athlon6401
AVClub Addicted Member
- 12 December 2018
- 2,531
Θσ στήσουμε πανευρωπαϊκό δίκτυο υδρογόνου με τα λεφτά του ευρωπαίου φορολογούμενου για τις νταλίκες; Για ποιο λόγο, να κερδίζουμε μισή ώρα στα 300 km; Γιατί αυτή είνα η διαφορά μεταξύ ενός BEV truck και ενός fuel-cell truck. Ένας χρόνος που θα μειωθεί αν επενδύσουμε σε ειδικά σημεία φόρτισης για trucks του 1MW. Πχ το eActros 600 με τα 650KWh μπαταρία του μπορεί να κάνει 500 km με γεμάτο φορτίο αλλά θέλει 1,5 ώρα για φόρτιση στους 350ρηδες. Με 1MW φορτιστές θα φόρτιζε σε κάτω από 30 λεπτά. Ένα fuel cell truck αντίστοιχα θέλει μισή ώρα γέμισμα για 700-750 km. Καταλαβαίνεις λοιπόν πως είναι πολύ φθηνότερο να φτιάξουμε υποδομή για 1MW truck chargers από σταθμούς υδρογόνου.Δες ξανά το προτελευταίο μήνυμά μου.
Τις νταλίκες δεν μπορείς να τις εξηλεκτρίσεις.
Για τις νταλίκες γίνεται η χρήση του υδρογόνου στις οδικές μεταφορές όχι για τα ΙΧ.
fuel cell, όχι ΚΕΚ. ΚΕΚ υδρογόνου πειραματίζεται η Toyota για τους κάφρους που θέλουν να ακούνε βρουμ βρουμ και να έχουν κραδασμούς. Για τους υπόλοιπους σώφρονες μόνο fuel cell με το υδρογόνο.ΙΧ με υδρογόνο.. χμ.. πάλι ιμάντας χρονισμού, τρόμπες, έμβολα , χιτώνια, εκκεντροφόροι, βαλβίδες, λουριά και ένας σωρός μ@λ@κίες που θα ήθελα να ξεχάσω στο επόμενο ΙΧ μου..
πάλι καλά που δεν υπάρχει σασμάν.. ή μήπως υπάρχει;; μπα.. μόνο για γεννήτρια είναι ο ΚΕΚ ;; τι να το κάνει το σασμάν ;;
ΟΥΦ !!!fuel cell, όχι ΚΕΚ. ΚΕΚ υδρογόνου πειραματίζεται η Toyota για τους κάφρους που θέλουν να ακούνε βρουμ βρουμ και να έχουν κραδασμούς. Για τους υπόλοιπους σόφρωνες μόνο fuel cell με το υδρογόνο.
Μη στενοχωριέσαι, κάτι θα βρουν.ΟΥΦ !!!
οι ΚΕΚ πρέπει να πεθάνουν!!
αρκετά έφαγαν όσοι έτρωγαν και ακόμα τρώνε από αυτούς.
να δω αυτούς που αγοράζουν 6- 8-10-12 κυλίνδρους , τι θα κάνουν για να "ξεχωρίσουν" αύριο
και εγω με τον @athlon6401 ειμαι σε αυτο το θεμα. Δηλ πιο ευκολο μου φαινεται να αναπτυξεις ηλεκτρικους τρακτορες (που ηδη υπαρχουν) αφου δικτυο φορτισης υπαρχει. Οχι οσο ανεπτυγμενο οσο θα ηθελαν, αλλα υπαρχει, παρα απο την αρχη να πας να φτιαξεις ενα πανακριβο δικτυο ανεφοδιασμου.Δες ξανά το προτελευταίο μήνυμά μου.
Τις νταλίκες δεν μπορείς να τις εξηλεκτρίσεις.
Για τις νταλίκες γίνεται η χρήση του υδρογόνου στις οδικές μεταφορές όχι για τα ΙΧ.
και πως η αναπτυξη δικτυου ανεφοδιασμου με υδρογονο, εκ του μηδενος, ειναι πιο ευκολη/οικονομικη απο την επεκταση του δικτυο φορτιστων; Αυτη ειναι η ειλικρινης απορια μου, ειδικα οταν ειχα διαβασει οτι το κοστος εγκαταστασης σταθμου ανεφοδιασμου υδρογονου ειναι πολλαπλασιο απο ταχυφορτιστηΤο θέμα είναι αν υποστηρίξεις τις ηλεκτρικές μεταφορές για νταλίκες πρέπει να έχεις σε συγκεκριμένες αποστάσεις συγκεκριμένους ταχυφορτιστές για όλο το TEN-T δίκτυο. Αυτό μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά σκεφτείτε πόσες θέσεις πρέπει να υπάρχουν, να είναι άμεσα διαθέσιμες, να μην καταλαμβάνονται από ΙΧ είναι δεδομένο ότι θέλεις καινούργιες γραμμές μέσης τάσης και αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου στη μέση του πουθενά. Αν αναλογιστούμε πως για λόγους απόδοσης όλες οι νέες γραμμές υπερυψηλής τάσης είναι DC και δεν έχουν δυνατότητα να βάλεις όπου θες όπως παλιά μετασχηματιστή και να κατεβάζεις ρεύμα, το πρόβλημα που έχεις να λύσεις είναι τρομερά δύσκολο και πολύ πιο κοστοβόρο αντί να έχεις υδρογονάδικα που θα πηγαίνει όπως και τώρα βυτιοφόρο για να το γεμίζει.
Τα μισάωρα μαζεύονται πολύ πολύ εύκολα και πρέπει να έχεις μια αξιόπιστη λύση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όχι να δουλεύει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.
Αν το σκεφτείτε λίγο περισσότερο θα δείτε ότι το υδρογόνο είναι όντως η λύση μέχρι να αποκτίσουμε την υποδομή του ηλεκτρικού δικτύου για φορτίσεις παντού.
Φίλε μου μάλλον δεν έχεις αίσθηση του πόσο κοστίζει ένας σταθμός ανεφοδιασμού υδρογόνου. Μιλάμε για 2 εκατομμύρια ευρώ για μία μάνικα. Με αυτά τα λεφτά εξυπηρετείς πολύ περισσότερα BEV. ΠΟΛΥ περισσότερα. Και ειδικά για τις νταλίκες είπαμε πως το πλάνο είναι να μπουν ειδικοί φορτιστές 1 MW, οι οποίοι φυσικά δε θα είναι ανά 50km που μπαίνουν των επιβατικών αλλά πολύ πιο αραιοί.Το θέμα είναι αν υποστηρίξεις τις ηλεκτρικές μεταφορές για νταλίκες πρέπει να έχεις σε συγκεκριμένες αποστάσεις συγκεκριμένους ταχυφορτιστές για όλο το TEN-T δίκτυο. Αυτό μπορεί να φαίνεται απλό, αλλά σκεφτείτε πόσες θέσεις πρέπει να υπάρχουν, να είναι άμεσα διαθέσιμες, να μην καταλαμβάνονται από ΙΧ είναι δεδομένο ότι θέλεις καινούργιες γραμμές μέσης τάσης και αναβάθμιση του ηλεκτρικού δικτύου στη μέση του πουθενά. Αν αναλογιστούμε πως για λόγους απόδοσης όλες οι νέες γραμμές υπερυψηλής τάσης είναι DC και δεν έχουν δυνατότητα να βάλεις όπου θες όπως παλιά μετασχηματιστή και να κατεβάζεις ρεύμα, το πρόβλημα που έχεις να λύσεις είναι τρομερά δύσκολο και πολύ πιο κοστοβόρο αντί να έχεις υδρογονάδικα που θα πηγαίνει όπως και τώρα βυτιοφόρο για να το γεμίζει.
Τα μισάωρα μαζεύονται πολύ πολύ εύκολα και πρέπει να έχεις μια αξιόπιστη λύση σε πανευρωπαϊκό επίπεδο και όχι να δουλεύει μόνο σε συγκεκριμένες περιοχές.
Αν το σκεφτείτε λίγο περισσότερο θα δείτε ότι το υδρογόνο είναι όντως η λύση μέχρι να αποκτίσουμε την υποδομή του ηλεκτρικού δικτύου για φορτίσεις παντού.
Θα έλεγε κανείς ότι με τόσο λιγότερα μέρη θα είχαν και αρκετά χαμηλότερο κόστος…Δεν ξέρω αν εδώ μέσα το ξαναγράψαμε, μηχανολογικά
o κινητήρας απο ένα θερμικό αυτοκίνητο έχει 2.000 κινούμενα μέρη.
ενώ ενός ηλεκτρικού μόνο 20......
20 moving parts
With no clutch or gears EVs can accelerate smoothly and quickly; they often feel like you're driving a sports car. A fully electric car has fewer moving parts, so they come with less ongoing maintenance costs. In fact, there are about 20 moving parts in an electric engine, compared to nearly 2,000 in an ICEV.
Σίγουρα έχουν χαμηλότερο κόστος.. πολύ χαμηλότερο.Θα έλεγε κανείς ότι με τόσο λιγότερα μέρη θα είχαν και αρκετά χαμηλότερο κόστος…
Λογικά το πραγματικό κόστος σε μαζική παραγωγή θα είναι ελάχιστο αλλά όπως σε όλα τα πράγματα τα πρώτα χρόνια είναι απλησίαστες οι τιμές γιατί πληρώνουν δικαιώματα πατέντες για κάθε λεπτομέρεια αλλά και γιατί είναι λίγα τα κομμάτια που βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής. Τα πρώτα αυτοκίνητα στοίχιζαν περιουσίες όταν πρωτοβγηκαν.Θα έλεγε κανείς ότι με τόσο λιγότερα μέρη θα είχαν και αρκετά χαμηλότερο κόστος…
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.