Ποιότητα και VW στην ίδια πρόταση δεν πάνε. Μετά από 3 Polo που είχαμε παλιότερα στην οικογένεια που μου άφησαν πολύ αρνητικές εντυπώσεις ποιοτικά και σε αξιοπιστία πρόσφατα οδήγησα και το Up καθώς και ένα Touran. Στο Touran είχε ξεβάψει η κονσόλα και είχαν ξεφλουδίσει τα πλαστικά στις πόρτες , στο UP έτριζε πολύ το ταμπλό.
100 φορές καλύτερα Toyota και γενικά μόνο Κορέα ή Ιαπωνία.
Πολύ καλή επιλογή είναι και το Suzuki Swift hybrid , φίλος μου που το έχει μου είπε ότι μέση κατανάλωση είναι 4.5 lt/100 km....https://www.newsauto.gr/test-drive/dokimi-neo-suzuki-swift-12-shvs/
τα vw που περάσανε από τα χέρια μου είχανε καλύτερη ποιότητα σε συναρμογή από το toyota που έχω τώρα,
σε οδηγική συμπεριφορά ήταν με διαφορά μπροστά (τα vw, πραγματικά μπροστά)
σε αξιοπιστία θα δείξει ο χρόνος,
πάντως μετά από 18 χρόνια με golf και 13 χρόνια με passat, δεν είχα σχεδόν κανένα πρόβλημα (κάποια στιγμή άλλαξα αντλία νερού στο γκολφ, γύρω στην 15ετία),
με μίνιμουμ συντήρηση και αφού με το χρόνο λόγω μη βλαβών απέκτησα γυναικείς συνήθειες, δεν θυμάμαι από πότε έχω να ανοίξω καπώ, απλά για τσεκάρισμα λαδιών, υγρών φρένων κλπ)
και επίσης αν δες κάτι skoda ταξί σκυλιά και σε καλή κατάσταση για εκατοντάδες χιλιάδες χλμ, εκτός αν στα σκόντα βάζει τα καλά υλικά
και επίσης, εταιρεία που έχει προβλήματα ποιότητας (δεν μιλάμε για σποραδικά που συμβαίνουν σε όλους)
δεν μένει πολύ στην αγορά,
εξαφανιστήκανε πολλές φίρμες έτσι, αγγλικές και ιταλικές ειδικά