Αυτοκίνητο και υγραέριο.

Έχεις ακόμη 4 χρόνια στα μηχανικά και ηλεκτρονικά? Σε αυτό αφορά, τα υπόλοιπα χρόνια είναι για αμάξωμα.

Μια ερώτηση...

Αν δεν κάνω λάθος, η τιμή (ως προϊόν) της βενζίνης είναι περί τα 50-70 cents το λίτρο, και τα υπόλοιπα είναι φόροι...

Ποιός μας βεβαιώνει λοιπόν ότι δεν θα φορολογηθεί και το υγραέριο όταν το αδηφάγο πλέον κράτος πάρει χαμπάρι ότι μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού θα κινείται έτσι? Και μετά και κερατάς και ζημιωμένος, και θα'χουμε σκάσει 1600 για τη μετατροπή, και θα έχουμε βάλει "χέρι" στο ωραίο μας αμαξάκι, και θα τα σκάμε όπως και τώρα...

Δεν υπάρχει μεν εγγύηση... όμως το υγραέριο χρησιμοποιείται γενικώς ως καύσιμο. Δλδ αυτό που θα βάζεις στο αυτοκίνητο δεν διαφέρει από αυτό που έχουν μέσα οι φιάλες. Όπως και θα μπορούσε να γίνει πατέντα με την τροφοδοσία φυσικού αερίου από το δίκτυο. Εκεί δηλαδή που πηγαίνει στον καυστήρα μου, δύσκολο είναι να γίνει και ένα σύστημα να μου γεμίζει και μια δεξαμενή στο αυτοκίνητο; Εκεί τι θα κάνει το κράτος; Δύσκολο να ελεγχθεί.

απ όσο γνωρίζω η τιμή του υγραερίου για τα αυτοκίνητα είναι κατα κάποιο τρόπο διεθνής και δεν μπορεί το κράτος να παίξει όπως θέλει με την τιμή του..

έτσι μου έχουν πει, οι νομικοί ή όσοι γνωρίζουν καλύτερα ας με διορθώσουν καθότι δεν είμαι σίγουρος γιαυτό που λέω

υ.γ ήταν μια απο τις πρώτες μου απορίες αυτό που ρωτάς Maestro..

Re: Απάντηση: Αυτοκίνητο και υγραέριο.

απ όσο γνωρίζω η τιμή του υγραερίου για τα αυτοκίνητα είναι κατα κάποιο τρόπο διεθνής και δεν μπορεί το κράτος να παίξει όπως θέλει με την τιμή του..

έτσι μου έχουν πει, οι νομικοί ή όσοι γνωρίζουν καλύτερα ας με διορθώσουν καθότι δεν είμαι σίγουρος γιαυτό που λέω

υ.γ ήταν μια απο τις πρώτες μου απορίες αυτό που ρωτάς Maestro..

όχι δεν είναι. Στην Τουρκία η τιμή του υγραερίου είναι 1,2 ευρώ, της αμόλυβδης 1,9 και του πετρελαίου κίνησης (eurodiesel) 1,6.

χμμμμ...

άρα maestro οι αμφιβολίες μας είναι βάσιμες, δεν πρόκειται να μείνει τόσο χαμηλά η τιμή του υγραερίου στην Ελλάδα..

όχι δεν είναι. Στην Τουρκία η τιμή του υγραερίου είναι 1,2 ευρώ, της αμόλυβδης 1,9 και του πετρελαίου κίνησης (eurodiesel) 1,6.

Και πώς μετακινούνται δηλαδή Βλάση, με χαμηλότερο εισόδημα από το δικό μας; Εμπρός λοιπόν καλά μου πόδια;

Και πώς μετακινούνται δηλαδή Βλάση, με χαμηλότερο εισόδημα από το δικό μας; Εμπρός λοιπόν καλά μου πόδια;

Το ίδιο αναρρωτιούνται κι οι Γερμανοί όταν επισκέπτονται τη χώρα μας: Πώς ζούνε αυτοί οι άνθρωποι με τέτοιες τιμές? Θα πρέπει να'χουν πολλά λεφτά.... :D:D:D

Απάντηση: Re: Αυτοκίνητο και υγραέριο.

Oπότε για την ώρα δεν σκέφτομαι καν τέτοια μετατροπή (όχι πως έχω το κεφάλαιο δηλαδή, φιλολογικά μιλάω...)

εγώ θα την κάνω...χθές!

θα τα βγάλω τα φράγκα σε χρόνο dt!

Re: Απάντηση: Re: Αυτοκίνητο και υγραέριο.

εγώ θα την κάνω...χθές!

θα τα βγάλω τα φράγκα σε χρόνο dt!

Εσύ έχεις κάνει το Ξάνθη Καβάλα σαν τα ψώνια στο μπακάλικο της γειτονιάς !!!!! :D

Εννοείται ότι σε συμφέρει..... κάτι σε station wagon !!!!!:D

εχω ακουσει στην αλεξανδρουπολη κανουν την μετατροπη 900-1200ε αναλογα με τα κυβικα του αυτοκινητου και σου δινουν και μετατροπεα αν μεινεις απο καυσιμα εντελως για να συνδεσεις μια μποτιλια (αυτες που ηταν για τις παλιες κουζινες) την γυρνας αναποδα -βαλβιδα προς τα κατω και κανεις την δουλεια σου

εδω το μονο βενδιναδικο που εχω ακουσει οτι εχει αλλα δεν ειμαι σιγουρος ειναι ο σαμαρας ειναι μετα τους τοξοτες απο την παλια εθνικη

Δεν ειναι λίγο επικίνδυνο όμως βρε παιδιά? Δεν λέω και η βενζίνη εύλεκτη είναι, αλλά μπροστά στο υγραέριο είναι νεράκι. Σε ένα ατύχημα δεν υπάρχει κίνδυνος να εκραγεί?

Δεν το ξέρω καθόλο το θέμα, απλά ώς διαίσθηση το λέω.

Πάντως αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα και τα πληρώνει από την τσέπη του (κι όχι κάποια εταιρεία) τότε αντί να περιμένει μέχρι το Νοέμβριο, αξίζει να πάει στην Ιταλία και να κάνει εκεί τη μετατροπή. Με τη διαφορά της αξίας του καυσίμου επί τόσους μήνες θα έχει βγάλει τα έξοδα του ταξιδιού ίσως και περισσότερο.

Μπα με 4 χρονια ακομα εγγυηση δεν ρισκαρω. Ετσι κι αλλιως δεν κανω μεγαλες αποστασεις.

Κυριως βοηθητικα το χρησιμοποιω.

Έχεις ακόμη 4 χρόνια στα μηχανικά και ηλεκτρονικά? Σε αυτό αφορά, τα υπόλοιπα χρόνια είναι για αμάξωμα.

Eχμμμ καποιο δικιο εχεις αλλα δεν το θυμαμαι.

Εχω συνολικα 6 χρονια σιγουρα 3 χρονια στα μηχανικα αλλα μπορει και 6.

Δεν το θυμαμαι λεπτομερως.

Οπελ Μεριβα ειναι .

Εγω γνωριζω οτι ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με την τιμη του πετρελαιου.

Πανω το πετρελαιο πανω και το υγραεριο......

Απάντηση: Re: Αυτοκίνητο και υγραέριο.

Πάντως αν κάποιος κάνει πολλά χιλιόμετρα και τα πληρώνει από την τσέπη του (κι όχι κάποια εταιρεία) τότε αντί να περιμένει μέχρι το Νοέμβριο, αξίζει να πάει στην Ιταλία και να κάνει εκεί τη μετατροπή. Με τη διαφορά της αξίας του καυσίμου επί τόσους μήνες θα έχει βγάλει τα έξοδα του ταξιδιού ίσως και περισσότερο.

ευτυχώς εδώ στην επαρχία γίνεται αυθημερόν η δουλειά..

τσακ μπαμ που λέμε! :Banane0:

Το μέλλον είναι στα ηλεκτροκίνητα, μέχρι που να βάλουν και εκεί φόρους, όπως παντού.