View attachment 260724
Το πως υπολογίζει κάποιος το κόστος του είναι σχετικό. Οι τιμές που χρησιμοποίησα ήταν από τον παραπάνω στη μικρότερη κατανάλωση. Επίσης φορτίζω από μονοφασική 7 kVA.
Για παράδειγμα, πλήρωνα έτσι και αλλιώς μια παροχή για συγκεκριμένους λόγους (μη σχετικούς με ότι συζητάμε) με πρακτικά μηδενική κατανάλωση ρεύματος. Αποφάσισα αφού την πληρώνω που την πληρώνω (δεν ενδιαφέρει κανέναν ούτε είναι συγκρίσιμο με κάποιον τρίτο αυτό) να φορτίζω το αυτοκίνητο από εκεί. Επίσης περνάω τον λογαριασμό σε έξοδα επιχείρησης που στην πράξη ρίχνει παρακάτω το κόστος. Ακόμη και αυτό έχει διαφορετική επίπτωση αν το περνάς έξοδα σαν ελεύθερος επαγγελματίας (γλυτώνεις στο ποσοστό του κλιμακίου που είσαι), αν είναι ΟΕ / ΕΕ που είσαι σίγουρα στο 22% και αν θα προσμετρίσεις σε μια ΙΚΕ/ΑΕ και το 5% του φόρου μερισμάτων που θα πλήρωνες αν δεν το είχες περάσει έξοδο.
Επίσης το ότι πληρώνω πχ 1 ευρώ το μήνα για πράσινη ενέργεια, πάλι δεν αφορά κανέναν στη συζήτηση που κάνουμε εδώ, πέραν του ότι μπορώ να ισχυρίζομαι ότι οι μετακινήσεις μου είναι πραγματικά πράσινες. Όπως επίσης ότι έχω τους λογαριασμούς σε διαφορετικούς παρόχους για να κερδίζω από τα προγράμματα ανταμοιβής πελατών. Όλα αυτά είναι μη συκρίσιμα από τον ένα στον άλλο. Μου θυμίζει την κουβέντα που έκανα γιατί δεν καταλάβαινε αρχικά ένας φίλος γιατί πληρώνω 80 ευρώ συνδρομή σε πιστωτική κάρτα και ήθελε ανάλυση για να καταλάβει ότι κερδίζω πολλαπλάσια από αυτό.