Αυτοκινητιστικά νέα

Μπλιαχ!!!!! Για την σχεδιαστική γραμμή που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια. Με τα καλοριφέρ για φάτσα
Αυτά τα καλοριφέρ μπροστά είναι λόγος που και να τα είχα τα λεφτά δεν θα αγόραζα ποτέ BmW.

• Like
Reactions: donk
Προσωπικά ακυρώνω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αμάξι δεν έχει ταμπλό στον οδηγό με την κλασσική έννοια που το ξέρουμε μια ζωή. Ας είναι και ψηφιακή οθόνη δεν με πειράζει. Το άδειο μπροστά από τον οδηγό κομμάτι, μόνο στα αυτοκινητάκια του λούνα παρκ το δέχομαι. 😁
Πείτε με old-fashioned , αλλά αυτή είναι η δική μου οπτική.

Ο χρόνος εστίασης του ματιού από τον ορίζοντα στη βάση του παρμπριζ είναι μικρότερος, αλλά όλα τα υπόλοιπα κάργα αντιεργονομικά, έως και αντιοδηγικά. Το τελευταίο για BMW που υποτίθεται ότι έχει πιο οδηγοκεντρικό προφίλ από τη άλλη αντίπαλο τη Mercedes, είναι δύο φορές φάουλ.

Αυτή η στραβή οθόνη είναι και καλά για να έχει καλύτερη προοπτική ο οδηγός, στις αναλογίες της;

Προσωπικά ακυρώνω ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ αμάξι δεν έχει ταμπλό στον οδηγό με την κλασσική έννοια που το ξέρουμε μια ζωή. Ας είναι και ψηφιακή οθόνη δεν με πειράζει. Το άδειο μπροστά από τον οδηγό κομμάτι, μόνο στα αυτοκινητάκια του λούνα παρκ το δέχομαι. 😁

Γατάκια, τέτοια φάση είχα στο πρώτο μου αμάξι, Lancia Y του '96, ήτοι 30 χρόνια πίσω.

Βέβαια οι Ιταλοί ξέραν τι κάνουν:

Lancia_Y_Interior106.jpg

(ξέρετε πόσες φορές έφαγα lunch κολλημένος στη Μεσόγειων χρησιμοποιώντας το ραφάκι μπροστά στο τιμόνι; Ανεκτίμητο asset!)

μια φίλη με τις πρώτες της οικονομίες πήρε αυτοκίνητο με δόσεις. Της έτυχε μια στραβή, πάτησε λάδια και γύρισε ανάποδα. Ευτυχώς δεν χτύπησε αλλά το αυτοκίνητο πήγε ολική. Για άλλα 4 χρόνια δούλευε για να πληρώνει τις δόσεις του αυτοκινήτου που δεν είχε.
Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η μικτή θα κάλυπτε το ατύχημα που περιγράφεις Κυριάκο.Έχω την εντύπωση ότι η μικτή καλύπτει τις ζημιές όταν υπάρχει εμπλοκή με άλλο όχημα μόνο.Πριν χρόνια που δούλευα στην τράπεζα,συνάδελφος με εταιρικό αυτοκίνητο,έπαθε ακριβώς αυτό που έπαθε η φίλη σου.Έπεσε λάδια και το αυτοκίνητο χτύπησε σε βράχια στην άκρη του δρόμου.Η εταιρεία leasing του είπε ότι η μικτή που είχε το όχημα,δεν τον καλύπτει και κλήθηκε να πληρώσει αυτός τις ζημιές.

Δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι η μικτή θα κάλυπτε το ατύχημα που περιγράφεις Κυριάκο.Έχω την εντύπωση ότι η μικτή καλύπτει τις ζημιές όταν υπάρχει εμπλοκή με άλλο όχημα μόνο.Πριν χρόνια που δούλευα στην τράπεζα,συνάδελφος με εταιρικό αυτοκίνητο,έπαθε ακριβώς αυτό που έπαθε η φίλη σου.Έπεσε λάδια και το αυτοκίνητο χτύπησε σε βράχια στην άκρη του δρόμου.Η εταιρεία leasing του είπε ότι η μικτή που είχε το όχημα,δεν τον καλύπτει και κλήθηκε να πληρώσει αυτός τις ζημιές.

Δεν αποκλείω να έχεις δίκιο, αλλά αν είναι έτσι, αυτό θα είναι μια από τις πολλές ελληνικές ιδιαιτερότητες. Κανονικά η μικτή υπάρχει και για αυτά. Άλλο αν -αν τη χρησιμοποιήσεις- θα στο βγάλει ξινό την επόμενη χρονιά με ασφάλιστρα.

Δεν ξέρω τι είχε η μικτή του leasing, αλλά κατηγορηματικά όχι δεν ισχύει ότι πρέπει να εμπλέκεται άλλο όχημα. Η μικτή σε καλύπτει πάντα. Γι αυτό και είναι ακριβή και μάλιστα να ξέρετε ότι αν εμπλέκεται κι άλλο αμάξι γίνεται διασταύρωση (ακόμα και μέσω social) αν υπάρχει γνωριμία, συγγγένεια κλπ γιατί μπορεί να είναι στημένο. Κάποιος που έχει χτυπήματα και δεν έχει μικτή να έβαλε γνωστό του που επίσης έχει κάποια χτυπήματα , αλλά έχει μικτή να τον ψιλοτρακάρει για να κάνει δήλωση να φτιάξει η ασφάλεια και τα δύο και να μοιραστούν οι δυό τους μόνο την απαλλαγή της μικτής.

Εγω είμαι πιο σκληροπυρινικός από εσένα. Με χαλάει και η ψηφιακή οθόνη. Θέλω βελόνες και κανονικά όργανα. Θέλω διακόπτες. Η οθόνη ας υπάρχει για τα υπόλοιπο (ραδιο , gps) και λοιπά.

Καλά, κάτσε να δούμε πως θα είναι η νέα S, γιατί η νέα C είναι κι αυτή σκέτη τραγωδία. Θα καταλήξει η Audi (που εγκαταλείψαμε όλοι λόγω της νέας σχεδιαστικής αντίληψης) να είναι η λιγότερο άσχημη στο τέλος.

H Mercedes τουλάχιστον κρατάει το εσωτερικό αξιοπρεπές σε σχέση με τις άλλες δυο.

Και αφού με τσιγκλάς, πάρε και μια φωτό από το εσωτερικό της 7άρας. Οι τύποι κατάφεραν να κάνουν την εργοστασιακή δεύτερη οθόνη να μοιάζει λες και έχεις κολλήσει άσχετης μάρκας after market.

770a4e40-944a-4c48-bd36-48fd0bb0b22e.jpg
Αυτο το τιμονι μου κακοφαινεται και εμενα. Ειναι σαν να ειναι στριμμενο 90 μοιρες. Ακομα και στα βιντεο που το εχω δει, δεν μπορω να το συνηθισω. Το αστειο ειναι πως, αν θυμαμαι καλα, ειναι εξτρα και το πληρωνεις :)

Εγω είμαι πιο σκληροπυρινικός από εσένα. Με χαλάει και η ψηφιακή οθόνη. Θέλω βελόνες και κανονικά όργανα. Θέλω διακόπτες. Η οθόνη ας υπάρχει για τα υπόλοιπο (ραδιο , gps) και λοιπά.
Δυστυχώς μόνο μεταχειρισμένα μπορείς να αγοράζεις πλέον.

• Like
Reactions: donk
Ok, για να είμαι δίκαιος, βλέποντας σε σκούρο χρώμα την M-package θερμική έκδοση της 7άρας (η μπλέ στο βίντεο) είναι λίγο πιο σουλουπωμένη. Και στις αναλογίες εκτός, και στο εντός (το τιμόνι έχει άλλο σχήμα που είναι απλά μοντέρνο χωρίς να είναι κουλό). Και τις πάνε και οι τεράστιες ρόδες (βέβαια συνήθως αυτές είναι πολύ κουραστικές για τον κ@λο μας, αλλά η magic carpet ποιότητα κύλισης για την οποία έχει γίνει θρύλος η 7άρα τόσα χρόνια φαντάζομαι θα τα ρυθμίζει αυτά).

Από την άλλη, η ηλεκτρική (αυτή σε bright silver στο βίντεο) σα να παραμένει τραγωδία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Το νέο BYD Atto 3 - Φορτίζει από το 10% στο 97% σε εννιά λεπτά​

1777139550501.png
Η ΒΥD αποκάλυψε και επίσημα στην έκθεση του Πεκίνο τη νεότερη
γενιά του Atto 3.

Πρόκειται για την 3η γενιά του μοντέλου, η οποία έχει αναβαθμιστεί σχεδόν σε όλους του
τομείς και κυρίως όσον αφορά το ηλεκτρικό σύστημα. Με αυτό τον τρόπο, η κινέζικη μάρκα θέλει να ενισχύσει τις πωλήσεις του μοντέλου στην εγχώρια -και όχι μόνο- αγορά, οι οποίες έχουν γνωρίσει σημαντική μείωση τον τελευταίο χρόνο. Είναι χαρακτηριστικό, πως μέσα μία χρονιά πωλήθηκαν μόλις 10.657αυτοκίνητα.

Πάντως αυτή η μούρη , η αυστηρή, η τετραγωνισμένη , η ψηλή σαν μαντρότοιχος και με την τεράστια μάσκα, το πρώτο που μου θύμισε είναι Rolls Royce.

Εμένα μου θυμίζει τέτοια βλακεία:

1777142668468.png

• Haha
Reactions: karamela
Δεν ισχύει, μιλάω για μένα, έχω κάνει δήλωση μεικτής ότι βγήκα από το δρόμο και γραντζούνισα το αυτοκίνητο για να αποφύγω αγελάδα.
Μια χαρά όλα, πλήρωσα την απαλλαγή της μεικτής, η leasing πήρε κανονικά το αυτοκίνητο πίσω μη επισκευασμένο από εμένα (ανέλαβε μετά που το επέστρεψα να το φτιάξει).

Ok, για να είμαι δίκαιος, βλέποντας σε σκούρο χρώμα την M-package θερμική έκδοση της 7άρας (η μπλέ στο βίντεο) είναι λίγο πιο σουλουπωμένη. Και στις αναλογίες εκτός, και στο εντός (το τιμόνι έχει άλλο σχήμα που είναι απλά μοντέρνο χωρίς να είναι κουλό). Και τις πάνε και οι τεράστιες ρόδες (βέβαια συνήθως αυτές είναι πολύ κουραστικές για τον κ@λο μας, αλλά η magic carpet ποιότητα κύλισης για την οποία έχει γίνει θρύλος η 7άρα τόσα χρόνια φαντάζομαι θα τα ρυθμίζει αυτά).

Από την άλλη, η ηλεκτρική (αυτή σε bright silver στο βίντεο) σα να παραμένει τραγωδία.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Όταν ήμουν μικρός, έβλεπα Merc και την έλεγα παππουδιέρα και το πίστευα.
Τώρα βλέπω BMW και νιώθω κάτι μη θετικό.
Ίσως να έγινα εγώ παππούς και να μου φαίνονται οι Merc πιο φρέσκες.

Πια κάνω Leasing τα αυτοκίνητα με το excel και όχι με την καρδιά, οπότε, πολύ δύσκολα και Merc και BMW.

Μπορεί να πληρώσω παραπάνω μόνο για καμιά Alfa Romeo...γιατί ναι μεν είναι πανέμορφη και γρήγορη, αλλά αν βγει λεμονάκι (που βγαίνουν πολλές) καλύτερα να μην είναι δικό σου και το σκέφτεσαι.

Η νέες γενιές των γερμανικών αυτοκινήτων θα μας μεινουν αξέχαστες, για τους λάθος λόγους...

Η νέα C class .

Είχα δει πριν αρκετό καιρό ένα βίντεο και τονιζε συγκεκριμένα ότι οι παλιές αυτοκινητοβιομηχανιες που μεταβαίνουν στην ηλεκτροκινηση προσπαθούν να διατηρήσουν την άχρηστη πλέον γρίλια ως μέρος του dna τους ενώ εταιρείες που ξεκίνησαν καθαρά ως ηλεκτρικές δεν έχουν στον σχεδιασμό τους ούτε ως στιλιστικό μέρος κάτι παρόμοιο.
Οι "παλιοι" βέβαια ακροβατουν ακομη στα δύο στρατόπεδα και η γρίλια έχει χρήση στα θερμικά και υβριδικά. Αλλά προσωπική μου άποψη Mercedes και BMW έφτασαν στην υπερβολή αντί στον μινιμαλισμό....
0025ee8ce1dd30bddb8180619bb8ebdb.jpg
663e9189e6f5283cb344e92fb92f449c.jpg
53a55989447d70338a4c5deda8b023e5.jpg
a6895d8af0ad1a99e2eb43cd0ad8357b.jpg
b6d74407e682bbab663a7bb8cb55797a.jpg

Να πω την αμαρτία μου, από τις τρεις (3!) πλέον οθόνες των BMW και Audi, αυτή την ενιαία της Mercedes την προτιμώ, τουλάχιστον είναι πιο clean look. Τώρα βέβαια πόσος κοσμάκης θα πάει άκλαυτος αποσπώντας την προσοχή του από το δρόμο είναι άλλη υπόθεση, αλλά ισχύει για όλες τις οθόνες.

Για τις γρίλιες, είναι αλήθεια, αλλά καλώς ή κακώς ένα signature look τόσων δεκαετιών δεν το πετάς στα σκουπίδια.