Αυτοκινητιστικά νέα

• Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Σας προσκαλούμε να γιορτάσουμε μαζί τα 20α γενέθλια του AVclub.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, από τις 18:00 θα πραγματοποιήσουμε το πάρτι των γενεθλίων του φόρουμ μας στο Peñarrubia Lounge.

Δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ, θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά.

Μειωμένη είναι;
Στην Αττική οδό κάθε πρωί στο ρεύμα προς αεροδρόμιο πας με 20 μέχρι τη Πεντέλης και στον γυρισμό το μεσημέρι μετά τη Δουκίσσης Πλακεντίας σταματάς τελείως.

Χθες το πρωί ο Κηφισός ήταν δράμα, λογικό λόγω βροχής.

Σήμερα το πρωί ήταν ανέλπιστα καλά, παραδόξως.

Άντε βγάλε άκρη.

Χθες το πρωί ο Κηφισός ήταν δράμα, λογικό λόγω βροχής.

Σήμερα το πρωί ήταν ανέλπιστα καλά, παραδόξως.

Άντε βγάλε άκρη.
Κάτι που έχω παρατηρήσει χρόνια τώρα είναι ότι μετά από 2-3 εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς μειώνεται στα συνηθισμένα η κίνηση στις ώρες κοντά στα κουδούνια των σχολείων. Τις πρώτες ημέρες πάντα η κίνηση είναι τρελή.

• Like
Reactions: avpap
Αγαπητοί δεν υπάρχει καμμία γιατρειά στο θέμα κίνησης & ΜΜΜ. Πλέον μόνο μηχανάκι! ΜΟΝΟ.
Αν είναι μακριά η δουλειά σου και δεν μπορείς/θέλεις να αλλάξεις δουλειά, σπίτι κλπ. δυστυχώς η μόνη λύση είναι το μηχανάκι, το να τρως ώρες κάθε μέρα στον δρόμο δεν είναι λύση πάντως.

Έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα "μηχανάκι".

Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανοχές σε "κακουχίες", ρίσκα, και διάθεση να κουρελιάζουμε τον Κ.Ο.Κ.
Kαλά ναι, ο κάθε ένας έχει άλλες ανοχές, προσωπικά ούτε μηχανάκι μπορώ, ούτε να τρώω ώρες στον δρόμο με το αμάξι ή τα ΜΜΜ, για αυτό πάντα επιλέγω την λύση αλλαγή δουλειάς ή σπιτιού. Περι ορέξεως λοιπόν....

Έχουμε ξανασυζητήσει το θέμα "μηχανάκι".

Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες ανοχές σε "κακουχίες", ρίσκα, και διάθεση να κουρελιάζουμε τον Κ.Ο.Κ.

Το τελευταίο ισχύει και για τα IX.

Δεν μιλάμε για τους παράνομους. Για νόμιμη χρήση μιλάμε.

Η Αθήνα έχει 3 γραμμές μετρό, φτιάχνει άλλη μια, τράμ και δεκάδες γραμμές λεωφορείων.
Παραταύτα είναι όλα τα ΜΜΜ γεμάτα και όλοι οι δρόμοι γεμάτοι.

Να γίνει το μετρό ξαφνικά σε ανάπτυξη αντίστοιχο του Παρισίου, ρεαλιστικά δεν μπορεί να γίνει.
Οπότε μάλλον έχουμε γίνει πολλοί για τις υποδομές της πόλης.

Υπάρχει αλήθεια καποια μετρηση για την αυξηση (η μη) του πληθυσμου της Αθήνας τα τελευταια 10-15 χρόνια?

To βάζω γιατί τα έχει όλα συγκεντρωμένα, απλά και εύκολα.

Όποιος δεν έχει κάνει τη διαδικασία και δεν έχει πάρει έως 125, πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου.

Ισοδυναμία διπλωμάτων Αυτοκινήτου με Δίκυκλο έως 125​

Υπάρχει αλήθεια καποια μετρηση για την αυξηση (η μη) του πληθυσμου της Αθήνας τα τελευταια 10-15 χρόνια?
Αύξηση στα αμάξια έχουμε, τρομερή θα έλεγα, όχι τόσο πληθυσμού, ο κόσμος παίρνει αμάξι για το παραμικρό, οικογένειες έχουν μέχρι και 4 αμάξια, έχουμε καλομάθει οπότε τα ΜΜΜ τα θεωρούμε μέσα για ''φτωχάτζες'' και αλλοδαπούς, λόγω δυσκολίας να βρεις καλή δουλεια πολύς κόσμος βρίσκει δουλειές αναγκαστικά στην άκρη του θεού οπότε γεμίζει ώρες κάθε μέρα τους δρόμους με το αμάξι του, ο κόσμος βγαίνει πιο πολύ για διασκέδαση κλπ. έχει αυξηθεί σημαντικά και ο τουρισμός στην Αθήνα, οπότε πιο πολλά ταξί κλπ. ε οπότε έδεσε το γλυκό...για αυτό πλέον φτάσαμε η οδήγηση στην Αθήνα να είναι άθλος έως και βασανιστήρια.

To βάζω γιατί τα έχει όλα συγκεντρωμένα, απλά και εύκολα.

Όποιος δεν έχει κάνει τη διαδικασία και δεν έχει πάρει έως 125, πολύ κακώς κατά τη γνώμη μου.

Ισοδυναμία διπλωμάτων Αυτοκινήτου με Δίκυκλο έως 125​

Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο το να παίζεις κορώνα-γράμματα τη σωματική σου ακεραιότητα και τη ζωή σου καβαλώντας μηχανάκι…

• Like
Reactions: FSword
Προσωπικά θεωρώ αδιανόητο το να παίζεις κορώνα-γράμματα τη σωματική σου ακεραιότητα και τη ζωή σου καβαλώντας μηχανάκι…
Συμφωνώ μεν, άλλα από την άλλη θεωρώ και αδιανόητο να τρως 3-4 ώρες με αμάξι στους δρόμους κάθε μέρα και να χάνεις την ζωή σου μέσα σε ένα κουτί, να διαλύσεις την ψυχική σου υγεία και να κόβεις ώρες κάθε μέρα από αυτές που θα μπορούσες να περάσεις με την οικογένειά σου....μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση και με τα 2 μέσα. Διαλέγεις και παίρνεις...

Υ.Γ. Δεν βάζω καν τα έξοδα που αν δεν έχεις ηλεκτρικό αμάξι, ξοδεύεις μια περιουσία σε βενζίνες και Service αν είσαι 3-4 ώρες στους δρόμους κάθε μέρα.

Δεν έχει σημασία τι θεωρείς εσύ ή αν θεωρείς ότι παίζεις κορώνα γράμματα τη ζωή σου. Αυτό είναι δική σου προσωπική, αλλά άκυρη άποψη. Ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία από ελαφρύ δίκυκλο.

Έχει όλες τις προυποθέσεις ασφάλειας για να κυκλοφορεί στον δρόμο.

Συμφωνώ μεν, άλλα από την άλλη θεωρώ και αδιανόητο να τρως 3-4 ώρες με αμάξι στους δρόμους κάθε μέρα και να χάνεις την ζωή σου μέσα σε ένα κουτί, να διαλύσεις την ψυχική σου υγεία και να κόβεις ώρες κάθε μέρα από αυτές που θα μπορούσες να περάσεις με την οικογένειά σου....μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα είναι η κατάσταση και με τα 2 μέσα. Διαλέγεις και παίρνεις...

Υ.Γ. Δεν βάζω καν τα έξοδα που αν δεν έχεις ηλεκτρικό αμάξι, ξοδεύεις μια περιουσία σε βενζίνες και Service αν είσαι 3-4 ώρες στους δρόμους κάθε μέρα.

Είναι για γέλια πλέον η κατάσταση αν κυκλοφορείς με αυτοκίνητο στην αθήνα. Τους βλέπεις πίσω από το τιμόνι πως είναι οι φάτσες τους. Είναι τόσο σταματημένοι, που είναι σε αφασία.

Ίσως γι' αυτό δεν αντιδρούν πλέον. Τι 2,5 τι 5 ευρώ το λίτρο; Ποιος θα πει όχι;

Είναι για γέλια πλέον η κατάσταση αν κυκλοφορείς με αυτοκίνητο στην αθήνα. Τους βλέπεις πίσω από το τιμόνι πως είναι οι φάτσες τους. Είναι τόσο σταματημένοι, που είναι σε αφασία.

Ίσως γι' αυτό δεν αντιδρούν πλέον. Τι 2,5 τι 5 ευρώ το λίτρο; Ποιος θα πει όχι;
Για αυτό βλέπεις και νεύρα, οι περισσότεροι είναι στα κάγκελα και με το παραμικρό σε βρίζουν κλπ. Έχουν πιάσει πάτο ψυχολογικά, σαν ζόμπι ένα πράγμα….για αυτό το ανέφερα, λέμε για τις μηχανές οκ, αλλά ας είμαστε σοβαροί δεν είναι λύση να τρως τόσες ώρες στον δρόμο μέσα στο αμάξι.

Παντως παρόλο που φοβάμαι τις μηχανές και δεν θα αγόραζα , όσοι γνωστοί μου άφησαν το αμάξι και πήραν μηχανή ξανανιωσαν, βλέπεις το πρόσωπο τους, το χαμόγελο τους, άλλοι άνθρωποι κυριολεκτικά.

Οπότε περί ορέξεως…ο κάθε ένας πρέπει να βρει την λύση που του ταιριάζει όσο και αν τον φοβίζει αρχικά….αν δεν τολμάς πάντα στον πάτο θα μένεις.

Για αυτό βλέπεις και νεύρα, οι περισσότεροι είναι στα κάγκελα και με το παραμικρό σε βρίζουν κλπ. Έχουν πιάσει πάτο ψυχολογικά, σαν ζόμπι ένα πράγμα….για αυτό το ανέφερα, λέμε για τις μηχανές οκ, αλλά ας είμαστε σοβαροί δεν είναι λύση να τρως τόσες ώρες στον δρόμο μέσα στο αμάξι.

Παντως παρόλο που φοβάμαι τις μηχανές και δεν θα αγόραζα , όσοι γνωστοί μου άφησαν το αμάξι και πήραν μηχανή ξανανιωσαν, βλέπεις το πρόσωπο τους, το χαμόγελο τους, άλλοι άνθρωποι κυριολεκτικά.

Οπότε περί ορέξεως…ο κάθε ένας πρέπει να βρει την λύση που του ταιριάζει όσο και αν τον φοβίζει αρχικά….αν δεν τολμάς πάντα στον πάτο θα μένεις.

Μη δίνεις σημασία στα λεγόμενα όσων έχουν άποψη για κάτι χωρίς οι ίδιοι να το έχουν βιώσει.
Τι να κάτσεις τώρα να εξηγήσεις; Τους αφήνεις να νομίζουν.

Η οδηγία της Ε.Ε. ορίζει συγκεκριμένες προδιαγραφές για τα 125. Και ορίζει πλέον ότι μπορείς να οδηγείς με δίπλωμα αυτοκινήτου ακριβώς για να λυθεί το κυκλοφοριακό.
Είναι ελαφρύ δίκυκλο. "Κόβει" αμέσως, δεν θέλει δύναμη αν γύρει στο πλάι σε στάση ή δεύτερο άτομο να το σηκώσεις φαντάσου.
Χωράει παντού, επιτρέπεται να πηγαίνει σε αυτοκινητοδρομο και στην πράξη, έχεις να φοβάσαι μόνο την βροχή κι αυτό αν δεν έχεις αδιάβροχο μόνο.

Τώρα ο άλλος μπορεί να νομίζει ότι μιλάμε για κανένα μηχανάκι ικανό για τίποτε σουζες. Τόσα ξέρει, αυτά θα λέει.
Με σκούτερ είναι πια όλοι. Δεν σηκώνεται και να προσπαθήσεις σούζα.

Last edited:
Δεν έχει σημασία τι θεωρείς εσύ ή αν θεωρείς ότι παίζεις κορώνα γράμματα τη ζωή σου. Αυτό είναι δική σου προσωπική, αλλά άκυρη άποψη. Ειδικά αν δεν έχεις εμπειρία από ελαφρύ δίκυκλο.

Έχει όλες τις προυποθέσεις ασφάλειας για να κυκλοφορεί στον δρόμο.

Ούτε προσωπική άποψη είναι ούτε προφανώς άκυρη. Μιλάμε για ένα μέσον με ΜΗΔΕΝΙΚΗ παθητική ασφάλεια. Και δυστυχώς κάθε χρόνο θρηνούμε εκατοντάδες θύματα…

Ούτε προσωπική άποψη είναι ούτε προφανώς άκυρη. Μιλάμε για ένα μέσον με ΜΗΔΕΝ παθητική ασφάλεια. Και δυστυχώς κάθε χρόνο θρηνούμε εκατοντάδες θύματα…

Έχει καλύτερη ενεργητική ασφάλεια όμως το ελαφρύ δίκυκλο που είναι πιο σημαντική.

Άστο. Δεν έχεις ιδέα για τι πράγμα μιλάς. Απλά κάνεις ψυχολογική προβολή τους φόβους σου αυτή τη στιγμή, όντας ανίδεος επί του θέματος.

Έχει καλύτερη ενεργητική ασφάλεια όμως το ελαφρύ δίκυκλο που είναι πιο σημαντική.

Άστο. Δεν έχεις ιδέα για το πράγμα μιλάς. Απλά κάνεις ψυχολογική προβολή τους φόβους σου αυτή τη στιγμή, όντας ανίδεος επί του θέματος.
Έχω φίλους που έχουν υποπέσει σε σοβαρά δυστυχήματα στα οποία δεν έφταιγαν κιόλας, οπότε μη μου λες εμένα ότι δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Ενεργητική ασφάλεια υπάρχει, αν αντιληφθείς τον κίνδυνο. Όταν πέσει ο άλλος πάνω σου το πουθενά, κλάφτα Χαράλαμπε…

Έχω φίλους που έχουν υποπέσει σε σοβαρά δυστυχήματα στα οποία δεν έφταιγαν κιόλας, οπότε μη μου λες εμένα ότι δεν ξέρω για τι πράγμα μιλάω. Ενεργητική ασφάλεια υπάρχει, αν αντιληφθείς τον κίνδυνο. Όταν πέσει ο άλλος πάνω σου το πουθενά, κλάφτα Χαράλαμπε…

Βρε δεν οα να έχεις και φίλες;

Δεν έχεις ιδέα τι λες. Τα έχεις κάνει όλα σούπα.

"Κόβει" αμέσως το 125. Ενεργητική ασφάλεια στο φουλ. Sorry, αν σε απογοητεύει αυτό.