Έχω κάποιες απορίες.
Δεδομένης την εκτεταμένης χρήσης μικροεπεξεργαστών στα σύγχρονα αυτοκίνητα, ποια είναι η διάρκεια της λειτουργικής χρήσης του αυτοκινήτου;
Ειδικότερα για πόσο χρόνο θα μπορεί το hardware να υποστηρίζει τις νεότερες απαιτήσεις σε software π.χ πλοήγηση ή λειτουργίες ασφαλείας. Υπάρχει η πιθανότητα μετά από 4 – 5 χρόνια να σέρνεται το σύστημα ή να έχουμε ξαφνικά κολλήματα, πράγματα που βλέπουμε π.χ στα κινητά.
Επίσης το ίδιο το hardware πόσο θα αντέξει ηλεκτρικά – ηλεκτρονικά και η αντικατάσταση με συμβατά ηλεκτρονικά θα είναι εφικτή;
εχω γνωστο που ειχε S3, (πλεον model 3) και προγραμμάτιζε πάντα σε ποιά πρατήρια θα κάνει ανεφοδιασμό με συγκεκριμένες σφραγίδες στις αντλίες (επαιρνε τηλέφωνα στα ταξίδια) ... αλλοι ψάχνουν συγκεκριμένα πρατήρια με βάση πόντους/ εμπιστοσύνη σε συγκεκρινενη εταιρεία ή ακόμα και με κάρτες ανεφοδιασμού απο την δουλειά τους οποτε αν και δεν ειναι ο κανόνας, υπάρχουν για κάποιους strings και στα καύσιμα. Αμα βάλεις και την νοθεία που ολοι την ξεχνάμε κι έχει γίνει μάστιγα, οι επιλογές ανεφοδιασμού έχουν και τα δικά τους θέματα. ( εκτος αν εχεις 20ετιας και απλα βάζεις παντα 20€, οπότε δεν ακρίβυνε τίποτα αφου τα ιδια χρήματα πληρώνεις κάθε φοράOK το οποίο Homework δεν χρειαζόταν ποτέ με βενζίνη.
Aλλο και αυτό ποτέ δεν κατάλαβα τους ανθρώπους που πάνε σε πρατήρια και βάζουν 20 ευρώ βενζίνη...ποιο το νόημα? Τρως τόσο χρόνο να πας και να ξαναπάς μετά, όταν είχα αμάξι με βενζίνη/πετρέλαιο ή το γέμιζα φουλ ή έστω έβαζα 60-70 ευρώ....εχω γνωστο που ειχε S3, (πλεον model 3) και προγραμμάτιζε πάντα σε ποιά πρατήρια θα κάνει ανεφοδιασμό με συγκεκριμένες σφραγίδες στις αντλίες (επαιρνε τηλέφωνα στα ταξίδια) ... αλλοι ψάχνουν συγκεκριμένα πρατήρια με βάση πόντους/ εμπιστοσύνη σε συγκεκρινενη εταιρεία ή ακόμα και με κάρτες ανεφοδιασμού απο την δουλειά τους οποτε αν και δεν ειναι ο κανόνας, υπάρχουν για κάποιους strings και στα καύσιμα. Αμα βάλεις και την νοθεία που ολοι την ξεχνάμε κι έχει γίνει μάστιγα, οι επιλογές ανεφοδιασμού έχουν και τα δικά τους θέματα. ( εκτος αν εχεις 20ετιας και απλα βάζεις παντα 20€, οπότε δεν ακρίβυνε τίποτα αφου τα ιδια χρήματα πληρώνεις κάθε φορά)
Ιχύει αυτό, αν είναι να ψάχνουμε και τα πρατήρια καήκαμε......καλά είχα γνωστό με Mini Couper που όπου πήγαινε έβγαζε από το πορτπαγκαζ κουκούλα και σκέπαζε πλήρως το αμάξι, ακόμα και 20 λεπτά να καθόταν κάπου!!χαχαΑφού είχε ο γνωστός σου σουπερκαρ S3 έπρεπε να βάζει καύσιμο μόνο από τα αεροδρόμια. Κακώς πήγαινε σε βενζιναδικα.
Υ.Γ. Σε όλες τις εποχές υπήρχαν και θα υπάρχουν ψυχαναγκαστικοί.
και μακαρι να μην χρειαστεις ποτε σου να καταλαβειςAλλο και αυτό ποτέ δεν κατάλαβα τους ανθρώπους που πάνε σε πρατήρια και βάζουν 20 ευρώ βενζίνη...ποιο το νόημα? Τρως τόσο χρόνο να πας και να ξαναπάς μετά, όταν είχα αμάξι με βενζίνη/πετρέλαιο ή το γέμιζα φουλ ή έστω έβαζα 60-70 ευρώ....
Ειλικρινά έχεις κάποια εξήγηση για το παραπάνω φαινόμενο? Προσπαθώ να καταλάβω άλλα δεν βρίσκω καμία εξήγηση του π.χ. να πάω κάθε εβδομάδα ή κάθε 3-4-5 μέρες και βάζω 20 ευρώ βενίζνη σε σχέση με το πάω μια το μήνα ή κάθε 20 μέρες και βάζω 80-100 ευρώ.και μακαρι να μην χρειαστεις ποτε σου να καταλαβεις
καποιοι ζουν οχι απλα μηνα-μηνα, αλλα εβδομαδα-εβδομαδα, για να μην σου πω μερα-μεραΕιλικρινά έχεις κάποια εξήγηση για το παραπάνω φαινόμενο? Προσπαθώ να καταλάβω άλλα δεν βρίσκω καμία εξήγηση του π.χ. να πάω κάθε εβδομάδα ή κάθε 3-4-5 μέρες και βάζω 20 ευρώ βενίζνη σε σχέση με το πάω μια το μήνα ή κάθε 20 μέρες και βάζω 80-100 ευρώ.
Αδυνατω να πιστέψω ότι τόσες χιλιάδες κόσμος που πάει κάθε 3 μέρες και βάζει 20 ευρω βενζίνη δεν έχει ένα 50αρικο πάνω του για να μην ξαναπάει σε 3-4 μερες. Και αν δεν έχει μάλλον πρέπει να το δει και να μετακινείται με συγκοινωνία. Έχω γνωστή μου που ζοριζεται πραγματικά αλλά δεν έχει αμάξι και πάει παντού με λεωφορεία και μέτρο και ας αργει παραπανω. Και τα παιδιά της τα πάει σε ότι είναι κοντά με τα πόδια. Ένα αμάξι έχει έξοδα και αν δεν έχεις ούτε ένα 50αρικο να βάλεις βενζίνη μάλλον δεν θα έπρεπε να έχεις αμάξι εξαρχής.καποιοι ζουν οχι απλα μηνα-μηνα, αλλα εβδομαδα-εβδομαδα, για να μην σου πω μερα-μερα
ειλικρινα με σοκαρεις.Αδυνατω να πιστέψω ότι τόσες χιλιάδες κόσμος που πάει κάθε 3 μέρες και βάζει 20 ευρω βενζίνη δεν έχει ένα 50αρικο πάνω του για να μην ξαναπάει σε 3-4 μερες. Και αν δεν έχει μάλλον πρέπει να το δει και να μετακινείται με συγκοινωνία. Έχω γνωστή μου που ζοριζεται πραγματικά αλλά δεν έχει αμάξι και πάει παντού με λεωφορεία και μέτρο και ας αργει παραπανω. Και τα παιδιά της τα πάει σε ότι είναι κοντά με τα πόδια. Ένα αμάξι έχει έξοδα και αν δεν έχεις ούτε ένα 50αρικο να βάλεις βενζίνη μάλλον δεν θα έπρεπε να έχεις αμάξι εξαρχής.
Υ.Γ. Μου θυμίζει ορισμένους παλιότερα με πανάκριβα κινητά που σου κάνανε αναπάντητες γιατι δεν είχαν μονάδες.
Συγνώμη αλλά δε το πιστεύω. Έχω γνωρίσει πολλούς ηλεκτροκίνητους, κανείς δεν έχει άγχος φόρτισης μετά από τους πρώτους ένα - δύο μήνες χρήσης. Τώρα αν κάποιοι βαφτίζετε "άγχος" το ότι προετοιμαζόμαστε πριν από ταξίδια σε νέους προορισμούς, να δούμε πως είναι το δίκτυο φορτιστών κτλ, ΟΚ, πείτε το άγχος. Δεν είναι
Δε σας υποτιμώ. Επειδή δεν είναι άποψη δική σας αλλά μεταφορά άποψης τρίτου, θεωρώ πως αντιληφθήκατε διαφορετικά την κατάσταση ή οι ίδιοι δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα. Αν για παράδειγμα δεν έχεις φροντίσει να έχεις ενημερωμένες όλες τις εφαρμογές, με σωστά δηλωμένους τρόπους πληρωμής, από πριν, ναι ενδέχεται να αντιμετωπίσεις προβλήματα. Θα δεχόμουν αν είχαν ένα αυτοκίνητο με μικρή μπαταρία και υψηλή κατανάλωση να έχουν ένα άγχος αλλά όχι με Tesla Model Y, υποθέτω long range - αν και το standard range είναι κι αυτό μια χαρά.Κοίτα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Αν θες όμως ο συνομιλητής σου να σε παίρνει στα σοβαρά καλό είναι να μην τον υποτιμάς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείς ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.
Πιστεύεις δεν πιστεύεις πάντως το άγχος το έχουν. Όχι ότι τους κρατάει ξύπνιους ούτε ότι θα πουλήσουν τα αυτοκινητά τους αύριο. Όμως παραδέχονται ότι με τα θερμικά ήταν πιο άνετοι στο ταξίδι.
σιγουρα αν πας σε καποιον προορισμο εκτος της πεπατημενης (καλαματα, πατρα, θεσσαλονικη, ιωαννινα κτλπ), θα ριξεις μια ματια στο abrp να δεις τι σου προτεινει. Αυτο θεωρω οτι δεν το αμφισβητει κανεις. Αν πας διακοπες καπου, επισης θα ριξεις μια ματια στο plugshare να δεις τι υπαρχει απο φορτιστες τριγυρω απο τον προορισμο σου. Αγχος ομως "θα φτασω ή δεν θα φτασω;" θεωρω οτι δεν υπαρχει πλεον. Προ 3 ετιας (για να μην παω πιο παλια) οντως μπορει να υπηρχε, διοτι για καποιες διαδρομες υπηρχε μονο ενας διαθεσιμος φορτιστης, επομενως αν αυτος δεν δουλευε ή ηταν κατειλημμενος προεκυπτε μεγαλο προβλημα. Τωρα απλα πας στον επομενο, αρκει να μην εισαι τελειως yolo και εχεις υπολογισει να φτασεις με 5%.Κοίτα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Αν θες όμως ο συνομιλητής σου να σε παίρνει στα σοβαρά καλό είναι να μην τον υποτιμάς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείς ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.
Πιστεύεις δεν πιστεύεις πάντως το άγχος το έχουν. Όχι ότι τους κρατάει ξύπνιους ούτε ότι θα πουλήσουν τα αυτοκινητά τους αύριο. Όμως παραδέχονται ότι με τα θερμικά ήταν πιο άνετοι στο ταξίδι.
Κοίτα και εγώ είχα άγχος σε ταξίδι με το ηλεκτρικό, και έφαγα ένα διάστημα να το ξεπεράσω. Αλλά τα έβαλα κάτω και είδα ότι σιγά τώρα για 3-4 φορές τον χρόνο που θα κάνω Μαξ μακρινά ταξίδια ε θα κάνω καλύτερο προγραμματισμό. Ε δεν είναι κάτι τρομερό. Όλοι αρχικά έχουν ένα άγχος αλλά όλοι το ξεπερνάνε αργά ή γρήγορα. Γενικώς πάντως το άγχος το έχουν αυτοί που δεν έχουν ηλεκτρικό αμαξι, αν αποκτήσεις ηλεκτρικό αμαξι βλέπεις σιγά σιγά οτι τσάμπα αγχωνοσουν, απλά σε βγάζει από τις συνήθειες που είχες και αυτό στην αρχή ειδικά τρομάζει.Κοίτα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Αν θες όμως ο συνομιλητής σου να σε παίρνει στα σοβαρά καλό είναι να μην τον υποτιμάς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείς ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.
Και εγώ νιώθω πιο άνετα σε ταξίδι με καύσιμο, αλλά οκ συνηθίζεις και δεν πεθαίνεις στο άγχος με το ηλεκτρικό. Συνήθεια είναι...μερικά ταξίδια αν κάνουν θα τους φύγει το οποίο άγχος. Στην αρχή όλα πάντα μας φαίνονται δύσκολα. Πιο πολύ στο μυαλό μας είναι πάρα πραγματικό πρόβλημα.Παιδιά δεν πάω να παίξω με τις λέξεις. Οι άνθρωποι είναι φίλοι μου και όχι τυχαίοι γνωστοί. Ξέρω πολύ καλά τι λέω. Από 'κει και πέρα πραγματικά δε θέλω να γίνει θέμα κάτι που έχει συζητηθεί πολλάκις και φυσικά δεν αμφισβητώ επ' ουδενί τις εμπειρίες σας, απλά λέω ότι υπάρχουν και άνθρωποι που σκέφτονται διαφορετικά σ' αυτό το κομμάτι. Επίσης εξακολουθούν να είναι πολύ ευχαριστημένοι συνολικά και είμαι σίγουρος ότι δε θα έκαναν διαφορετικές επιλογές αν αγόραζαν σήμερα αυτοκίνητο - άλλωστε το 90% των μετακινήσεων το κάνουν στην πόλη.
PS: Ο ένας έχει standard range, ο άλλος long range.
Είμαι φουλ υπέρ της ηλεκτροκίνησης, αλλά είχα άγχος. Για αυτό πήρα PHEV για να έχω -προς το παρόν- και τα καλά των δύο κόσμων. Σε 3 χρόνια που θα αλλάξω θα το ξαναδώ. Η μικρή ηλικία των παιδιών έπαιξε σημαντικό ρόλο και επίσης μια τελείως δειγματοληπτική έρευνα σε μέρη που πήγαμε εκδρομές τα τελευταία 3 χρόνια για την ύπαρξη (ή μη) φορτιστών.Κοίτα μπορείς να πιστεύεις ότι θέλεις. Αν θες όμως ο συνομιλητής σου να σε παίρνει στα σοβαρά καλό είναι να μην τον υποτιμάς. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί είναι τόσο δύσκολο να παραδεχτείς ότι υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις.
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.