Καλά και στη Γερμανία που ήμουν το καλοκαίρι δεν νοίκιασα ηλεκτρικό. Είχα κλείσει στη sixt ένα κατηγορίας WV Golf. Ξεκινήσαμε από Φρανκφούρτη τελικά με ένα Seat Ateca 1.6 FR βενζίνη ούτε καν MHEV. Πήγαμε Μέλανα Δρυμό, μείναμε 5 μέρες εκεί με πολλές εκδρομές σε όλη την έκτασή του, μετά Legoland για τα παιδιά, Neuschwanstein / Fussen, το ρομαντικό δρόμο με διανυκτερεύσεις Dinkelsbühl, Rothenburg ob der Tauber, Marburg και πίσω στη Φρανκφούρτη.
Φορτιστές υπήρχαν παντού, αλλά AC κυρίως. Και στα ξενοδοχεία δεν έφταναν, έβλεπα πως περίμεναν για τις 2-3 θέσεις. Σταμάτησα μόνο μια φορά σε ΣΕΑ πάνω σε Autobahn με τρελή τιμή γιατί ξέχασα να βάλω στο χωριό βενζίνη. Ε, και πάλι, ηλεκτρικό με τίποτα. Στα 2 μέρη που έμεινα Μέλανα Δρυμό το parking του ενός ήταν ένα parking δίπλα χωρίς φορτιστές - είχε βέβαια στα 5 λεπτά με τα πόδια σε parking super market, στο άλλο είχαμε κλείσει σε ένα χωριό και δεν είχε τίποτα. Λογικά θα μπορούσα να παρακαλέσω για να φορτίσω με σούκο. Θα έπρεπε να είμαι στην τσίτα με τα διαθέσιμα κμ κλπ. Αλλάξαμε 2 φορές σχέδια γιατί έτσι απλά μας άρεσε λόγω καύσωνα. Και ναι στις Autobahn πήγαινα με 140 - 180 νόμιμα μόνιμα. 200+ ελάχιστες φορές, αλλά τρελά σπάνια κάτω από 140. Άντε να πας με 35 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία με ηλεκτρικό για μεγάλες αποστάσεις με αυτές τις ταχύτητες (νόμιμα) και να μην έχεις άγχος.
Τέλος, το μόνο μέρος που ξέρω από πρώτο χέρι στην Ελλάδα με πολλά ηλεκτρικά νοικιάρικα είναι η Πάρος. Οι μεγάλες εταιρίες (Hertz, Avis, Europcar) έχουν αρκετά. Έχει φορτιστές το νησί, αλλά εικάζω ότι λόγω μικρών αποστάσεων και χαμηλών ταχυτήτων αρκετοί δεν φορτίζουν ούτε μια φορά. Το πάνε ξεφόρτιστο πίσω απλά.