Γιαρίμης Ηλίας
Supreme Member
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητιστικά νέα
Δημήτρη .. για να συνεννοηθούμε .. εγω με το "πάω τάπα" κατάλαβα οτι το ξεσκίζεις .. π.χ. να πάς Αθήνα - Λαρισσα σε 2,5 ώρες παρόλλες τις καθυστερήσεις απο διόδια και αργούς ..
Αυτό δίνει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση απο σταθερά 120 χλμ/ω .. οσο και λάθος να έκανε ο Νορβηγός, τα 350χλμ με οδήγηση "τάπα" (+ AC) δεν βγαίνουν ..
Ο μόνος τρόπος να πάρεις τέτοιο αποτέλεσμα είναι να σου δίνει λάθος στοιχεία το αυτοκίνητο .. όπως ανακάλυψε η ADAC οτι κάποια BEV δείχνουν έως και 17% μεγαλύτερο range απο το πραγματικό ..
Υ.Γ. .. αν είναι έτσι όπως τα λές μπορείς να κερδίσεις βαρβάτα στοιχήματα
BTW ..
- μέχρι πόση ισχύ ανεβάζει το regenerate braking ?. .. καμμιά 100σταριά KW ?
- Στο safe mode με πόση ταχύτητα πάει το αμάξι ?.
Ηλία μου είμαι καθημερινός χρήστης της EV400 και γνωρίζω καλύτερα (σαν καταναλωτής) αλλά και σαν χρήστης αφού εργάζομαι στην συγκεκριμένη εταιρία ότι ισχύει αυτό που γράφω εγώ .
Οι μετρήσεις είναι καθημερινές αφού το κοιτάνε και οι τεχνικοί και καταγράφουν τα δεδομένα μέσω τηλεματικής και βλέπουν live τα πάντα στο PC .
Ακομα και αν το σκίζω μου το λενε για πλακα την επόμενη μέρα (στο στυλ τι έγινε ? πάλι με καμιά μηχανή έπαιζες)
Αυτές ειναι και σταθερές ταχύτητες 90/120 που λεει στο docs αν πάει στην Εθνική αλλά και πάλι δεν .....γιατί το έχουμε τεστάρει εμείς με πάνω από 120.
Το δώσαμε και ως τεστ σε κάποιον ....και το πήγε τάπα όπου μπορουσε μέχρι το Βόλο για πλάκα .Το βλέπαμε μέσω PC συνέχεια απλά λόγω GRPD δεν μπορώ να βάλω φωτό . 325χλμ συνολικά η απόσταση και του έμειναν και 15 χλμ .
Υπόψιν ότι όταν πέρασε τα 300 χλμ το αυτοκίνητο μπήκε σε save mode .Εννοείται ότι το regenerate braking το είχε στο high σε όλη τη διαδρομή και φαινόταν από τη μέτρηση ότι το χρησιμοποιούσε σε μέγιστο βαθμό .Αυτό γινόταν μάλλον γιατί δεν προλάβαινε ο μπροστινός να κάνει δεξια και αυτός έπεφτε φουλ στα φρενα όποτε και φόρτιζε.
Σε άλλο παραδειγμα καθημερινή χρηση Διόνυσος -Ιερά οδός φευγει φουλ 420 και έρχεται 417 ! Και όμως ! εξοικονόμηση και κάτω από 90 ταχύτητα .
Οπως καταλαβαίνεις εξαρτάται από τη χρήση και τον χρήστη σχεδόν πάντα και όχι τον εκάστοτε "φακελακια..προνόμια...γράψε κάτι κ θα πάρεις διαφημιση ..μπανεράκια και πάει λεγοντας
Δημήτρη .. για να συνεννοηθούμε .. εγω με το "πάω τάπα" κατάλαβα οτι το ξεσκίζεις .. π.χ. να πάς Αθήνα - Λαρισσα σε 2,5 ώρες παρόλλες τις καθυστερήσεις απο διόδια και αργούς ..
Αυτό δίνει πολύ μεγαλύτερη κατανάλωση απο σταθερά 120 χλμ/ω .. οσο και λάθος να έκανε ο Νορβηγός, τα 350χλμ με οδήγηση "τάπα" (+ AC) δεν βγαίνουν ..
Ο μόνος τρόπος να πάρεις τέτοιο αποτέλεσμα είναι να σου δίνει λάθος στοιχεία το αυτοκίνητο .. όπως ανακάλυψε η ADAC οτι κάποια BEV δείχνουν έως και 17% μεγαλύτερο range απο το πραγματικό ..
Υ.Γ. .. αν είναι έτσι όπως τα λές μπορείς να κερδίσεις βαρβάτα στοιχήματα
BTW ..
- μέχρι πόση ισχύ ανεβάζει το regenerate braking ?. .. καμμιά 100σταριά KW ?
- Στο safe mode με πόση ταχύτητα πάει το αμάξι ?.