Αυτοκινητιστικά νέα

Τον ήπιε κ τον παραήπιε αφού ανέστειλε (μείωσε δραματικά την παραγωγή της )
Κλείνει για μία εβδομάδα κάποια εργοστάσια. Πιθανότατα είχαν υπολογίσει μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων ηλεκτρικών γενικότερα. Πάντως σε αυτά που πωλούνται, έχει τη μεγαλύτερη αύξηση από πέρυσι (45%) και είναι πρώτη, πάνω από την Tesla. Ενώ αν υπολογιστούν οι πωλήσεις όλου του γκρουπ (VW, Skoda, Cupra, Audi) είναι 3 φορές πάνω από το δεύτερο.

Κλείνει για μία εβδομάδα κάποια εργοστάσια. Πιθανότατα είχαν υπολογίσει μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων ηλεκτρικών γενικότερα. Πάντως σε αυτά που πωλούνται, έχει τη μεγαλύτερη αύξηση από πέρυσι (45%) και είναι πρώτη, πάνω από την Tesla. Ενώ αν υπολογιστούν οι πωλήσεις όλου του γκρουπ (VW, Skoda, Cupra, Audi) είναι 3 φορές πάνω από το δεύτερο.
Αυτό που θα ήθελα να δω είναι η πορεία των πωλήσεων των Κινέζικων ηλεκτρικών. Μήπως πίστευαν ότι λόγω δασμών θα αύξαναν οι τιμές και θα είχαν μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα προερχόμενη από μειωμένες πωλήσεις Κινέζικων.

Τάσο όχι , Στην Ευρώπη είναι ευρέως γνωστό κ εδώ το έφερε ο Σπανός .Αποθήκες ανταλλακτικών φουλ έχει + ότι χρησιμοποίησε το πρώην δίκτυο BMW σε όλη την Ελλάδα για να το πουλάει ;)
A αυτά είναι; Τα έχω δει στον δρόμο και νόμιζα ότι είναι Infiniti. !!! Τρελό cLopyright logo..... :oops: :ROFLMAO:

• Like
Reactions: DimAsi and vlad66
Πότε έγινε αυτό;
Επειδή έχω τα οικονομικά της στοιχεία είναι 2,5% κάτω στη Γερμανία στο 6μηνο με περίπου 20.000 . Μιλάω πάντα μόνο για VW .
Σαν όμιλος είναι πάνω με έκπληξη του Enyaq που ειναι 2ο μετά το Tesla .
Στο NET cashflow ειναι -1,5 % κ στα Εarnings after tax 2,5 δις από 4,5 πέρσι.
Όπως λέει κ ο @athlon6401 σαν group είναι πάνω.

Η VW έχει πρόβλημα προσανατολισμού.
Ποιός θα πάρει το golf όταν το A3 με παρόμοιο εξοπλισμό είναι φθηνότερο;

Σε πολλά μοντέλα κάνουν τιμολογιακό overlap με την audi, τα SUV της είναι όλα φθηνότερα έναντι των hatchback ίδιας πλατφόρμας κλπ.
Χρειάζεται reset.

• Like
  • Wow
Reactions: vlad66 and avpap

Σε πολλά μοντέλα κάνουν τιμολογιακό overlap με την audi, τα SUV της είναι όλα φθηνότερα έναντι των hatchback ίδιας πλατφόρμας κλπ.
Χρειάζεται reset.
Ακριβώς .

Επειδή έχω τα οικονομικά της στοιχεία είναι 2,5% κάτω στη Γερμανία στο 6μηνο με περίπου 20.000 . Μιλάω πάντα μόνο για VW .
Σαν όμιλος είναι πάνω με έκπληξη του Enyaq που ειναι 2ο μετά το Tesla .
Στο NET cashflow ειναι -1,5 % κ στα Εarnings after tax 2,5 δις από 4,5 πέρσι.
Όπως λέει κ ο @athlon6401 σαν group είναι πάνω.
Αυτό δεν αλλάζει κάτι, όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν πτώση πωλήσεων, για πολλούς λόγους και όχι μόνο"γιατί τους πήραν τα σώβρακα οι κινέζοι"-που σημειωτέον έχουν τα δικά τους προβλήματα. https://www.reuters.com/investigati...ating-auto-industry-into-tailspin-2025-09-17/

Χρειάζεται reset.
Στο μεταξύ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα Golf είναι τόσο ακριβά?? Ενα μικρό αμάξι είναι και φτάνει να κάνει ένα σκασμό λεφτά...έχει κάτι ιδιαίτερο που δεν το βρίσκεις αλλού, πραγματικά απορώ???

Στο μεταξύ μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί τα Golf είναι τόσο ακριβά?? Ενα μικρό αμάξι είναι και φτάνει να κάνει ένα σκασμό λεφτά...έχει κάτι ιδιαίτερο που δεν το βρίσκεις αλλού, πραγματικά απορώ???

Γιατι καποτε υπερειχε του ανταγωνισμου σε ποιοτητα και αξιοπιστια και αυτη η αισθηση ειναι κατι που δυσκολα φευγει απο καποιον μεγαλυτερο σε ηλικια οπως εμεις . Οπως μαθεις δηλαδη.

Για ρωτα κανα πιτσιρικι που πρωτη φορα κοιταζει για αυτοκινητο ας πουμε και δεν εχει ακουσει ή διαβασει "ειδικο" τυπο......

• Like
Reactions: DimAsi
Nαι άλλα οι εποχές αλλάζουν βγαίνουν νέα brands, εταιρίες ανθίζουν, εμφανίζονται νέα πιο σύγχρονα και σε design Μοντέλα κλπ..θα πάω να δώσω κοντά 30Κ για αυτό το αυτοκίνητο που και μικρό είναι και σε εμφάνιση προσωπικά νιώθω ότι ξεπήδησε από την δεκαετία του 90?? Παίζει να είναι η μόνη σειρά που πραγματικά δεν ξεχωρίζω αν κάποιο είναι καινούριο ή όχι όλα τα Golf ίδια μου φαίνονται...

• Haha
Οι Κινέζοι μπορεί να έχουν τα δικά τους αλλά οι κολοσσοί τους δεν έχουν θέμα .
Σιγά σιγά θα γίνεται κ θα επέλθει κ ξαφνικός θάνατος αν η ΕΕ δε δει το θέμα των ρύπων ξανά .
Ο CEo της Stellantis προειδοποίησε κ έχει δίκιο .

Εξάλλου άλλα προβλήματα έχει ένας όμιλος σαν τη VW με μάρκες πολλές που θα τον ροκανίζει ο Κινέζος . Πχ δεν θα παίρνει Skoda αλλά BYD .
Έξω δεν υπάρχουν τα θέματα prestige κ μάρκας σαν το καφενείο εδώ. Όπως λέει κ ο @Kosh η νέα γενιά ούτε θα τα ακουμπήσει αυτά (golf κτλ).

Όταν ήμουν στην Kosmocar σε ένα συνέδριο στην AUDI στο Ingolstadt είχε βγει ένα θέατρο κ έλεγε ότι το τάδε έτος θα έχουμε κάνει τόσα εκατομ αυτοκίνητα κ γέλασα .Προφανώς, κ με είδε κ με ρώτησε στο διάλειμμα γιατί .
Του λέω : Οι άλλοι θα κάτσουν να κοιτάνε εσένα κ δε θα πουλήσουν τίποτα ? Η όταν μελλοντικά η Κίνα σε πάρει φαλάγγι να δω .
Τον συνάντησα πάλι μετά από χρόνια τυχαία στο αεροδρόμιο γιατί ήρθε εδώ να δει γιατί η μάρκα πάει τόσο χάλια στην Ελλάδα κ μιλάγαμε κ του είπα "θυμάσαι ?" μου λεει Ε έτσι είναι αυτά ..έλεγα ότι πρέπει να ακούσουν οι μέτοχοι ... Κ του λέω Α μάλιστα κ τώρα ? κ απαντάει "O Κινέζος θα μας φάει αν δεν απαντήσουμε χτες" .

• Like
Reactions: vlad66
Σιγά σιγά θα γίνεται κ θα επέλθει κ ξαφνικός θάνατος αν η ΕΕ δε δει το θέμα των ρύπων ξανά .
Ο CEo της Stellantis προειδοποίησε κ έχει δίκιο .

Αν ακουσα καλα καποιες κορυφαιες αυτοκινητοβιομηχανιες εκαναν επειγον αιτημα στην ΕΕ στις Βρυξελλες (στο ραδιοφωνο το ακουσα) για να τους επιτραπει να "βγαλουν στην αγορα" ξανα θερμικους κινητηρες μικρου κυβισμου τυπου 500-600cc για να βγαλουν μικρα αυτοκινητα πολης ΦΘΗΝΑ και προσιτα για να τονωσουν τις πωλησεις τους οι οποιες πολιορκουνται απο τα κινεζικα και την αναγκαστικη στροφη ολων στα BSUB (λες και τα χρειαζομασταν)

• Like
Πάντως και εγώ προσωπικά για Κινέζο ψάχνω να πάρω και να αλλάξω το δεύτερο αμάξι στην οικογένεια. Απλά ξεφυτρώνουν τόσα Brand και έχω χαθεί λίγο...άλλα όπως είπα θα πάω σε Κινέζο και ότι βγει, ας δοκιμάσω και κάτι άλλο πέρα από τα κλασικά Brands.

Το reputation που λέγαμε και στο νήμα των κινητών.😉

To golf ως αυτοκίνητο είναι μια χαρά.
Εάν το πάρεις με καλό εξοπλισμό, είναι το benchmark στα mainstream C. Πατάει καλά στον δρόμο, έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, είναι εξαιρετικά σταθερό σε μεγάλες ταχύτητες και έχει σχετικά ποιοτικό εσωτερικό για αυτό που είναι.

Το πρόβλημα του, εμπορικά, είναι πως καταλήγει ακριβότερο από το A3, το οποίο είναι σε άλλο segment και επί της ουσίας καλύτερο σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά, το 2010 το A3 ήταν 5-6k ακριβότερο έναντι του Golf με τον ίδιο κινητήρα, 18.000 vs 24.000.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν ήμουν φοιτητής, αγοράσαμε με ένα φίλο ταυτόχρονα αυτοκίνητο από τη karenta, εκείνος το vw polo R-line που υποτίθεται είναι το top of the line τους από εξοπλισμό. Και ήρθε το αυτοκίνητο έτσι:

1759328990482.png

• Like
Reactions: karamela
To golf ως αυτοκίνητο είναι μια χαρά.
Εάν το πάρεις με καλό εξοπλισμό, είναι το benchmark στα mainstream C. Πατάει καλά στον δρόμο, έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, είναι εξαιρετικά σταθερό σε μεγάλες ταχύτητες και έχει σχετικά ποιοτικό εσωτερικό για αυτό που είναι.

Το πρόβλημα του, εμπορικά, είναι πως καταλήγει ακριβότερο από το A3, το οποίο είναι σε άλλο segment και επί της ουσίας καλύτερο σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά, το 2010 το A3 ήταν 5-6k ακριβότερο έναντι του Golf με τον ίδιο κινητήρα, 18.000 vs 24.000.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν ήμουν φοιτητής, αγοράσαμε με ένα φίλο ταυτόχρονα αυτοκίνητο από τη karenta, εκείνος το vw polo R-line που υποτίθεται είναι το top of the line τους από εξοπλισμό. Και ήρθε το αυτοκίνητο έτσι:

View attachment 258648
Το θέμα μου δεν είναι αν το Golf είναι καλό αυτοκίνητο, πιθανότατα είναι, άλλα γιατί είναι τόσο ακριβό, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να πληρώσω παραπάνω για αυτό όταν όπως είπες π.χ. μπορώ να πάρω το Α3 ακόμα και φτηνότερα. Τι προσφέρει παραπάνω από τον ανταγωνισμό στην πράξη και ρεαλιστικά?

Ανάλογα με τι το συγκρίνεις.
Έχω την εντύπωση πως οι ανταγωνιστές του είναι τα Corolla, Astra και 308.
Δεν είναι κανένα από αυτά τρομερά φθηνότερο.

Σχετικά με το θέμα του όγκου του πορτ μπαγαζ που θίχτηκε, η εμπειρία μου είναι ότι δεν βγάζεις άκρη με τα νούμερα που βλέπεις στο ίντερνετ. Μετράει ο κάθε κατασκευαστής με διαφορετικό τρόπο όποτε χάνεται η μπάλα. Πχ στο προηγούμενο τιγκουαν είχα δει νούμερα από 420 έως 580l

Ο πιο ασφαλής τρόπος είναι να πας να το δεις από κοντά ο ίδιος. Διαφορετικά YouTube reviews που βγάζουν μετρό και μετρούν διαστάσεις. Άλλη λύση είναι το σάιτ της adac που επίσης δίνει ακριβείς διαστάσεις του αποθηκευτικού χώρου.
Πάντως “πραγματικά» 500l, δηλαδή κάτω από εταζέρα και χωρίς να αφαιρέσεις το πάτωμα του πορτ μπαγαζ (ναι και αυτό το κάνουν κάποιοι κατασκευαστές), έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ αυτοκίνητα σε διαστάσεις έως 4.5-4.6

• Like
Και με τον ίδιο τρόπο να μετράνε τα νούμερα δεν βγαίνουν. Και αυτό γιατί ο όγκος δεν σημαίνει κάτι αν δεν είναι εκμεταλλεύσιμος. Και εκμεταλλεύσιμος δεν σημαίνει μόνο να είναι τετραγωνισμένος. Σημαίνει αν ταιριάζουν οι αναλογίες με τις βαλίτσες σου.
Το BMW έχει στα χαρτιά μεγαλύτερο όγκο από το HONDA. Αλλά στο HONDA η βαλίτσες μας χωρούσαν στο πλάι όρθιες, στο BMW όχι. Οπότε τελικά το BMW έχει λιγότερο ωφέλιμο χώρο!