχρι εκεί είσαι διαβασμένος για Ferrari. Αυτό είναι πασιφανές από τα γραπτά σου.

Κι εγώ το διάβασα, αλλά εγώ δεν το πιστεύω, γιατί ξέρω καλύτερα την ιστορία της Ferrari.

Εσύ προφανώς δεν την ξέρεις, γιαυτό το πιστεύεις.

Δεν το γράφει μόνο το site της Ferrari, το γράφουν παντού. Μπορείς να το ψάξεις. Εγώ έβαλα πηγή το site της Ferrari γιατί είναι το πιο επίσημο που υπάρχει.

Επιμένεις να προσπαθείς να δικαιολογήσεις ότι δεν γνώριζες πως είναι σχεδιασμένο και για ποιο λόγο, και φαντάστηκες ότι αν το χρησιμοποιήσεις κατ' αυτόν τον τρόπο (τον τρόπο για τον οποίο σχεδιάστηκε) ότι θα σπάσει.
Ό,τι και να γράψεις, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το έγραψες. Πάμε παρακάτω, καταλάβαμε τι ήθελες να πεις.

To θέμα με τις Ferrari, Lambo κλπ είναι ότι κάπου χάθηκε η μπάλα και από extreme οδηγικές μηχανές (βλ. Countach κλπ) μετατράπηκαν σε status symbols. Και έκτοτε έχουν χάσει τον σαφή προσανατολισμό τους.

Βλέποντας το βίντεο του Φραπέ μου αρέσει ακόμα περισσότερο το εσωτερικό. Πραγματικά original και ενδιαφέρον.

Σε σχέση με κάποιον που μαθαίνει σε άλλους να τοποθετούν σωστά τα χέρια τους και να παίζουν με ακρίβεια χωρίς να βλέπουν που είναι τα δακτυλα τους και χωρίς τραυματισμός , για πανω από 20 χρόνια, κιθάρα
Η χειρολαβή είναι αντιεργονομικα σχεδιασμένη για διεπαφή με την οθόνη ακόμη και για αυτή τη δουλειά.
Οι άλλοι δεν χρειάζονται χειρολαβές. Έχουν φωνητικές εντολές...

Αν θυμάμαι καλά εσύ επέμενες παλιότερα για το ότι είναι αντιεργονομικό να έχουν μοχλό φλας τα αυτοκίνητα.

Συνεπώς, μην μπλέκεις την κιθάρα στη συζήτηση. Δεν είναι δηλαδή μπουζούκι ο αστυνομικός επειδή είναι όργανο.

Δειτε την Luce με real footage μέσα έξω και οχι απο renderings εδω

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Όσον αφορά το debate για το control panel, από το βίντεο φαίνεται ότι προεξέχει αρκετά προς τα έξω, οπότε μπορείς άνετα να ακουμπήσεις το κέντρο της παλάμης σου σαν σταθερό σημείο και να χειριστείς τα αναλογικά κουμπιά που βρίσκονται πιο κάτω. Στο δεύτερο μισό, όπου γίνεται χρήση σε dummy console, φαίνεται κατα την χρήση ότι το δουλεύει έτσι. Δεν είναι προφανώς σημείο για να κρατιέσαι, αλλά ως σημείο αναφοράς για να βρίσκεις τα κουμπιά χωρίς να κοιτάς, βοηθάει. Το αν ξεχαρβαλώσει... θα το δούμε σε λιγο καιρό!

Γενικά έχουν παντρέψει πολύ ωραία το analog με το digital feel. Μου αρέσει αρκετά το εσωτερικό συνολικά· εξωτερικά είναι θέμα γούστου. Για την ποιότητα των υλικών δεν έχω άποψη, αλλά δείχνει οκ.

Πάντως αν δε κάνω λάθος, η φιλοσοφία της Ferrari, ειδικά τα πρώτα χρόνια ήταν "αγοράζετε κινητήρα" το υπόλοιπο όχημα έρχεται δωρέαν μαζί με αυτόν.... οπότε...
Δεν είχα καταλάβει πως πρόκειται για μοντέλο προπαραγωγής, αυτό νομίζω αφήνει ορθάνοικτα τα σενάρια αλλαγών στο τελικό προϊόν. Κατά τα λοιπά, άθλιο και το εσωτερικό κατά τα γούστα μου. Κολλητός αγόρασε τις προάλλες mini countryman και έπαθα πλάκα, καμία σχέση.

Δεν το γράφει μόνο το site της Ferrari, το γράφουν παντού. Μπορείς να το ψάξεις. Εγώ έβαλα πηγή το site της Ferrari γιατί είναι το πιο επίσημο που υπάρχει.

Επιμένεις να προσπαθείς να δικαιολογήσεις ότι δεν γνώριζες πως είναι σχεδιασμένο και για ποιο λόγο, και φαντάστηκες ότι αν το χρησιμοποιήσεις κατ' αυτόν τον τρόπο (τον τρόπο για τον οποίο σχεδιάστηκε) ότι θα σπάσει.
Ό,τι και να γράψεις, δεν αλλάζει το γεγονός ότι το έγραψες. Πάμε παρακάτω, καταλάβαμε τι ήθελες να πεις.
Σε κανένα βίντεο δεν φαίνεται κανενας να το χρησιμοποιεί σωστά τότε κατά την φερραρι... Όλοι παλεύουν να βολέψουν τα δακτυλα τους . Και δεν έχω δει κανέναν να τα τοποθετεί με τον ίδιο τρόπο.

1. Αντίχειρας κάτω από την λαβή για να κατεβάσει το διακόπτη με τον δεικτη . Στο ανέβασμα έκανε το 2. .
2. Στήριξη το μικρού κάτω από την λαβή. Μεσος/παραμεσος ακουμπάνε την λαβή και με δείκτη αντίχειρα κάνει πάνω κάτω τον διακόπτη με σχετική δυσκολία λόγο απόστασης.
3. Στήριξη πισω απο τον αντίχειρα ως σημείο pivot και πάνω κάτω με την άκρη του αντίχειρα και του δείκτη.
4. Πιάσιμο της χειρολαβης και χρήση μόνο του δεικτη .

Και αυτά ήταν για τους φυσικούς διακόπτες. Για την οθόνη αφής δεν είδα κανέναν να στηρίζει το χέρι του γιατί δεν θα έφτανε τις ενδείξεις...

Εσύ μπορεί να το βλέπεις σαν 1000 και 1 επιλογές χρήσης της μπάρας, εγώ βλέπω από χτες μια δυσανασχετιση πως πρέπει να βάλουν τα χέρια τους .

Αν θυμάμαι καλά εσύ επέμενες παλιότερα για το ότι είναι αντιεργονομικό να έχουν μοχλό φλας τα αυτοκίνητα.

Συνεπώς, μην μπλέκεις την κιθάρα στη συζήτηση. Δεν είναι δηλαδή μπουζούκι ο αστυνομικός επειδή είναι όργανο.
Δεν επέμενα. Το βρήκα πιο χρηστικό όταν στρίβεις.

Η εργονομία της κιθάρας, ως δάσκαλος και ως κατασκευαστής μου δίνει δικαίωμα άποψης για το πως είναι σωστά τα χέρια και ποια θέση βολεύει και γιατί. Δεν παίζουμε με δέκατα του χιλιοστού από βίτσιο...

Σε κανένα βίντεο δεν φαίνεται κανενας να το χρησιμοποιεί σωστά τότε κατά την φερραρι... Όλοι παλεύουν να βολέψουν τα δακτυλα τους . Και δεν έχω δει κανέναν να τα τοποθετεί με τον ίδιο τρόπο.

1. Αντίχειρας κάτω από την λαβή για να κατεβάσει το διακόπτη με τον δεικτη . Στο ανέβασμα έκανε το 2. .
2. Στήριξη το μικρού κάτω από την λαβή. Μεσος/παραμεσος ακουμπάνε την λαβή και με δείκτη αντίχειρα κάνει πάνω κάτω τον διακόπτη με σχετική δυσκολία λόγο απόστασης.
3. Στήριξη πισω απο τον αντίχειρα ως σημείο pivot και πάνω κάτω με την άκρη του αντίχειρα και του δείκτη.
4. Πιάσιμο της χειρολαβης και χρήση μόνο του δεικτη .

Και αυτά ήταν για τους φυσικούς διακόπτες. Για την οθόνη αφής δεν είδα κανέναν να στηρίζει το χέρι του γιατί δεν θα έφτανε τις ενδείξεις...

Εσύ μπορεί να το βλέπεις σαν 1000 και 1 επιλογές χρήσης της μπάρας, εγώ βλέπω από χτες μια δυσανασχετιση πως πρέπει να βάλουν τα χέρια τους .

Τι πάει να πει δεν έχεις δει πουθενά;

Δες το βίντεο πιο πάνω που έβαλε ο συνφορουμίτης. Το δείχνει ξεκάθαρα.

Δεν θα βαφτίσουμε το ψάρι κρέας για όποιον δεν έχει ιδέα για τί σχεδιάστηκε και πως χρησιμοποιείται. Στο έγραψα και πιο πριν. Δεν ξέρω τι κάνει ο κάθε «δημοσιογράφος» του ειδικού τύπου και τι αντιλαμβάνεται ή και ποιο είναι το κανάλι του κοινού στο οποίο απευθύνεται ή πόσο καλά προετοιμασμένος είναι για να κάνει την επαφή με το εσωτερικό ενός αυτοκινήτου.

Δεν επέμενα. Το βρήκα πιο χρηστικό όταν στρίβεις.

Η εργονομία της κιθάρας, ως δάσκαλος και ως κατασκευαστής μου δίνει δικαίωμα άποψης για το πως είναι σωστά τα χέρια και ποια θέση βολεύει και γιατί. Δεν παίζουμε με δέκατα του χιλιοστού από βίτσιο...

Όχι. Άλλο κιθάρα άλλο αυτοκίνητο. Δεν μπορείς να επικαλεστείς αυθεντία σε αυτό επειδή παίζεις κιθάρα.

Βρε παιδια cool, εξάλλου κανείς μας νομίζω δε θα προβληματιστεί κατά την χρήση του εν λόγω control panel και της χειρολαβής!!!

Όλοι έχουμε δίκιο ΚΑΙ γι αυτο σχεδιάστηκε αλλά μπορει ΚΑΙ να μην ειναι τέλεια εργονομικό/σταθερό εντέλει. Κάπου στην μέση θα είναι τα πράγματα!

Όχι. Άλλο κιθάρα άλλο αυτοκίνητο. Δεν μπορείς να επικαλεστείς αυθεντία σε αυτό επειδή παίζεις κιθάρα.
Μπορεί επειδή επικαλουμαι και την κατασκευή της κιθάρας από άποψη εργονομίας. D , C neck profiles, armrest size/angle ,string spacing , string height, fret size/height , body size , fret scale , neck width neck angle . Όλα αυτά σε δέκατα του χιλιοστού μου δίνουν καλύτερη εμπειρία για εργονομια χεριων από τον κυριο Ivy.. Για παίκτες που καταλαβαίνουν αν η χορδή έχει spacing 11.5 ή 11.8...

Βρε παιδια cool, εξάλλου κανείς μας νομίζω δε θα προβληματιστεί κατά την χρήση του εν λόγω control panel και της χειρολαβής!!!

Όλοι έχουμε δίκιο ΚΑΙ γι αυτο σχεδιάστηκε αλλά μπορει ΚΑΙ να μην ειναι τέλεια εργονομικό/σταθερό εντέλει. Κάπου στην μέση θα είναι τα πράγματα!
Θα προσαρμοστουν όπως πάντα. Εκτός αν κανένας από το Ντουμπάι ζητήσει να το βγάλουν

Μπορεί επειδή επικαλουμαι και την κατασκευή της κιθάρας από άποψη εργονομίας. D , C neck profiles, armrest size/angle ,string spacing , string height, fret size/height , body size , fret scale , neck width neck angle . Όλα αυτά σε δέκατα του χιλιοστού μου δίνουν καλύτερη εμπειρία για εργονομια χεριων από τον κυριο Ivy.. Για παίκτες που καταλαβαίνουν αν η χορδή έχει spacing 11.5 ή 11.8...

Μάλιστα. επειδή είσαι κατασκευαστής κιθάρας, ξέρεις καλύτερα από εργονομία σε εσωτερικό αυτοκινήτου, όπως τώρα με το handlebar, παλιότερα με τον μοχλό των φλας και τη θέση οδήγησης.

«Κιθάρες» είναι αυτά (τα αντίβαρα).

strofaloforos-a3onas.jpg

Δεν έχει σχέση αυτό που φαντάζεσαι επειδή παίζεις ή κατασκευάζεις κιθάρα, με την εργονομία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Γι' αυτό και η επίκληση στην αυθεντία εδώ, είναι... άκυρη.

Απλώς δεν γνωρίζεις τους κανόνες της εργονομίας.

Μάλιστα. επειδή είσαι κατασκευαστής κιθάρας, ξέρεις καλύτερα από εργονομία σε εσωτερικό αυτοκινήτου, όπως τώρα με το handlebar, παλιότερα με τον μοχλό των φλας και τη θέση οδήγησης.

«Κιθάρες» είναι αυτά (τα αντίβαρα).

strofaloforos-a3onas.jpg

Δεν έχει σχέση αυτό που φαντάζεσαι επειδή παίζεις ή κατασκευάζεις κιθάρα, με την εργονομία στο εσωτερικό ενός αυτοκινήτου. Γι' αυτό και η επίκληση στην αυθεντία εδώ, είναι... άκυρη.

Απλώς δεν γνωρίζεις τους κανόνες της εργονομίας.
Επειδή τους γνωρίζω τα λέω. Τα δακτυλα του χεριού μπορούν να αισθανθουν διάφορες σε ύψος 13 νανομετρα. Φαντάσου σε τέτοια εμπόδια όπως η λαβή.

Για τον ίδιο λόγο που είναι σφαλεστερο σε ένα αυτοκίνητο να χειρίζομαι από το τιμόνι ηχοσυστημα cruise control , έτσι πιο εργονομικό είναι να έχεις το φλας πάνω στο τιμόνι. Το ότι έχουμε μάθει όλοι να είναι εκεί που είναι δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει καλύτερη λύση .
Και για ποια θέση οδήγησης μιλάς; Έχεις μαλώσει μάλλον με πολλούς και με μπερδεύεις με άλλον
Επίσης τι σχέση έχει η φώτο που ανέβασες με την χρήση των χεριων για διεπαφή;