Αυτοκινητιστικά νέα

Να προσπαθήσω;

Η καλή αναλογία κιλών ανά ίππο και το γενικότερα χαμηλό βάρος το κάνει πολύ γρήγορο και ο συνδυασμός αυτός είναι που δίνει την αίσθηση του γρήγορου. Ή μάλλον καλύτερα, του πολύ-πολύ σβέλτου.

Βέβαια σε στροφιλίκα θα έχανε από ένα 106 Rallye, ειδικά το 8βάλβιδο που έβγαζε τη ροπή από χαμηλότερες στροφές. Καλά εκείνο είχε και στήσιμο που το τοποθετούσες με το γκάζι στη στροφή αν ήθελες. Αυτοκίνητα fun to drive αυτά. Αλλά και πολλά εικονοστάσια στο δρόμο όταν το έπαιρναν όσοι δεν ήξεραν τι ακριβώς είχανε στα χέρια.

Πάνε αυτές οι εποχές πια. Ακρίβυναν όλα και σου λέει τώρα άμα θες σπορτίβικη αίσθηση... ξηλώσου... . Κι αν... .
Περίπου άλλα πολύ καλά το πας!! Βέβαια θα είχα απαντήσει νωρίτερα αλλά άστο καλύτερα.

Οριστε !
Ειδησουλα απο τον SR-71 που ειναι ο Νο1 σεσημασμενος ΑΡΝΗΤΗΣ της ηλεκτροκινησης !

Eπομενος στοχος ........ η ηλεκτροκινηση προπελας σε ΤΑΝΚΕΡ (καλα, οχι ακομα, leme kai kamia malakia).
Βεβαια, χωρις να θελω να ξαναγινω μουροχαυλος ..... το δικτυο ηλεκτροδοτησης ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να
στηριζεται σε υδρογονανθρακες. Ομως ............................................................ small moves Ellie, small moves !

Είμαι σε διακοπές στην Βαυαρια και αυτό που παράτησα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι στα περισσότερα πρατήρια Shell έχουν εγκαταστήσει από καμία 15αρια φορτιστές 360Kw στο καθένα.

Είμαι σε διακοπές στην Βαυαρια και αυτό που παράτησα και μου έκανε εντύπωση είναι ότι στα περισσότερα πρατήρια Shell έχουν εγκαταστήσει από καμία 15αρια φορτιστές 360Kw στο καθένα.

Λογικό. Μπορεί το αρχικό κόστος να είναι μεγάλο αλλά μετά καταντάει σχεδόν παθητικό εισόδημα για την εταιρία. Επίσης οι Γερμανοί έχουν γύρω στα 10 χρόνια μέση ηλικία στόλου. Αυτό σημαίνει ότι αλλάζουν πολύ πιο γρήγορα τα οχήματα τους με αρκετές πιθανότητες να είναι ηλεκτρικά.

Το 2023 στις πρώτες 50 θέσεις είχαμε σχεδόν 126000 αμιγώς ηλεκτρικά όπως τα Tesla ή το Enyaq. Επίσης πολλά μοντέλα πουλάνε και τις 2 εκδόσεις. Πχ το Fiat 500 έχει 47000 πωλήσεις με τις μισές να είναι ηλεκτρικές.

Αποκλείεται! :cool:

Το μέλλον στα φορτηγά είναι ήδη παρόν στη Νορβηγία

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Like
Reactions: SR-71

140113-05-05-source-source-77761-455062.jpg

Οι μεγαλες μου αγαπες που δυστυχως δεν καταφερα ποτε να αποκτησω
Renault 5 GT turbo
Autobianchi A 112 ABARTH
Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II
Peugeot 106 Rally

• Like
Reactions: vlad66
Οι μεγαλες μου αγαπες που δυστυχως δεν καταφερα ποτε να αποκτησω
Renault 5 GT turbo
Autobianchi A 112 ABARTH
Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II
Peugeot 106 Rally

Απο μεγάλες αγάπες τι απέκτησα
PUNTO GTIII (εννοείται πειραγμένο)
FIAT COUPE 20V TURBO
Ταπεινό SEICENTO SPORTING με KIT ABARTH
PEUGEOT RALLYE 8V
Tι δεν απέκτησα
LANCIA DELTA INTEGRALE
AUTOBIANCHI ABARTH
NISSAN 200 SX
Τι δεν απέκτησα και είναι στην σφαίρα της φαντασίας
ΚΑΠΟΙΟ SILVIA
KΑΠΟΙΟ SKYLINE
ΚΑΠΟΙΟ BIG BLOCK ( CAMARO SS , MUSTANG , AC COBRA, HEMI)

• Like
FIAT COUPE 20V TURBO
PEUGEOT RALLYE 8V
Tι δεν απέκτησα
LANCIA DELTA INTEGRALE
AUTOBIANCHI ABARTH
NISSAN 200 SX
ΚΑΠΟΙΟ SILVIA
KΑΠΟΙΟ SKYLINE
Porsche δεν αγαπάς καθόλου;;;

FIAT COUPE 20V turbo.. όνειρο αυτοκίνητο...
Πες μερικά λόγια γι'αυτό.....

FIAT COUPE 20V TURBO
PEUGEOT RALLYE 8V
Tι δεν απέκτησα
LANCIA DELTA INTEGRALE
AUTOBIANCHI ABARTH
NISSAN 200 SX
ΚΑΠΟΙΟ SILVIA
KΑΠΟΙΟ SKYLINE

Προσθέτω στην λίστα, προσωπική αγάπη αυτό το Peugeot 205 gti.
Κάποτε, όταν ήμουν φοιτητής είδα προς πώληση ένα Dodge Charger, σαν αυτό που είχαν οι Dukes.
Φτηνή τιμή πώλησης, αρκετά φτηνή και η βενζίνη τότε αλλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το τεκμήριο φυσικά (προ 30ετιας η ιστορία αυτή).

• Like
Reactions: vlad66 and donk
Κι εμένα μου έπεφταν τα σάλια που είχε φέρει παλιά ένας μαντράς στην Λ. Συγγρού τον ΚΙΤ! (Pontiac transam) . Και να μου το χάριζαν,.φυσικά ήταν ανέκδοτο να δικαιολογήσεις 5000+ κυβικά .....

• Like
Porsche δεν αγαπάς καθόλου;;;

FIAT COUPE 20V turbo.. όνειρο αυτοκίνητο...
Πες μερικά λόγια γι'αυτό.....
Αν αρχίσω τα SUPERCAR ή HYPERCAR δεν θα τελειώσω πότε. Ακόμη και σήμερα ίσως ένα BIG BLOCK θα μπορούσα να το πάρω (άσχετα την φορολογία). Αν αρχίσουμε τα Πορσικά , FERRARI , BUGGATI , Mc LAREN αστό δεν θα τελειώσω πότε. Βέβαια στην λίστα θα μπορούσαν να υπάρχουν και τα EVO (ειδικά το 6 makkinen ή κάποιο STI). Θα μπορούσα να το αγοράσω αλλά νίκησε η πιο φθηνή λύση του coupe.
Όσο αφορά το coupe ακόμη και σήμερα μου τρέχουν τα σάλια όταν το βλέπω σε καμμια φωτογραφία αλλά στην κωλοχώρα που ζούμε βλέπεις απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε να έχει 2000 κυβικά. Δεν θα το έδινα ποτέ. Πανέμορφο αυτοκίνητο , πολύ ωραίο λιτό εσωτερικό , πάτημα στον δρόμο που ήταν λες και είχε βεντούζες. Όσο δε για το γκάζι !!! Έκανες λίφτινγκ όταν έπαιρνε μπροστά το turbo. Με Φ.Π.Ε. και κατάλληλα αμορτισέρ και λίγο χαμήλωμα σκότωνε πολύ πολύ μεγαλύτερα και καλύτερα αυτοκίνητα. 0 ζημιές 0 προβλήματα (εφόσον τηρούσες ευλαβικά λάδια φίλτρα συντήρηση turbo ζέσταμα και κρύωμα της τουρμπίνας.

Last edited:
  • Like
Προσθέτω στην λίστα, προσωπική αγάπη αυτό το Peugeot 205 gti.
Κάποτε, όταν ήμουν φοιτητής είδα προς πώληση ένα Dodge Charger, σαν αυτό που είχαν οι Dukes.
Φτηνή τιμή πώλησης, αρκετά φτηνή και η βενζίνη τότε αλλά δεν μπορούσα να δικαιολογήσω το τεκμήριο φυσικά (προ 30ετιας η ιστορία αυτή).
το 205 gti , το renault 5 turbo , Autobianchi A 112 ABARTH και διάφορα άλλα τέτοια τα λατρεύω αλλά δεν θα μπορούσα λόγω ηλικίας να τα αγοράσω. Όταν πήρα δίπλωμα σχεδόν είχαν εξαλειφθεί.

Λίστα δεν θα γράψω. Ναι οκ το οικογενειακό αυτοκίνητο πια είναι γρήγορο (πολύ πιο γρήγορο από κάποια παλιά γρήγορα) είναι σίγουρα πιο ασφαλές, κρατάει καλύτερα χωρίς να χρειάζεται να το κάνεις τραπέζι με κόνι κίτρινα αμορτισέρ, αλλά χαμόγελο δεν βγάζει εύκολα.
Ίσως στα 60 να καταφέρω να πάρω κάτι από τη λίστα, γιατί πια δεν θα υπάρχει η ανάγκη για οικογενειακό αυτοκίνητο.
Πάντως τώρα που το σκέφτομαι ένα αυτοκίνητο έχει μείνει στη λίστα από όταν άρχισε να υπάρχει λίστα μέχρι σήμερα.
1726043849177.png

Γκαβό αλλά υπέροχο να βολτάρεις στο Γκόθαμ...

Το σίγουρο είναι Γιώργο ότι στα 60 θα χρειαζόμαστε λίστα με χάπια....
Επειδή δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει πάρτε τα τώρα που μπορείτε. Αφήστε τα μελλοντικά σχέδια.

Το σίγουρο είναι Γιώργο ότι στα 60 θα χρειαζόμαστε λίστα με χάπια....
Επειδή δεν ξέρουμε τι μας ξημερώνει πάρτε τα τώρα που μπορείτε. Αφήστε τα μελλοντικά σχέδια.
Τώρα χαιρόμαστε με 0-100 σε ~7 δευτερόλεπτα με τανκς που τα λέμε οικογενειακά ασφαλή αυτοκίνητα που κάνουν καλό και στο περιβάλλον...

Αν αρχίσω τα SUPERCAR ή HYPERCAR δεν θα τελειώσω πότε. Ακόμη και σήμερα ίσως ένα BIG BLOCK θα μπορούσα να το πάρω (άσχετα την φορολογία). Αν αρχίσουμε τα Πορσικά , FERRARI , BUGGATI , Mc LAREN αστό δεν θα τελειώσω πότε. Βέβαια στην λίστα θα μπορούσαν να υπάρχουν και τα EVO (ειδικά το 6 makkinen ή κάποιο STI). Θα μπορούσα να το αγοράσω αλλά νίκησε η πιο φθηνή λύση του coupe.
Όσο αφορά το coupe ακόμη και σήμερα μου τρέχουν τα σάλια όταν το βλέπω σε καμμια φωτογραφία αλλά στην κωλοχώρα που ζούμε βλέπεις απαγορεύεται ο οποιοσδήποτε να έχει 2000 κυβικά. Δεν θα το έδινα ποτέ. Πανέμορφο αυτοκίνητο , πολύ ωραίο λιτό εσωτερικό , πάτημα στον δρόμο που ήταν λες και είχε βεντούζες. Όσο δε για το γκάζι !!! Έκανες λίφτινγκ όταν έπαιρνε μπροστά το turbo. Με Φ.Π.Ε. και κατάλληλα αμορτισέρ και λίγο χαμήλωμα σκότωνε πολύ πολύ μεγαλύτερα και καλύτερα αυτοκίνητα. 0 ζημιές 0 προβλήματα (εφόσον τηρούσες ευλαβικά λάδια φίλτρα συντήρηση turbo ζέσταμα και κρύωμα της τουρμπίνας.
Πριν πολλά χρόνια πηγαίναμε με την πρώην και τα παιδιά μικρά στο χωριό της..
Ήταν "φρέσκος" ο νέος τότε δρόμος προς Τρίπολη, σχεδόν καινούργιο το Baleno μου και στην μεγάλη ευθεία του είχα δώσει περιχαρής κάπου 160...
Κοιτάω αριστερό καθρέφτη, λέω στην πρώην, " κοίτα τι θα μας περάσει από αριστερά σαν σφαίρα"!!
Μέχρι η γυναίκα να καταλάβει που είναι το "αριστερά" , μας περνάει ένα κίτρινο coupe σαν σταματημένους!
Ούτε τα γράμματα της πινακίδας δεν πρόλαβα να δω!!
Ένα χαμόγελο τεράστιο ζωγραφίστηκε στην μάπα μου, ούτε δικό μου να ήταν το εργαλείο.....

Το αυτοκίνητο πήγαινε με τρελά χιλιόμετρα λες και ήταν σε ράγες.

Πάντα λάτρευα τα ιταλικά, ειδικά τα Fiat.. αλλά την εποχή που αγόρασα το δικό μου, ούτε 10 "φορολογήσιμους" δεν μπορούσα να δικαιολογήσω και αφού όλοι οι Ευρωπαίοι "ξεκινούσαν" στην C κατηγορία από τα 1400cc , κατέληξα σε 3 επιλογές από Ιαπωνία μεριά (1300cc)
Άσε που όλα ήταν αρκετά ακριβότερα..

Μια άλλη μέρα εκείνη την περίοδο χρειάστηκε να κάνω μόλις 2 τετράγωνα με ένα 3πορτο bravo (1,6L) και όταν βγήκα από το αυτοκίνητο με βλέπει η πρώην και μου λέει, -άλλαξες χρώμα!! άσπρισες.. τόσο καλό είναι αυτό το Fiat;;;
- άσε με, μη μου μιλάς για λίγο.....

• Like
Reactions: donk