Αυτοκινητιστικά νέα

Μπα, δεδομένου ότι δεν είναι τυπικά "αυτόνομα" αλλά "ελεγχόμενα" η ευθύνη καταλήγει πάντα στον οδηγό.
Πάντως το αυτόματο παρκάρισμα της BMW θεωρείται κορυφαίο.
Στο τρίτο επίπεδο στην Ευρώπη έχει μεν όριο τα 60 κμ/ώρα, αλλά μπορείς να παίζεις τάβλι με τον συνοδηγό και να μην κοιτάς πουθενά - νόμιμα και με πλήρη κάλυψη της ασφαλιστικής. Αυτό υπάρχει σε πολύ περιορισμένα μοντέλα των BMW και Merc αποκλειστικά.
Εδώ και στο επίπεδο 2 που υποχρεώνει τον οδηγό να κοιτά το δρόμο και να είναι έτοιμος να αντιδράσει, απλά δεν υποχρεώνει να πιάνει τιμόνι ή να πατά πεντάλ η Tesla μόλις μπήκε στο γκρουπ των Merc, BMW και Ford. Κανείς άλλος δεν έχει μπει στη διαδικασία πιστοποίησης.

Το καλύτερο αυτόνομο παρκάρισμα δεν το κάνει η BMW . Ειδικά στα SUV μπορεί να μπει αλλά δεν ανοίγει η πίσω πόρτα . Υπάρχουν αλλες μαρκες που το έχουν προβλέψει

Το καλύτερο αυτόνομο παρκάρισμα δεν το κάνει η BMW . Ειδικά στα SUV μπορεί να μπει αλλά δεν ανοίγει η πίσω πόρτα . Υπάρχουν αλλες μαρκες που το έχουν προβλέψει

Τι εννοείς δεν ανοίγει η πίσω πόρτα;

To autoparking είναι τουλάχιστον στο δικό μου τόσο αργό που το ενεργοποιώ μόνο με παιδιά που θέλουν να γελάσουν βλέποντας το αυτοκίνητο να παρκάρει μόνο του. Άσε που με όλες τις κάμερες και τους αισθητήρες το παραδοσιακό παρκάρισμα έχει γίνει ακόμη πιο γρήγορο γιατί βλέπεις στο εκατοστό το κράσπεδο που πριν διαισθητικά στο περίπου ήξερες γιατί σιγά μην κούναγες καθρέπτη σε κάθε παρκάρισμα.
Ετσι είναι, με τις τόσες κάμερες, προβολές, οθόνες, αισθητήρες κλπ. είναι γελοίο πλέον να παρκάρεις το αμάξι....και κουλός να είσαι θα το παρκάρεις...οκ καλό να υπάρχει αυτόματο παρκάρισμα, άλλα ψιλοάχρηστο για μένα....ίσως μόνο έχει νόημα κάπου που είναι στενά και δεν χωράς να βγεις από την πόρτα, οπότε εκει καλύτερα να το πάει στο αυτόματο το παρκάρισμα.

Τι εννοείς δεν ανοίγει η πίσω πόρτα;
Δεν το έθεσα σωστά . Παρκάρει η BMW σε οριακή θέση αλλά για να μη χτυπήσει το πίσω αμάξι δεν ανοίγει ...ή ανοίγει κ το χτυπάει . Σε παράλληλο παρκάρισμα .

Ετσι είναι, με τις τόσες κάμερες, προβολές, οθόνες, αισθητήρες κλπ. είναι γελοίο πλέον να παρκάρεις το αμάξι....και κουλός να είσαι θα το παρκάρεις...οκ καλό να υπάρχει αυτόματο παρκάρισμα, άλλα ψιλοάχρηστο για μένα....ίσως μόνο έχει νόημα κάπου που είναι στενά και δεν χωράς να βγεις από την πόρτα, οπότε εκει καλύτερα να το πάει στο αυτόματο το παρκάρισμα.
Το νόημα είναι αυτό που κάνει η Tesla. Να βγαίνεις από το αυτοκίνητο και να το παρατάς να πάει να παρκάρει μόνο του. Και μετά όταν το θες να το καλείς να σου έρθει...

Στην Αθήνα πως και δεν έχουμε δει κανέναν που δεν βρίσκει πάρκινγκ να το βάλει να κάνει κύκλους μέχρι να τελειώσει τη δουλειά του. :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Το νόημα είναι αυτό που κάνει η Tesla. Να βγαίνεις από το αυτοκίνητο και να το παρατάς να πάει να παρκάρει μόνο του. Και μετά όταν το θες να το καλείς να σου έρθει...

Στην Αθήνα πως και δεν έχουμε δει κανέναν που δεν βρίσκει πάρκινγκ να το βάλει να κάνει κύκλους μέχρι να τελειώσει τη δουλειά του. :ROFLMAO: :ROFLMAO:
Koίτα αν έχεις Tesla και αντίστοιχα τέτοιου κόστους αμάξια, για ιδιωτική χρήση που το αγόρασες και όχι επαγγελματικά ή εταιρικά, και δεν έχεις θέση να το παρκάρεις στο σπίτι σου, μάλλον κάτι λάθος έχεις κάνει με τις προτεραιότητες σου στην ζωή σου! Προσωπικά σπάνια το αφήνω έξω, και μόνο αν ξέρω ότι εκει που θα πάω θα έχει πάρκινγκ, θα έχει να πληρώσω πάρκινγκ ή έστω θα βρω εύκολα να το αφήσω έξω κλπ. Αν όχι, πάω με συγκοινωνία εκει που πρέπει να πάω ή κανένα Uber/Bolt.

Υ.Γ. Στην Αθήνα και το χαος στους δρόμους, πόσο εύκολο είναι να αφήσεις το Tesla να βρει καλή, νόμιμη και ασφαλή θέση έξω να παρκάρει σε πυκνοκατοικημένες περιοχές??χαχα

Εντάξει, δεν χρειάζονται και υπερβολές.

Δεν είναι όλη η Αθήνα άγριο γουέστ, να μην τολμάς να παρκάρεις εκτός parking.

Συγκεκριμένα σημεία μόνο έχουν πρόβλημα.
Ποια είναι τα συγκεκριμένα σημεία?? Σε όλες τις κεντρικές περιοχές της Αθήνας δεν βρίσκεις με τίποτα να παρκάρεις και αν παρκάρεις κάνεις τον σταυρό σου σε τι κατάσταση θα βρεις το αμάξι αργότερα.....μου έχουν σπάσει έτσι καθρέπτες, χτυπήματα σε προφυλακτήρες, γτραζτουνιές στα πλάγια...και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Ειδικά αν έχεις μεγάλο αμάξι κάηκες... Πέρα από κάποια προάστια (και εκει όχι στο κέντρο των Δήμων), το παρκάρισμα έξω στους δρόμους της Αθήνας είναι γολγοθάς και με μεγάλο ρίσκο. Ε συγγνώμη αν είμαι περίεργος, άλλα αμάξι που το έχω χρυσοπληρώσει με τον ιδρώτα μου δεν θέλω να το αφήνω έξω έτσι χύμα και να έρχεται ο κάθε καραγκιόζης ή άχρηστος οδηγός να μου το χτυπάει και φυσικά να εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει έστω ένα χαρτάκι με τα στοιχεία του, που η ασφαλιστική θα το πληρώσει έτσι και αλλιώς.

Μπα, δεδομένου ότι δεν είναι τυπικά "αυτόνομα" αλλά "ελεγχόμενα" η ευθύνη καταλήγει πάντα στον οδηγό.
Πάντως το αυτόματο παρκάρισμα της BMW θεωρείται κορυφαίο.

Μια χαρά παρκάρει όσες φορές το έχω δοκιμάσει, και σε στριμωγμένες (για αμερικάνικα δεδομένα) θέσεις. Το θέμα είναι ότι σου πετάει το μπαλάκι της ευθύνης αν κάτι πάει στραβά. Έστω κι αν αυτό συμβαίνει μία στις 1000. Παρκάρισμα είναι, δε θα σκοτωθείς από αυτό, αλλά θα έπρεπε να σε καλύπτει, ειδικά για κάτι που συμβαίνει τόσο σπάνια.

Εντάξει, δεν χρειάζονται και υπερβολές.

Δεν είναι όλη η Αθήνα άγριο γουέστ, να μην τολμάς να παρκάρεις εκτός parking.

Συγκεκριμένα σημεία μόνο έχουν πρόβλημα.

Δεν είμαι σίγουρος. Το αμάξι στην Αθήνα είναι χιλιοφαγωμένο γύρω γύρω και όχι από μένα. Δε μιλάω για χοντρές τράκες σε παρκαρισμένα (που συμβαίνουν κι αυτές συχνά), αλλά για γρατζουνίσματα ή "haptic" παρκαρίσματα που είναι συνήθης πρακτική.

Στο τρίτο επίπεδο στην Ευρώπη έχει μεν όριο τα 60 κμ/ώρα, αλλά μπορείς να παίζεις τάβλι με τον συνοδηγό και να μην κοιτάς πουθενά - νόμιμα και με πλήρη κάλυψη της ασφαλιστικής. Αυτό υπάρχει σε πολύ περιορισμένα μοντέλα των BMW και Merc αποκλειστικά.
Εδώ και στο επίπεδο 2 που υποχρεώνει τον οδηγό να κοιτά το δρόμο και να είναι έτοιμος να αντιδράσει, απλά δεν υποχρεώνει να πιάνει τιμόνι ή να πατά πεντάλ η Tesla μόλις μπήκε στο γκρουπ των Merc, BMW και Ford. Κανείς άλλος δεν έχει μπει στη διαδικασία πιστοποίησης.
Απ οσο γνωρίζω κανένα mercedes /bmw level 3 δεν οδηγά σε πόλεις μέσα, είναι μονο για ... highway και αν σε βρει κίνηση μέσα σε αυτον!
Δε κοιτά φανάρια, δεν κάνει πλοηγηση απο θεση σταθμευσης μέχρι τον προορισμο σου και παρκάρισμα εντός πόλης, δεν μπορεί να διαχειριστεί διασταυρώσεις, δεν, δεν, δεν κι αυτό λεει πολλά...... κι ας είναι level 3.

Απ την άλλη το FSD σε παει παντού κι ας μην έχει την πιστοποίηση....

Alert πάντως εισαι σε κάθε περίπτωση να αναλάβεις... το ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη είναι ολο αυτο το παιχνιδι με τα level

1. Η προσέγγιση "Συντηρητική Ασφάλεια" (Mercedes/BMW - Level 3)
  • Η υπόσχεση: «Σου επιτρέπω να μην κοιτάς τον δρόμο, αλλά μόνο εκεί που ξέρω 100% ότι είμαι ασφαλής (π.χ. μποτιλιάρισμα στην εθνική)». Αν χρειαστεί θα πρέπει να αναλάβεις το τιμόνι σε ευλογο χρονικό διάστημα.
  • Η ευθύνη: Αν το αυτοκίνητο τρακάρει ενώ το σύστημα είναι ενεργό, φταίει η εταιρεία.
  • Το τίμημα: Λειτουργεί σε πολύ περιορισμένες συνθήκες (μόνο εθνική, συγκεκριμένη ταχύτητα, καλό καιρό).

2. Η προσέγγιση "Παντού αλλά με επίβλεψη" (Tesla FSD - Level 2)
  • Η υπόσχεση: «Μπορώ να σε πάω από την πόρτα του σπιτιού σου μέχρι τη δουλειά, περνώντας μέσα από πόλεις, εθνική, φανάρια και διασταυρώσεις».
  • Η ευθύνη: Αν το αυτοκίνητο τρακάρει, φταις εσύ. Πρέπει να κοιτάς τον δρόμο και να έχεις τα χέρια κοντά στο τιμόνι κάθε δευτερόλεπτο.
  • Το τίμημα: Είναι πολύ πιο "εντυπωσιακό" ως τεχνολογία, αλλά νομικά θεωρείται απλό βοήθημα οδήγησης (Driver Assist).

Ποια είναι τα συγκεκριμένα σημεία?? Σε όλες τις κεντρικές περιοχές της Αθήνας δεν βρίσκεις με τίποτα να παρκάρεις και αν παρκάρεις κάνεις τον σταυρό σου σε τι κατάσταση θα βρεις το αμάξι αργότερα.....μου έχουν σπάσει έτσι καθρέπτες, χτυπήματα σε προφυλακτήρες, γτραζτουνιές στα πλάγια...και εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Ειδικά αν έχεις μεγάλο αμάξι κάηκες... Πέρα από κάποια προάστια (και εκει όχι στο κέντρο των Δήμων), το παρκάρισμα έξω στους δρόμους της Αθήνας είναι γολγοθάς και με μεγάλο ρίσκο. Ε συγγνώμη αν είμαι περίεργος, άλλα αμάξι που το έχω χρυσοπληρώσει με τον ιδρώτα μου δεν θέλω να το αφήνω έξω έτσι χύμα και να έρχεται ο κάθε καραγκιόζης ή άχρηστος οδηγός να μου το χτυπάει και φυσικά να εξαφανίζεται χωρίς να αφήνει έστω ένα χαρτάκι με τα στοιχεία του, που η ασφαλιστική θα το πληρώσει έτσι και αλλιώς.

Κάθε μέρα στο κέντρο της Αθήνας παρκάρω, τα τελευταία 23 χρόνια.

Μια φορά μόνο μου έχουν κάνει ζημιά, και θεωρώ ότι τέτοια ζημιά θα μπορούσε να είχε γίνει και σε "καλή γειτονιά".

Τώρα με το Tesla (που έχεις και εσύ) έχω το Sentry ανοιχτό και αν πάθω οτιδήποτε θα βρεθεί ο υπαίτιος και θα πληρώσει.

Τώρα με το Tesla (που έχεις και εσύ) έχω το Sentry ανοιχτό και αν πάθω οτιδήποτε θα βρεθεί ο υπαίτιος και θα πληρώσει.

Αλήθεια, είμαι περίεργος με τις παλαβομάρες που έχω ακούσει, θα το πληρώσει ή θα σου κάνει μήνυση που τον κατέγραφες χωρίς συναίνεση? :cool: