Αυτοκινητιστικά νέα

Πάντως και εγώ προσωπικά για Κινέζο ψάχνω να πάρω και να αλλάξω το δεύτερο αμάξι στην οικογένεια. Απλά ξεφυτρώνουν τόσα Brand και έχω χαθεί λίγο...άλλα όπως είπα θα πάω σε Κινέζο και ότι βγει, ας δοκιμάσω και κάτι άλλο πέρα από τα κλασικά Brands.
Υπάρχουν 2 βασικά που μπορείς να κοιτάξεις:
- Εγγύηση...όσο μεγαλύτερη η εργοστασιακή, τόσο το καλύτερο. Κάτω από 5 χρόνια δεν θα ασχολούμουν καν με το αυτοκίνητο εκτός αν ήταν να το πάρω με Leasing και να το επιστρέψω οπότε θα ήταν άλλου το πρόβλημα.
- Ασφάλεια. 5 αστέρια και είσαι μια χαρά από τους Γερμανούς (ή και 4 ανάλογα με το μέγεθος και τι έχει πετύχει και ο ανταγωνισμός). Επίσης προσοχή στις συγκρίσεις νέων μοντέλων που πέρασαν crash test το 2025 και κάποιου σε phase out που δοκιμάστηκε πχ το 2021. Μπορεί το δεύτερο να είχε τότε περισσότερα αστέρια αλλά το καινούργιο με τα 4 να είναι πιο ασφαλές συνολικά.
Προφανώς μια σοβαρή αντιπροσωπία να υποστηρίξει το πρώτο είναι βασικό επίσης.
Αυτά είναι μια πολύ καλή αρχή.

• Like
Reactions: karamela and avpap
To golf ως αυτοκίνητο είναι μια χαρά.
Εάν το πάρεις με καλό εξοπλισμό, είναι το benchmark στα mainstream C. Πατάει καλά στον δρόμο, έχει πολύ καλή ποιότητα κύλισης, είναι εξαιρετικά σταθερό σε μεγάλες ταχύτητες και έχει σχετικά ποιοτικό εσωτερικό για αυτό που είναι.

Το πρόβλημα του, εμπορικά, είναι πως καταλήγει ακριβότερο από το A3, το οποίο είναι σε άλλο segment και επί της ουσίας καλύτερο σε κάθε τομέα. Ενδεικτικά, το 2010 το A3 ήταν 5-6k ακριβότερο έναντι του Golf με τον ίδιο κινητήρα, 18.000 vs 24.000.

Θυμάμαι χαρακτηριστικά, όταν ήμουν φοιτητής, αγοράσαμε με ένα φίλο ταυτόχρονα αυτοκίνητο από τη karenta, εκείνος το vw polo R-line που υποτίθεται είναι το top of the line τους από εξοπλισμό. Και ήρθε το αυτοκίνητο έτσι:

View attachment 258648

πως ήρθε δλδ ;;
δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα..

Γιώργο με τα κριτήρια που λες τότε το Cherry είναι Νο1 επιλογή με 12 εγγύηση κ με το όνομα Σπανός από πίσω .Ήδη οι παραγγελίες κ από τις leasing ξεπερνούν κάθε προηγούμενο για Κινέζικο .Πχ προχτές έκανε leasing 23 αυτοκίνητα ημερήσιο κ χτες 28 ημερήσιο .ΔΕΝ μιλάω για πινακιδομένα . Είναι άδειες κανονικές από τις 3 μεγάλες.

Κ να το πάρεις δικό σου μετά την 5ετή έχει κ 7 καβάτζα να το πουλήσεις :oops:

• Like
Reactions: avpap
Γιώργο με τα κριτήρια που λες τότε το Cherry είναι Νο1 επιλογή με 12 εγγύηση κ με το όνομα Σπανός από πίσω .Ήδη οι παραγγελίες κ από τις leasing ξεπερνούν κάθε προηγούμενο για Κινέζικο .Πχ προχτές έκανε leasing 23 αυτοκίνητα ημερήσιο κ χτες 28 ημερήσιο .ΔΕΝ μιλάω για πινακιδομένα . Είναι άδειες κανονικές από τις 3 μεγάλες.

Αυτό ακριβώς λέω και εγώ. Και οκ υπάρχουν και μερικά ακόμη να διαλέξεις δεν είναι μονόδρομος.

το chery 4 περιμενουμε να κανει παταγο στην ελληνικη αγορα. Εχει το πληρες πακετο. Καλες διαστασεις, καλοι χωροι, καλες επιδοσεις, χαμηλη καταναλωση, εξαιρετικη τιμη

• Like
Reactions: DimAsi
Γράψε και την ημερομηνία αγοράς του συγκεκριμένου για πληρότητα.

2016 αν το θυμάμαι σωστά.

Τρόμαξα έτσι όπως το έγραψες.. νόμιζα ότι ήρθε με ταμπούρα στους πίσω τροχούς και χωρίς ζαμφόρ...

Πίσω δισκόφρενα ειχε, πίσω ηχεία δεν είχε.

το chery 4 περιμενουμε να κανει παταγο στην ελληνικη αγορα. Εχει το πληρες πακετο. Καλες διαστασεις, καλοι χωροι, καλες επιδοσεις, χαμηλη καταναλωση, εξαιρετικη τιμη
Αυτό; https://chery-adamidis.gr/tiggo-4/

Πολύ μικρό πορτμπαγκάζ για τις διαστάσεις του .

Εγώ βλέπω ότι η διάμετρος στροφής δεν έχει καμιά αξία για τους σχεδιαστές πια. 11 μέτρα, όσο το Tesla 3, και 1 μέτρο μεγαλύτερο από το -εξαιρετικό όχι μόνο για το μέγεθός του- VW iD3.

Με αυτά τα χρήματα ποιο αντίστοιχο έχει μεγαλύτερο χώρο ?
Dacia duster , MG ZS max για αρχή.

Το chery λέει 470 μέχρι την οροφή. Πέρα του ότι πλέον αυτό είναι παράνομο, σημαίνει πραγματικό πορτμπαγκάζ έτσι πως βλέπω και την κλίση των καθισμάτων κάτω από 350 λίτρα μέχρι την εταζιερα.
Είχα απορρίψει την corrola hybrid πριν την ανανέωση που έκανε 21.5k μονο και μόνο επειδή είχε 350lt . Το μικρότερο στην κατηγορία της.

• Like
Reactions: vlad66
Dacia Duster άμα δεις τα υλικά άσε . Σε κανά χρόνο θα κλαις .Ουτε απ έξω .Καλά από οδηγική συμπεριφορά μόνο με κράνος .Το οδήγησα κ νόμισα ότι είμαι σε χαρτόκουτο .

Για το MG ZS το ακούω κ το εκτιμώ αλλά μέσα είναι πιο compact k με 7ετη εγγύση

Αυτό; https://chery-adamidis.gr/tiggo-4/

Πολύ μικρό πορτμπαγκάζ για τις διαστάσεις του .

αφού είναι όλο "μούτρα" και καθόλου "κώλο"

από τα άχρηστα σε χρηστικότητα αυτοκίνητα.. ούτε μικρό για να είναι μανιτζέβελο στην πόλη και στο παρκάρισμα, ούτε ικανοποιητικό για το ταξίδι με το πορτ-μπαγκάζ που έχει..
και αυτό το "μέχρι την οροφή" , είναι να τους πλακώνεις στα χαστούκια...

• Like
Reactions: Tzimisce
Αν αυτό είναι 470 λίτρα εγώ πρέπει να έχω καμιά 1000άρα μέσα στο νερό. 😂

1759404463788.png

Εντωμεταξύ κάτι πάει στραβά με την κλίση των πίσω καθισμάτων;
Από πίσω φαίνονται ξαπλωτά, ενώ από μπροστά δεν είναι. :unsure:
Αν είναι τόσο λεπτά όσο φαντάζομαι, η καρέκλα του γραφείου μου έχει πιο χοντρή πλάτη.

• Like
Reactions: vlad66
Επειδή το γράψατε εδώ πήγα και το είδα σήμερα.Όλα ωραία και καλά αλλά δεν χωράνε 2 βαλίτσες στο πορτ μπαγκαζ.καθόλου χώρος πίσω ενώ μέσα είναι ευρύχωρο πολύ άνετο κτλ.300 λίτρα λέει ο πωλητής.
Τα 12 χρόνια εγγύηση είναι 7+5 αν δεν χάσεις ούτε ένα σέρβις.
Το Mg Max έχει όντως καλούς χώρους και στην καμπίνα και πίσω.
Σε ποιότητα στην καμπίνα μου φάνηκε ένα κλικ κάτω όμως.Βιαζόμουν και δεν έκατσα αρκετή ώρα να το περιεργαστω.Ίσως δεν είδα καλά.

Same Sh1t...Different Day

Last edited:
Επειδή το γράψατε εδώ πήγα και το είδα σήμερα.Όλα ωραία και καλά αλλά δεν χωράνε 2 βαλίτσες στο πορτ μπαγκαζ.καθόλου χώρος πίσω ενώ μέσα είναι ευρύχωρο πολύ άνετο κτλ.300 λίτρα λέει ο πωλητής.
Τα 12 χρόνια εγγύηση είναι 7+5 αν δεν χάσεις ούτε ένα σέρβις.
Το Mg Max έχει όντως καλούς χώρους και στην καμπίνα και πίσω.
Σε ποιότητα στην καμπίνα μου φάνηκε ένα κλικ κάτω όμως.Βιαζόμουν και δεν έκατσα αρκετή ώρα να το περιεργαστω.Ίσως δεν είδα καλά.

Είναι δεδομένο ότι δεν πρέπει να χάσεις service...δεν μιλάμε για 1-2-3 χρόνια, αλλά για 12 χρόνια...τρελός χρόνος για εγγύηση και πρέπει να είναι προστατευμένη και η εταιρία (ήδη τα 7 που δίνει είναι απίστευτο νούμερο).
Πάντως βλέπω και από το δεκαετίας focus μου τα service πια στα εξουσιοδοτημένα περνάνε στην εταιρία και το κάθε αυτοκίνητο έχει πια ηλεκτρονικό φάκελο και όχι ένα βιβλιαράκι με σφραγίδες.

Όπως δεδομένο είναι κι ότι το πληρώνεις 8 φορές παραπάνω στα εξουσιοδοτημένα.Για μια Αλλαγή λαδιών πας και σου παίρνουν το σκαλπ.

Όπως δεδομένο είναι κι ότι το πληρώνεις 8 φορές παραπάνω στα εξουσιοδοτημένα.Για μια Αλλαγή λαδιών πας και σου παίρνουν το σκαλπ.

Ανάλογα τη μάρκα. Η Ford πχ επειδή το γνωρίζω από πρώτο χέρι έχει πολύ λογικές τιμές αν συνυπολογίσεις την συνολική υπηρεσία που προσφέρουν. Σε άλλες μάρκες προφανώς και ξέρω ότι ζητάνε τρελά ποσά για το παραμικρό.

• Like
Reactions: karajim80