Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Re: Απάντηση: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

To Jazz απορριπτεται λογω κακου after sales της Honda...

Εχω σκεφτει και το Mazda 3 αλλα εκλεισε η αντιπροσωπια που υπηρχε στην περιοχη μου και θα εχω προβλημα που να το παω για σερβις...
Για το after sales των Χόντα, το κακό παρελθόν του Σ έχει δημιουργήσει στερεότυπα που δύσκολα καλύπτονται πλέον! Ως ιδιοκτήτης 2 χόντα και ενός μιτσουμπίσι βλέπω σαφέστατη βελτίωση πλέον. Εντάξει τογιότα δεν θα γίνει στον τομέα αλλά υπάρχει ΣΑΦΕΣΤΑΤΗ βελτίωση! Μάλιστα ειναι από τις λίγες αντιπροσωπίες που αντικαθιστά ότι χρειάζεται δίχως πολλές αντιρρήσεις.
Η μόνη συμβουλή-εντολή που δίνω πλέον σε υποψήφιους αγοραστές όταν με ρωτούν είναι μακριά από το γκρουπ vag και να μην ξεγελιώνται από όσα διαβάζουν στα περιοδικά για δαύτα!
Τα μάζντα που αναφέρεις είναι επίσης καλές περιπτώσεις και τα μοναδικά στις μέρες μας made in japan!

Πώς σας φαίνονται;
Αν δεν εχω κανει λαθος τους υπολογισμους το δικο σου εκαψε 15λ/100χλμ και το Suzuki 9,5λ/100χλμ.
Κατι δεν μου παει καλα!!!!
Τα ντιζελ εχουν οχι μονο πιο φτηνο καυσιμο αλλα και χαμηλοτερη ειδικη καταναλωση.
Εδω τι συμβαινει????

Εγώ πάντως με το υγραέριο απλά σώθηκα.
Είναι πολύ αστείο να φουλάρεις με 25 ευρώ και να κάνεις 430+ χιλιόμετρα...

Ελπίζω μόνο να μη ξυπνήσει το υπουργείο και αυξήσει το φόρο....

...τουλάχιστον για ένα χρόνο ακόμα...να κάνω απόσβεση...

μα αφού λένε οτι καταναλώνεις περισσότερο με το υγραέριο σε σχέση με την βενζίνη...
δεν ισχύει?

Εγώ ξέρω ότι από το σπίτι μέχρι το γραφείο πλέον καταναλώνω μια τυρόπιτα ή ένα τοστάκι.....

Τυχαίο ????? :D

άρα σου αρέσει περισσότερο η τυρόπιτα δεδομένου οτι είναι μισή σε όγκο απο το τοστ και δεν έχει τόσα πολλά υλικά μέσα. :BDGBDGB53: :guitarist:

τυχαίο? δεν νομίζω! :D :firstprize:

υ.γ μάλλον είμαστε εκτός τόπου και χρόνου μ' αυτά που γράφουμε!

Δυστυχώς εδώ πετρέλαιο γιοκ.....

Όσο για τις μετρήσεις του Βλάση τις πιστεύω γιατί ξέρω πόσο "ψείρας" και πόσο τακτικός είναι με αυτά τα πράγματα....

Έχω περιορίσει τις μετακινήσεις μου πλέον και μόνο τα αναγκαία χλμ κάνω....

Last edited:
μα αφού λένε οτι καταναλώνεις περισσότερο με το υγραέριο σε σχέση με την βενζίνη...
δεν ισχύει?

η κατανάλωση του υγραερίου είναι 10% περίπου παραπάνω από την κατανάλωση της βενζίνης.
Δηλαδή αν έκαιγες 10λίτρα/100 με το υγραέριο καις 11/100.

Η διαφορά είναι στην τιμή του υγραερίου που είναι η....μισή (και λιγότερο) από την τιμή της μπεζίνας.

με 0,65 που έβαλα τελευταία φορά 40 λίτρα έβγαλε 420 χιλιόμετρα πριν ανάψει λαμπάκι στο δείκτη υγραερίου (θα έβγαζε αρκετά ακόμα, αλλά βεβαίως είχα και καμιά 4-5 λίτρα ακόμα μέσα).

Οι δεξαμενές υγραερίου (λόγω ασφαλείας) δε γεμίζουν ποτέ. Έχω 55ρα αλλά πάνω από 45 λίτρα δεν έχω βάλει ποτέ.

Επίσης, πρατήριο με πρατήριο (με lpg) δε...φουλάρει το ίδιο σε συγκεκριμένο αμάξι. Μάλλον έχει να κάνει με το τι πίεση δίνει η κάθε αντλία.

Άλλο ένα θέμα είναι ότι όταν είναι κρύο το αυτοκίνητο παίρνει μπροστά πάντα με βενζίνη και γυρνάει μετά μόνο του σε lpg. Οπότε έχουμε μια επιπρόσθετη κατανάλωση την οποία υπολογίζω σε περίπου 5-10 ευρώ το μήνα.

-bye-

Last edited:
Re: Απάντηση: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Θα γίνει και αυτό Στέργιο -bye-

Το Jazz το αγορασε προσφατα η ξαδερφη της γυναικας μου, δεν λεω σαν αξιοπιστια κτλ. μπορει να ειναι καλο αλλα η ποιοτητα και σχεδιαση του εσωτερικου απαραδεκτη για αμαξι που κοστιζει 15,000 ευρω (καπου τοσο το αγορασε)...

Γενικα δεν ψηνομαι για Honda με τιποτα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Θα γίνει και αυτό Στέργιο -bye-

Ευελπιστώ ότι επειδή παγκοσμίως το lpg θεωρείται οικολογικό καύσιμο θα "προστατεύεται" κατά κάποιον τρόπο.

Όχι ότι οι δικοί μας καταλαβαίνουν από τέτοια, αλλά πιστεύω ότι παρόλο που γίνεται πραγματικός οργασμός στους εγκαταστάτες lpg στα αυτοκίνητα, ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχουν και που θα έχουν lpg στην επόμενη 5ετία θα είναι ανάξιος λόγου για να ξυπνήσουν τα φυντάνια του υπουργείου.

Εμένα μου αρκεί ένας χρόνος για να αποσβέσω τα 1400 που έδωσα...

...πιστεύω ότι θα "προλάβω!".

Στη χειρότερη περίπτωση θα έχω ένα αμάξι το οποίο απλά θα έχει διπλή αυτονομία!

Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Το Jazz το αγορασε προσφατα η ξαδερφη της γυναικας μου, δεν λεω σαν αξιοπιστια κτλ. μπορει να ειναι καλο αλλα η ποιοτητα και σχεδιαση του εσωτερικου απαραδεκτη για αμαξι που κοστιζει 15,000 ευρω (καπου τοσο το αγορασε)...

Γενικα δεν ψηνομαι για Honda με τιποτα...

Γιάννη για ανάλυσε το λιγάκι παραπάνω αν θέλεις..
έστω και με pm δεν έχω πρόβλημα.
υπάρχει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γιαυτό σε ρωτώ

Αν δεν εχω κανει λαθος τους υπολογισμους το δικο σου εκαψε 15λ/100χλμ και το Suzuki 9,5λ/100χλμ.
Κατι δεν μου παει καλα!!!!
Τα ντιζελ εχουν οχι μονο πιο φτηνο καυσιμο αλλα και χαμηλοτερη ειδικη καταναλωση.
Εδω τι συμβαινει????

Παρέθεσα όλα τα δεδομένα. Δηλ. τα χλμ. (1700 περίπου) και το κόστος αγοράς του καυσίμου για το κάθε αυτοκίνητο και την τιμή αγοράς του λίτρου. Τα δυο ντίζελ έκαψαν 148 και 193 ευρώ και οι τρεις βενζίνες από 220 μέχρι 300 ευρώ.

Να σημειώσω ότι κανένα δεν είχε πρόβλημα με τις υψηλές θερμοκρασίες. Το FOCUS και το GRAND VITARA είχαν σαφώς μεγαλύτερες δυσκολίες στα προσπεράσματα στη διαδρομή Αντίρριο Γαλαξίδι και στις ανηφόρες του Παρνασσού. Αντίθετα το XRAIL κόντραρε το CHEROKEE CRDi σχεδόν στα ίσια. Μου έκανε μεγάλη εντύπωση. Μάλιστα είναι ταλαιπωρημένο αυτοκίνητο καθώς έχει περισσότερα από 45.000 χλμ. σε χωματόδρομο και 800 εκτός δρόμου.

Υπερβολικές.

Ναι, μπορεί να φαίνονται πολλά, αλλά οδηγώ επαγγελματικά. Δηλ. βγάζω όσο το δυνατόν περισσότερα χλμ. ανάλογα με το δρόμο χωρίς να με απασχολεί καθόλου τί γίνεται μέσα στο αυτοκίνητο, ούτε οι καιρικές συνθήκες, ούτε το μέρα νύχτα. Ούτε καπνίζω, ούτε πίνω, ούτε ακούω μουσική, ούτε μιλώ στο τηλέφωνο (κι έχω και bluetooth). Απλώ οδηγώ συνεχώς και απολύτως μονότονα.

Στο συγκεκριμένο δρόμο μετά τα διόδια της Πελασγίας υπάρχουν πολλές ευθείες με άριστο οδόστρωμα, απόλυτη ορατότητα, χωρίς εισόδους εξόδους και με ελάχιστη κίνηση άλλων οχημάτων. Και φυσικά δεν πηγαίναμε τρενάκι, αλλά ο καθένας μόνος του.

Re: Απάντηση: Re: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Γιάννη για ανάλυσε το λιγάκι παραπάνω αν θέλεις..
έστω και με pm δεν έχω πρόβλημα.

2008-honda-jazz-fit-interior1.jpg

Πηγαινε και δες το απο κοντα...ισως αν πω οτι το i20 εχει καλυτερης ποιοτητας εσωτερικο (πλαστικα , καθισματα , μοκετες , εργονομια κτλ.) μπορει να ακουστει υπερβολικο αλλα κατα την γνωμη μου ετσι ειναι...

Υποψην επισης οτι φτιαχνεται στην Κινα , εκτος απο οσα εχουν προαιρετικη ηλιοροφη τα οποια ερχονται απο Ιαπωνια...

Tα πλαστικά του δεν είναι BMW όμως στον 1,5 χρόνο που το έχω δεν τρίζουν και δεν έχουν καθόλου φθορά. Ο σχεδιασμός είναι πάντα υποκειμενικό στοιχείο οπότε και δε το σχολιάζω. Αυτό που κάνει το jazz να ξεχωρίζει σε όλη την κατηγορία του είναι οι ΧΩΡΟΙ που σου παρέχει χωρίς να υπολείπεται σε κανέναν άλλο τομέα. Το μόνο παραπονό μου από το συγκεκριμένο αμάξι είναι τα φρένα του. Επίσης όλα τα λευκά είναι made in japan.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Αυτοκινητο με την φτηνοτερη καταναλωση

Ευελπιστώ ότι επειδή παγκοσμίως το lpg θεωρείται οικολογικό καύσιμο θα "προστατεύεται" κατά κάποιον τρόπο.

Όχι ότι οι δικοί μας καταλαβαίνουν από τέτοια, αλλά πιστεύω ότι παρόλο που γίνεται πραγματικός οργασμός στους εγκαταστάτες lpg στα αυτοκίνητα, ο αριθμός των αυτοκινήτων που έχουν και που θα έχουν lpg στην επόμενη 5ετία θα είναι ανάξιος λόγου για να ξυπνήσουν τα φυντάνια του υπουργείου.

Εμένα μου αρκεί ένας χρόνος για να αποσβέσω τα 1400 που έδωσα...

...πιστεύω ότι θα "προλάβω!".

Στη χειρότερη περίπτωση θα έχω ένα αμάξι το οποίο απλά θα έχει διπλή αυτονομία!

γμτ δεν έχουμε πρατήριο εδώ ειδάλλως θα το είχα κάνει χθές...