AZBox Elite/Premium, part II

Γεια σου φίλε Σιμο!!! Κατ αρχήν να ξεκαθαρίσω κάτι.Ο δικός μου χτύπησε boot loader από δικό μου λάθος και όχι από πρόβλημα του E2 που έβαλα.Συγκεκριμένα κατά το πέρασμα ενός αρχείου για επιστροφή στο μαμισιο image δεν αφίσα τον δέκτη να κάνει reboot μόνος του και τον έκοψα βγάζοντας το ρεύμα την στιγμή που δεν έπρεπε.Ενώ τα γνωρίζω αυτά δυστυχώς απο βιασύνη μου την πάτησα.:smash:
Η επαναφορά απο e2 στο original όπως και επισκευή της DOM του δέκτη σε περίπτωση που κρασαρει το E2 γίνετε εύκολα.
Τι βοήθεια να είχα από την μαμα azbox?Ποιος να ασχοληθεί με μένα με σένα η τον καθένα απο εμάς?Έκανα κάτι ερωτήσεις σε forum αλλά απάντηση καμιά.Ας είναι καλά οι ρωσοι και το google!Άσε που αυτή είναι περίοδο διακοπών και δεν υπάρχει κανείς να ρωτήσεις κάτι.

Μέχρι στιγμής πριν φύγω για δουλειά ήταν στο 35%.άντε να δούμε στο τέλος

Last edited:
Δημήτρη αν δεν σκαλίξεις δεν μπορείς εσύ! :a0210:
24 ώρες τι φλασάρισμα είναι αυτό;
Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να το σώσεις το μηχάνημα σου!

Λευτέρη είναι γράψιμο της flash του δέκτη απ την αρχή μέσω LPT και jtag.Δυστυχώς είναι κάπου 8mb και τόση ώρα παίρνει.
Αν δεν σκαλίσω δεν μαθαίνω!!!Εδώ όμως όπως είπα ποιο πριν την πάτησα ασχημα.

Επιτέλους!!!!!:firstprize: :SFGSFGSF::SFGSFGSF: μετά από 15 + ημέρες με την ένδειξη booting κολλημένη στο display του azbox,πριν λίγο τελείωσε το φόρτωμα της flash κανονικά (άργησα γιατί κατά στο 98% κόλλησε το pc και εκανα όλη την διαδικασία απ την αρχη) και τώρα του περνάω το firmware.Με την βοήθεια του φίλου του Σωτου που τον ευχαριστώ και πάλι για ολα που μου είπε για της εντολές μια και δεν γνώριζα linux τελικά πήγαν όλα καλά και γλίτωσα και τα 100+ ευρώ που μου ζητούσαν για επισκευή.
angry.gif

Δεν ξέρω αν ενδιαφέρει τους υπευθύνους του forum να εφτιαχνα έναν οδηγό με φώτο και όλα τα σχετικά για επαναφορά του azbox για να βοηθηθούν και τυχών αλλά παιδιά που έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Δημητρη ανεβασε φωτο με την συνδεση του jtag και ενα how to (αχρείαστα να 'νε) για τα υπολοιπα παιδια το αρχειο για τον επαναπρογραμματισμο της flash οποιος το χρειαστει μπορει να το κατεβασει απο:
http://www.mediafire.com/?1wvw178m0k8ojcg

To nor fash που υπάρχει στο link είναι απλά το αρχείο της flash και είναι για άλλη διαδικασία επαναφοράς και όχι με jtag.Μόνο με αυτό δεν γίνετε τίποτα.Χρειάζεται το openocd σε ειδική μετατροπή για azbox επίσης και το Ubυntu live cd.Θέλει δουλειά για να τα κάνω όλα καθώς άλλη συνδεσμολογία είναι του elite άλλη του premium,άλλη διαδικασία επαναφοράς της DOM και τέλος άλλη η επαναφορά του οriginal firmware από το E2.

Mια και τώρα ο δέκτης μου είναι οκ θέλω να ρωτησω τους κατόχους του azbox για κάτι.Το μενού τερματισμού σε εσάς δουλεύει οκ??Τι θέλω να πω.Στον δικό μου οταν επιλέγω το Shutdown οση ώρα και να αφήσω τον δέκτη εδώ δεν κάνει τερματισμό απλά παραμένει στο display η ένδειξη Shutdown και φυσικά η tv με αυτή την ένδειξη και ο δέκτης δεν κλείνει όπως θα έπρεπε.

Επίσης το Sleep κάνει κάτι κουφά σε ένα ορισμένο μοντέλο lcd και συγκεκριμένα σε sony bravia 26ara.Απο της 10 φορές που θα επιλέξω sleep,στης 9 δεν δίνει εντολή στην tv για να ενεργοποιηθεί η hdmi και έτσι ενώ ο δέκτης ανοίγει κανονικά,η tv δεν έχει εικόνα.Αυτό παρουσιάζεται μόνο στην συγκεκριμένη μάρκα γιατί σε 2 άλλες (samsung,lg) δουλεύει μια χαρά.
To κακό σε αυτό είναι οτι λόγο οτι θέλω να τον πουλεισω,στον φίλο μου που έχει την sony που ανάφερα δεν μπορώ να τον δώσω λόγο αυτού του προβλήματος...Ουτε με Shutdown αλλά ούτε και με το sllep μπορεί να κλείνει τον δέκτη.
Είναι σίγουρα πρόβλημα προσαρμογής δέκτη-tv γιατί στην συγκεκριμένη tv δοκιμάστηκε ένας dreambox 800hd και η αναμονή δουλεύει μια χαρά.

Last edited:
ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ MAZ 3 0 0 0 και θελω να μετακινησω ενα καναλι πιο κατω η πανω πως γινεται δεν βλεπω καμια εντολη ..... αν γνωριζει καποιος ας μου απαντησει

οποιος θελει μπορει να το κατεβασει απο
http://www.mediafire.com/?8zka3slkpak21v8
μεσα στο/bin υπαρχει αρχειο readme οπου περιγραφει τον τροπο εγκαταστασης στον σκληρο του δεκτη σας η σε usb stic αλλα πρεπει καθε μερα να του δινετε την εντολη να φορτώνει το ημερησιο epg

Καλά δεν παίζονται αυτοί.O δέκτης είναι πάνω από χρόνο στην αγορά και δεν μπορούν να βρουν μόνιμη λύση στο ελληνικό epg.Μας έχουν γραμμένους σαν ελληνες.Απαράδεκτοι.... όπως απαράδεκτο είναι να σκας 400 ευρώ για δέκτη hd και να ανακαλύπτεις οτι υπάρχει ασυμβατότητα με την module Penthouse hd, άλλα 200 ευρώ για πέταμα όπως επίσης και με την diablo.

Επειδή μου ήρθαν κάποια PM ξεκαθαρίζω

1 ΔΕΝ είναι δική μου δουλειά. Αλλουνού είναι
2 ΔΕΝ είναι screenshot από το δικό μου AZBox. (Δεν είναι εξ άλλου αυτό το θέμα)
3 Πρέπει να κατεβάσετε το αρχείο που αναφέρει ο nakata. Όντως έχει Readme μέσα όπου εξηγεί τι πρέπει να κάνεις.
4 Όποιος "νιώθει" λίγο από Unix/Linux λογικά ΔΕΝ θα έχει κανένα πρόβλημα.

Αυτά στα γρήγορα
Σίμος

για την ιστορια να σας πω οτι το epg δουλεψε σωστα την πρωτη ημερα και κατεβαζει προγραμμα για 2 ημερες , οχι παραπανω γιατι @@@ το μηχανιμα .
καθυστερει στη αλλαγη καναλιων , κολλαει κτλ οποτε το εκλεισα το plugin .
κριμα παντως παραειταν καλο για να δουλευει σωστα .
το snapshot ηταν απο το δικο μου μηχανημα .

"Όποιος "νιώθει" λίγο από Unix/Linux λογικά ΔΕΝ θα έχει κανένα πρόβλημα."
Γραψτε τι κανουμε ρε παιδια λιγο πιο απλα γιατι δεν βγαζω ακρη.
Ευχαριστω.
Regards dbfan

@Nickman
Να είσαι καλά παλικάρι μου. Δεν θέλησα να πω παραπάνω πράγματα γιατί το AZBox το έχω ~15 (λειψές) μέρες. Δεν θεώρησα σωστό να κάνω υποδείξεις/παρουσιάσεις κτλ.

@Dbfan
To Readme το διάβασες καθόλου ; Με ένα απλό ftp client (Filezilla ας πούμε) θα το κάνεις χωρίς πρόβλημα. (ΑΝ ξέρεις λίγο από Unix)

για την ιστορια να σας πω οτι το epg δουλεψε σωστα την πρωτη ημερα και κατεβαζει προγραμμα για 2 ημερες , οχι παραπανω γιατι @@@ το μηχανιμα .
καθυστερει στη αλλαγη καναλιων , κολλαει κτλ οποτε το εκλεισα το plugin .
κριμα παντως παραειταν καλο για να δουλευει σωστα .
το snapshot ηταν απο το δικο μου μηχανημα .

Δοκιμασε το azepg αφου πρωτα δημιουργήσεις swap file στον σκληρο η στο usb στικ σου (ο δεκτης χρησιμοποιει τα 100 η 200ΜΒ του swapfile σαν εικονικη μνημη )

http://www.mediafire.com/?46cn27207ynd9f9

το how to βρισκεται μεσα στο αρχειο που ανεβασα

Last edited:
Δοκιμασε το azepg αφου πρωτα δημιουργήσεις swap file στον σκληρο η στο usb στικ σου (ο δεκτης χρησιμοποιει τα 100 η 200ΜΒ του swapfile σαν εικονικη μνημη )

http://www.mediafire.com/?46cn27207ynd9f9

το how to βρισκεται μεσα στο αρχειο που ανεβασα
to swap yparxei eidi alla kai pali mou dimiourgei problimata ... oxi panta alla yparxoun .

αποφασισα να περασω το enigma 2 και το μονο που καταφερα ειναι να βλεπω μια πρασινη οθονη

Αν γνωριζει κανεις τι πρεπει να κανω για να επαναφερω τον δεκτη στο αρχικο του.

Εκ των Προτέρων ευχαριστω!

@pilotsvvv
κατ'ρχην παρε δικαιωματα admin με την παρακατω εντολη
mount -o remount,rw /dev/hda1 /MMP
μετα με ενα ftp προγραμμα αντικατέστησε το παλιο αρχειο που βρισκεται στο /MMP/ usr/bin.με αυτο που θα κατεβασεις απο το

http://www.mediafire.com/?kjiv075x4l1wviu

δωστου δικαιωματα 755 κανε επανεκκίνηση στον δεκτη σου και λογικα (γιατι με τον azbox ακρη δεν βγαζεις) θα εχεις youtube

Last edited: