Αυτοκινητιστικά νέα

Μωρε ειπα οτι μαλλον εχω λαθος .

Εχω μια τετοια δικλειδα μεσα μου ομως που με τραβαει απο το να το σκεφθω.

Ξερουμε τι δικτυο υποστηριξης εχουν ? (αν ειναι σοβαροι κλπ εννοω)

Μωρε ειπα οτι μαλλον εχω λαθος .

Εχω μια τετοια δικλειδα μεσα μου ομως που με τραβαει απο το να το σκεφθω.

Ξερουμε τι δικτυο υποστηριξης εχουν ? (αν ειναι σοβαροι κλπ εννοω)
Λες ολόκληρος όμιλος Συγγελίδη να θέλει να κάνει λαμογιά? Υπάρχει πλήρες δικτύο υποστήριξης

Εκανε 1200χλμ με ενα ρεζερβουαρ; αρα παιχθηκε χρηση ηλεκτροκινητηρα μπορει καποιος να μας το εξηγησει;
διοτι στα 37.000€ ειναι ευκαιρια για ταξιδιωτες

Για όσους θυμούνται την εξόρμησή μας στον Πύργο πριν από πολλά πολλά χρόνια (λίγο μετά το 2000 πρέπει να ήταν), είχα πάρει το τότε καινούργιο αυτοκίνητο των γονιών μου ένα Peugeot 406 1.8 16v. Είχα γεμίσει κοντά στο σπίτι 100αρα ΒΡ, πήγα Πύργο, από εκεί πήγα Αιτωλοακαρνανία που ήταν η μητέρα μου να γυρίσουμε μαζί Αθήνα, μόνο οικονομικά δεν οδηγούσα και γύρισα χωρίς να προσθέσω βενζίνη πάνω από 1050 χιλιόμετρα. 65 λίτρα ντεπόζιτο. Με οικονομική οδήγηση άνετα θα είχα βγάλει παραπάνω. Οπότε όλα σχετικά είναι.

Οσο ελκυστικο και να μοιαζει οντως το MG3 δεν νομιζω οτι ειμαι ετοιμος καταναλωτικα να παω να σκασω 20 χιλιαρικα για κινεζικο αυτοκινητο.

Το πιο πιθανο ειναι να εχω λαθος αλλα κατι μεσα μου βαθια με κραταει απο το να το σκεφθω σοβαρα.
Για Volvo όμως θα τα έσκαγες πολύ άνετα. Κινέζικες αμφότερες. Και οι δύο αριστεύουν στα ευρωοπαϊκά crash test. Όλα τα Ασιατικά Volvo κατασκευάζονται Κίνα (μαζί με τα Geely) και τα Ευρωπαϊκά στο Βέλγιο. Στο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον όλα είναι στο μυαλό μας.

Δεν παίζει τόσο ρόλο το που κατασκευάζεται το αμάξι όσο το που σχεδιάστηκε και με τι προδιαγραφές.

Οι Κινέζοι φτιάχνουν τα Apple, φτιάχνουν και τα ΖΤΕ. Δεν είναι ίδια.

Οσο ελκυστικο και να μοιαζει οντως το MG3 δεν νομιζω οτι ειμαι ετοιμος καταναλωτικα να παω να σκασω 20 χιλιαρικα για κινεζικο αυτοκινητο.

Το πιο πιθανο ειναι να εχω λαθος αλλα κατι μεσα μου βαθια με κραταει απο το να το σκεφθω σοβαρα.
Εγω άνετα θα έπαιρνα MG. Για βρες μου ευρωπαϊο να δίνει 7 χρόνια εγγύηση. Θεωρώ πολύ σημαντική την εγγύηση. Δεν μου λέει τίποτα η μαρκα. Όπως μου λέει λεει και ο συνέργειας μου "πάρε καινουργιο αμάξι να δεις την γλύκα...." Και τον πιστεύω. Όλα βγαίνουν πλέον μαζικά για να κρατάνε μερικά χρόνια. Σιγά μην αντέξει σημερινό αμάξι 20 χρόνια.....
Όσο για το θέμα εμφάνισης όλα copy paste τα θεωρώ. Πρέπει να δώσεις πολύ σοβαρό νούμερο για να πας σε design που να πεις ότι βλέπεις κάτι διαφορετικό.

Last edited:
Δεν παίζει τόσο ρόλο το που κατασκευάζεται το αμάξι όσο το που σχεδιάστηκε και με τι προδιαγραφές.

Οι Κινέζοι φτιάχνουν τα Apple, φτιάχνουν και τα ΖΤΕ. Δεν είναι ίδια.
Ποια ειναι καλυτερα δηλαδη συγκρινοντας τιμη/αποδοση ? ;)

Στην προκειμενη ενα MG vs Volvo

Έξω ξέρω ότι οι Ευρωπαίοι κοιμούνται. Τι παραπάνω κάνουν οι κινέζοι και δεν μπορούν να κάνουν οι ευρωπαίοι;

Σχετικό Τάσο.
Το Jaecoo δεν θα γίνει range rover ούτε και το κοινό τους έχει την οποιαδήποτε επικάλυψη. Στα 35k που κάνει το plug in ομως, απευθύνεται στο κοινό που θα έβλεπε το 3008 phev στα 45. Η PSA, VW κλπ, εφόσον δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τιμολογιακά, θα μπορούσαν να βγούν μπροστά σε χρηματοδοτήσεις.

Τα Ευρωπαϊκά εάν κάπου υπερέχουν είναι σε άλλες κατηγορίες, premium, luxury, performance.
Επειδή μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάξει αμάξι με 600 ίππους ελέω ηλεκτροκίνησης, δεν σημαίνει πως φτιάχνει porsche.

• Like
Reactions: avpap
Σχετικό Τάσο.
Το Jaecoo δεν θα γίνει range rover ούτε και το κοινό τους έχει την οποιαδήποτε επικάλυψη. Στα 35k που κάνει το plug in ομως, απευθύνεται στο κοινό που θα έβλεπε το 3008 phev στα 45. Η PSA, VW κλπ, εφόσον δεν μπορούν να ανταγωνιστούν τιμολογιακά, θα μπορούσαν να βγούν μπροστά σε χρηματοδοτήσεις.

Τα Ευρωπαϊκά εάν κάπου υπερέχουν είναι σε άλλες κατηγορίες, premium, luxury, performance.
Επειδή μπορεί ο οποιοσδήποτε να φτιάξει αμάξι με 600 ίππους ελέω ηλεκτροκίνησης, δεν σημαίνει πως φτιάχνει porsche.
Ξέρεις πως το RANGE ROVER από εργαλείο 4χ4 έγινε STATUS SYMBOL για πλούσιους???
Λόγω μιας ειδικής έκδοσης (1 αυτοκίνητο) πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 80 που ζήτησε το περιοδικό VOGUE για μια φωτογράφιση.
Το VOGUE ΚΑΤΑΚΛΕΙΣΤΗΚΕ από τηλεφωνήματα για το πως μπορούν (ΟΙ ΕΧΟΝΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΑ) να αγοράσουν την συγκεκριμένη έκδοση. Το άκουσε η εταιρεία έφτιαξε 1000 κομμάτια αν θυμάμαι καλά VOGUE SE (ειδικό ίδιο χρώμα με της φωτογράφισης ίδιο εσωτερικό κτλ) και έγινε ανάρπαστο. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία.
Οπότε ποτέ μην λες πότε.

Και τα δυο παντως ειναι αρκετα ανω των 4 μετρων.

Κατι σε μικροτερο αμαξωμα των 4 μετρων υπαρχει ως προταση ? Στο μεγεθος ενος Clio ?

Αφού θες μικρό supermini κάτω από τα 4 μέτρα, εδώ μια σύγκριση η οποία τα βάζει κάτω σε πραγματικές συνθήκες και τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Το μεγαλύτερο πορτμπαγκαζ δεν σημαίνει και πρακτικότερο ούτε το full Hybrid σημαίνει περισσότερη οικονομία από το ήπια υβριδικό.

Α, ναι. Και το ένα είναι Made in Japan (για οικονομικοτεχνικούς όρους βέβαια).

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Αφού θες μικρό supermini κάτω από τα 4 μέτρα, εδώ μια σύγκριση η οποία τα βάζει κάτω σε πραγματικές συνθήκες και τα πράγματα δεν είναι όπως φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Το μεγαλύτερο πορτμπαγκαζ δεν σημαίνει και πρακτικότερο ούτε το full Hybrid σημαίνει περισσότερη οικονομία από το ήπια υβριδικό.

Για αρχή το swift είναι κακάσχημο (τα παλιά ήταν πιο όμορφα). Αλλά οκ γούστα είναι αυτά. Αλλά το να συγκρίνουμε ένα 48V που το μόνο που κάνει είναι μια υποβοήθηση στα επιμέρους ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα με ένα αυτοκίνητο που κινείται μέχρι τα 80 αποκλειστικά με την μπαταρία εεε δεν το λες και σύγκριση. Περισσότερο θεαθήναι είναι.
Και πάντα έχει σημασία τι δεξί πόδι έχεις.

Ειναι; Από το Μάιο έχει σταματήσει η παραγωγή του στην Ιαπωνία.

Ειναι; Από το Μάιο έχει σταματήσει η παραγωγή του στην Ιαπωνία.

Είναι. Για την Ελλάδα φέρνουν την made in Japan έκδοση η οποία έχει διαφορετικό infotainment, διαφορετικό trim στο σαλόνι στο χρώμα των πλαστικών και δεν έχει θέση ο εμπρός προφυλακτήρας για προβολείς ομίχλης.

Το Ινδικής κατασκευής που έχει τις παραπάνω διαφορές, είναι για άλλες αγορές παγκοσμίως. Για παράδειγμα στη Ν. Αφρική εισάγεται η Ινδική έκδοση.

Για αρχή το swift είναι κακάσχημο (τα παλιά ήταν πιο όμορφα). Αλλά οκ γούστα είναι αυτά. Αλλά το να συγκρίνουμε ένα 48V που το μόνο που κάνει είναι μια υποβοήθηση στα επιμέρους ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά συστήματα με ένα αυτοκίνητο που κινείται μέχρι τα 80 αποκλειστικά με την μπαταρία εεε δεν το λες και σύγκριση. Περισσότερο θεαθήναι είναι.
Και πάντα έχει σημασία τι δεξί πόδι έχεις.

Υποκειμενική είναι η εμφάνιση. Το θέμα είναι ποιος τα καταφέρνει καλύτερα στο ίδιο segment της αγοράς.

Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι το clio υπερέχει κι από αυτά τα δύο σαν σύνολο, αλλά επειδή μιλάμε για οικονομία και πρακτικότητα, το έβαλα. Α, ναι. Και μετά την κατάργηση του Fiesta, είναι μάλλον το μοναδικό supermini που είναι πιο οδηγοκεντρικό (λόγω πολύ χαμηλού βάρους που εξηγεί και την απίστευτη οικονομία στα 900 κιλά).

Υ.Γ. δεν είναι 48V το swift. Είναι mild hybrid. Το έχει για λίγο boost και μικρές στάσεις στα φανάρια. Αλλά το θέμα είναι η οικονομία και το range που είναι όπως θα διαπιστώσεις τρομερή.

Είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα για αυτοκίνητο

VW Τ-Roc
Opel Mokka
Renault Captur

Τα έχω δοκιμάσει και τα 3 φυσικά σε ένα απλό test drive
Μου αρέσει λόγω χώρων το T-Roc αλλά μειονέκτημα είναι η κατανάλωση.
Το Mokka έχει τους μικρότερους χώρους
Το Captur είναι το πιο ισορροπημένο

Έχει κανείς πιο λεπτομερή άποψη για κάποιο απ' τα 3 στα τελευταία τους μοντέλα?

Ευχαριστώ

Στάλθηκε από το 22101320G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Είμαι σε ένα μεγάλο δίλημμα για αυτοκίνητο

VW Τ-Roc
Opel Mokka
Renault Captur

Τα έχω δοκιμάσει και τα 3 φυσικά σε ένα απλό test drive
Μου αρέσει λόγω χώρων το T-Roc αλλά μειονέκτημα είναι η κατανάλωση.
Το Mokka έχει τους μικρότερους χώρους
Το Captur είναι το πιο ισορροπημένο

Έχει κανείς πιο λεπτομερή άποψη για κάποιο απ' τα 3 στα τελευταία τους μοντέλα?

Ευχαριστώ

Για να γράφεις και ως προς τα τρία την εντύπωση σου για τους χώρους, φαντάζομαι αυτό είναι που ιεραρχείς υψηλότερα.
Κάνεις μια ιεράρχηση των προτεραιοτήτων σου, εμφάνιση, επιδόσεις, οδηγική συμπεριφορά, εξοπλισμός κ.ο.κ. και αποφασίζεις.

Από αυτά, πριν από 5-6 χρόνια σε ένα service της audi μου είχαν δώσει ένα t-roc diesel. Δεν συγκινήθηκα, αλλά θυμάμαι χαρακτηριστικά πως δεν έκαιγε τίποτα.

• Like
Reactions: Fixxxer
Αν επιτρέπεται γιατί κατέληξες σε αυτά τα τρία; Πως καιδεν έχεις Ιάπωνα-Κορεάτη στην λίστα σου;
Δεν έχουν χώρους
Μπήκα σε ένα Yaris Cross και ήταν πολύ στενά δεν έκανα καν τεστ drive έφυγα αμέσως, επίσης γενικά τα ιαπωνοκορεατικα αν εξαιρέσεις το Tuscon δεν μου αρέσουν εμφανισιακά, βέβαια το Tuscon πάει πολύ και βρίσκεις για μένα καλύτερο αυτοκίνητο.

Γενικά τα ευρωπαϊκά είναι πολύ καλύτερα σε χώρους και design πιστεύω

Last edited: