Αυτοκινητιστικά νέα

Το 80% δεν το έχει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο! Δεν είμαστε όλοι μεγαλοστελέχη ή έχουμε πυλωτές ή μονοκατοικία.
Τα έχουμε ξαναγράψει πάντως... Αν δεν έχεις φορτιστή στο σπίτι ή έστω στο γραφείο, δεν έχει νόημα ακόμα να αγοράσεις ηλεκτρικό.
Κατα τα αλλά, όπως τα έγραψαν τα παιδιά.

Το 80% δεν το έχει ούτε στο ένα ούτε στο άλλο! Δεν είμαστε όλοι μεγαλοστελέχη ή έχουμε πυλωτές ή μονοκατοικία.
Koίτα αν δεν μπορείς να φορτίσεις σπίτι ή στην δουλειά, θέλει σκέψη η αγορά ηλεκτρικού, να ψάξεις να βρεις που θα το φορτίζεις έξω κλπ. Προσωπικά αν δεν είχα σπίτι και δουλειά φόρτιση δεν ξέρω αν θα αγόραζα ηλεκτρικό αμάξι. Καλά για να το χοντρύνω και άλλο, γενικά δεν ξέρω αν θα αγόραζα νέο αμάξι αν δεν είχα πάρκινγκ σπίτι, θα ήμουν ή με κανένα σαράβαλο ή και με τίποτα.

Τότε δεν παίρνεις ηλεκτρικό, δεν σε βολεύει και αν φορτίζεις σε DC δεν σε συμφέρει.

Και για του λόγου το αληθές:

View attachment 276979
Αφού κάνω 2 ώρες γεμάτα παραπάνω με το ηλεκτρικό τι θές να γράψω ψέματα? Με το πετρέλαιο, πήγαινα και χωρίς στάση και με πάνω από τα όρια, άλλο αν είναι παράνομο κλπ. άλλα πήγαινα και έβγαζα το ταξίδι άμεσα...με το ηλεκτρικό δεν το κάνω γιατί αν τρέχω τόσο αδειάζει η μπαταρία άμεσα και όταν πάω Αλεξανδρούπολη επειδή δεν είναι εύκολη η φόρτιση εκει πάντα θέλω να έχω καβάντζα και μια 200αρα χιλιόμετρα τουλάχιστον για να κινηθώ εκει, δεν θέλω να φτάσω με 10% μπαταρία άλλα με τουλάχιστον ένα 30-40% εκει.

Υ.Γ. Καλά σε Χειμώνα δεν το συζητάω, αυξάνεται και άλλο ο χρόνος, 4 άτομα, μέσα φορτωμένο μέχρι του σκασμού, θέρμανση μέσα και κρύο απέξω η μπαταρία πέφτει άμεσα...εντάξει είπαμε έχουμε ηλεκτρικά αμάξια, τα αγαπάμε, δεν θα ξαναγύριζα με τίποτα σε καύσιμο, άλλα μην κάνουμε το άσπρο μαύρο στα πάντα, υπάρχει και το γκρίζο σε κάποιους τομείς.

Last edited:
Αφού κάνω 2 ώρες γεμάτα παραπάνω με το ηλεκτρικό τι θές να γράψω ψέματα? Με το πετρέλαιο, πήγαινα και χωρίς στάση και με πάνω από τα όρια, άλλο αν είναι παράνομο κλπ. άλλα πήγαινα και έβγαζα το ταξίδι άμεσα...με το ηλεκτρικό δεν το κάνω γιατί αν τρέχω τόσο αδειάζει η μπαταρία άμεσα και όταν πάω Αλεξανδρούπολη επειδή δεν είναι εύκολη η φόρτιση εκει πάντα θέλω να έχω καβάντζα και μια 200αρα χιλιόμετρα τουλάχιστον για να κινηθώ εκει, δεν θέλω να φτάσω με 10% μπαταρία άλλα με τουλάχιστον ένα 30-40% εκει.

Υ.Γ. Καλά σε Χειμώνα δεν το συζητάω, αυξάνεται και άλλο ο χρόνος...εντάξει είπαμε έχουμε ηλεκτρικά αμάξια, τα αγαπάμε, δεν θα ξαναγύριζα με τίποτα σε καύσιμο, άλλα μην κάνουμε το άσπρο μαύρο, υπάρχει και το γκρίζο.
Το παραπάνω πλάνο από ABRP είναι με ταχύτητα 150km/h και 30% πάνω από τα όρια. Που σημαίνει πως σε δρόμο με 110 υπολογίζει ότι πηγαίνεις με 143 και σε δρόμο με 100 πως πηγαίνεις με 130. Και βγαίνει με 3 στάσεις συνολικής καθυστέρησης 56 λεπτά. Το ότι κάνεις 2 ώρες παραπάνω λοιπόν δεν έχει σχέση με το ηλεκτρικό αλλά ότι πλέον αποφάσισες να πηγαίνεις πιο αργά.
Για το χειμώνα συμφωνώ, αυτό το πλάνο είναι με τον καιρό τώρα. Το χειμώνα σίγουρα είναι μισή ώρα παραπάνω

Το παραπάνω πλάνο από ABRP είναι με ταχύτητα 150km/h και 30% πάνω από τα όρια. Που σημαίνει πως σε δρόμο με 110 υπολογίζει ότι πηγαίνεις με 143 και σε δρόμο με 100 πως πηγαίνεις με 130. Και βγαίνει με 3 στάσεις συνολικής καθυστέρησης 56 λεπτά. Το ότι κάνεις 2 ώρες παραπάνω λοιπόν δεν έχει σχέση με το ηλεκτρικό αλλά ότι πλέον αποφάσισες να πηγαίνεις πιο αργά.
Για το χειμώνα συμφωνώ, αυτό το πλάνο είναι με τον καιρό τώρα. Το χειμώνα σίγουρα είναι μισή ώρα παραπάνω
Σου είπα γιατί κάνω 2 ώρες παραπάνω, και το σχέδιο που έβγαλες είναι μόνο αν είναι όλα τέλεια, κάποιες φορές δεν είναι, γιατί πιάσανε την μια πλευρά του φορτιστή και εσυ φορτίζεις πιο αργά, γιατί μέχρι να σταματήσεις να βρεις πως θα πληρώσεις κλπ., μπορεί να ξεχαστείς λίγο παραπάνω, μπορεί να κοιμούνται όλοι και να μην θέλω να κάνω στάση τότε για να μην τους ξυπνήσω και ακούω γκρίνιες από τα παιδιά, θέλω όπως είπα να έχω ένα 30% μπαταρία όταν φτάσω, μπορεί να είναι χειμώνας έξω κλπ. ε όλα αυτά με κάνουν και αργώ παραπάνω....Μου έχει κάτσει να πάω του σκοτουμου για κηδεία με το πετρέλαιο και να γυρίσω πίσω σχεδόν μετά από λίγες ώρες. Ακραίο παράδειγμα, απλά με το καύσιμο έχεις πιο ελευθερία και ταχύτητα σε ταξίδια, τι να κάνουμε τώρα να πω ψέματα? Δεν είπα ότι γυρνάω πίσω σε καύσιμο, άλλα το είπα δεν είναι όλα άσπρα ή μαύρα.

Υ.Γ. Σε ταξίδι Roadtrip επίσης από Αθήνα σε Αλβανία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σκόπια κλπ. και επιστροφή σε Αλεξανδρούπολη δυσκολευτήκαμε πολύ με τις φορτίσεις, το καταφέραμε τελικά, άλλα σίγουρα φάγαμε άγχος, μπερδευτήκαμε, κάναμε παρακάμψεις και είχαμε και αρκετές χαμένες ώρες για να είναι όλα οκ. Θέματα που δεν τα είχα με το Πετρέλαιο.

@donk αυτά που αναφέρεις δεν ανησυχούν κανέναν που έχει ηλεκτρικό. Δυστυχώς αναπαράγεις απόψεις τρίτων χωρίς να έχεις την εμπειρία χρήσης ηλεκτρικού. Και με 15% να είσαι, εντός αστικού ιστού κάνεις 50 τουλάχιστον km, συνήθως και αρκετά παραπάνω. Από τη μία χρησιμοποιούμε σαν επιχείρημα την υπαρκτή αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά από την άλλη μιλάμε για ταξίδια με ταχύτητες 150-160 που σε θερμικό θα καίνε 16-17 ευρώ τα 100km

@donk αυτά που αναφέρεις δεν ανησυχούν κανέναν που έχει ηλεκτρικό. Δυστυχώς αναπαράγεις απόψεις τρίτων χωρίς να έχεις την εμπειρία χρήσης ηλεκτρικού. Και με 15% να είσαι, εντός αστικού ιστού κάνεις 50 τουλάχιστον km, συνήθως και αρκετά παραπάνω. Από τη μία χρησιμοποιούμε σαν επιχείρημα την υπαρκτή αδυναμία πολλών συμπολιτών μας να αγοράσουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο αλλά από την άλλη μιλάμε για ταξίδια με ταχύτητες 150-160 που σε θερμικό θα καίνε 16-17 ευρώ τα 100km
5,9-6,1 λίτρα πετρέλαιο ανά 100 χιλιόμετρα με ταχύτητα 150-160 είχα, 6ταχυτο, και τώρα ανέβηκε το πετρέλαιο, μέχρι πέρυσι μαξ 10 ευρώ αν 100 χιλιόμετρα έδινα....16-17 ευρώ δεν έχω δώσει ποτέ...ίσως μιλάς για βενζίνη.

Υ.Γ. Δεν το έχω υπολογίσει άλλα με τις φωτιά χρεώσεις σε ταχυφορτιστές στην Εθνική οδό μάλλον πιο φτηνά πας με Diesel. Παλιότερα στα σίγουρα, δεν ξέρω τώρα που έχει ανέβει το πετρέλαιο.