Αυτοκινητιστικά νέα

Πιο ωραίο εμφανησιακά από το iX3 κατ εμέ.
Ναυάγιο ίδιου επιπέδου κατ έμε. Κάτι spy shots που διέρρευσαν για το iX5 είναι τα μόνα της νέας σειράς που κάπως ψιλοτρώγονται. Αλλά ποιος χρειάζεται/χειρίζεται/πληρωνει για τέτοιο γομάρι.

To κλιματιστικό το ρυθμίζεις μία φορά και τελείωσε.
Navigation βολεύει φυσικά καλύτερα δίπλα στο τιμόνι και ψηλά παρά κάτω δεξιά.
Στροφές, ταχύτητα κλπ, αν δεν τα έχεις στο καντράν... meh
Σκέψου πόση ώρα βγάζεις το βλέμα σου από το δρόμο για να αλλάξεις μουσική σε κανονικό ραδιόφωνο (μηδέν, πάει το χέρι μόνο του) και πόσο να ψάχνεσαι στο tablet.
Κοίτα επειδή έχω μάθει την οθόνη σαν την παλάμη μου, αλλάζω σχεδόν ότι θες χωρίς καν να βλέπω...ενώ έχεις και φωνητικές εντολές, στα Ελληνικά μάλιστα!! και κάνεις ότι θες χωρίς καν να σηκώσεις χέρι από το τιμόνι. Μέχρι και το ντουλαπακι του συνοδηγού μπορείς να πεις π.χ. Άνοιξε το ντουλαπάκι και το ανοίγει!! Για μουσική απλά του λες τι θες και το κάνει μόνο του δεν χρειάζεται καν να πας στο Tablet αν δεν θες...το έγραψα και πριν, αν τα μάθεις αυτά, απορείς μετά πως ήσουν σε πιο παλιό αμάξι!!

Μάλιστα, αντί για ένα ελατήριο που ανοίγει το ντουλαπάκι έχουμε ολόκληρο Σέρβομηχανισμό. Αυτό θεωρείται πρόοδος;

• Like
Reactions: Maestro
Ούτε εγώ συμφωνώ με τέτοιες πρακτικές.

Η ιδέα είναι η τεχνολογία να προσφέρει κάτι, όχι απλά να περιπλέκει τις μηχανές.

Πάντως μη φανταστείς ότι είναι τίποτα περίεργο ο μηχανισμός.. ούτε καν μοτεράκι δεν πρέπει να είναι.

• Like
Reactions: Tzimisce
Όταν είσαι large σαν λαός, τι να μας πουν οι φτωχάτζες αυστριακοί.

• Like
Reactions: Tzimisce
τα απειρα ολοκαινουρια εταιρικα αυτοκινητα μονο εγω τα βλεπω να κυκλοφορουν στους δρομους;

Εταιρικά τα ηλεκτρικά περισσότερο επειδή εκπίπτει 150% η δαπάνη.
Γενικά υπάρχουν πάρα πολλά καινούρια αυτοκίνητα στην Αθήνα, ωστόσο ο καθένας έχει τη δική του προσλαμβάνουσα.

ο μισος πληθυσμος της ελλαδας βρισκεται στην αθηνα. Σιγουρα οχι σταγονα στον ωκεανο

O μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι πωλητές χονδρικής; Γιατί αυτοί χρησιμοποιούν κυρίως εταιρικά αυτοκίνητα, και φυσικά τα θέλουν και για την επαρχία.

• Haha
Reactions: chocbhed
Όχι. Πολλές εταιρίες δίνουν -όπως και εμείς, παροχή σε είδος στους εργαζομένους τους.
Όταν είσαι σε μεγάλη φορολογική κλίμακα ατομικού εισοδήματος, τα 300/400/500€ του leasing, εάν τα έπαιρνες μεικτά θα ήταν το 1/2, οπότε πολύς κόσμος το προτιμά.

Παιδιά δεν είναι έτσι, στα Βόρεια Προάστια που κυκλοφορώ, ναι υπάρχουν πολλά νέα αμάξια όπως και πολλά ακριβά εταιρικά...άλλα για πάτε σε άλλους δήμους να δείτε τι γίνεται στους δρόμους από τα σαράβαλα παρκαρισμένα. Ετσι ενδεικτικά περιοχές... Ζωγράφου, Αμπελόκηποι, Αιγάλεω, Περιστέρι, Κυψέλη, Πατήσια, Σεπόλια, Κολωνός, Μενίδι, Πέραμα, Δάφνη, Αγία Βραβάρα κλπ. είναι οι γεμάτοι οι δρόμοι σε αυτές τις περιοχές και σε άλλες ακόμα με άπειρα σαράβαλα 15-18-20ετίας..

O μισός πληθυσμός της Ελλάδας είναι πωλητές χονδρικής; Γιατί αυτοί χρησιμοποιούν κυρίως εταιρικά αυτοκίνητα, και φυσικά τα θέλουν και για την επαρχία.
Δεν είναι πωλητές, απλά σε εταιρίες, αν έχεις μισθό καθαρό πάνω από 1.900-2.000 τον μήνα είσαι σε μεγάλη κλίμακα οπότε αν σου δώσει η εταιρία σου μια αύξηση 300-400 ευρώ μικτά θα πάρεις περίπου τα μισά στο χέρι, οπότε συμφέρει την εταιρία και εσένα αυτά τα 300-400 ευρώ τον μήνα να στα δώσει έμμεσα με ένα αμάξι Leasing....είναι Win Win για όλους, ειδικά αν είναι και ηλεκτρικό αμάξι....και όσο περνάει ο καιρός όλο θα αυξάνονται τα εταιρικά...οι μισοί και παραπάνω γνωστοί, συγγενείς κλπ. που έχω είναι με εταιρικά αμάξια, ενώ ξέρω και αρκετό κόσμο που έχουν 2 εταιρικά στην οικογένεια!! Και κανένας δεν είναι πωλητής από αυτούς!!

Ο μέσος όρος είναι στα 18 έτη παλαιότητας, ό,τι και να μου πείτε δεν πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από μια σταγόνα στον ωκεανό αυτά.

Το συμπέρασμα είναι ότι προτιμά ο άλλος να τα τσεπώνει αντί για αυτοκίνητο. Και λογικό. Αφού με 2 χιλιάρικα μισθό τι να πρωτοπρολάβεις να πληρώσεις;

Το συμπέρασμα είναι ότι προτιμά ο άλλος να τα τσεπώνει αντί για αυτοκίνητο. Και λογικό. Αφού με 2 χιλιάρικα μισθό τι να πρωτοπρολάβεις να πληρώσεις;

δεν χρειαζεται να πιστεψεις εμας. Τα ματια σου πιστεψε βλεποντας τριγυρω τις πινακιδες των οχηματων και δες ποσες ανηκουν σε εταιρειες leasing.

Ο μέσος όρος είναι στα 18 έτη παλαιότητας, ό,τι και να μου πείτε δεν πιστεύω ότι είναι κάτι περισσότερο από μια σταγόνα στον ωκεανό αυτά.

Μα το έγραψα και πριν, είναι πολλά τα παλιά αμάξια σε όλη την Ελλάδα, δεν έγραψα το αντίθετο...απλά αυξάνονται σταθερά τα εταιρικά συνεχώς....στην Αθήνα έχει αρκετά πλέον...το θέμα είναι ότι δεν τα τσεπώνεις, αν είσαι σε μεγάλη κλίμακα, βάζεις συνέταιρο το κράτος που σου τρώει τα μισά, οπότε εκει έρχεται το εταιρικό αμάξι να βοηθήσει...μιλάμε πάντα για άτομα που έχουν σχετικά καλούς μισθούς για τα Ελληνικά δεδομένα....αν παίρνεις τώρα 1.200-1.600 τον μήνα καθαρά, ε μέχρι τέτοια κλίμακα καλύτερα να την πάρεις την αύξηση σε λεφτά παρά σε εταιρικό αμάξι. Εμενα στην σύζυγο πριν 2 μήνες της είπαν αύξηση 350 ευρώ μικτά ή αν θέλει εταιρικό αμάξι? τα βάλαμε κάτω το ψάξαμε, και επειδή έχει μεγάλο μισθό, στην πράξη με το ζόρι 190+ ευρώ θα έπαιρνε έχτρα καθαρά...ε συνέφερε να δεχτεί εταιρικό αμάξι όπως και κάναμε, κερδισμένοι βγήκαμε και πουλήσαμε το αμάξι της και βγάλαμε και έχτρα χρήματα...

• Like
Reactions: avpap
... και ο μέσος όρος του στόλου μεγαλώνει σε ηλικία συνεχώς... . Άρα δεν βγαίνει το στόρυ.
Βγαίνει γιατί όταν το 70%-80% δεν αλλάζει αμάξι ποτέ και γίνονται τα αμάξια τους 20-25-30 ετών, όσο γρήγορα και να αλλάζει το υπόλοιπο 20%-30% η συνολική μέση ηλικία θα ανεβαίνει...όταν πας στις περιοχές που ανέφερα πριν και βλέπεις χιλιάδες αμάξια παρκαρισμένα στους δρόμους 30 ετών, μην πω και περισσότερο...ε τι να σου κάνουνε μερικές μόνο χιλιάδες εταιρικά? Αν δεν υπήρχαν τα εταιρικά, η μέση ηλικία στην Ελλάδα δεν θα ήταν 18 χρόνια που είναι τώρα, άλλα 22-23 τουλάχιστον!!

... και ο μέσος όρος του στόλου μεγαλώνει σε ηλικία συνεχώς... . Άρα δεν βγαίνει το στόρυ.

Το στόρυ:

1773855206742.png

Επί συνόλου 5.738.572 ΙΧ οχημάτων που υπάρχουν στην Ελλάδα.
Τα 4.534.837 είναι άνω των 10 ετών. Τα τελευταία 10 έτη έχουν ταξινομηθεί λίγο πάνω από 1εκ νέα οχήματα. Τα οχήματα των τελευταίων 10 ετών, πρόκειται είτε για τα τελευταία μοντέλα είτε για τα αμέσως προηγούμενα τους, οπότε βλέποντας τα, τα θεωρούμε "καινούρια". Για να αντικατασταθεί όλος ο στόλος και να μην βλέπεις παλαιά οχήματα, απαιτείται αρκετά μεγαλύτερος ρυθμός αντικατάστασης.

Προφανώς και η πυκνότητα αυτών ανά περιοχή διαφοροποιείται, ανάλογα με το που κυκλοφορεί κανείς, τις δημογραφικές ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής και φυσικά την πρακτική διάσταση του θέματος. Επειδή αναφέρθηκε, στου Ζωγράφου, που ήταν και η σχολή μου, θυμάμαι χαρακτηριστικά ορισμένες περιοχές που εάν δεν έχεις πάρκινγκ:
i) δεν παρκάρεις ποτέ
και
ii) εάν πάρεις καινούριο αυτοκίνητο θα τρέμει το φυλλοκάρδι σου όσον αφορά τη κατάσταση που θα το βρείς.