Αυτοκινητιστικά νέα

Και σχετικό και άσχετο, αλλά σε κάποια φάση πριν μερικά χρόνια μας έκαναν εκπαίδευση για τον απεγκλωβισμό ατόμου από αυτοκίνητο με μέθοδο Rautek.
Ένα από τα πράγματα που έπρεπε να κάνεις ήταν να πας το κάθισμα πίσω, ώστε να μπορέσεις να τον γυρίσεις πιο εύκολα για να τον βγάλεις έξω.
Είχα δίπλα το αμάξι μου για να μεταφέρω εξοπλισμό όπως σανίδα, αυχενικό κηδεμόνα κλπ οπότε λένε ας το κάνουμε στο δικό μου αμάξι. Έλα όμως που εγώ έχω ένα παλιό Seat Leon με ηλεκτρικά καθίσματα.
Ξεκινάμε λοιπόν, και ψάχνει ο εκπαιδευόμενος τον μοχλό για να πάει το κάθισμα πίσω. Του δείχνω το κουμπάκι που πρέπει να πατήσει. Εν τω μεταξύ, αυτό κινείται πολύ αργά. One eternity later, έχουμε πεθάνει όλοι θύμα-διασώστες-περαστικοί από γηρατιά, αλλά το κάθισμα πήγε πίσω. Για κάποιο λόγο δεν ξαναχρησιμοποιήσαμε το αμάξι μου για την εκπαίδευση.

Εγώ νομίζω ότι είναι περισσότερο θέμα αισθητικής, παρά κόμπλεξ. Κακα τα ψέματα, τα περισσότερα station μοιάζουν με νεκροφόρες και σχεδόν όλα τα πολυμορφικά είναι άχαρα κουτιά.
1760001329370.png
Ένα από τα ελάχιστα πραγματικά όμορφα (πλάι , μούρη ,πίσω) station-wagon.

Πήγα προχθές να βγάλω κάρτα κυκλοφορίας για τον δακτύλιο και το σύστημα μου έβγαλε για πέρυσι!
Να δω πότε θα μπει ο αντμινιστράτορας να αλλάξει το 2024 σε 2025 και το 2025 σε 2026.

(Αν ισχύει), πόσο μπανανία είμαστε;;;

Α μπε μπα μπλομ, του κιθε μπλομ........ :ROFLMAO:

Θα φανεί πάντως σίγουρα όταν βγουν οι πρώτοι να αναφέρουν ότι τους ήρθε sms/email. Δεν μπορεί όλο και κανα screenshot θα ανεβάσει κάποιος σε κάποιο φόρουμ.

Δεν υπαρχει αμφιβολια οτι αυτο θα γινει καποια στιγμη. Χθες μπροστα στα ματια μου (πεζος στην Βασ.Σοφιας και πανεπιστημιου περναει με πολυ μικρη ταχυτητα αυτοκινητο μπροστα μου με ενα κοριτσακι με το ενα χερι στο τιμονι και τα ματια και στο αλλο χερι το κινητο..... 10 ΜΕΤΡΑ μολις μετα τρακαρε στον μπροστινο της .

Ειναι ασυλληπτο αυτο που συμβαινει δυστυχως χρειαζομαστε αυτες τις καμερες και τα προστιμα τους χθες για να επαναεκπαιδευσουμε τους οδηγους να κοψουν το κινητο (τουλαχιστον)

Μου έλεγε τις προάλλες αστυνομικός, ότι η Νο1 μάστιγα των τροχαίων δεν είναι το ποτό , ούτε η ταχύτητα.
Είναι το κινητό.!
Απίστευτο πάντως βλέπω και νέους ανθρώπους. Τσάμπα ειναι τα Bluetooth πλέον. Με το κινητό στο χέρι; Απορώ πώς μπορούν κιόλας.

Επανεκπαίδευση των οδηγών; Να μπει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Όπως έχω πει, ήμουνα νιος και γέρασα... . Αφήστε που δεν υπάρχουν οι υποδομές για αυτά.

Ποιοι οδηγοί; Ούτε οι πεζοί δεν ξέρουν να κυκλοφορούν.... . Εδώ χτες για ένα χιλιόμετρο που περπάτησα από το μετρό μέχρι να φτάσω στο παγκράτι, γιατί τα ΜΜΜ ως γνωστόν είναι ανεπαρκή ακόμα και για το κέντρο της Αθήνας, είχα έναν τύπο πίσω μου, όχι μικρό σε ηλικία, που είχε ανοιχτή ακρόαση στο κινητό και μιλούσε περί ανέμων και υδάτων. Για ένα χιλιόμετρο. Μετά άλλαξε κατεύθυνση συνεχίζοντας να μιλάει.
Έτσι παραλίγο να πέσω με το μηχανάκι επάνω σε έναν τις προάλλες. Περνούσε πεζός με κόκκινο, μιλώντας στο κινητό του.

Δεν πρόκειται να υπάρξει σωτηρία σε αυτή τη χώρα στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι εκ βαθέων προβληματικό κοινωνικό ζήτημα. Γι' αυτό τον λόγο πιστεύω ότι με τα μεγάλα πρόστιμα, εκεί που πονάει η τσέπη, θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να σβηστεί η νοοτροπία της «θυματοποίησης». Αν ξεπεραστεί... .
Μέχρι τότε θα ακούτε αυτόν που θα έχει φάει το μεγάλο πρόστιμο, «τι μου έτυχε», «τι έπαθα» κλπ.

Δεν παίρνεται στα σοβαρά έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο θέμα για τη συντριπτική πλειοψηφία. Είναι στη σφαίρα του... μη σου τύχει.

Oταν βγαινουμε στο δρομο, ειτε ως πεζοι ειτε ως εποχουμενοι, το αν θα εχουμε καποιο ατυχημα ειναι πλεον καθαρα θεμα τυχης και στατιστικης...

Εαν εχετε λιγο ελευθερο χρονο καποια στιγμη, παρτε εναν καφε και σταθειτε για κανα μισαωρο σε καποια διασταυρωση, οχι κεντρικη λεωφωρου, καποια μεσα στον αστικο ιστο.... και παρατηρειτε τις φατσες των οδηγων.... το σουλουπι τους... την εκφραση τους....τις αντιδρασεις τους οταν διασταυρωθουν με αλλο οχημα... μπορει να σας κανει να μη θελετε να ξαναβγειτε σε δρομο με αλλο οδηγο...

Επανεκπαίδευση των οδηγών; Να μπει το μάθημα της κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία; Το άλλο με τον Τοτό το ξέρετε; Όπως έχω πει, ήμουνα νιος και γέρασα... . Αφήστε που δεν υπάρχουν οι υποδομές για αυτά.

Ποιοι οδηγοί; Ούτε οι πεζοί δεν ξέρουν να κυκλοφορούν.... . Εδώ χτες για ένα χιλιόμετρο που περπάτησα από το μετρό μέχρι να φτάσω στο παγκράτι, γιατί τα ΜΜΜ ως γνωστόν είναι ανεπαρκή ακόμα και για το κέντρο της Αθήνας, είχα έναν τύπο πίσω μου, όχι μικρό σε ηλικία, που είχε ανοιχτή ακρόαση στο κινητό και μιλούσε περί ανέμων και υδάτων. Για ένα χιλιόμετρο. Μετά άλλαξε κατεύθυνση συνεχίζοντας να μιλάει.
Έτσι παραλίγο να πέσω με το μηχανάκι επάνω σε έναν τις προάλλες. Περνούσε πεζός με κόκκινο, μιλώντας στο κινητό του.

Δεν πρόκειται να υπάρξει σωτηρία σε αυτή τη χώρα στο συγκεκριμένο θέμα. Είναι εκ βαθέων προβληματικό κοινωνικό ζήτημα. Γι' αυτό τον λόγο πιστεύω ότι με τα μεγάλα πρόστιμα, εκεί που πονάει η τσέπη, θα χρειαστεί να περάσουν πολλά χρόνια μέχρι να σβηστεί η νοοτροπία της «θυματοποίησης». Αν ξεπεραστεί... .
Μέχρι τότε θα ακούτε αυτόν που θα έχει φάει το μεγάλο πρόστιμο, «τι μου έτυχε», «τι έπαθα» κλπ.

Δεν παίρνεται στα σοβαρά έτσι κι αλλιώς το συγκεκριμένο θέμα για τη συντριπτική πλειοψηφία. Είναι στη σφαίρα του... μη σου τύχει.
Και που να βάλεις στην συζήτηση και τα ηλεκτρικά πατίνια. Χειρότερη μάστιγα και από τους παπιοντελιβεράδες ή σκέτο πάπιους!!! Όποτε γουστάρει είναι πεζός όποτε γουστάρει είναι όχημα. Καλά ούτε λόγος για προστατευτικά μέσα.

• Like
Reactions: #@george@#
Εδώ και 6 χρόνια είμαι αποκλειστικά με μηχανή (δεν αντέχετε πλέον η κίνηση στους δρόμους). Έχω φτάσει σε πολύ υψηλό επίπεδο γνώσης. Από τον τρόπο που κινείτε ένα αυτοκίνητο 80% καταλαβαίνω αν ασχολείται με το κινητό ή όχι.

• Like
Reactions: Larry
Και που να βάλεις στην συζήτηση και τα ηλεκτρικά πατίνια. Χειρότερη μάστιγα και από τους παπιοντελιβεράδες ή σκέτο πάπιους!!! Όποτε γουστάρει είναι πεζός όποτε γουστάρει είναι όχημα. Καλά ούτε λόγος για προστατευτικά μέσα.

Εξαρτάται. Κατ' αρχάς στα πατίνια είναι υποχρεωτικό το κράνος. Ένα άλλο θέμα είναι ποια οχήματα επιτρέπεται να μετακινούνται επάνω στο πεζοδρόμιο. Τα ΕΠΗΟ με ανώτατη ταχύτητα 6 χλμ/ώρα μπορούν να μετακινούνται μόνο εκεί και σε πλατείες και πεζόδρομους. Πατίνια και ποδήλατα μόνο εάν τα μεταφέρεις με τα χέρια, κοινώς να περπατάς και να τα κρατάς από το τιμόνι τους.

Στα πατίνια πάντως φαίνεται το πρόβλημα το κοινωνικό πολύ. Πάνε χωρίς αύριο...

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Introducing the Velion™ 50kW DC Fast Charger
Lincoln Electric

Μπορεί να μου πει κάποιος σίγουρα αν το συγκεκριμένο μοντέλο , έχει φόρο πολυτελείας κάθε χρόνο και πόσο;
Αν είναι leasing σε εταιρεία, το πληρώνει η εταιρεία τον φόρο πολυτελείας ;
Επειδή ακριβώς αυτό έχω το φόρο πολυτελείας τον καλύπτει η εταιρία leasing. Είμαι σίγουρος για αυτό γιατί το συμβόλαιο λειτουργικής μίσθωσης ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2024, οπότε έχω κάνει φορολογική δήλωση και στην εταιρία που το μισθώνει και την προσωπική μου δήλωση για το 2024, οπότε αν υπήρχε κάτι θα το είχα ήδη δει.
Το κόστος όταν έψαχνα το αυτοκίνητο ήταν 660 ευρώ το χρόνο.
Επειδή η λιανική τιμή προ φόρων είναι κάτω των 40.000 ευρώ δεν είχα να πληρώσω προσωπικά φόρο χρήσης εταιρικού αυτοκινήτου, ενώ και η εταιρία πέρασε εξωλογιστικά 30% εξτρά της δαπάνης μίσθωσης στα έξοδα.

Δεν ξερω αν ειναι το σωστο νημα για την ερωτηση. Αν δεν ειναι, συγχωρεστε με ....

Θελω να αλλαξω λάστιχα σε ενα honda hrv του 2006 .Τωρα εχει continental με διαστάσεις 205/70/15 ( αυτη ειναι η κατάλληλη διάσταση σύμφωνα με τη honda ) , τα οποια είναι όμως κυριως για φορτηγακια.

Πηγα σε 2-3 συνοικιακα βουλκανιζατερ για να μου δώσουν επιλογες . Στο ενα μου πρότειναν παρόμοια , χωρις να ασχοληθουν παραπάνω, ενω στο αλλο μου ειπε οτι αυτα που εχω δεν κανουν για το αυτοκίνητο μου και πρεπει να βαλω λάστιχα για επιβατικο. O,τι και να βαλω θα ειναι καλυτερο απο αυτα που εχω.
Υποθέτω πως ο δευτερος έχει δικιο, αλλα το πρόβλημα είναι οτι πλέον είναι δύσκολο να βρεθουν λάστιχα για επιβατικο στη συγκεκριμένη δίασταση. Σχεδον όλα τα 195/70 /15 είναι για φορτηγάκια (οχταλινα μου τα είπε) .

Η περιπτωση να βαλω χαμηλοτερου προφιλ (195/65/15) , παρόλο που δεν είναι στις διαστασεις που δίνει ο κατασκευαστής (195/70/15 ή 205/60/16) , απαγορευεται ;

Εκει εχω πολλές επιλογές σε γνωστές εταιρείες . Πέρα απο το χαμήλωμα του αυτοκινήτου , τι άλλες επιπτώσεις θα έχω;

Ευχαριστώ!

Το ίδιο αυτοκίνητο εχει ο πατερας μου αλλά δεν ξέρω τι λάστιχα φοράει... Πάντως εχει 16αρα ζάντα.

Αν αλλάξεις πάντως την διάσταση σε μικροτερη πρέπει να ενημερωθεί ο εγκέφαλος γιατί θα μετράει περισσότερα χιλιομετρα από αυτά που πραγματικα κανει . Έχει επίπτωση στο ABS . Θα επιταχύνεις γρηγορότερα με ότι αυτό συνεπάγεται σε φθορές.

Δεν ξερω αν ειναι το σωστο νημα για την ερωτηση. Αν δεν ειναι, συγχωρεστε με ....

Θελω να αλλαξω λάστιχα σε ενα honda hrv του 2006 .Τωρα εχει continental με διαστάσεις 205/70/15 ( αυτη ειναι η κατάλληλη διάσταση σύμφωνα με τη honda ) , τα οποια είναι όμως κυριως για φορτηγακια.

Πηγα σε 2-3 συνοικιακα βουλκανιζατερ για να μου δώσουν επιλογες . Στο ενα μου πρότειναν παρόμοια , χωρις να ασχοληθουν παραπάνω, ενω στο αλλο μου ειπε οτι αυτα που εχω δεν κανουν για το αυτοκίνητο μου και πρεπει να βαλω λάστιχα για επιβατικο. O,τι και να βαλω θα ειναι καλυτερο απο αυτα που εχω.
Υποθέτω πως ο δευτερος έχει δικιο, αλλα το πρόβλημα είναι οτι πλέον είναι δύσκολο να βρεθουν λάστιχα για επιβατικο στη συγκεκριμένη δίασταση. Σχεδον όλα τα 195/70 /15 είναι για φορτηγάκια (οχταλινα μου τα είπε) .

Η περιπτωση να βαλω χαμηλοτερου προφιλ (195/65/15) , παρόλο που δεν είναι στις διαστασεις που δίνει ο κατασκευαστής (195/70/15 ή 205/60/16) , απαγορευεται ;

Εκει εχω πολλές επιλογές σε γνωστές εταιρείες . Πέρα απο το χαμήλωμα του αυτοκινήτου , τι άλλες επιπτώσεις θα έχω;

Ευχαριστώ!

βάλε το 205/60/16 δίπλα από το δικό σου και κοίτα αν είναι πιο χαμηλό
προσωπικά πιστεύω ότι δεν θα έχει αξιόλογη διαφορά.
αν έχει (πάνω από 5 χιλ), δεν υπάρχει 205/65/16 ;;

Ευχαριστω για την απάντηση , αλλα το /16 δεν είναι η ζάντα; Δεν θα ήθελα να αλλάξω και ζάντες!