Αυτοκινητιστικά νέα

Επίσης τι σχέση έχει η φώτο που ανέβασες με την χρήση των χεριων για διεπαφή;

Όση σχέση έχει αυτό που έγραψες για την κιθάρα με την εργονομία εσωτερικού αυτοκινήτου. Δηλαδή, καμία.

Όση σχέση έχει αυτό που έγραψες για την κιθάρα με την εργονομία εσωτερικού αυτοκινήτου. Δηλαδή, καμία.
Για διεπαφή χεριων μιλάμε. Η εργονομία για ορθή ανεμπόδιστη , ξεκούραστη χρήση , ειναι προαπαιτουμενο και στα δυο. Είτε απαιτητική χρήση όπως ένα όργανο είτε να μπορέσεις να πατήσεις ένα κουμπί χωρίς ακροβατικά.

Παρεμπιπτόντως, προσέξατε ότι τα φλας τα έχει πάνω στο τιμόνι, έτσι; :D

Φυσικά. Το τιμόνι είναι αριστούργημα. Και η κλίση όλου του καντραν μαζί του. Η επιτομή της εργονομίας.

1780049541258.png

Eυκολα το επομενο μου αυτοκινητο πολης. Ειδικα αν ειναι κατηγοριας L7e για να μπορει να κυκλοφορει και χωρις τους (πολλους) περιορισμους των μικροτερων κατηγοριων .

Ειναι αναβιωση του μοντελου του 1959. Η ατιμη η FIAT στις αναβιωσεις ειναι μανουλα ακομα και το 500αρακι της ηταν και ειναι ακομα εξαιρετικη περιπτωση καθως και το φασον topolino που ειναι το citroen ami.

1780049794205.png

Για διεπαφή χεριων μιλάμε. Η εργονομία για ορθή ανεμπόδιστη , ξεκούραστη χρήση , ειναι προαπαιτουμενο και στα δυο. Είτε απαιτητική χρήση όπως ένα όργανο είτε να μπορέσεις να πατήσεις ένα κουμπί χωρίς ακροβατικά.

Θα εξακολουθήσω να εμπιστεύομαι τη Φερράρι και τις επιλογές της αντί για εσένα ως εξειδικευμένος κατασκευαστής αυτοκινήτων.

Άρα εδώ σου αρέσει το φλας στο τιμονι; 🫣

Πάλι fail κάνεις εδώ θέλεις να σου πω; θα έχει πλάκα... :LOL:

Άλλο να πατάς ένα πλήκτρο και άλλο να περιμένεις να πατήσεις το φλας και να παίρνει μπροστά το cruise control... :ROFLMAO:

Επίσης εδώ δείχνεις ότι δεν κατανοείς την εργονομία. Στο τιμόνι της Luce είναι ένα πλήκτρο σε μια ακτίνα μόνο του. Δεν έχει ενδιάμεσα ρυθμίσεις... καφετιέρας. :p

• Haha
Reactions: songless_bird
Πάλι fail κάνεις εδώ θέλεις να σου πω; θα έχει πλάκα...

Άλλο να πατάς ένα πλήκτρο και άλλο να περιμένεις να πατήσεις το φλας και να παίρνει μπροστά το cruise control...

Επίσης εδώ δείχνεις ότι δεν κατανοείς την εργονομία. Στο τιμόνι της Luce είναι ένα πλήκτρο σε μια ακτίνα μόνο του. Δεν έχει ενδιάμεσα ρυθμίσεις... καφετιέρας. :p

Δηλαδή τα δύο ξεχωριστά κουμπιά για το φλας στην ίδια πλευρά είναι αντιεργονομικο επειδή είναι της tesla ;
Αλλά για την ferrari ειναι Παρασκευή επειδή δεν το είχες προσέξει
686f7508b33d8dbd1d7b7c071224749e.jpg

Ας μας πούνε εδώ μέσα όσοι έχουν model 3 πόσες φορές έκαναν λάθος στο φλας ...

Δηλαδή τα δύο ξεχωριστά κουμπιά για το φλας στην ίδια πλευρά είναι αντιεργονομικο επειδή είναι της tesla ;

Αν και δεν είχα αυτό το συγκεκριμένο τιμόνι υπ' όψη, εσύ το έκανες.... ακόμα χειρότερο με την επιλογή κατεύθυνσης αριστερά και δεξιά στην... αριστερή πλευρά. 😅😂

Ακόμα μεγαλύτερο fail εδώ δηλαδή.

Στην εργονομία ισχύει ο κανόνας του χρόνου που θα χρειαστεί να δαπανήσεις για να δημιουργήσεις muscle memory. Σε τιμόνι Tesla με τον διακόπτη για αριστερά και δεξιά στις αντίστοιχες ακτίνες του τιμονιού, θα δαπανήσεις χρόνο για να μην πηγαίνεις στη ροδέλα δίπλα από τον διακόπτη όταν θέλεις να πατήσεις το φλας. Στη Luce δεν θα δαπανήσεις καθόλου χρόνο γι' αυτό.

Τώρα στο παράδειγμα που έβαλες, όσο χρόνο και να δαπανήσεις, χάσιμο χρόνου θα είναι. Δεν θα το συνηθίσεις (muscle memory) ποτέ.
Το πουλάς και παίρνεις ένα φυσιολογικό αυτοκίνητο. ;)

Γι αυτά στο model 3 έπεσε γκρίνια, ο ξάδερφος μου πάντως σε μια εβδομάδα τα είχε συνηθίσει... Κανένα θέμα οτι ειναι στα αριστερά πάντως.....κάθε άλλο βολεύει οσους εχουν το κακο συνήθειο να οδηγάνε με το ένα χέρι (κάποιες στιγμες)

540493345_10173011224500179_4550072999420153728_n.jpg

Πάντως τα παραματροποιήσημα scroll wheels είναι τέρμα εργονομικά εύκολα στην χρήση και κάνουν ενα σωρό λειτουργίες χωρίς καμμια ανάγκη για καμμιά 15αρια ξεχωριστά κουμπιά.

Ας μας πούνε εδώ μέσα όσοι έχουν model 3 πόσες φορές έκαναν λάθος στο φλας ...
To νεο Model 3 έχει κανονική λαβή για Flash όπως όλα τα αμάξια, ευτυχώς το διόρθωσαν και αφαιρέθηκαν τα κουμπάκια για τα φλας πάνω από στο τιμόνι. Αυτο το νέο με τον λεβιέ έχουμε εμείς οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα....

Αν και δεν είχα αυτό το συγκεκριμένο τιμόνι υπ' όψη, εσύ το έκανες.... ακόμα χειρότερο με την επιλογή κατεύθυνσης αριστερά και δεξιά στην... αριστερή πλευρά.

Ακόμα μεγαλύτερο fail εδώ δηλαδή.

Στην εργονομία ισχύει ο κανόνας του χρόνου που θα χρειαστεί να δαπανήσεις για να δημιουργήσεις muscle memory. Σε τιμόνι Tesla με τον διακόπτη για αριστερά και δεξιά στις αντίστοιχες ακτίνες του τιμονιού, θα δαπανήσεις χρόνο για να μην πηγαίνεις στη ροδέλα δίπλα από τον διακόπτη όταν θέλεις να πατήσεις το φλας. Στη Luce δεν θα δαπανήσεις καθόλου χρόνο γι' αυτό.

Τώρα στο παράδειγμα που έβαλες, όσο χρόνο και να δαπανήσεις, χάσιμο χρόνου θα είναι. δεν θα το συνηθίσεις (muscle memory) ποτέ.

Ότι να ναι .
Λειτουργεί οπως όλα τα κουμπιά που έχει ήδη συνηθίσει κάποιος σε άλλα αυτοκίνητα.
Εκεί στο δικό μου είναι το +- του ήχου και ποτε δεν πάτησα καταλαθος τα δίπλα κουμπιά. Απλά όπως μαθαίνεις το +- έτσι μαθαίνεις και το φλας . Μάλιστα στο tesla δεν θα μου πάρει πάνω από 10 λεπτά οδήγησης. Ενώ το να μπω στην φιλοσοφία ότι κάτι που είχα συνηθίσει να το κάνω με το ένα χέρι θα πρέπει να το "μοιρασω" σε δύο, θα μου πάρει περισσότερο χρόνο.

To νεο Model 3 έχει κανονική λαβή για Flash όπως όλα τα αμάξια, ευτυχώς το διόρθωσαν και αφαιρέθηκαν τα κουμπάκια για τα φλας πάνω από στο τιμόνι. Αυτο το νέο με τον λεβιέ έχουμε εμείς οπότε δεν υπάρχει κανένα θέμα....
Οι φίλοι μου έχουν την πρώτη έκδοση με τα κουμπιά, στο τελευταίο μοντέλο.

Ότι να ναι .
Λειτουργεί οπως όλα τα κουμπιά που έχει ήδη συνηθίσει κάποιος σε άλλα αυτοκίνητα.
Εκεί στο δικό μου είναι το +- του ήχου και ποτε δεν πάτησα καταλαθος τα δίπλα κουμπιά. Απλά όπως μαθαίνεις το +- έτσι μαθαίνεις και το φλας . Μάλιστα στο tesla δεν θα μου πάρει πάνω από 10 λεπτά οδήγησης. Ενώ το να μπω στην φιλοσοφία ότι κάτι που είχα συνηθίσει να το κάνω με το ένα χέρι θα πρέπει να το "μοιρασω" σε δύο, θα μου πάρει περισσότερο χρόνο.

Στο καθημερινό σου αυτοκίνητο με το οποίο συγκρίνεται το tesla, θα έχεις έναν μοχλό που έχει αποδεδειγμένα αποδείξει την εργονομία του δεκαετίες επί δεκαετιών τώρα. Εκεί συγκριτικά κερδίζει ο μοχλός, το tesla είναι fail.

Όταν πάμε σε σοβαρότερα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσεις σοβαρά στρίβοντας, τα χέρια θα είναι συνεχώς στο τιμόνι έχοντας γραπώσει την στεφάνη. Ταυτόχρονα από πίσω από τη στεφάνη έχεις paddles τα οποία ρυθμίζουν τη ροπή όταν στρίβεις. Η έλλειψη μοχλού εδώ δίνει πλεονέκτημα εργονομικό.
Εκεί έχει προτεραιότητα η σοβαρή οδήγηση και όχι η καθημερινή οδήγηση. Κοιτάζεις την αμέσως επόμενη επιλογή και bingo είναι το πλήκτρο μόνο του σε κάθε αντίστοιχη ακτίνα του τιμονιού. Πάλι fail εδω η Tesla.

Από όπου και να το πιάσεις, το ένα fail μετά το άλλο είναι στη σύγκριση.

Το εσωτερικό της Luce είναι σχεδιασμένο για εκείνον που βάζει σε προτεραιότητα την οδήγηση και όχι τη μεταφορά. Η Tesla προσπαθεί να τα συγκεράσει όλα. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά, δεν γίνεται.

Στο καθημερινό σου αυτοκίνητο με το οποίο συγκρίνεται το tesla, θα έχεις έναν μοχλό που έχει αποδεδειγμένα αποδείξει την εργονομία του δεκαετίες επί δεκαετιών τώρα. Εκεί συγκριτικά κερδίζει ο μοχλός, το tesla είναι fail.

Όταν πάμε σε σοβαρότερα αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιήσεις σοβαρά στρίβοντας, τα χέρια θα είναι συνεχώς στο τιμόνι έχοντας γραπώσει την στεφάνη. Ταυτόχρονα από πίσω από τη στεφάνη έχεις paddles τα οποία ρυθμίζουν τη ροπή όταν στρίβεις. Η έλλειψη μοχλού εδώ δίνει πλεονέκτημα εργονομικό.
Εκεί έχει προτεραιότητα η σοβαρή οδήγηση και όχι η καθημερινή οδήγηση. Κοιτάζεις την αμέσως επόμενη επιλογή και bingo είναι το πλήκτρο μόνο του σε κάθε αντίστοιχη ακτίνα του τιμονιού. Πάλι fail εδω η Tesla.

Από όπου και να το πιάσεις, το ένα fail μετά το άλλο είναι στη σύγκριση.

Το εσωτερικό της Luce είναι σχεδιασμένο για εκείνον που βάζει σε προτεραιότητα την οδήγηση και όχι τη μεταφορά. Η Tesla προσπαθεί να τα συγκεράσει όλα. Δεν μπορώ να το πω πιο απλά, δεν γίνεται.

Όχι. Δεν έχει αποδείξει την εργονομία του . Με ενοχλεί αφάνταστα. Έχει μόνο δύο λειτουργίες. Φλας και μεγάλη σκάλα. Και στο παρκάρισμα είναι εκνευριστικό. Έχω χαλάσει δύο φορές την αυτόματη επαναφορά επειδή κρατάω με το μικρό δάκτυλο το φλας την ώρα που παρκάρω προσπαθώντας να τον κρατήσω στην σωστή θέση.

Πότε δεν απέτυχα να ανεβάσω ή να κατεβάσω την ήχο στο στο τιμόνι μου πάντως

Έχω αυτόματο οποτε τα χέρια μου έτσι κι αλλιώς ειναι πάνω στο τιμόνι όπως και σε ολα τα ηλεκτρικά. Αλλο fail επιχείρημα;
Θα ειχα puddles αν έπαιρνα το honda τότε.

Και τσουπ στην φερραρι ενώ ειναι τέλειο που έχει τα φλας πάνω στο τιμόνι πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς δύο χέρια αντί για ένα που είχες συνηθίσεις δεκαετίες για την λειτουργία φλας . Μου αρέσει. Και δνενθα ειχα πρόβλημα να το χρησιμοποιήσω. Αλλά εγώ δεν βγάζω άχρηστο της tesla από πείσμα.

Η Luce είναι σχεδιασμένη για να ειναι όπως δήλωσαν οι Ιταλοί

"Στοχεύει να προσελκύσει οικογένειες με βαθιά πορτοφόλια, προσφέροντας άνετα καθίσματα, υψηλή τεχνολογία και ευρύ χώρο αποσκευών ."

Όχι για αυτό που ήταν παραδοσιακά η φερραρι 🫣

Last edited:
Οδύσσεια έχει γινει και η εργονομία στα αυτοκίνητα!

Βτw σχεδιαστικά για την τετράθυρη Purosangue είχε πέσει τέτοια γκρίνια αφού ήταν εκτός παραδοσιακής σχεδιαστικής ρότας ή ο V12 κρατούσε τα χαλινάρια?

Οδύσσεια έχει γινει και η εργονομία στα αυτοκίνητα!

Βτw σχεδιαστικά για την τετράθυρη Purosangue είχε πέσει τέτοια γκρίνια αφού ήταν εκτός παραδοσιακής σχεδιαστικής ρότας ή ο V12 κρατούσε τα χαλινάρια?
Είχε πέσει μεγάλη γκρίνια. Ειδικά για τις εξωτερικές ομοιότητες με το Mazda.

Πάντως η Luce έκλεισε τα στόματα και εκείνων που γκρίνιαζαν για την purosangue...

• Haha
Reactions: Φρα.Πε.
Όχι. Δεν έχει αποδείξει την εργονομία του . Με ενοχλεί αφάνταστα. Έχει μόνο δύο λειτουργίες. Φλας και μεγάλη σκάλα. Και στο παρκάρισμα είναι εκνευριστικό. Έχω χαλάσει δύο φορές την αυτόματη επαναφορά επειδή κρατάω με το μικρό δάκτυλο το φλας την ώρα που παρκάρω προσπαθώντας να τον κρατήσω στην σωστή θέση.

Πότε δεν απέτυχα να ανεβάσω ή να κατεβάσω την ήχο στο στο τιμόνι μου πάντως

Έχω αυτόματο οποτε τα χέρια μου έτσι κι αλλιώς ειναι πάνω στο τιμόνι όπως και σε ολα τα ηλεκτρικά. Αλλο fail επιχείρημα;
Θα ειχα puddles αν έπαιρνα το honda τότε.

Και τσουπ στην φερραρι ενώ ειναι τέλειο που έχει τα φλας πάνω στο τιμόνι πρέπει να μάθεις να χρησιμοποιείς δύο χέρια αντί για ένα που είχες συνηθίσεις δεκαετίες για την λειτουργία φλας . Μου αρέσει. Και δνενθα ειχα πρόβλημα να το χρησιμοποιήσω. Αλλά εγώ δεν βγάζω άχρηστο της tesla από πείσμα.

Η Luce είναι σχεδιασμένη για να ειναι όπως δήλωσαν οι Ιταλοί

"Στοχεύει να προσελκύσει οικογένειες με βαθιά πορτοφόλια, προσφέροντας άνετα καθίσματα, υψηλή τεχνολογία και ευρύ χώρο αποσκευών ."

Όχι για αυτό που ήταν παραδοσιακά η φερραρι 🫣

To τι ενοχλεί εσένα είναι αδιάφορο όταν έχει αποδειχτεί η εργονομία του επάνω σε όλους τους υπόλοιπους. Δεν είναι στραβός ο γιαλός... .

Βρες το επόμενο που σε ενοχλεί στη Luce, να δούμε που κάνεις λάθος κι εκεί. Μέχρι στιγμής ούτε το palm rest είναι λάθος, ούτε τα πλήκτρα για τα φλας στο τιμόνι. Σε σχέση με άλλες εκτελέσεις πάντα.

Σε κάθε περίπτωση, η Ferrari δεν ειναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, με την εισαγωγή διαφορετικών μοντέλων προσεγγίζει διαφορετικό κοινό και αυξάνει τα έσοδα της.
Αδιάφορο αν η πλέμπα δε βλέπει μόνο exotic διθέσια με το αλογάκι, δε θα τα αγόραζε έτσι κι αλλιως. Ομως οι επιλογές για τους έχοντες ειναι περισσότερες και οι τσέπες των μετόχων γεμάτες.

To τι ενοχλεί εσένα είναι αδιάφορο όταν έχει αποδειχτεί η εργονομία του επάνω σε όλους τους υπόλοιπους. Δεν είναι στραβός ο γιαλός... .

Βρες το επόμενο που σε ενοχλεί στη Luce, να δούμε που κάνεις λάθος κι εκεί. Μέχρι στιγμής ούτε το palm rest είναι λάθος, ούτε τα πλήκτρα για τα φλας στο τιμόνι. Σε σχέση με άλλες εκτελέσεις πάντα.

Αν ειχε αποδειχθεί η εργονομία του δεν θα βλέπαμε λύσεις πανω στο τιμόνι στα σύγχρονα αυτοκίνητα. Όταν πλέον γίνονται αυτόματα πολλές λειτουργίες, είναι ένα μηχανικό κατάλοιπο.

Δεν με ενοχλεί που έχει τα φλας στο τιμόνι η Luce. Ούτε όπως τα είχε το tesla . Εσύ είσαι ο περίεργος

Το palmrest είναι fail . Μόνο ως χερούλι έχει λειτουργία πρακτική. Θα είναι επιτυχία μόνο όταν το αντιγράψουν σωστά οι Κινέζοι.

Σε κάθε περίπτωση, η Ferrari δεν ειναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, με την εισαγωγή διαφορετικών μοντέλων προσεγγίζει διαφορετικό κοινό και αυξάνει τα έσοδα της.
Αδιάφορο αν η πλέμπα δε βλέπει μόνο exotic διθέσια με το αλογάκι, δε θα τα αγόραζε έτσι κι αλλιως. Ομως οι επιλογές για τους έχοντες ειναι περισσότερες; και οι τσέπες των μετόχων γεμάτες.

Θα πρέπει να πουλήσει 6.000 Luce για να βγάλει τα χαμένα από το χρηματιστήριο εξαιτίας της .