Σε μένα χρειάστηκε να μπουν ~45 μέτρα 5x10mm οπότε το πλήρωσα καλά.. ευτυχώς είναι σε προστατευμένο χώρο.
Το κόστος το έκανα απόσβεση φυσικά σε λίγους μήνες..
Το κόστος το έκανα απόσβεση φυσικά σε λίγους μήνες..

Γιατί τόσο χοντρό; 5x2,5 αρκεί ως 20 Amp.Σε μένα χρειάστηκε να μπουν ~45 μέτρα 5x10mm οπότε το πλήρωσα καλά.. ευτυχώς είναι σε προστατευμένο χώρο.
Το κόστος το έκανα απόσβεση φυσικά σε λίγους μήνες..![]()
Υπερβολή αλλά ΟΚ, η διαφορά 4mm με 10mm είναι 2% στα 32ΑΓια δυο λόγους:
1) Πολλά μέτρα, άρα και πολλές οι απώλειες με 5mm, και
2) Η εγκατάσταση να αντέχει 32Α, για μελλοντική χρήση.
250W διαφορά στα 22KW = 1,1% , εγώ είπα και παραπάνωΌχι, είναι πολύ παραπάνω.
Σύμφωνα με αυτό το πολύ βολικό calculator: https://www.cencepower.com/calculators/voltage-drop-calculator
Με 10mm2 στα 45μ και 32Α θα έχω συνολικές απώλειες περίπου 158W και πτώση τάσης κάτι λιγότερο από 5V.
Με 4mm2 οι απώλειες γίνονται σχεδόν 400W και η πτώση τάσης πάνω από 12V.
Το calculator είναι για DC ρεύμα αλλά και με AC η εικόνα δεν θα είναι πολύ διαφορετική.
Ένα βράδυ δούλευα γραμμή 856 και στην Ιερά οδό στο ύψος της Γεωπονικής ένα τέτοιο πατίνι με προσπέρασε!Ανησύχησα. Είδα τον τίτλο και νόμισα προς στιγμήν ότι γίναμε κράτος. Εντάξει, ησύχασα τώρα.
Πως μου την δίνουν στα νευρα οι κάγκουρες μέσα στους δρόμους να το παίζουν μαγκιά, (δωρεάν γρήγορη μετακίνηση και πληρώστε κορόιδα εσείς για μηχανάκια κλπ) . Να γίνει καμιά στραβή (πολύ εύκολο, μια μικρή λακουβίτσα, ένα εξόγκωμα ) να σου κλείσουν το σπίτι, διότι όλοι θα την πέσουν στον οδηγό (γι αυτό dashcam παντού) . Γαμώ το κράτος μου γαμώ, από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ έπρεπε να απαγορευτούν αυτά σε δημόσιους δρόμους. ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.
Παιδιά, λίγο κράτει με τα...Γαλλικά.Ανησύχησα. Είδα τον τίτλο και νόμισα προς στιγμήν ότι γίναμε κράτος. Εντάξει, ησύχασα τώρα.
Πως μου την δίνουν στα νευρα οι κάγκουρες μέσα στους δρόμους να το παίζουν μαγκιά, (δωρεάν γρήγορη μετακίνηση και πληρώστε κορόιδα εσείς για μηχανάκια κλπ) . Να γίνει καμιά στραβή (πολύ εύκολο, μια μικρή λακουβίτσα, ένα εξόγκωμα ) να σου κλείσουν το σπίτι, διότι όλοι θα την πέσουν στον οδηγό (γι αυτό dashcam παντού) . Γαμώ το κράτος μου γαμώ, από την ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ έπρεπε να απαγορευτούν αυτά σε δημόσιους δρόμους. ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ.
θες να ακούσεις εξάτμιση και να δεις τι μπορεί να κάνει;;;Εχοντας μαθει (50 χρονια) να ακουω καποια εξατμιση η μαρσαρισμα (πισω απο μενα)
παθαινω ενα ισχαιμικο επεισοδιο καθε φορα που μου ρχεται ενα τετοιο απο πισω.
Αυτος μπορει να με υπολογισε ........ ομως εγω δεν αντιληφθηκα τιποτα. Ανετα μπορει
να απλωνα καποιο μου χερι και .... ω γεγονε, γεγονε !!!! ΜΕ ΤΑ ΧΙΛΙΟΣΤΑ ΤΟ ΠΑΝΕ !
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.