Αυτοκινητιστικά νέα

Για τα ανταλλακτικά που είπατε πάντως όταν είχα πάει πριν κάνα μήνα (δύο?) να ρωτήσω για το τσερι μου είπε ο πωλητής ότι πλέον κανένας δεν στοκάρει. Ακόμη και οι μεγάλοι παραγγέλνουν κι όταν έρθει. Δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης σε περίπτωση που δεν κινείται το δικό σου κι όλα καλά.

Υ. Γ. Σε Honda civic πλήρωσα την κεντρική μονάδα abs (900)για να την παραγγείλουν και περίμενα ένα μήνα για να έρθει. Ένα μήνα χωρίς αυτοκίνητο.
Same Sh1t...Different Day.
Και σε Omoda/Jaegoo που ρώτησα μου είπαν ότι αν το αυτοκίνητό σου κάνει πάνω από 24 ώρες να επισκευαστεί ή για να έρθει το ανταλλακτικό, σου δίνουν αυτοκίνητο αντικατάστασης άμεσα...τώρα πόσο ισχύει στην πράξη δεν ξέρω...

Ναι . Στοκ εχει η Ευρωπαική αποθήκη . Αναλώσιμα είναι εδώ φουλ .

Αν εχει κάτι βαρύ τότε μπαινει στην 24ωρη όπως σε όλες τις μάρκες

Ναι . Στοκ εχει η Ευρωπαική αποθήκη . Αναλώσιμα είναι εδώ φουλ .

Αν εχει κάτι βαρύ τότε μπαινει στην 24ωρη όπως σε όλες τις μάρκες
Καλά και στο Ford μου (το παλιό) που χρειάστηκε ανταλλακτικό, 2 εβδομάδες να έρθει νομίζω από αποθήκη στην Πολωνία. Από εξουσιοδοτημένο η παραγγελία.

• Like
Reactions: avpap
δυστυχως, απο οσο γνωριζω και εγω, οντως κανενας δεν στοκαρει.
Ισχύει...και αν μιλάμε για κάνενα μικρό κομμάτι και θες να το πληρώσεις μπορεί και να έρθει σε 1-2 ημέρες με αεροπλάνο. Αν είναι μεγάλο καλές 2-3 εβδομάδες να έρθει οδικώς.

Θα λυθει και το κυκλοφοριακο προβλημα. Αν αφαιρουνται διπλωματα με τετοιο ρυθμο μια χαρα .

Πριν από 3-4 ημέρες, οδήγησα ένα peugeot 2008 που έχουν νοικιάσει οι κουμπάροι μου και πήγαμε μέχρι το Σούνιο. Δεν είχα ξαναμπεί σε 2008, είναι το καινούριο μοντέλο, με τον diesel τους, αυτόματο και στη καλή έκδοση εξοπλισμού.

Ξεκινώντας από τα θετικά, έχει πολύ ωραίους χώρους για αυτό που είναι, εντός αστικού ιστού κινείται ικανοποιητικά και το εντυπωσιακότερο για εμένα, σε πραγματικές συνθήκες και πηγαίνοντας σχετικά σβέλτα, καταναλώνει περί τα 5 λίτρα/100χλμ! Επίσης, τα paddles αλλαγών ταχυτήτων στο τιμόνι είναι πολύ responsive, μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση.

Και πάμε τώρα στα περίεργα. Κάθε -μα κάθε, φορά, που τείνει προς ακινητοποίηση το όχημα, σβήνει ο κινητήρας με το start/stop πρωτού ακινητοποιηθεί πλήρως και το φρενάρει άγαρμπα μόνο του. Πρόκειται για τη χειρότερη υλοποίηση με διαφορά από ότι έχω οδηγήσει.

Μέσα η ποιότητα κατασκευής είναι μετριότατη, παντού σκληρά πλαστικά κακής ποιότητας. Το infotainment μέτριο, η πλοήγηση κακή, δεν έχει live traffic information και η πλοήγηση στην Αθήνα είναι σε πολλές περιπτώσεις λάθος, σε βάζει να κάνεις κύκλους.

Εντύπωση μου έκανε και το ότι δεν έχει καθόλου dimming καθρέπτες, ούτε καν τον κεντρικό, παρότι καλή έκδοση. Είχα πολύ καιρό να οδηγήσω σε επαρχιακό δίκτυο αυτοκίνητο χωρίς τέτοιους, κάνουν διαφορά.

Τέλος, το κλασσικό θέμα καντράν/θέση οδήγησης/τιμόνι της peugeot υπάρχει. Στη δική μου περίπτωση, με ~1.85 ύψος, έβλεπα το καντράν πάνω από το τιμόνι. Κάποιος χαμηλότερου αναστήματος, εκτός και εάν θέλει να βάλει τη θέση οδήγησης στον ουρανό, θα ενοχλείται από το τιμόνι που του κρύβει το καντράν.

Αυτό με το τιμόνι είναι η μεγαλύτερη ανωμαλία στα Peugeot. Απορώ πως δεν τους πειράζει..Με ενοχλεί και μένα που είμαι 1,75. Δεν υπάρχει καλή θέση τιμονιού. Είτε πολύ χαμηλά είτε πολύ ψηλά αλλιώς δεν θα βλέπεις.το ταμπλό. Για μένα τελειώνει το τεστ εκεί.

Είχα το 3008 για 5 χρόνια. Ήταν όντως πολύ περίεργο να έχεις το τιμόνι κάτω από τον πίνακα οργάνων. Όμως μέσα σε μια εβδομάδα το συνήθισα και μπορώ να πω ότι ήταν μια χαρά στην καθημερινότητα. Έδινε μια αίσθηση σβελτάδας και απλότητας με το μικρό μέγεθος. Συνολικά μου άρεσε.

Τρία θέματα βρίσκω εγώ ότι έχει.
Δεν θα πετύχεις ποτέ το σωστό ύψος των χεριών με το υπόλοιπο σώμα.
Δεν θα βλέπεις τον πίνακα οργάνων εάν θέλεις να έχεις τη σωστή θέση σώματος χεριών.
Δεν έχεις αναφορά του τιμονιού σε σχεση με το πεδίο του ορίζοντα.
Και ένα bonus ακόμα. Το 3008 μαζί με το fiat panda διεκδικούν τις πρώτες θέσεις στη λίστα των οχημάτων που για κάποιο λόγο κάθονται πολύ κοντά στη διαχωριστική γραμμή της λωρίδας τους στην κίνηση.

Θα λυθει και το κυκλοφοριακο προβλημα. Αν αφαιρουνται διπλωματα με τετοιο ρυθμο μια χαρα .

Καλά, ας περιμένουμε να έρθουν τα χαρτάκια σπίτι, και κυρίως, να απαιτηθεί να πληρωθούν. Γιατί από πανηγύρια για αλλαγές έχουμε δει πολλά.

• Like
Μεσα γεναρη λεει θα σφυριξουν οι καμπανες......(θα μετρανε οι κλησεις)

Εγω παντως απο τις "ταρζανιες" που μπορει να εκανα ελαφρα τη καρδια εχω πιασει τον ευατο μου να τις εχει κοψει σε σημειο υπερβολης.

Κυριως το να πατας το γκαζι στο πορτοκαλι.....

• Like
Μα αυτό είναι το βασικότερο, το ψυχολογικό. Ελπίζω βέβαια να είναι λίγο φειδωλοί/λογικοί στο τι τιμωρούν. Πχ, να μην τρως κλήση επειδή κοίταξες κινητό όσο είσαι σταματημένος στο φανάρι.

Είναι δε και το άλλο, ότι στην Αθήνα έτσι όπως έχει γίνει δε μπορείς να κυκλοφορήσεις αν δεν κάνεις ταρζανιές. Πχ θυμάμαι ακόμα την μία και μοναδική μου κλήση για κόκκινο, επειδή πέρασα με ελαφρύ κίτρινο και σταμάτησα απότομα στη μέση της διασταύρωσης για να μη σκοτώσω μαλάκα πεζό που πετάχτηκε με κόκκινο. Και μέχρι να συνέλθω από το σοκ και να ξεκινήσω, γυρνάει τροχονόμος (που απλά ήταν εκεί χωρίς να ρυθμίζει εκείνη την ώρα) και με βλέπει στη μέση της διασταύρωσης (ενώ πλέον είχε γίνει το δικό μου κόκκινο) με τα υπόλοιπα Ορκς να κορνάρουν επειδή τους καθυστερούσα. :poop:

Πάντως, κυκλοφορώντας στην Αθήνα αυτές τις μέρες σκεφτόμουν το εξής: η μοναδική λύση (που δημιουργεί χίλια δυο άλλα προβλήματα, πλην όμως λύνει οριστικά το κυκλοφοριακό στην Αθήνα), θα ήταν να κυνηγηθούν δια ροπάλου οι παράνομες σταθμεύσεις. Όχι όμως μόνο οι εύκολες (αυτές σε δρόμους που απαγορεύεται η στάθμευση), αλλά και οι αυτονόητες: μπροστά στον Γρηγόρη "να πάρω έναν καφέ 2 λεπτά", μπροστά στην τράπεζα με αλάρμ, διπλοπαρκαρισμένος μπροστά στην τράπεζα με αλάρμ, κλπ κλπ κλπ. Θα καθάριζαν μονομιάς οι δρόμοι, θα υπήρχε καλύτερη ροή, θα μπορούσαν οι πεζοί να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια, θα υπήρχαν πολύ λιγότερα ατυχήματα (ειδικά με πεζούς), και τελικά, λόγω του αδιεξόδου που θα σχηματιζόταν, θα έπαιρνε λιγότερος κόσμος αμάξι για τις δουλειές του. Θέλει βέβαια τόλμη κάτι τέτοιο άρα δε θα γίνει ποτέ, είναι όμως αυτονόητο σε πολλά μέρη του κόσμου.

• Like
Reactions: anderm and takisot
Επειδή όμως δεν γίνεται να υπάρχει κι ένας τροχονόμος έξω από τον κάθε Γρήγορη και κάθε μία τράπεζα, αυτά έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες. Πώς; Μα φυσικά με κάμερες , οι οποίες έχουν μια βασικη διάφορα με τις δικές μας : δουλεύουν παντα. Και μάλιστα σε σημείο μαζοχισμού.
Ναι ξέρω βάλαμε και μεις άλφα γιώτα κάμερες. 😁

• Like
Reactions: Maestro and takisot
Πάντως, κυκλοφορώντας στην Αθήνα αυτές τις μέρες σκεφτόμουν το εξής: η μοναδική λύση (που δημιουργεί χίλια δυο άλλα προβλήματα, πλην όμως λύνει οριστικά το κυκλοφοριακό στην Αθήνα), θα ήταν να κυνηγηθούν δια ροπάλου οι παράνομες σταθμεύσεις. Όχι όμως μόνο οι εύκολες (αυτές σε δρόμους που απαγορεύεται η στάθμευση), αλλά και οι αυτονόητες: μπροστά στον Γρηγόρη "να πάρω έναν καφέ 2 λεπτά", μπροστά στην τράπεζα με αλάρμ, διπλοπαρκαρισμένος μπροστά στην τράπεζα με αλάρμ, κλπ κλπ κλπ. Θα καθάριζαν μονομιάς οι δρόμοι, θα υπήρχε καλύτερη ροή, θα μπορούσαν οι πεζοί να κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια, θα υπήρχαν πολύ λιγότερα ατυχήματα (ειδικά με πεζούς), και τελικά, λόγω του αδιεξόδου που θα σχηματιζόταν, θα έπαιρνε λιγότερος κόσμος αμάξι για τις δουλειές του. Θέλει βέβαια τόλμη κάτι τέτοιο άρα δε θα γίνει ποτέ, είναι όμως αυτονόητο σε πολλά μέρη του κόσμου.

Αυτές τις μέρες το πρόβλημα εντείνεται, γι' αυτό το παρατήρησες. Ειδικά παραμονή Χριστουγέννων και παραμονή πρωτοχρονιάς.

Δεν είναι εκεί το πρόβλημα της μετακίνησης. Το πρόβλημα της μετακίνησης είναι τις ώρες αιχμής στους κύριους οδικούς άξονες που δεν χωράνε τόσα αυτοκίνητα. Αυτός ο όγκος οφείλει να μειωθεί.

• Like
Είναι αδιανόητο τα φορτηγά προς λιμάνι να περνάνε από τον Κηφισο, η υπόλοιπη Ελλάδα που πάει Πελοπόνησσο ή αεροδρόμιο να περνά από τους κύριους άξονες εντός Αθηνών κτλ κτλ
Εναλλακτικές διαδρομές θελει
Από Οινοφυτα η Θηβα σε λιμάνι απευθείας ή στην Ελευσίνα και μια εναλλακτική για αεροδρομιο
Δηλαδή εγώ που κατεβαίνω μια στο τόσο Αθήνα και πρέπει να κατέβω το ποτάμι θα πρέπει να έχω συνοδηγό; Που να τον βρω; Και αν αφήσω το αυτοκίνητο κάπου με τι θα μετακινηθώ; Με 3 μέσα μεταφοράς;
Προφανώς θέλει συνδυασμό μετρων
Άλλες διαδρομές, καλές συγκοινωνίες και αποκέντρωση υπηρεσιών από το κέντρο
Τουλάχιστον αυτά…

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

• Like
Reactions: takisot
Επειδή όμως δεν γίνεται να υπάρχει κι ένας τροχονόμος έξω από τον κάθε Γρήγορη και κάθε μία τράπεζα, αυτά έχουν λυθεί εδώ και πολλά χρόνια σε άλλες χώρες. Πώς; Μα φυσικά με κάμερες , οι οποίες έχουν μια βασικη διάφορα με τις δικές μας : δουλεύουν παντα. Και μάλιστα σε σημείο μαζοχισμού.
Ναι ξέρω βάλαμε και μεις άλφα γιώτα κάμερες. 😁

Αυτο μας ελεγαν φιλοι που ζουν στην Μ.Βρεττανια χρονια τωρα.....δεκαετιες.

Οτι υπαρχουν τετοιες καμερες παντου και δεν μπορεις να ξεφυγεις απο πουθενα....για αυτο και οι βρεττανοι ειναι τοσο .....νομοτυποι.

Μπουρδες απλα ξερουν οτι θα φανε τρελλα προστιμα .

Αυτη ειναι η λυση και εδω. Δεν θα υπαρχει ο "φιλος" , πολιτικος, τροχονομος, καπταιν κλπ να στις σβησει.

Σε εντοπισε το συστημα να παρανομεις, τσιμπα και μια φωτογραφια σου για το οικογενειακο σου αλμπουμ, τσιμπα και μερικες εκατονταδες ευρω προστιμο, μαθε να χρησιμοποιεις και το μετρο και τα ΜΜΜ μιας και θα σου παρουμε το διπλωμα για ενα διαστημα και ολα καλα.

Το ξανακανεις ?