Εγώ λέω να βάλουν και φιάλες με συμπιεσμένο καυσαέριο, για να φτιάξουν αυθεντική αίσθηση θερμικού.
Πόση ηλιθιότητα πια..
Πόση ηλιθιότητα πια..
Οι Κινέζοι πουλάνε φθηνά ή οι ευρωπαίοι υπερκοστολογούν πουλώντας φύκια για μεταξωτές κορδέλλες?
Ή απλά διαλύουν τις αγορές με.κρατική χρηματοδότηση…(Οι Κινέζοι)
Η συνέχεια γνωστή

Ποιος θα το εξασφαλίσει αυτό; Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ;Τα επικίνδυνα σαράβαλα αντικειμενικά πρέπει να φύγουν από τους δρόμους.
Στην Ελλάδα ζούμε...νομίζω ότι η πρόβλεψη για αυτόματη απόσυρση αν δεν έχεις περάσει ΚΤΕΟ θα πιάσει αρκετά από τα χειρότερα που κυκλοφορούν και ταυτόχρονα πιστεύω ότι τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν θα τα πέρναγαν.Ποιος θα το εξασφαλίσει αυτό; Τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ;
Τίποτα δεν θα γίνει, ήδη έχουν δώσει παράταση για Αυγουστο του 2028 και τουε ακόμα κάτι θα γινει και θα το τραβήξουν και άλλο, κάποια τρύπα θα βρεθεί κλπ. Οπότε για αρχή το ξανασυζητάμε σε 2 χρονια.Το έχουμε συζητήσει και παλαιότερα για το τέλος κύκλου ζωής.
"Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ένα όχημα μπορεί να οδηγηθεί στη διαδικασία χαρακτηρισμού ως οχήματος τέλους κύκλου ζωής όταν παραμένει χωρίς ισχύον δελτίο ΚΤΕΟ για περισσότερα από δύο συνεχόμενα χρόνια, χωρίς ο ιδιοκτήτης του να έχει δηλώσει νόμιμη ηλεκτρονική ακινησία μέσω κατάθεσης πινακίδων."
Αυτό σε συνδυασμό με τις προβλέψεις του νόμου 4850/2021 δίνει ένα πολύ συγκεκριμένο πλαίσιο για τα παλαιά αυτοκίνητα. Ο Ν. 4850/2021 προβλέπει ότι τα οχήματα στα οποία έχουν χορηγηθεί κρατική άδεια και πινακίδες ιστορικού ενδιαφέροντος «μετέχουν στη δημόσια κυκλοφορία» όπως τα λοιπά νομίμως κυκλοφορούντα οχήματα, με υποχρέωση ασφάλισης. Δεν θέτει περιορισμό ως προς ημέρες, ώρες ή σκοπό μετακίνησης. Μάλιστα προβλέπει ρητά δυνατότητα κυκλοφορίας και στον μικρό δακτύλιο της Αθήνας. Για να χαρακτηριστεί «ιστορικού ενδιαφέροντος» πρέπει, μεταξύ άλλων, να είναι τουλάχιστον 30 ετών από το έτος κατασκευής του, ο συγκεκριμένος τύπος να μην παράγεται πλέον, να διατηρείται από ιστορικής άποψης στην αρχική του κατάσταση και να μην έχει υποστεί ουσιαστικές μεταβολές στα τεχνικά χαρακτηριστικά του.
Τα επικίνδυνα σαράβαλα αντικειμενικά πρέπει να φύγουν από τους δρόμους. Όμως καλό θα ήταν να υπήρχαν εναλλακτικές για τους συμπολίτες μας που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να πάρουν καινούργιο ή αξιοπρεπές μεταχειρισμένο. Θα ήταν καλό πχ με την έναρξη ισχύος να ξεκινήσει και το κοινωνικό leasing ή και άλλα στοχευμένα μέτρα...
![]()
Έρχεται υποχρεωτική απόσυρση για 2,5 εκατομμύρια αυτοκίνητα στην Ελλάδα -Τι πρέπει να κάνουν άμεσα οι ιδιοκτήτες τους | carandmotor.gr
Μπροστά στον κίνδυνο της υποχρεωτικής απόσυρσης και της διαγραφής βρίσκονται σχεδόν 2,5 εκατομμύρια οχήματα στη χώρα μας με τους ιδιοκτήτες τους να αντιμετωπίζουν, εκτός των άλλων, και την επιβολή τσουχτερών προστίμων.www.carandmotor.gr
Απλώς το ότι 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ δε σημαίνει πως είναι 2,5 εκατομμύρια προς καταστροφή. Αμφιβάλλω αν είναι έστω και 100 χιλιάδες. Πιο πολύ για εισπρακτικό μέτρο για τα ΚΤΕΟ μου μοιάζειΣτην Ελλάδα ζούμε...νομίζω ότι η πρόβλεψη για αυτόματη απόσυρση αν δεν έχεις περάσει ΚΤΕΟ θα πιάσει αρκετά από τα χειρότερα που κυκλοφορούν και ταυτόχρονα πιστεύω ότι τα ιδιωτικά ΚΤΕΟ δεν θα τα πέρναγαν.
Σίγουρα θα έχουμε γκρίζα ζώνη, αλλά από κάπου πρέπει να ξεκινήσουμε.
Ακριβώς, αρκετοί απλά αδιαφορούν να τα περάσουν, άλλοι το ξεχνάνε κλπ. Δεν σημαίνει ότι είναι σαράβαλα 2,5εκ αμάξια. Ξέρω γνωστό με 2 αμάξια δεκαετίας σε καλή κατάσταση και δεν τα έχει περάσει ποτέ ΚΤΕΟ.Απλώς το ότι 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ δε σημαίνει πως είναι 2,5 εκατομμύρια προς καταστροφή. Αμφιβάλλω αν είναι έστω και 100 χιλιάδες. Πιο πολύ για εισπρακτικό μέτρο για τα ΚΤΕΟ μου μοιάζει
Και 100.000 να φύγουν από την κυκλοφορία καλό είναι. Δεν με νοιάζει να κυκλοφορούν 30-40-50 ετών προσεγμένα αυτοκίνητα και για αυτό είδα τρελά θετικά το νόμο 4850/2021. Και φυσικά το αυτοκίνητο μπορεί να είναι ένα 40 ετών Toyota Corolla και όχι μόνο κάποια Porsche 911.Απλώς το ότι 2,5 εκατομμύρια δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ δε σημαίνει πως είναι 2,5 εκατομμύρια προς καταστροφή. Αμφιβάλλω αν είναι έστω και 100 χιλιάδες. Πιο πολύ για εισπρακτικό μέτρο για τα ΚΤΕΟ μου μοιάζει
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.