Αυτοκινητιστικά νέα

Εν τω μεταξύ, πήγα σήμερα το Α3 για service και είπα να χαζέψω λίγο τα νέα Α5/Q5 (που είναι και τα μόνα μοντέλα που -θεωηρτικά πάντα- θα με ενδιέφεραν αν αποφάσιζα να αλλάξω αμάξι μετά από 7 χρόνια που το'χω).

Από κοντά, ειδικά το Α5 ήταν πολύ πιο άσχημο από όσο περίμενα (από αυτά που έβλεπα σε φωτογραφίες). Η πλαστικούρα μέσα είναι χειρότερη κι από το "φτηνιάρικο" Α3 μου, δαχτυλιές παντού ακόμα και στο εκθεσιακό (σκεφτείτε μετά από λίγους μήνες κανονικής χρήσης), και γενικότερα μια παραζάλη από περιττά φωτάκια, touch κουμπάκια, κλπ κλπ κλπ. Φρίκη.

Το Q5 κάπως μετρίαζε το αρνητικό σοκ, παρά το ότι έχει τα ίδια ηλεκτρονικά, κάπως μέσα στον μεγαλύτερο όγκο του μέσα δε με ενοχλούσαν τόσο πολύ. Αλλά και πάλι, για κανένα λόγο δε μου έκανε το παραμικρό κλικ να επενδύσω έστω και 30Κ (τα εν λόγω κοστίζουν 60, για την ιστορία).

Ενδιαφέρον/χαριτωμένο: Μπήκα σε 2 Q5 (να δω διαφορετικά trims). Και τα δυο εκθεσιακά, προφανώς. Το ένα είχε engine light on, το άλλο τρομάξαμε να του ανοίξουμε την ηλιοροφή, αφού κόλλαγε στην αρχή. Αν αυτή η εισαγωγή δε σε προδιαθέτει να ακουμπήσεις 60Κ, τι άλλο θες, ε; :p

Εν τω μεταξύ, πήγα σήμερα το Α3 για service και είπα να χαζέψω λίγο τα νέα Α5/Q5 (που είναι και τα μόνα μοντέλα που -θεωηρτικά πάντα- θα με ενδιέφεραν αν αποφάσιζα να αλλάξω αμάξι μετά από 7 χρόνια που το'χω).

Από κοντά, ειδικά το Α5 ήταν πολύ πιο άσχημο από όσο περίμενα (από αυτά που έβλεπα σε φωτογραφίες). Η πλαστικούρα μέσα είναι χειρότερη κι από το "φτηνιάρικο" Α3 μου, δαχτυλιές παντού ακόμα και στο εκθεσιακό (σκεφτείτε μετά από λίγους μήνες κανονικής χρήσης), και γενικότερα μια παραζάλη από περιττά φωτάκια, touch κουμπάκια, κλπ κλπ κλπ. Φρίκη.

Το Q5 κάπως μετρίαζε το αρνητικό σοκ, παρά το ότι έχει τα ίδια ηλεκτρονικά, κάπως μέσα στον μεγαλύτερο όγκο του μέσα δε με ενοχλούσαν τόσο πολύ. Αλλά και πάλι, για κανένα λόγο δε μου έκανε το παραμικρό κλικ να επενδύσω έστω και 30Κ (τα εν λόγω κοστίζουν 60, για την ιστορία).

Ενδιαφέρον/χαριτωμένο: Μπήκα σε 2 Q5 (να δω διαφορετικά trims). Και τα δυο εκθεσιακά, προφανώς. Το ένα είχε engine light on, το άλλο τρομάξαμε να του ανοίξουμε την ηλιοροφή, αφού κόλλαγε στην αρχή. Αν αυτή η εισαγωγή δε σε προδιαθέτει να ακουμπήσεις 60Κ, τι άλλο θες, ε; :p

μήπως είσαι λίγο ..παραξενούλης ;;; :LOL: :p

εμένα γιατί μου αρέσουν όλα τα audi αλλά και όλα τα BMW ;;;

και μη νομίσεις ότι είμαι "εύκολος" (μπάρμπας)... δεν μου αρέσουν τα περισσότερα σημερινά Mercedes

μήπως είσαι λίγο ..παραξενούλης ;;; :LOL: :p

εμένα γιατί μου αρέσουν όλα τα audi αλλά και όλα τα BMW ;;;

και μη νομίσεις ότι είμαι "εύκολος" (μπάρμπας)... δεν μου αρέσουν τα περισσότερα σημερινά Mercedes

Να σου πω την αλήθεια, έχω αρχίσει να το σκέφτομαι, μήπως είμαι συντηρίκλας; Μπορεί. Αλλά, δεν είμαι μόνος, έχει πέσει φοβερό κράξιμο στην Audi, σε βαθμό που ο ίδιος ο CEO αναγκάστηκε να πάρει θέση (υπέρ των κραζοντων, παρεπιπτόντως!).

Επίσης, παρουσιάστηκε ένα TT concept τελευταία που δεν είναι καθόλου κακό. Οπότε όπου υπάρχει καπνός, ξέρεις τι λένε...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εμένα από την άλλη το Α5 μου αρέσει πολύ. Σε s line που το είδα δηλαδή, μου φαίνεται πως είναι από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
Το glossy black στη κεντρική κονσόλα που είναι το μόνο σημείο του trim που δεν μου άρεσε και εμένα, δυστυχώς είναι στα περισσότερα αυτοκίνητα, από toyota μέχρι Porsche. Τα υπόλοιπα υλικά όμως είναι μια χαρά.

Το infotainment μου άρεσε και πολύ να σου πω. OLED, αρκετά responsive, ωραία γραφικά χωρίς "κιτς" στοιχεία.

Εμένα από την άλλη το Α5 μου αρέσει πολύ. Σε s line που το είδα δηλαδή, μου φαίνεται πως είναι από τα πιο όμορφα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή.
Το glossy black στη κεντρική κονσόλα που είναι το μόνο σημείο του trim που δεν μου άρεσε και εμένα, δυστυχώς είναι στα περισσότερα αυτοκίνητα, από toyota μέχρι Porsche. Τα υπόλοιπα υλικά όμως είναι μια χαρά.

Το infotainment μου άρεσε και πολύ να σου πω. OLED, αρκετά responsive, ωραία γραφικά χωρίς "κιτς" στοιχεία.

να αλλάξεις άβαταρ Μίστερ......

E, κάπου δε θα πρέπει να φανεί και η διαφορά ηλικίας μας; :D

Παρέλειψα να γράψω ότι πηγαίνοντας να παραλάβω το δικό μου από το service, μπροστά μου περίμενε ένα υπέροχο 2023 Α5 Sportsback. Και λέω στον τυπά, "να, αυτό είναι Αudi", και μου λέει δίκιο έχεις αδερφέ... μετά βέβαια, πήγε να μου πουλήσει ένα certified used και τα άκουσε.

Τη μάσκα πες ότι τη συνηθίζεις, αν και μοιάζει σαν πλαστικούρα. Το πίσω, τι φάση;
Παντως, οπως ειπα, it grows on you. Εχει ενα distinctive look:

To grows on you όντως ισχύει με μερικά αυτοκίνητα.
Όπως το πλυντήριο
1758120784100.png
ή το τέρας
1758121066634.png

αλλά υπάρχουν και απλά άσχημα αυτοκίνητα όπως το
1758121002834.png
που χειροτερεύει η εικόνα με τα χρόνια...

Πάντως ελπίζω να μην γίνει μόδα με τίποτα το τιμόνι με την ακτίνα στη μέση του πάνω μέρους του - τριάκτινο θα ήταν πολύ πιο όμορφο...Αυτό είναι τώρα άσχημο και νομίζω ότι θα παραμείνει άσχημο για πάντα...
1758121306725.png

Το τιμόνι αυτό δεν το είχα δεί.
Φαντάζομαι βέβαια πως ως συνήθως θα δώσουν διαφορετικές επιλογές σε τιμόνια.

Έσπαγα το κεφάλι μου τι μου θύμιζε αμυδρά, αλλά το βρήκα...την BMW Garmisch

1758121689847.png

Πάντως ελπίζω να μην γίνει μόδα με τίποτα το τιμόνι με την ακτίνα στη μέση του πάνω μέρους του - τριάκτινο θα ήταν πολύ πιο όμορφο...Αυτό είναι τώρα άσχημο και νομίζω ότι θα παραμείνει άσχημο για πάντα...
View attachment 257786

Με σοκάρει το ότι κάποιος executive κάπου έδωσε το ok για αυτό το έκτρωμα.

Είναι meme-worthy το συγκεκριμένο.

• Like
Reactions: vlad66

1758123270219.png

Ναι... distinctive... :D

αλλά υπάρχουν και απλά άσχημα αυτοκίνητα όπως το
1758121002834.png

που χειροτερεύει η εικόνα με τα χρόνια...

Για εμένα αυτό είναι το χειρότερο από όλα.
Έχω δει ελάχιστα αλλά και πάλι σε κάνει να αναρωτιέσαι πως πουλήθηκαν.
Είπαμε, γούστα είναι αυτά αλλά κάποια γούστα είναι ποινικά αδικήματα.

Για εμένα αυτό είναι το χειρότερο από όλα.
Έχω δει ελάχιστα αλλά και πάλι σε κάνει να αναρωτιέσαι πως πουλήθηκαν.
Είπαμε, γούστα είναι αυτά αλλά κάποια γούστα είναι ποινικά αδικήματα.
Φίλοι μου που έχουν πάει εκδρομή και το νοίκιασα πίνουν νερό στο όνομα του για τους χώρους και την πρακτικότητα του . Όταν είσαι μέσα προφανώς δεν σε νοιάζει τι φαίνεται από έξω

• Like
Reactions: donk and DimAsi
Φίλοι μου που έχουν πάει εκδρομή και το νοίκιασα πίνουν νερό στο όνομα του για τους χώρους και την πρακτικότητα του . Όταν είσαι μέσα προφανώς δεν σε νοιάζει τι φαίνεται από έξω
Υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται αποκλειστικά με τεχνοκρατικά κριτήρια. Και όντως από θέμα χώρων / πρακτικότητας / άνεσης ήταν αλλού.

ΌΜΩΣ θα μου χάλαγε τη διάθεση κάθε πρωί αν έμπαινα μέσα :)

Επίσης το να είσαι καινοτόμος δεν σημαίνει ότι θα πιάσεις και στην αγορά, ειδικά αν είσαι μπροστά από τον καιρό σου.

Όλοι αναγνωρίζουν σαν το αυτοκίνητο που μας κατέστρεψε όσο αφορά τα SUV το πρώτο Nissan Qasqai.

H MG-Rover το είχε κάνει χρόνια πριν με το Rover Streetwise
1758179291330.png

ή το 2003 που είπαν ότι έχει νόημα να βάλεις ένα ηλεκτροκινητηρα και να κάνεις hybrid ένα κεντρομήχανο σπορ αυτοκίνητο με το MG TF 200 HPD (39 άλογα το ηλεκτρικό μοτέρ).

1758179397281.png

Αυτά για να πω ότι πολλές φορές μετράει και το timing...

Και από ότι φαίνεται οι παραδοσιακοί Ευρωπαίοι κατασκευαστές το έχασαν και τρέχουν και δεν φτάνουν για να πιάσουν τους Κινέζους.

• Like
Reactions: Tzimisce
Όταν είσαι μέσα προφανώς δεν σε νοιάζει τι φαίνεται από έξω

E όχι ρε φίλε, και με το Ford Focus μου πάμε άνετα ταξίδι 5 ενήλικες αλλά δεν είναι έτσι.
Και στην τελική, αυτό θα το χρειαστείς για πόσο; 20, 30, άντε 50 ώρες το χρόνο;
Δεν θα τρως στην υπολοιπη ζωή σου αυτό το έκτρωμα στη μάπα για αυτές τις λίγες ώρες.

• Like
Reactions: vlad66
E όχι ρε φίλε, και με το Ford Focus μου πάμε άνετα ταξίδι 5 ενήλικες αλλά δεν είναι έτσι.
Και στην τελική, αυτό θα το χρειαστείς για πόσο; 20, 30, άντε 50 ώρες το χρόνο;
Δεν θα τρως στην υπολοιπη ζωή σου αυτό το έκτρωμα στη μάπα για αυτές τις λίγες ώρες.
Γιατί εσύ κάθεσαι στη βεράντα και το κοιτάς όλο το χρόνο ?