Αυτοκινητιστικά νέα

Άλλο το πάγιο της ενέργειας και άλλο τα δημοτικά τέλη. Το πάγιο της ενέργειας το πληρώνεις για την ενέργεια, το λογικό είναι να το αντιστοιχίσεις στο τελικό κόστος της ενέργειας. Γι' αυτό άλλωστε τα προγράμματα που έχουν χαμηλότερη τιμή KWh σου έχουν αυξημένο πάγιο. Αν δε το υπολογίζεις, απλώς κοροϊδεύεις τον εαυτό σου για το πραγματικό κόστος της ενέργειας.

View attachment 260724

Το πως υπολογίζει κάποιος το κόστος του είναι σχετικό. Οι τιμές που χρησιμοποίησα ήταν από τον παραπάνω στη μικρότερη κατανάλωση. Επίσης φορτίζω από μονοφασική 7 kVA.

Για παράδειγμα, πλήρωνα έτσι και αλλιώς μια παροχή για συγκεκριμένους λόγους (μη σχετικούς με ότι συζητάμε) με πρακτικά μηδενική κατανάλωση ρεύματος. Αποφάσισα αφού την πληρώνω που την πληρώνω (δεν ενδιαφέρει κανέναν ούτε είναι συγκρίσιμο με κάποιον τρίτο αυτό) να φορτίζω το αυτοκίνητο από εκεί. Επίσης περνάω τον λογαριασμό σε έξοδα επιχείρησης που στην πράξη ρίχνει παρακάτω το κόστος. Ακόμη και αυτό έχει διαφορετική επίπτωση αν το περνάς έξοδα σαν ελεύθερος επαγγελματίας (γλυτώνεις στο ποσοστό του κλιμακίου που είσαι), αν είναι ΟΕ / ΕΕ που είσαι σίγουρα στο 22% και αν θα προσμετρίσεις σε μια ΙΚΕ/ΑΕ και το 5% του φόρου μερισμάτων που θα πλήρωνες αν δεν το είχες περάσει έξοδο.

Επίσης το ότι πληρώνω πχ 1 ευρώ το μήνα για πράσινη ενέργεια, πάλι δεν αφορά κανέναν στη συζήτηση που κάνουμε εδώ, πέραν του ότι μπορώ να ισχυρίζομαι ότι οι μετακινήσεις μου είναι πραγματικά πράσινες. Όπως επίσης ότι έχω τους λογαριασμούς σε διαφορετικούς παρόχους για να κερδίζω από τα προγράμματα ανταμοιβής πελατών. Όλα αυτά είναι μη συκρίσιμα από τον ένα στον άλλο. Μου θυμίζει την κουβέντα που έκανα γιατί δεν καταλάβαινε αρχικά ένας φίλος γιατί πληρώνω 80 ευρώ συνδρομή σε πιστωτική κάρτα και ήθελε ανάλυση για να καταλάβει ότι κερδίζω πολλαπλάσια από αυτό.
7 kva δεν υπάρχει, υπάρχει 8 και 12. Και τριφασική ξεκινά από 15 αν δε χρειάζεσαι το 25. Συνήθως όσοι βάζουν φορτιστή στο σπίτι έχουν 25αρα.

Στο παραπάνω πινακάκι δεν έχεις το ΕΦΚ που είναι 0,0022 ανά KWh. Η χρέωση του δικτύου διανομής δίναι 0,00339 και όχι 0,00348 - ίσως είναι παλιός λογαριασμός και έχει άλλη τιμή.

Άλλο το πάγιο της ενέργειας και άλλο τα δημοτικά τέλη. Το πάγιο της ενέργειας το πληρώνεις για την ενέργεια, το λογικό είναι να το αντιστοιχίσεις στο τελικό κόστος της ενέργειας. Γι' αυτό άλλωστε τα προγράμματα που έχουν χαμηλότερη τιμή KWh σου έχουν αυξημένο πάγιο. Αν δε το υπολογίζεις, απλώς κοροϊδεύεις τον εαυτό σου για το πραγματικό κόστος της ενέργειας.
καταλαβαινω τι θες να πεις, αλλα διαφωνω με τον συλλογισμο σου. Αν ειχα ξεχωριστο ρολοι μονο για την φορτιση, θα εβαζα και το παγιο μεσα, αλλα απο τη στιγμη που εχω την οικιακη παροχη μου με παγιο προγραμματος το οποιο πληρωνω ετσι και αλλιως, δεν βρισκω τον λογο να το βαλω στον λογαριασμο. Αν υπηρχε καποιο σουπερ-ειδικο προγραμμα για φορτιση αυτοκινητων με ακριβο παγιο και πχ δωρεαν kwh, τοτε ναι θα εβαζα το παγιο στο λογαριασμο, διοτι το κοστος του παγιου θα ηταν μεγαλο ποσοστο του λογαριασμου. Δεν ισχυει αυτο, εχω ενα κλασσικο μπλε προγραμμα που θα το ειχα επιλεξει ετσι και αλλιως, επομενως το παγιο μενει εκτος των υπολογισμων μου.

7 kva δεν υπάρχει, υπάρχει 8 και 12. Και τριφασική ξεκινά από 15 αν δε χρειάζεσαι το 25. Συνήθως όσοι βάζουν φορτιστή στο σπίτι έχουν 25αρα.

Στο παραπάνω πινακάκι δεν έχεις το ΕΦΚ που είναι 0,0022 ανά KWh. Η χρέωση του δικτύου διανομής δίναι 0,00339 και όχι 0,00348 - ίσως είναι παλιός λογαριασμός και έχει άλλη τιμή.
Το 7 ήταν λάθος πάτημα, προφανώς 8 :)
Σήμερα το άνοιξα από το site της ΔΕΗ επικαιροποιημένο τον Μάιο. Αν είναι λάθος τι να πω.

Έχουμε τρελή προϋπηρεσία σαν χώρα για να γυρίζουμε πίσω τα χιλιόμετρα...Θα γίνει το έλα να δεις αν κάνουν κάτι τέτοιο εδώ...:ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:

Πέρα από την πλάκα όλα αυτά τείνουν σε ένα μοντέλο leasing που θα τα περιλαμβάνει όλα όπως έχουμε συζητήσει.

Το 7 ήταν λάθος πάτημα, προφανώς 8 :)
Σήμερα το άνοιξα από το site της ΔΕΗ επικαιροποιημένο τον Μάιο. Αν είναι λάθος τι να πω.
0,339 λεπτά (0,00339 ευρώ)
Αν στο λογαριασμό στο χρεώνουν 0,00348 σε κλέβουν!

0,339 λεπτά (0,00339 ευρώ)
Αν στο λογαριασμό στο χρεώνουν 0,00348 σε κλέβουν!
Στο λογαριασμό είναι το σωστό 0,00339€/kWh. Απλά δεν ξέρω αν κάποιος έχει κάτσει να διαβάσει το pdf που ανέβασα πιο πάνω για να δει ότι είναι λάθος από ΔΕΗ μεριά... :ROFLMAO:

Να ρωτήσω κάτι άσχετο με τους λογαριασμούς?
Μου είπε ένας φίλος ότι σε περίπτωση που αγοράσεις μεταχειρισμένο ηλεκτρικό από Γερμανία πχ δεν πληρώνεις κάτι άλλο για να το φέρεις Ελλάδα πάρα μόνο τα μεταφορικά. Ισχύει ή χάνουμε τα ψιλά γράμματα??

Same Sh1t...Different Day.

τα ηλεκτρικα δεν εχουν τελος ταξινομησης, σε αυτο αναφερεται μαλλον. Υποθετω ομως οτι θα πρεπει να πληρωσεις τη διαφορα φπα (19% στη γερμανια, 24% στην ελλαδα)
Αν θεωρείται μεταχειρισμένο δε πληρώνει τίποτα άλλο. Μεταχειρισμένο σημαίνει είτε 6000km στο κοντέρ είτε 6 μηνών. Αν δεν τα έχει αυτά τότε θεωρείται καινούριο, πληρώνει 24% ΦΠΑ και μετά κάνεις αίτηση να σου επιστραφεί ο ΦΠΑ που πληρώθηκε στη Γερμανία. Γι' αυτό δε συμφέρει η αγορά μεταχειρισμένου μικρότερο των 6 μηνών ή 6000 km από έξω

• Like
Reactions: avpap and karajim80
Να συμπληρώσω πως εκτός από τη μεταφορά πληρώνεις την αμοιβή του εκτελωνιστή, κάποια χαρτόσημα κτλ και τα έξοδα για την έκδοση της άδειας. Δεν είναι κάποιο υψηλό πόσο, κάτω από 500 ευρώ συνολικά.

• Like
Reactions: avpap and karajim80
Σύμφωνα με διαφορετική ερμηνεία της εγκυκλίου μεταχειρισμένο θεωρείται όταν είναι και > 6 μηνών και έχει >6000 km. Οι γνώμες διίστανται.

Σύμφωνα με διαφορετική ερμηνεία της εγκυκλίου μεταχειρισμένο θεωρείται όταν είναι και > 6 μηνών και έχει >6000 km. Οι γνώμες διίστανται.
Όπως το γράφεις πάντως διαβάζεται ότι μεταχειρισμένο θεωρείται ακόμα και όταν είναι > (μεγαλύτερο των) 6 μηνών και έχει > (περισσότερα από) 6000 km. Αυτό δεν είπες και πριν όμως;

• Like
Reactions: karajim80
Επικεντρώθηκα στα νούμερα και όχι στο and/or. Σημαντική διαφορά μεν στην ερμηνεία αλλά από την άλλη δε φαίνεται κάτι παράλογο. Άλλωστε τα πιο πολλά αυτοκίνητα σε 6 μήνες έχουν κάνει 6000 χιλιόμετρα οπότε άντε να ξεφεύγει καμιά ιδιάζουσα περίπτωση.