Αυτοκινητιστικά νέα

Το να έχεις επιλογή είναι θεμιτό. Αυτό που συζητάμε είναι ότι αν γίνει η στραβή να μην περιμένεις να λάβεις τα ίδια με κάποιον που είχε την επιλογή να ασφαλιστεί.
Προφανώς δεν μιλάω προσωπικά γιατί το ξεκαθαρίζεις ότι εσύ θέλεις να αναλάβεις το κόστος όταν και αν συμβεί.
Δυστυχώς όμως αρκετοί συμπολίτες έχουν τη νοοτροπία ότι η ασφαλιστική είναι το κράτος που είναι υποχρεωμένο να τους αποζημιώσει για ότι συμβεί. Όμως γιατί να πάρει κάποιος ανασφάλιστος τα ίδια με έναν ασφαλισμένο; Γιατί ο ανασφάλιστος να πάρει περισσότερα από τον άλλο μιας και το μεγαλύτερο ποσό θα το καλύψει η ασφαλιστική; Αν ο ανασφάλιστος πάρει τα ίδια σίγουρα θα γκρινιάζει γιατί το ποσό θα είναι το τίποτα για εκείνον, ενώ για τον άλλο θα καλύπτει μεγάλο μέρος (ή όλη) την ίδια συμμετοχή και θα είναι χαρούμενος.
Από την άλλη είναι δίκαιο/σωστό να δώσει το κράτος ένα μεγάλο ποσό σε όλους και στην ουσία αυτός που είχε προνοήσει με ασφάλεια να πάρει πολλαπλάσια χρήματα και βασικά να έχει βγάλει κέρδος από την όλη διαδικασία;
Αυτά πρέπει οι νομοθέτες να ζυγίσουν...

Και τέλος ναι, καταλαβαίνω πλήρως ένα οργανωμένο κράτος να λάβει δραστικά μέτρα για περιοχές που ο ιδιωτικός τομέας (ασφαλιστικές) δεν ασφαλίζουν ή για να ασφαλίσουν οι όροι είναι τρελοί και το κόστος τεράστιο.
Mα το λες μονος σου Γιωργο :
ο καθενας αναλαμβανει το κοστος της ασφαλισης η ΜΗ ασφαλισης του αυτοκινητου του.
Απο ποτε η ασφαλιση σε φυσικες καταστροφες εγινε επιβεβλημενος κανονας ?
Αρα να μην υποθεσω οτι "για το καλο σας βρε κουτα, ξαλαφρωνουμε τις τσεπες σας" ...... ?

Και ειναι και το αλλο, στην Ελλαδα (ο Ζαγγογιαννης μου απαγορεψε το Γιουνανισταν 😚) :
υπαρχει μεγαλη μεριδα συμπολιτων μας που .... καθετι καινουργιο και μοντερνο, δεν μπορει
παρα να ειναι καλο. Και υιοθετειται ακαριαια. Εχουμε ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟ
να κατσουμε να αναλυσουμε το "αυτονοητο". Δεν το κανουμε (καποιοι απο μας).
Οποτε τι αντισταση να θεωρησει οτι εχει η Ψ κυβερνηση ? ΚΑΜΙΑ !

Απο ποτε η ασφαλιση σε φυσικες καταστροφες εγινε επιβεβλημενος κανονας ?
Δυστυχώς από τη στιγμή που:
1. Έχουμε αυξανόμενο αριθμό φυσικών καταστροφών
2. Ο μέσος Έλληνας δεν έχει κουλτούρα ασφάλισης και πιστεύει ότι η ασφάλιση είναι "για να του φάνε τα λεφτά" - ελάχιστοι τα βάζουν κάτω και ξέρουν τι πληρώνουν, τι θα πάρουν αν γίνει η στραβή ή να υπολογίσει το ρίσκο ώστε να μην ασφαλίση σε συνάρτηση με την οικονομική κατάσταση για αποκατάσταση αν γίνει η στραβή χωρίς ασφάλιση.
3. Στην καταστροφή ο μέσος Έλληνας ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙ και δυνατόν να πάρει καλύτερο αυτοκίνητο, να κάνει δωρεάν ανακαίνιση στο σπίτι 40 ετών κλπ.
4. Το Ελληνικό κράτος είναι φτωχό και δεν μπορεί να το κάνει αυτό.
5. Οι εκλογές κερδίζονται από αυτούς που πιστεύουν το 3 και δεν μπορούν να τους αλλάξουν μυαλό

Οι πολιτικοί αποφάσισαν να κάνουν υποχρεωτικές κάποιες ασφάλειες με μικρό κόστος (πχ αυτοκίνητο) ή να δώσουν κίνητρα για πιο ακριβές (πχ κατοικία) ώστε στην επόμενη καταστροφή να πληρώσουν μόνο τις απαλλαγές από τις ασφάλειες και να μην χάσουν -πολλές- ψήφους γιατί στην τελική ο άνθρωπος του 3 πιο πάνω δεν θα είναι άστεγος ή χωρίς αυτοκίνητο και θα έχουν την ευκαιρία να ξαναβγουν...

Δυστυχώς τόσο απλό είναι.

Ένα "προβληματακι" της ηλεκτροκίνησης που ήταν 100000% βέβαιο ότι θα προκύψει.
Όχι βέβαια σε κλειστά γκαράζ κλπ αλλά φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν τοποθετηθούν φορτιστές σε συνοικιακους δρόμους (ένας λόγος που δεν πρόκειται ποτέ να τοποθετηθούν φορτιστές χύμα στα πεζοδρόμια -ειδικα στο κέντρο Αθηνας- και θα υπάρχουν μόνο σε ελεγχόμενους χώρους) .

Παντως Γιωργο, αν θεωρουμαι ΜΕΣΟΣ ελληνας
ΠΟΤΕ ΔΕΝ πιστεψα οτι αν μου παρει το αμαξι μια πλυμμηρα
το κρατος υποχρεουται να μου το στεγνωσει (η αντικαταστησει).
Ουτε αν πεσει ενα τοιχος η δεντρο πανω του (απο σεισμο η καταιγιδα) !
Ουτε αν παγωσουν τα υδραυλικα απο παγετο. Ουτε αν η αφρικανικη σκονη
βουλωσει τα παντα μεσα του. Ουτε αν μια πυρκαγια το κατακαψει ... κλπ κλπ

Φοβαμαι οτι ΔΕΝ ειμαι ο μοναδικος ...... (μεσος ελληνας που σκεφτεται ετσι).
Επισης φοβαμαι (ζωντας 57 χρονια εν Ελλαδι) οτι "ολα για το καλο μας" ΔΕΝ γινονται.

Παντως Γιωργο, αν θεωρουμαι ΜΕΣΟΣ ελληνας
ΠΟΤΕ ΔΕΝ πιστεψα οτι αν μου παρει το αμαξι μια πλυμμηρα
το κρατος υποχρεουται να μου το στεγνωσει (η αντικαταστησει).
Ουτε αν πεσει ενα τοιχος η δεντρο πανω του (απο σεισμο η καταιγιδα) !
Ουτε αν παγωσουν τα υδραυλικα απο παγετο. Ουτε αν η αφρικανικη σκονη
βουλωσει τα παντα μεσα του. Ουτε αν μια πυρκαγια το κατακαψει ... κλπ κλπ

Φοβαμαι οτι ΔΕΝ ειμαι ο μοναδικος ...... (μεσος ελληνας που σκεφτεται ετσι).
Επισης φοβαμαι (ζωντας 57 χρονια εν Ελλαδι) οτι "ολα για το καλο μας" ΔΕΝ γινονται.

Συγγνώμη ρε 'σύ Μάνο, αυτά τα 57 χρόνια εν Ελλάδι, δεν έχεις δει ποτέ τι συμβαίνει μετά από μια φυσική καταστροφή, αφενός από τον πολίτη, και αφετέρου ως απάντηση από το κράτος;

Γκρίνια για το "που είναι το κράτος" από τους μεν, επιδόματα/αποζημιώσεις από τους δε, που από τη μία είναι αστεία για τον πολίτη (αφού δε φτάνουν), αφετέρου ματώνουν το κράτος και χρεοκοπούν άλλες πολύ πιο σημαντικές δομές (πχ υγεία). Κατά τα άλλα, πάει ο άλλος που'χει χτίσει αυθαίρετο στη μέση του δάσους και κλαίγεται που του κάηκε, λες και θα πρέπει να του έχουν ιδιωτικό ελικόπτερο να τον περιπολεί. Και θα πάρει και αποζημίωση φυσικά, την ίδια που θα πάρει και ο νόμιμος που κάηκε στο Χαλάνδρι.

Εδώ στην πρόσφατη τραγωδία στα Τέμπη (που δεν είχε καν σχέση με φυσική καταστροφή), μέχρι και θέσεις στο Δημόσιο έταξαν. Δηλαδή είναι να γελάς και να κλαις μαζί.

Ναι, ΥΠΑΡΧΕΙ γκρινια. Υπαρχει και κουτοπονηρια. Υπαρχει και λαμογια/αρπαχτη. ΒΕΒΑΙΟΤΑΤΑ.
Ομως απο την στιγμη που ΔΕΝ ανηκω στα παραπανω ..... γιατι θεωρουμαι απο το κρατος
οτι θα ΓΚΡΙΝΙΑΞΩ ? Mηπως γιατι το κρατος (πονηρα σκεπτομενο) θελει να βοηθησει ημετερους
μεσω της υποτιθεμενης (προκαταβολικα) γκρινιας μου ? Ολοι σε εναν κουβα να τελειωνουμε ... σωστα ?

Στις ΗΠΑ ..... ετσι σκεφτονται, Ιασωνα ?

Δεν είσαι ο μέσος Έλληνας...ψάξε να δεις πόσοι άλλοι ξέρουν τον John Berkey και τον Chris Foss...
:LOL:
Μιας και ανεφερες Berkey και Foss ........... οριστε ενα "αυτοκινητακι" που θα το ζηλευε και ο Syd Mead.
OXI ....... δεν εχει κυκλοφορησει (για να ειμαστε και συνεπεις) ...... ειναι concept car απο Toyota !

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αποκλειεται για χωματινες ειδικες 😄😆 ....

Last edited:
Μετά μου λέτε για ασφαλισιτική παιδεία... Καταγγέλει ο άλλος την ασφαλιστική επειδή δεν του ασφαλίζει/πληρώνει το σπίτι που πλημμύρισε πριν το ασφαλίσει. Και το άλλο το ντουγάνι το κάνει και είδηση με τον ανάλογο clickbait τίτλο. Καμία ελπίδα.

Καταγγελία στον ΣΚΑΪ: Ασφαλιστικές εταιρείες αρνούνται να ασφαλίσουν τα σπίτια μας στο Βόλο

Ηρεμισε βρε Ιασωνα .....
Επειδη ειμαστε σουργελα ειδησεογραφικως δεν σημαινει οτι οι ασφαλιστικες ειναι εκκλησιες !
Ετερον .... εκατερον .... ☺️

Ποιος μίλησε για εκκλησίες; Εταιρίες είναι και θα βρουνε το παραμικρό παραθυράκι για να μη σε πληρώσουν.

Αλλά εδώ βλέπεις ο άλλος νόμιζε ότι θα τη βγάλει τζαμπατζής και αν τη χρειαστεί, θα σκάσει στην ασφαλιστική 2 κατοστάρικα και θα του στείλει αυτή επιταγή για 200 χιλιάρικα. Εν τω μεταξύ λέει στο άρθρο ότι "είναι επιτυχημένος στον ασφαλιστικό τομέα". LOL.

Ποιος μίλησε για εκκλησίες; Εταιρίες είναι και θα βρουνε το παραμικρό παραθυράκι για να μη σε πληρώσουν.

Αλλά εδώ βλέπεις ο άλλος νόμιζε ότι θα τη βγάλει τζαμπατζής και αν τη χρειαστεί, θα σκάσει στην ασφαλιστική 2 κατοστάρικα και θα του στείλει αυτή επιταγή για 200 χιλιάρικα. Εν τω μεταξύ λέει στο άρθρο ότι "είναι επιτυχημένος στον ασφαλιστικό τομέα". LOL.
Οπως ειπα ..................... σουργελα ! 😙😚

Δεν είσαι ο μέσος Έλληνας...ψάξε να δεις πόσοι άλλοι ξέρουν τον John Berkey και τον Chris Foss...
:LOL:
Μαλλον υποτιμας το επιπεδο του μεσου Ελληνα. Με τη λογικη αυτη θα πρεπει να υπαρχει υποχρεωτικη ασφαλιση για καθε περιουσιακο μας στοιχειο. Φυσικα και δεν απαιτω απο το Κρατος αποζημιωση. Γι΄ αυτο εχω λαβει τα μετρα μου. Για παραδειγμα, υποχρεωτικη ασφαλιση - αποζημιωση πρεπει να βαλουν σε αυτους που παιρνουν τα βουνα και τα λαγκαδια ασχετως καιρικων συνθηκων και μετα καλουν το 112 και το κρατος να τους διασωσει. Αλλο παραδειγμα αδικης υποχρεωτικης ασφαλισης ειναι οι αγροτες που πληρωνουν ΕΛΓΑ.

Σε αυτούς που παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια ασχέτως καιρικών συνθηκών δεν πρέπει να βάλουν υποχρεωτική ασφάλιση, πρέπει να βάλουν βαρβάτη χρέωση διάσωσης λόγω υπαιτιότητάς τους.

Αν πληρώνουν ασφάλεια θα είναι πιο "άνετοι" και άρα πιο επιρρεπείς στο να κάνουν τη μαλ..., η οποία μπορεί άνετα να τους στοιχίσει ακόμα και τη ζωή. Δεν το θέλουμε αυτό.

Σε αυτούς που παίρνουν τα βουνά και τα λαγκάδια ασχέτως καιρικών συνθηκών δεν πρέπει να βάλουν υποχρεωτική ασφάλιση, πρέπει να βάλουν βαρβάτη χρέωση διάσωσης λόγω υπαιτιότητάς τους.
Αυτό συμβαίνει ήδη.

Ένα "προβληματακι" της ηλεκτροκίνησης που ήταν 100000% βέβαιο ότι θα προκύψει.
Όχι βέβαια σε κλειστά γκαράζ κλπ αλλά φανταστείτε τι έχει να γίνει όταν τοποθετηθούν φορτιστές σε συνοικιακους δρόμους (ένας λόγος που δεν πρόκειται ποτέ να τοποθετηθούν φορτιστές χύμα στα πεζοδρόμια -ειδικα στο κέντρο Αθηνας- και θα υπάρχουν μόνο σε ελεγχόμενους χώρους) .

Μάλλον μούφα είναι το θέμα, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξήλωσαν ένα καλώδιο κάπου αλλά ένα 20μετρο καλώδιο για τριφασικό φορτιστή 11KW δε κάνει πάνω από 50 ευρώ. Αν το πας για το χαλκό του πόσα να πάρεις;

Μάλλον μούφα είναι το θέμα, δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να ξήλωσαν ένα καλώδιο κάπου αλλά ένα 20μετρο καλώδιο για τριφασικό φορτιστή 11KW δε κάνει πάνω από 50 ευρώ. Αν το πας για το χαλκό του πόσα να πάρεις;
Ακριβές νούμερο δεν ξέρω άλλα από αρκετά εώς πολλά. Μένω Αχαρνές και κάποιοι έχουν σακατέψει πολυκατοικίες και υπό ανέγερση για τον χαλκό

Και εγώ κάτι τέτοιο πιστεύω. Να πας να κλέψεις (αν καταφέρεις) το καλώδιο μεταξύ οχήματος/φορτιστή πάει στο καλό. Αλλά να κλέψεις απλό καλώδιο χωρίς να υπάρχει κάτι άλλο να πάρεις επίσης μπελάς χωρίς ουσιαστικά χρήματα.
Το μόνο που σκέφτομαι είναι μήπως μιλάμε για καινούργια πολυτελή πολυκατοικία και ο κατασκευαστής είχε αφήσει αναμονές με καλώδια μεγάλης διατομής για ταχυφορτιστές σε κάθε θέση στάθμευσης, είχε μπει 1 φορτιστής για αργή και όταν πήγαν για κλοπή ξήλωσαν όλες τις αναμονές. Δεν μπορώ να καταλάβω πως το ξήλωμα ενός φορτιστή με τα καλώδιά του μπορεί να δημιουργήσει θέμα για όλη την ηλεκτρολογική υποδομή της πολυκατοικίας όπως γράφει το άρθρο.
Για φορτιστή που θα βάλω σύντομα 4.5 kW θα χρειαστώ καλώδιο περίπου ίδιο με αυτό που έχει μπει για τα φωτιστικά της πολυκατοικίας...θα είχαν ξηλώσει αυτά τα καλώδια πρώτα.

Ακριβές νούμερο δεν ξέρω άλλα από αρκετά εώς πολλά. Μένω Αχαρνές και κάποιοι έχουν σακατέψει πολυκατοικίες και υπό ανέγερση για τον χαλκό
20 μέτρα με διατομή 2,5 χιλιοστά * 5 δίνει περίπου 4,4 κιλά χαλκού και μπορεί να πάρει και 7,5 ευρώ το κιλό για καθαρισμένο. Οπότε μπορεί να πάρει και 33 ευρώ, όντως είναι αρκετό. Χύμα καλώδιο θα πάρει 1,6 ευρώ το κιλό. Θα κάτσει να καθαρίσει το πλαστικό από το καλώδιο για να πάρει την τιμή των 7,5 ευρώ; Αλλιώς θα πάρει περίπου 10 ευρώ για 20 μέτρα. Θα μπει στο κόπο να κλέψει εξωτερικό καλώδιο 20 μέτρα για 10 ευρώ;
Στη δική μου εγκατάσταση στο σπίτι το καλώδιο 25 μέτρα περίπου το πέρασα υπόγεια, υπήρχε πρόβλεψη.