Αυτοκινητιστικά νέα

Αλλο δέμα, άλλο προφυλακτήρας και πόρτες.....Το ξέρω για την 10ετή υποχρέωση.
Το θέμα είναι ότι ο έλληνας που κρατάει 20+ χρόνια αμάξι, δεν ξέρω κατά πόσο θα την βγάλει καθαρή με κινέζικο.....
Koίτα αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το αμάξι 20 χρόνια, και εγώ θα φοβόμουν για Κινέζο...άλλα για 12 χρόνια που έχει εγγύηση το συγκεριμένο της Cherry είναι μια χαρά!!

Πάντως Δημήτρη είναι μεγαλύτερο ξεφτιλίκι τα 46 χιλιάρικα που του πήγε το νέο Tiguan του κουμπάρου μου επειδή το τίγκαρε στα έξτρα με matrix φωτα κλπ με τα 150 άλογα και βρίζει κάθε μέρα ότι σέρνεται. 46 μιλάμε. Ηθελε το μεγάλο πορτμπαγκάζ λόγω παιδιών.
Ούτε καν....46Κ οικογενειακό αμάξι με 150 άλογα?? Είναι στα όρια του Τρόλ....χίλιες φορές το Cherry που ανέφερα έχεις και 224 άλογα και καλή εγγύηση και καλές επιδόσεις, και καλή κατανάλωση και καλό εξοπλισμό και δίνεις ανάλογα με τον εξοπλισμό μέχρι 30Κ, που στην έκδοση στα 30Κ έχει τα πάντα μέσα. Γενικά η VW είναι τεράστια απάτη, το έγραψα και πριν εδώ ζητάνε 30Κ για το χρέπι το T-roc με τα 116 άλογα που ούτε καν υβριδικό δεν είναι...απορώ πως ο κόσμος αγοράζει ακόμα τα αμάξια της...

Αλλο δέμα, άλλο προφυλακτήρας και πόρτες.....Το ξέρω για την 10ετή υποχρέωση.
Το θέμα είναι ότι ο έλληνας που κρατάει 20+ χρόνια αμάξι, δεν ξέρω κατά πόσο θα την βγάλει καθαρή με κινέζικο.....
Στα 12 χρόνια θα μπορεί να το δωσει ανταλλαγή κ να πάρει αλλο γι αυτή τη μάρκα , αλλά αν πάει 15+ μην ανησυχείς , ξέρουν κ θα πανε σε KIA , Hyundai κτλ .
Αυτοί που θα κλάψουν ειναι αυτοί με τα 46 που θα τα κάνουν βαζελίνη στην ανταλλαγή ...γιατί όταν έρθει η ώρα τα 46 να δεις πόσα θα γίνουν ...

• Like
Reactions: karamela
Στα 12 χρόνια θα μπορεί να το δωσει ανταλλαγή κ να πάρει αλλο γι αυτή τη μάρκα , αλλά αν πάει 15+ μην ανησυχείς , ξέρουν κ θα πανε σε KIA , Hyundai κτλ .
Αυτοί που θα κλάψουν ειναι αυτοί με τα 46 που θα τα κάνουν βαζελίνη στην ανταλλαγή ...γιατί όταν έρθει η ώρα τα 46 να δεις πόσα θα γίνουν ...
Mα αυτό είναι το θέμα, 26Κ δίνεις...ε και να απαξιωθεί κάποια στιγμή δεν έδωσες και μια περιουσία, ότι πάρεις πίσω....ενώ τα 46Κ πόσο θα το δώσεις σε 15-20 χρόνια? Θα το κλαίς...βάλε που τότε όλα σχεδόν θα είναι ηλεκτρικά οπότε ένα απαρχαιωμένο 15-20 ετών βενζίνης ούτε για χάρισμα δεν θα είναι τότε...πάντως ότι μάρκα αμαξιού και να πάρεις, η απαξίωση είναι άμεση, μόνο το κλειδί στην μίζα που βάζεις σε καινούριο έχει χάσει ένα 20% της αξίας του με το καλημέρα...συνάδελφος στην δουλειά με Mercedes C class 15 ετών ψάχνει να την πουλήσει και οι τιμές που ακούει τον κάνουν να βάζει τα κλάματα σε σχέση με τα λεφτά που είχε δώσει τότε....

Σωστά. Και επειδή η απαξίωση χτυπάει όλες τις μάρκες ανεξαιρέτως, και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο (όσο μεγαλύτερη αξία τόοο μεγαλύτερη απαξίωση) γι αυτό μόνο leasing (όσοι μπορούν βέβαια) . Πρέπει να μάθει ο ελληνας ότι πλέον το αμάξι ΔΕΝ είναι περιουσιακό στοιχείο. Είναι liability. Κοινώς=χασούρα.

• Like
Reactions: karamela and DimAsi
Σωστά. Και επειδή η απαξίωση χτυπάει όλες τις μάρκες ανεξαιρέτως, και μάλιστα με γεωμετρική πρόοδο (όσο μεγαλύτερη αξία τόοο μεγαλύτερη απαξίωση) γι αυτό μόνο leasing (όσοι μπορούν βέβαια) . Πρέπει να μάθει ο ελληνας ότι πλέον το αμάξι ΔΕΝ είναι περιουσιακό στοιχείο. Είναι liability. Κοινώς=χασούρα.
Μπα, το leasing πλέον κοστίζει σχεδόν σαν να το αγοράζεις και στο τέλος του χρόνου το επιστρέφεις και χάνεις την οποία αξία μεταπώλησης. Βολεύει βέβαια τις εταιρίες που δεν αναγκάζονται να πληρώσουν ντούκου όλο το πόσο μπροστά.

Το αμάξια ήταν, είναι και θα είναι η χειρότερη επένδυση που μπορεί να κάνει κάποιος....δίνεις λεφτά να το πάρεις και ξέρεις ότι ίσως και να μην πάρεις ούτε το 1/5 αν αργήσεις να το πουλήσεις...όπως το είπες δεν είναι περιουσιακό στοιχείο...

Η διαφορά είναι ότι αν κάνεις πολλά χιλιόμετρα κάθε μέρα με παλιό αμάξι συμφέρει να πάρεις ένα καινούριο, καθώς θα γλιτώσεις αρκετά χρήματα σε καύσιμα, σε Service, σήμα κυκλοφορίας κλπ. οπότε σε βάθος χρόνου θα κάνεις μια σχετική απόσβεση συν ότι θα οδηγείς ένα καινούριο, πιο αξιόπιστο μιας και είναι καινούριο, πιο ασφαλές αμάξι και θα το χαρείς και παραπάνω.

συνάδελφος στην δουλειά με Mercedes C class 15 ετών ψάχνει να την πουλήσει και οι τιμές που ακούει τον κάνουν να βάζει τα κλάματα σε σχέση με τα λεφτά που είχε δώσει τότε....

Αυτό ακριβώς είναι το λάθος που κάνουν όλοι. Το αμαξάκι μου, κλαψ, εγώ που το φρόντιζα κλαψ, εγώ που που το έπλενα κλαψ, εγώ που το χρυσοπλήρωσα κλαψ, εγώ που το πρόσεχα μην πάθει καμιά γρατζουνιά κλαψ, κρίμα είναι να το σκοτώσω κλαψ κλαψ.......
και τρως την "σφαλιάρα" μια ωραία πρωϊα από την αγορά και είναι όλη δική σου. Γι αυτό πες του να σταματήσει την κλαψα και να βρει την χαμηλότερη τιμή στο car από αντίστοιχο μοντέλο, και να το βάλει 500 ευρώ χαμηλότερα για να το πουλήσει.
Αλλιώς πες του χαιρετισμούς, όσο περιμένει και συνεχίζει το κλάμα, τόσο θα μειώνεται η τιμή.. ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΩΝ.

• Like
Reactions: karamela
Αυτό ακριβώς είναι το λάθος που κάνουν όλοι. Το αμαξάκι μου, κλαψ, εγώ που το φρόντιζα κλαψ, εγώ που που το έπλενα κλαψ, εγώ που το χρυσοπλήρωσα κλαψ, εγώ που το πρόσεχα μην πάθει καμιά γρατζουνιά κλαψ, κρίμα είναι να το σκοτώσω κλαψ κλαψ.......
και τρως την "σφαλιάρα" μια ωραία πρωϊα από την αγορά και είναι όλη δική σου. Γι αυτό πες του να σταματήσει την κλαψα και να βρει την χαμηλότερη τιμή στο car από αντίστοιχο μοντέλο, και να το βάλει 500 ευρώ χαμηλότερα για να το πουλήσει.
Αλλιώς πες του χαιρετισμούς, όσο περιμένει και συνεχίζει το κλάμα, τόσο θα μειώνεται η τιμή.. ΠΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΩΝ.
Συμφωνώ απόλυτα, λίγο πολύ αυτό του είπα, το είχε βάλει αγγελία εδώ και μήνες με τιμή μέσο όρο του αντίστοιχου αμαξιού στο Car Και δεν είχε ούτε ένα τηλέφωνο, το έριξε 1.000 ευρώ και τον πήραν 1-2 άλλα μόνο αν τους το δώσει με έκπτωση ένα 25-30% και άρχισε να βρίζει και του είπα να το κατεβάσει και άλλο όπως είπες στο κατώτερο σημείο που έχει στο Car αν θέλει να το δώσει.

Γενικά αμάξι που έχει πατήσει τα 15 χρόνια (δεν συζητάμε καν ένα αμάξι να έχει περάσει τα 20 χρόνια) το χαρίζεις και το δίνεις ένα κλάσμα των χρημάτων που είχες δώσει όταν το αγόρασες καινούριο...και αυτό ισχύει για όλες τις μάρκες.