Ο δικός μου οικιακός φορτιστής έχει προστασία από υπέρταση. Λογικά όλοι θα έχουν.
Τα αυτοκίνητα πάντως σίγουρα έχουν.
Τα αυτοκίνητα πάντως σίγουρα έχουν.
Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.
Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.
Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.
οταν διαβαζεις τετοια βαρυγδουπα αρθρα, καλο ειναι να βρισκεις την αρχικη πηγη. Το συγκεκριμενο ειναι ενα fb ποστ απο ενα προφιλ που ειναι ας το πουμε κομψα αμφιβολου ποιοτητας και κανει quote τον "αγωνα της κρητης". Ειμαι σιγουρος οτι καπου εκει μεσα υπαρχουν αληθειες, αλλα αντε να τις βρεις...Και για να σας προλάβω. Δεν έχω κάτι με κανέναν. Ούτε προσπαθώ να την "πω" σε αυτούς που έχουν ηλεκτρικά. Απλά όλα αυτά (ηλεκτρικά , καθαρό περιβάλλον και άλλα πολλά) είναι ένα ωραίο παραμύθι ώστε να τρώνε από όλες τις πλευρές! καθώς τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστούν καθώς θα υπάρχουν για Αφρική , Νότια Αμερική ,Περιοχές της Ασίας και τους υπόλοιπους θα μας αναγκάζουν εν τέλει να παρούμε ηλεκτρικά. Έτσι και οι εταιρείες πετρελαίου θα τρώνε και οι κατασκευαστές μπαταριών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ΒΙΑΖΟΥΝ το περιβάλλον που αυτοί που επιλέγουν ηλεκτρικό λένε ότι προσέχουν.
Ισοπεδώνεις από την ανάποδη πλευρά. Μπορώ να σου αναφέρω σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων που λένε το απλό. Τα ηλεκτρικά από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Όλα έχουν να κάνουν από που παίρνεις τις πρώτες ύλες για την κατασκευή τους, πως τα κατασκευάζεις και τελικά την ενέργεια που καταναλώνουν για να λειτουργήσουν.Και για να σας προλάβω. Δεν έχω κάτι με κανέναν. Ούτε προσπαθώ να την "πω" σε αυτούς που έχουν ηλεκτρικά. Απλά όλα αυτά (ηλεκτρικά , καθαρό περιβάλλον και άλλα πολλά) είναι ένα ωραίο παραμύθι ώστε να τρώνε από όλες τις πλευρές! καθώς τα αυτοκίνητα εσωτερικής καύσης δεν υπάρχει περίπτωση να εξαφανιστούν καθώς θα υπάρχουν για Αφρική , Νότια Αμερική ,Περιοχές της Ασίας και τους υπόλοιπους θα μας αναγκάζουν εν τέλει να παρούμε ηλεκτρικά. Έτσι και οι εταιρείες πετρελαίου θα τρώνε και οι κατασκευαστές μπαταριών. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα ΒΙΑΖΟΥΝ το περιβάλλον που αυτοί που επιλέγουν ηλεκτρικό λένε ότι προσέχουν.
Δεν νομίζω το cosmoeduthess να ανέβαζε ή αναδημοσίευε άρθρα που στερούνται υπόστασης!! Και ασχέτως που δημοσιεύτηκε ο αρθρογράφος είναι μαθηματικός (νομίζω για την ακρίβεια ήταν) στο αριστοτέλειο πανεπιστήμιο θεσαλλονίκης. Τέσπα το θέμα είναι ότι αν το συνεχίσω θα χαρακτιριστώ πάλι εριστικός και θα φαω ban. Οπότε σταματάω έδωοταν διαβαζεις τετοια βαρυγδουπα αρθρα, καλο ειναι να βρισκεις την αρχικη πηγη. Το συγκεκριμενο ειναι ενα fb ποστ απο ενα προφιλ που ειναι ας το πουμε κομψα αμφιβολου ποιοτητας και κανει quote τον "αγωνα της κρητης". Ειμαι σιγουρος οτι καπου εκει μεσα υπαρχουν αληθειες, αλλα αντε να τις βρεις...
Και εσύ πραγματικά τα πιστεύεις τώρα αυτά ότι θα γίνουν! Που το λάδωμα πάει σύννεφο σε όλο τον κόσμο. ΟΚ. i rest my case.Ισοπεδώνεις από την ανάποδη πλευρά. Μπορώ να σου αναφέρω σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων που λένε το απλό. Τα ηλεκτρικά από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Όλα έχουν να κάνουν από που παίρνεις τις πρώτες ύλες για την κατασκευή τους, πως τα κατασκευάζεις και τελικά την ενέργεια που καταναλώνουν για να λειτουργήσουν.
Στην ΕΕ έχουμε υλοποιήσει ΗΔΗ νομοθεσία που ενεργοποιείται σιγά σιγά (2026) για να ΜΗΝ γίνονται εισαγωγές τόσο πρώτων υλών όσο και προϊόντων που δεν τηρούν περιβαλλοντικά κριτήρια εφάμιλλα με της ΕΕ. Με απλουστευμένα λόγια ότι εξορύσσεται ή παράγεται χωρίς σεβασμό στο περιβάλλον και το κλίμα θα έχει τεράστιους δασμούς πριν εισαχθεί στην ΕΕ κάνοντας την εισαγωγή του πρακτικά ασύμφορη.
Ψάξε το CBAM.
![]()
Carbon Border Adjustment Mechanism
The CBAM will initially apply to imports of certain goods and selected precursors whose production is carbon intensive and at most significant risk of carbon leakage: cement, iron and steel, aluminium, fertilisers, electricity and hydrogen.taxation-customs.ec.europa.eu
Άρα για την ΕΕ (και άρα για την Ελλάδα) δεν θα εισάγουμε τέτοιο λίθιο ή μπαταρίες λιθίου ή αυτοκίνητα που έχουν τέτοιες μπαταρίες. Και θα πρέπει ο εισαγωγέας να δίνει πιστοποιητικά για όλη την αλυσίδα από τη πρώτη ύλη μέχρι το τελικό προϊόν. Σε αντίθετη περίπτωση δεν θα εισάγεται έτσι απλά.
Ναι κανένα σύστημα δεν δουλεύει σωστά και έχουμε και Ευρωπαϊκό προηγούμενο στην παράκαμψη (βλέπε πχ σκάνδαλο VW). Από την άλλη η πλειοψηφία δουλεύει σωστά και με τους κανόνες. Και ναι επίσης σίγουρα κάποια πράγματα θα περάσουν με... παράκαμψη, όμως το ποσοστό θα μειώνεται. Και τα αποτελέσματα θα είναι ορατά. Τα άμεσα είναι η μείωση ρύπων στις μεγαλουπόλεις και η αύξηση των τιμών - κανείς δεν είπε ότι όλα είναι δωρεάν ή ότι δεν θα πληρώσουμε είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω των φόρων.Και εσύ πραγματικά τα πιστεύεις τώρα αυτά ότι θα γίνουν! Που το λάδωμα πάει σύννεφο σε όλο τον κόσμο. ΟΚ. i rest my case.
edit: Σήμερα οδηγούσα πίσω από ένα φορτηγό και έβγαζε ντουμάνι, δε μπορούσα να ανασάνω. Τι με ενδιαφέρει πιο πολύ, να σταματήσει αυτό το ντουμάνι ή τι γίνεται σε ένα σημείο εξόρυξης σε μία μακρινή χώρα;
Μου θέλουν και Tesla, μια ασφάλεια της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν.....Τώρα η καταστροφή είναι ολική, δεν μπορώ να το επισκευάσω».
Από τη μία όντως κάποιος είτε είχε πιει κάτι και έκανε χαζομάρες είτε προσπαθούσε να κλέψει το καλώδιο. Από την άλλη αυτοκίνητο 20κ+ χωρίς μικτή τι να πω...Μου θέλουν και Tesla, μια ασφάλεια της προκοπής δεν ξέρουν να κάνουν.....
Μικτή;Από τη μία όντως κάποιος είτε είχε πιει κάτι και έκανε χαζομάρες είτε προσπαθούσε να κλέψει το καλώδιο. Από την άλλη αυτοκίνητο 20κ+ χωρίς μικτή τι να πω...
Θυμάμαι συμφοιτητές να αγοράζουν με πολλές δόσεις το πρώτο τους αυτοκίνητο και σε λίγους μήνες να το βγάζουν ολική και να πληρώνουν χρόνια κάτι που δεν είχαν. Από τότε αποφάσισα ότι ασφάλειες ακριβές κάνεις όταν όντως δεν έχεις και η πολυτέλεια της φθηνής ασφάλειας υπάρχει μόνο όταν έχεις και μπορείς να αντικαταστήσεις ότι χαλάσει χωρίς πρόβλημα...Μικτή;Το 99% την βασική αστική ευθύνη έχουν.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.