Αυτοκινητιστικά νέα

H λύση, ακόμα και στην Αθήνα, είναι τα ΜΜΜ. Ναι, ξεβολεύουν, ναι, δεν είναι τέλεια, αλλά ναι, σε πολλές περιπτώσεις είναι και πιο γρήγορα, και πιο οικονομικά, και πιο οικολογικά. Απλά να δούμε πότε θα γίνει μόνιμα το μετρό 24ωρο, αυτό θα είναι κίνηση - ματ στην όλη εικόνα της Αθήνας.

Και στη Θεσσαλονίκη, όταν τελειώσουν με τις παιδικές ασθένειες του μετρό (γιατί για τέτοιες πρόκειται κι ας ψάχνουν όλοι ευκαιρία να κάνουν τα παιχνίδια τους), θα καταλάβουν τι έχαναν τόσα χρόνια.

Είμαι ο πρώτος ένοχος που, από τότε που πήρα υβριδικό που πρακτικά καίει μηδέν στην κίνηση, κατεβαίνω με το αμάξι κέντρο, αλλά τις μέρες που δεν το είχα διαθέσιμο, μια χαρά δούλεψαν τα μέσα. Θέμα συνήθειας είναι, κι αν δεν είχα την όλη φιλοσοφία YOLO τουρίστα όσο είμαι Αθήνα θα το έκανα σύστημα, όπως άλλωστε το είχα κάνει και 13 χρόνια πριν που ζούσα στην Αθήνα μόνιμα.
Δεν ξέρω . Εγώ κατέβηκα στην Αθήνα και πέρα από τις περιοχες που με εξυπηρετούσε το μετρο , έφτυσα αίμα να πάω από μια περιοχή σε μια άλλη με αστικό. Εκανα 5 ωρες με το τραίνο να φτάσω από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες 4 να φτάσω σε ένα ωδειο στα Βριλήσσια από τον σταθμό των τραίνων. Έχετε σοβαρό πρόβλημα με τα δρομολόγια και τις ανταποκρισεις των ΜΜΜ εκτός μετρο . Δεν συγκρίνεται με την Θεσσαλονίκη.

• Like
Reactions: Pleo
Δεν ξέρω . Εγώ κατέβηκα στην Αθήνα και πέρα από τις περιοχες που με εξυπηρετούσε το μετρο , έφτυσα αίμα να πάω από μια περιοχή σε μια άλλη με αστικό. Εκανα 5 ωρες με το τραίνο να φτάσω από Θεσσαλονίκη, Αθήνα και άλλες 4 να φτάσω σε ένα ωδειο στα Βριλήσσια από τον σταθμό των τραίνων. Έχετε σοβαρό πρόβλημα με τα δρομολόγια και τις ανταποκρισεις των ΜΜΜ εκτός μετρο . Δεν συγκρίνεται με την Θεσσαλονίκη.

Βασικά ναι. Έτσι είναι η κατάσταση. Και εάν μιλάμε για τους ανατολικούς δήμους του λεκανοπεδίου, ουσιαστικά δεν μπορείς με ευκολία να πας για παράδειγμα από το Παγκράτι στη Νέα Σμύρνη που είναι όμορος Δήμος με τον δήμο Αθηναίων. Θα χρειαστεί να αλλάξεις τρία μέσα για να πας δίπλα.
Ισχύει και σε πολλές άλλες περιπτώσεις.

Οι χάρτες δεν δείχνουν όλη την αλήθεια.

Και από το Μαρούσι για να πας στο Χαλάνδρι, παρότι είναι δίπλα, εκτός και εάν υπολογίσεις τέλεια τον προαστιακό, θέλεις μια ώρα.
Το μετρό σε αυτή του τη φάση δεν είναι βελτιστοποιημένο για αυτές τις μετακινήσεις, αλλά για το να σε πάει γρήγορα από/προς το κέντρο. Αλλά αυτό κάνουν και τα περισσότερα συστήματα μετρό της Ευρώπης. Τα πολύ μεγάλα, Παρίσι, Λονδίνο έχουν και κυκλικές γραμμές που ενώνουν όλες τις άλλες μεταξύ τους.

• Like
Reactions: ln() and Pleo

η θεσσαλονικη ειναι μια κουτσουλια. Ακομα και πριν γινει το μετρο της, περπατιοταν ενα μεγαλο κομματι της. Τωρα με το μετρο τα πραγματα ειναι ακομα καλυτερα φανταζομαι. Δεν συγκρινεται η εκταση της ομως με την "αθηνα". Την βαζω σε εισαγωγικα διοτι αυτο που εννοουμε πλεον αθηνα δεν εχει καμμια σχεση με τα ιστορικα ορια. Αυτην τη στιγμη αθηνα νοουμε απο το κηφισια μεχρι τον πειραια και απο γερακα μεχρι πετρουπολη.

η θεσσαλονικη ειναι μια κουτσουλια. Ακομα και πριν γινει το μετρο της, περπατιοταν ενα μεγαλο κομματι της. Τωρα με το μετρο τα πραγματα ειναι ακομα καλυτερα φανταζομαι. Δεν συγκρινεται η εκταση της ομως με την "αθηνα". Την βαζω σε εισαγωγικα διοτι αυτο που εννοουμε πλεον αθηνα δεν εχει καμμια σχεση με τα ιστορικα ορια. Αυτην τη στιγμη αθηνα νοουμε απο το κηφισια μεχρι τον πειραια και απο γερακα μεχρι πετρουπολη.
Δεν μιλάω για το κεντρο και τον δημο θεσσαλονικης μονο. Τα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης καλύπτουν μια τεράστια περιοχή με διασκορπισμενα χωριά που το αστικό περνάει ναι μεν σε μεγάλες χρονικά αποστάσεις ( 30 λεπτά ) αλλά είναι καρφί στην ώρα του και δεν περνάει μόνο μια γραμμή που σε εξυπηρετεί. Ακομη και με τις ανταποκρισεις και μετεπιβιβασεις σε τερματικούς φτάνεις στην ώρα σου αν κάνεις προγραμματισμό.
Πάλι ναι , δεν είναι Αθήνα. Αλλά δεν είναι και αυτό που νομίζεις. Σου βάζω στο ίδιο ζουμ την Αττική για να καταλάβεις.

Attachments

• Screenshot_20250728_085523_Maps.jpg
    Screenshot_20250728_085523_Maps.jpg
    240.3 KB · Views: 18
  • Screenshot_20250728_090242_Maps.jpg
    Screenshot_20250728_090242_Maps.jpg
    279 KB · Views: 18
Last edited:
Δεν μιλάω για το κεντρο και τον δημο θεσσαλονικης μονο. Τα ΜΜΜ της Θεσσαλονίκης καλύπτουν μια τεράστια περιοχή με διασκορπισμενα χωριά που το αστικό περνάει ναι μεν σε μεγάλες χρονικά αποστάσεις ( 30 λεπτά ) αλλά είναι καρφί στην ώρα του και δεν περνάει μόνο μια γραμμή που σε εξυπηρετεί. Ακομη και με τις ανταποκρισεις και μετεπιβιβασεις σε τερματικούς φτάνεις στην ώρα σου αν κάνεις προγραμματισμό.
Πάλι ναι , δεν είναι Αθήνα. Αλλά δεν είναι και αυτό που νομίζεις. Σου βάζω στο ίδιο ζουμ την Αττική για να καταλάβεις.

ναι αλλα ακομα και αν η εκταση ειναι αντιστοιχη, η πληθυσμιακη πυκνοτητα και κατ'επεκταση η κινηση, πεφτει πολυ οσο πηγαινεις προς τα περιχωρα. Πολυ περισσοτερο απο οτι στην αθηνα που ακομα και στις ακρες της περιοχης που επισημανα, το κυκλοφορικο παραμενει εντονο. Δηλ στην πετρουπολη εχει ΠΟΛΥ περισσοτερη κινηση απο οτι στον λαγκαδα. Ακομα και στο κεντρο της θεσσαλονικης, η κινηση ειναι της πλακας σε σχεση με αυτο που ζουμε στην αθηνα.
Εχω σταματησει να παιρνω αυτοκινητο και κινουμε με τρενο/μετρο τον τελευταιο μηνα. Πραγματικα απελευθερωση! Ψαχνω τροπο να δω πως μπορω να συνεχισω να το κανω αυτο και οταν ξεκινησουν τα σχολεια.

• Like
Reactions: anderm and takisot
ναι αλλα ακομα και αν η εκταση ειναι αντιστοιχη, η πληθυσμιακη πυκνοτητα και κατ'επεκταση η κινηση, πεφτει πολυ οσο πηγαινεις προς τα περιχωρα. Πολυ περισσοτερο απο οτι στην αθηνα που ακομα και στις ακρες της περιοχης που επισημανα, το κυκλοφορικο παραμενει εντονο. Δηλ στην πετρουπολη εχει ΠΟΛΥ περισσοτερη κινηση απο οτι στον λαγκαδα. Ακομα και στο κεντρο της θεσσαλονικης, η κινηση ειναι της πλακας σε σχεση με αυτο που ζουμε στην αθηνα.
Εχω σταματησει να παιρνω αυτοκινητο και κινουμε με τρενο/μετρο τον τελευταιο μηνα. Πραγματικα απελευθερωση! Ψαχνω τροπο να δω πως μπορω να συνεχισω να το κανω αυτο και οταν ξεκινησουν τα σχολεια.
Εγώ Βριλήσσια πάντως νόμιζα ότι είμαι σε μια ξεχασμένη περιοχή της Σινδου από άποψη κίνησης. Η καθυστέρηση των αστικών δεν είχε να κάνει με κίνηση αλλά με τα εξωφρενικά χρονικά όρια της αστικής συγκοινωνίας . Κάτι που οι κάτοικοι εκεί φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί αλλά για εμένα ήταν περίεργο να περιμενω 45 λεπτά και να μην έχει περάσει αστικό έξω από στάση μετρό κιόλας... Στον κεντρικό δρομο που ενώνει τα ανατολικά χωριά περισσότερη κίνηση έχουμε.
Και μην νομίζεις ότι ανατολικά έχουμε 15 δρόμους να ενώνει την περιοχή .τρεις είναι,με τον κεντρικό της Μουδανιών να έχει κινηση το καλοκαίρι.

Εγώ Βριλήσσια πάντως νόμιζα ότι είμαι σε μια ξεχασμένη περιοχή της Σινδου από άποψη κίνησης. Η καθυστέρηση των αστικών δεν είχε να κάνει με κίνηση αλλά με τα εξωφρενικά χρονικά όρια της αστικής συγκοινωνίας . Κάτι που οι κάτοικοι εκεί φαίνεται να έχουν συμβιβαστεί αλλά για εμένα ήταν περίεργο να περιμενω 45 λεπτά και να μην έχει περάσει αστικό έξω από στάση μετρό κιόλας... Στον κεντρικό δρομο που ενώνει τα ανατολικά χωριά περισσότερη κίνηση έχουμε.
Και μην νομίζεις ότι ανατολικά έχουμε 15 δρόμους να ενώνει την περιοχή .τρεις είναι,με τον κεντρικό της Μουδανιών να έχει κινηση το καλοκαίρι.
Υπάρχει app του ΟΑΣΑ όπου σου λέει σε πόσο περίπου θα φτάσει το λεωφορείο στη στάση και γενικά που είναι τα λεωφορεία της γραμμής...
Εγώ όταν ήμουν στην Αθήνα το χρησιμοποιούσα και ούτε είχα χάσει κάποιο λεωφορείο ή τρόλεϊ ούτε περίμενα πάνω από 10 λεπτά

Στάλθηκε από το 22101320G μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

• Like
Reactions: vlad66 and avpap
Δεν παλεύεται το μποτιλιάρισμα με αυτοκίνητο ότι κιβώτιο και να έχει....

Η λύση είναι οι 2 τροχοί (ότι κιβώτιο και να έχουν)
Πάντως με adaptive cruise control και lane assist το πολύ πολύ να πατάς ένα κουμπάκι για να ξεκινήσει αν ο χρόνος από την τελευταία ακινητοποίηση ήταν μεγάλος. Αλλιώς δεν κάνεις τίποτα, σταματά, ξεκινά και στρίβει μόνο του.
Μέσα τα Βριλήσσια ναι δεν έχουν πολύ κίνηση όμως η Λεωφ. Πεντέλης είναι μια ζωή μποτιλιαρισμένη, ενώ και η Ηρακλείτου τα ίδια χάλια έχει, ενώ η Κλεισθένους πια είναι πολύ χειρότερη για να πιάσεις την Αναπαύσεως. Να μην συζητήσουμε για τη μόνιμα πηγμένη Πεντέλης-Δημοκρατίας-Παπανδρέου. Ο μόνος τρόπος να έχεις "εύκολη" πρόσβαση είναι μέσω Αττικής Οδού, αλλά πια και αυτή έχει ειδικά το πρωί συνεχόμενο μποτιλιάρισμα και στα 2 ρεύματα χοντρικά από Αθηνών - Λαμίας μέχρι Παλλήνη.
Επειδή δεν κατεβαίνω καθημερινά κέντρο, πια προσπαθώ να κανονίσω 11-12 τα ραντεβού μου, κατεβαίνω με αυτοκίνητο και παρκάρω σε πάργκινγκ. Αν πρέπει να είμαι νωρίτερα ναι τότε μετρό. Είμαι 15 λεπτά από την πόρτα μου στην αποβάθρα, πολύ κοντά δηλαδή, αλλά δεν αντέχω με τίποτα να έχω επαγγελματική συνάντηση και να έχω ιδρώσει μια φορά στο πήγαινε στο μετρό και μετά από μετρό στο κέντρο όπου έχω να πάω.

• Like
Reactions: takisot and avpap
Υπάρχει app του ΟΑΣΑ όπου σου λέει σε πόσο περίπου θα φτάσει το λεωφορείο στη στάση και γενικά που είναι τα λεωφορεία της γραμμής...
Εγώ όταν ήμουν στην Αθήνα το χρησιμοποιούσα και ούτε είχα χάσει κάποιο λεωφορείο ή τρόλεϊ ούτε περίμενα πάνω από 10 λεπτά

Εννοειται οτι κυκλοφορούσα με εφαρμογη στο χερι . Δεν έδειχνε σωστά τα αστικά. Μου έδειχνε ότι θα φτάσει σε 10 λεπτά και περνούσε μιση ώρα. Το ίδιο και το βράδυ που ήθελα να φύγω είχε μεγάλη απόκλιση σε σημείο που νόμιζα ότι έχασα το τελευταίο.
Σε ένα μεγάλο βαθμό αυτό που κατάλαβα έφταιγε ο τρόπος που οδηγείτε... Όσο ήμουν μέσα στο αστικό πετάγονταν αυτοκίνητα μπροστά είτε που έβγαιναν με όπισθεν από χώρους στάθμευσης είτε έβγαιναν με τσαμπουκά μπροστά στο αστικό για να μην τους κοψει.. Εδώ συμβαίνει το ανάποδο. Αν πας να κάνεις κίνηση που να ενοχλεί το αστικό θα πέσει μπινελίκι στην καλύτερη αν δεν σε πάρει μαζί του όπως βγαίνεις...

Last edited:
καλημέρα στην παρέα !!!

Καταγράφω κάποιες παρατηρήσεις σχετικά με ταξίδι που πραγματοποίησα στο Θερμο Αιτωλοακαρνανίας (255χλμ) με ενα TESLA 3 του 2022 το ΠΣΚ σε ξενοδοχείο που φρόντισα να μάθω εάν εχει φορτιστη και οντως ειχε
Μια μικρή παρατήρηση..Δεν ειχαμε προλαβει να ταυτοποιησουμε-παντρεψουμε το TESLA app στο κινητο μας ωστε να εχουμε προσβαση σε ολες τις λειτουργιες λογω οτι δεν προλαβαμε να το ταυτοποιησουμε με HERTZ (leasing) οποτε πηγαμε με το απλο app που κατεβασαμε και κουμπωσαμε και μια πιστωτικη που μας ζητησε και ενα email )
Ξεκιναω με 280χλμ στην μπαταρια και με βαση τα εξαιρετικα app της plugShare αποφασιζω να βαλω στο ΣΕΑ ΒΕΛΟ φορτιση
Φτανωντας με σχεδον 30% φορτισα σε 45 βαθμους λιοπυρι σε 40 λεπτα στο 80%

επειδη φοβηθηκα εκανα την υπολοιπη διαδρομη με ανοικτα παραθυρα και ταχυτητες 110-120 και εφτασα στο Θερμο με 35% φορτιση οπου και σε 3,5 ωρες στο 22αρι φορτιστηκε στο 100%

δεν επισκεφτηκα στον Ψαθοπυργο τους 250αρηδες της ΤESLA γιατι περιμενα μηπως η HERTZ μας φτιαξει το app (φυσικα προσπαθησαμε με το serial nr να αλλαξουμε μεσα απο το menu το ονομα αυτοκινητου κλπ κλπ αλλα δεν επαιρνε την αναβαθμιση μεσω wifi-hotspot ) και μαθαμε μετα οτι επεσε το δικτυο starlink καποιες ωρες (δεν ξερωεαν αληθευει)

Γαιδουρια το αναγνωσμα πρωτο

μολις φορτισα το πρωτο βραδυ οπως σας ειπα αμεσως εγκατελειψα την θεση σεβομενος οτι σε ακτινα 100 χλμ δεν υπαρχει αλλος φορτιστης
την επομενη το πρωι βρηκα κουμπωμενο ενα αλλο TESLA που και αυτος φορτισε και εφυγε Κυριος
το βραδυ του Σαββατου βαζει για φορτιση στις 9μμ ενα Hyundai και οταν γυρισαμε στις 12 κοιταω τον φορτιστη και ελεγε 100% charged κλασσικα ο Ελληναρας το αφησε ολη νυχτα και με την ησυχια του εφυγε την αλλη μερα το μεσημερι μην σεβομενος τους υπολοιπους διοτι με το φτωχο μου το μυαλο θεωρησα οτι οι ηλεκτρικαδες θα ειχαν καπως υψηλο το αισθημα κατανοησεως οπως το εχουν μεταξυ τους και οι κατοχοι δικυκλων

Ευτυχως που δεν τον πετυχα και ευτυχως που στο Θερμο κινηθηκαμε με συμβατικο λογω επισκεψεως δυσβατων περιοχων (17η ετησια μαζωξη για Αστροπαρατηρηση) οποτε ημουν με 100% αλλα σκεφτηκα πως σιγουρα καποιος θα ειχε αναγκη να οιωσει καπως ασφαλης anyhow

Στην επιστροφη λογω ανεσεως και λογικης να μαθω τα κολπα και εχοντας κατα νου οτι εφοσον το απλο app μου ζητησε στοιχεια χρεωσεως οποτε θα την βρω την ακρη , μετα το Rio μπηκα στα supercharger της TESLA
Πολιτισμικο σοκ.... οι φορτστες ηταν σε ενα σημειο σαν γαμιστρωνα πισω απο μια γωνια που κατουρουν σκυλια και χεζουν οι νταλικιεριδες..... Κανενα σεβασμο στου χρηστες ισως επειδη ειναι νεες προσθηκες να μην ειχα χωρο σε πιο ευπρεπες σημειο

ψαχνω Qr code τιποτα ..κουμπωνω την μπριζα ψαχουλευω το app και μου γραφει failed

δεν το κουρασα και εφυγα αμεσως (σε αυτο δεν φταιει κατα την γνωμη μου καποιος εγω δεν ασχοληθηκα ποιο πολυ) παρολο που φιλος μου ειπε οτι φορτισε την taican σε supercharger της TESLA αλλα δεν τον ρωτησα λεπτομερειες πως και τι...

Φευγω και σταματαω στο ΣΕΑ ΚΙΑΤΟΥ εαν θυμαμαι και πεφτω πανω στον νομο του Μερφυ που σημαινει και τα δυο φορτιστηρια ηταν πιασμενα και ρωτωντας τον εναν μου λεει ειμαι στα 60% αλλα θα κατσω ακομη 30 λεπτα να παω στο100% (απολυτα σεβαστο)

κοιταω το plugshare και μου ενημερωνει για 4 180αρηδες NRG στο ΣΕΑ ξυλοκαστρο στα 8 χλμ
Φτανω και ηταν και οι 4 αδειοι και κουμπωνω μπαινω στο app ingarge NRG αργει 1-2 λεπτα αλλα ξεκιναει η φορτιση και στο λεπτο τερματιζει..

για 20 λεπτα προσπαθουσα να το ξανακανω αλλα φευγ ..παιρνω τηλ και παραδοξως σε 1 λεπτο το σηκωσαν και πιασαμε κουβεντα

να μην σας πολυλογω εκαναν 2 φορες επανεκκινηση και μετα απευθειας φορτιση μεσω του κεντρου τους και σε περιπου 10 λεπτα εφτασα απο τα 25% στο 60% με περιπου ταχυτητα 800kw εαν τα λεω καλα

η τελικη καθυστερηση ηταν 45 λεπτα αλλιως σε 10 λεπτα θα ημουν ΟΚ εαν δεν ειχε προβλημα ο NRG

συμπερασμα αν και ολιγον αντι-ηλεκτρικος και εχοντας ζησει με την Jαg επι 4 χρονια (στα χερια φιλου) οτι εχουν γινει μεγαλα βηματα προς το καλυτερο και πιστευω στα επομενα αφοβα και η μη μυστες θα νοιωθουν ανετα να ταξιδεψουν χωρις φοβο

• Like
Reactions: Fixxxer
Στο Ψαθόπυργο μπορείς να φορτίσεις μόνο σαν Tesla, όχι σαν 3rd party. Οπότε εφ' όσον δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση σαν Tesla γι' αυτό δε δούλευε. Σε άλλους Tesla φορτιστές μπορείς να φορτίζεις και σαν μη Tesla, όχι όμως στο Ψαθόπυργο (και στην Αταλάντη νομίζω).

Το να θέλει κάποιος σε ΣΕΑ να φορτίσει ως το 100% δεν είναι απόλυτα σεβαστό. Να φορτίσει ως 80% και να ξαναφορτίσει κάπου παρακάτω άλλο 20%. το 80-100 παίρνει δυσανάλογα μεγάλο χρόνο. Μόνο σε κάποιο αυτοκίνητο με πολύ μικρή μπαταρία θα το δεχόμουν να φορτίσει ως το 100%.

Το να μειώσεις ταχύτητα αν φοβάσαι για το range είναι θεμιτό, το ανοιχτά παράθυρα με καύσωνα είναι χαζομάρα, το Tesla έχει από τα καλύτερα συστήματα θέρμανσης/ψύξης με ανάκτηση θερμότητας/heatpump και καταναλώνει ελάχιστα για το A/C. Δεν έχει νόημα να το κλείνεις και να ανοίγεις παράθυρα.

Αν οδηγάς μόνιμα ηλεκτρικό θα βγάλεις RFID κάρτες για inCharge / EKO Charge / Electrip και θα έχεις μια πολύ εύκολη εμπειρία φόρτισης. Μόνο η ΔΕΗ δεν έχει δώσει ακόμα RFID.

• Like
Reactions: avpap
θα αναλυσω αργοτερα τα σημεια που κανατε λαθη, αλλα για αρχη να πω οτι καταφερατε και ολοκληρωσατε το ταξιδι σας ακομα και αν ησασταν σε φαση τελειως YOLO! Αυτο και μονο δειχνει ποσα βηματα προοδου εχουν γινει τα τελευταια 2 χρονια στο θεμα των φορτιστων :) Προ διετιας, μαλλον θα ειχατε χρειαστει οδικη βοηθεια για να επιστρεψετε ή θα ειχατε διανυχτερεσει καπου ενδιαμεσα.
Eπρεπε να ειχατε μιλησει με τον δημητρακουδη πριν φυγετε.

• Like
Reactions: Larry
Αν είναι μια διαδρομή 3-4 ωρών να την κάνω 5-6 ώρες με άγχος αν θα βρω ή δεν θα βρω φορτιστή κι αν βρω αν θα είναι άδειος ή αν θα δουλεύει, καλύτερα θερμικό κινητήρα μέχρι να σβήσει ο ήλιος

Εξοικονομείς καύσιμο και οκ δίνεις λιγότερα λεφτά αλλά μήπως αυτά θα τα χάσεις αν πουλήσεις το ηλεκτρικό καθώς η τιμή του φθάνει γρηγορότερα απ' ότι κάποιο με θερμικό κινητήρα

Αν είναι μια διαδρομή 3-4 ωρών να την κάνω 5-6 ώρες με άγχος αν θα βρω ή δεν θα βρω φορτιστή κι αν βρω αν θα είναι άδειος ή αν θα δουλεύει, καλύτερα θερμικό κινητήρα μέχρι να σβήσει ο ήλιος
δεν ισχυει

δεν ισχυει
Στην παλιά μου δουλειά έχουν 11 ηλεκτρικά
3 Tesla, 2 Peugeot, 4 VW και 2 Opel
Άσε με να ξέρω λίγο καλύτερα στο πόσες φορές ερχόταν με 1% μπαταρία ή στο πόσες φορές αναγκαστήκαμε να φορτώσουμε το ηλεκτρικό στην οδική γιατί έμεινε από μπαταρία

Στην παλιά μου δουλειά έχουν 11 ηλεκτρικά
3 Tesla, 2 Peugeot, 4 VW και 2 Opel
Άσε με να ξέρω λίγο καλύτερα στο πόσες φορές ερχόταν με 1% μπαταρία ή στο πόσες φορές αναγκαστήκαμε να φορτώσουμε το ηλεκτρικό στην οδική γιατί έμεινε από μπαταρία

εχω στην κατοχη μου δυο ηλεκτρικα και εχω κανει αρκετα ταξιδια και απειρες μονοημερες. Ασε με να ξερω λιγο καλυτερα τι ισχυει.
Αν οι ανθρωποι που τα οδηγουσαν ηταν στοκοι ή yolo, προφανως και θα τους φορτωσε η οδικη. Αν βγω για ταξιδι με θερμικο, εχει αναψει το λαμπακι βενζινης και προσπερναω τα βενζιναδικα, οταν μεινω, δεν θα μου φταιει το αυτοκινητο αλλα το αδειο μου κεφαλι.

θα αναλυσω αργοτερα τα σημεια που κανατε λαθη, αλλα για αρχη να πω οτι καταφερατε και ολοκληρωσατε το ταξιδι σας ακομα και αν ησασταν σε φαση τελειως YOLO! Αυτο και μονο δειχνει ποσα βηματα προοδου εχουν γινει τα τελευταια 2 χρονια στο θεμα των φορτιστων :) Προ διετιας, μαλλον θα ειχατε χρειαστει οδικη βοηθεια για να επιστρεψετε ή θα ειχατε διανυχτερεσει καπου ενδιαμεσα.
μιλησα !!!!! αλλα στο θεμα app δεν μπορουσε να βοηθησει που πιστευω εαν το ειχα θα ηταν αχρειαστο το post μου

εχω στην κατοχη μου δυο ηλεκτρικα και εχω κανει αρκετα ταξιδια και απειρες μονοημερες. Ασε με να ξερω λιγο καλυτερα τι ισχυει.
Αν οι ανθρωποι που τα οδηγουσαν ηταν στοκοι ή yolo, προφανως και θα τους φορτωσε η οδικη. Αν βγω για ταξιδι με θερμικο, εχει αναψει το λαμπακι βενζινης και προσπερναω τα βενζιναδικα, οταν μεινω, δεν θα μου φταιει το αυτοκινητο αλλα το αδειο μου κεφαλι.
Υπάρχει "φελλαδα" δεν λέω αλλά δεν γίνεται να έχεις ένα έξτρα πρόβλημα όταν είσαι σε διακοπές ή να σκέφτεσαι ότι δεν πρέπει να βάλω το ac όταν έχει 35+ βαθμούς

Βέβαια αν μείνεις από βενζίνη βάζεις βενζίνη και παίρνει μπρος, στα ηλεκτρικά αν μείνεις από μπαταρία το φορτώνεις και πας αντιπροσωπεία για ξεκλείδωμα

προσυπογραφω αλλα θελω στην κουβεντα σου με το fixxxer που την θεωρω εποικοδομητική να βαλεις και την εξισωση οτι ο κατοχος ηλεκτρικου δεν ειναι ενας ιντερνετικος παντογνωστης και θα παιχθει να το παρει και ενας 65 χρονος που θελει την σχετικη του ευκολια που πιστευω θα παραδεχθεις δεν την εχει ακομη στο ηλεκτρικο