Babylon 5 [TNT]

Βαθμολογήστε την Σειρά:

• Εξαιρετική

Votes: 24 75.0%
  • Πολύ Καλή

Votes: 7 21.9%
  • Καλή

Votes: 1 3.1%
  • Μέτρια

Votes: 0 0.0%
  • Κακή

Votes: 0 0.0%

• Total voters
    32
Re: Babylon 5

Ξανααααααααααξεκίνησα και εγώ... μετά από τρεις μήνες που το συζητάμε και παρακολουθώ το νήμα.

Αυτήν την φορά αποφασισμένος να τα δω στη σωστή σειρά και χωρίς παρεμβολές του τύπου "Γιώωωωωωωωργο σήκω, το παιδί χέστηκε, το παιδί πείνασε, το παιδί ξύπνησε στις 02:00 τα ξημερώματα να το πας βόλτα να ηρεμήσει..."

Ξεκίνησα με το The Gathering λοιπόν και όντας πιο "ώριμος" και πιο αυστηρός μιας και που το έχω ήδη δει μια φορά, ο πιλότος ήταν κάτι το αναμενόμενο δηλαδή κάπως πρόχειρα φτιαγμένος χωρίς μνημειώδεις ερμηνείες και με μέτρια εώς αδιάφορα σκηνικά και κάποια ανεξήγητα
τελικά ο Κος φορούσε ή δεν φορούσε environmental suit κατά τη στιγμή της υποδοχής από τον κυβερνήτη, γιατι φαίνεται το χέρι του στην χειραψία
Ειδιικά ο ιατρός και η αντί - Ιβάνονα δεν μου αρέσαν καθόλου. Σε εκείνη τη σκηνή που μίλαγε γαι τις εντυπώσεις του από την ιατρική εμπειρία με τους Βόρλον τι στα κομμάτια τον ήθελε τον μονόλογο με το βλέμμα στο κενό??? ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ.

Αν ξεκίναγα να δω τώρα τη σειρά και έπαιρνα σαν κριτήριο εντύπωσης τον πιλότο θα ήμουν πολύ άτυχος, γιατί μάλλον δεν θα συνέχιζα.

Last edited:
Απάντηση: Re: Babylon 5

Ξανααααααααααξεκίνησα και εγώ... μετά από τρεις μήνες που το συζητάμε και παρακολουθώ το νήμα.

Αυτήν την φορά αποφασισμένος να τα δω στη σωστή σειρά και χωρίς παρεμβολές του τύπου "Γιώωωωωωωωργο σήκω, το παιδί χέστηκε, το παιδί πείνασε, το παιδί ξύπνησε στις 02:00 τα ξημερώματα να το πας βόλτα να ηρεμήσει..."

Ξεκίνησα με το The Gathering λοιπόν και όντας πιο "ώριμος" και πιο αυστηρός μιας και που το έχω ήδη δει μια φορά, ο πιλότος ήταν κάτι το αναμενόμενο δηλαδή κάπως πρόχειρα φτιαγμένος χωρίς μνημειώδεις ερμηνείες και με μέτρια εώς αδιάφορα σκηνικά και κάποια ανεξήγητα
τελικά ο Κος φορούσε ή δεν φορούσε environmental suit κατά τη στιγμή της υποδοχής από τον κυβερνήτη, γιατι φαίνεται το χέρι του στην χειραψία
Ειδιικά ο ιατρός και η αντί - Ιβάνονα δεν μου αρέσαν καθόλου. Σε εκείνη τη σκηνή που μίλαγε γαι τις εντυπώσεις του από την ιατρική εμπειρία με τους Βόρλον τι στα κομμάτια τον ήθελε τον μονόλογο με το βλέμμα στο κενό??? ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΓΙΑΤΡΟ.

Αν ξεκίναγα να δω τώρα τη σειρά και έπαιρνα σαν κριτήριο εντύπωσης τον πιλότο θα ήμουν πολύ άτυχος, γιατί μάλλον δεν θα συνέχιζα.

Aντε, εκανες το μεγαλο βημα. Καλη θεαση!

Δεν προλαβα το εντιτ.
Στο σποιλερ μπορω να σου απαντησω, αλλα πες μου πρωτα,
εχεις δει Βορλον και αν ναι, σε ποιο επεισοδιο?
Γενικα για να απαντηθει πληρως αυτο πρεπει να εχεις δει πολυ μπροστα.
Κρατησε το αν θελεις και το ξανασυζηταμε μολις δεις μερικες σαιζον, γιατι δεν ξερω τι θυμασαι.
Παντως, οσο λιγοτερα θυμασαι, τοσο καλυτερα για σενα.
Επισης προσεξε κανεις την προσφωνηση του Κος στον "Σινκλαιρ" οταν τον βλεπει?:worshippy::worshippy::worshippy:
(Εννοω οσους εχουν δει την 3η σαιζον, οι υπολοιποι αγνοηστε το μεχρι τοτε.)

Μία φράση μόνο μου ήρθε στο μυαλό για τον Τζων.

Τους γάμησε και τους κέρασε! Respect άπειρο στον Σερινταν. Ελπίζω οι Βόρλον ή εκείνος ο
μάπας ο τηλεπαθητικός που είχε γίνει κάτι ανάμεσα σε Θεό και sliver surfer να τον έσωσαν.
Πολύ το χάρηκα που η Αννα έγινε ψητή στους 3000 βαθμούς. Ελπίζω ο Γκαριμπάλντι να την
γλυτώσει, αλλά χλωμό...

Βάζω την 4η να δω τί γίνεται!

Μπααα,δυστυχως οι Βορλον δεν τολμουσαν να πλησιασουν εκει περα.
Μονο ενας ειχε τολμησει να πλησιασει, αν θυμαμαι καλα και καταλαβαινετε ποιος ηταν.
Για να βοηθησω, ειναι καποιος που δεν μπορει να το κανει πια.
Αν και...
:devil-smiley-029: σιγα μην πω περισσοτερα

Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Δεν προλαβα το εντιτ.
Στο σποιλερ μπορω να σου απαντησω, αλλα πες μου πρωτα,
εχεις δει Βορλον και αν ναι, σε ποιο επεισοδιο?
Γενικα για να απαντηθει πληρως αυτο πρεπει να εχεις δει πολυ μπροστα.
Κρατησε το αν θελεις και το ξανασυζηταμε μολις δεις μερικες σαιζον, γιατι δεν ξερω τι θυμασαι.
Παντως, οσο λιγοτερα θυμασαι, τοσο καλυτερα για σενα.
Επισης προσεξε κανεις την προσφωνηση του Κος στον "Σινκλαιρ" οταν τον βλεπει?:worshippy::worshippy::worshippy:

Ναι την έχω δει την φάση με τον Σέρινταν, επίσης νομίζω πως θυμάμαι ότι ο κάθε πολιτισμός έβλεπε τους Βόρλον διαφορετικά.

Την προσφώνηση του Κος στον "Σινκλαιρ" δεν την πρόσεξα, θα δω ξανά την φάση το βράδυ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Ναι την έχω δει την φάση με τον Σέρινταν, επίσης νομίζω πως θυμάμαι ότι ο κάθε πολιτισμός έβλεπε τους Βόρλον διαφορετικά.

Την προσφώνηση του Κος στον "Σινκλαιρ" δεν την πρόσεξα, θα δω ξανά την φάση το βράδυ

Eγω θα προτεινα να το αφησεις για τωρα και να επανελθεις σε αυτη τη σκηνη μετα το μεσο της 4ης σαιζον...

Αναρωτιέμαι τι σε χάλασε...

Εχω μια πολυ εντονη υποψια που την εχω ξαναδει να αναφερεται στο δικτυο
απο μια (σχετικα μικρη ειναι η αληθεια) μεριδα φιλων της σειρας.
Θα περιμενω ομως να μας τα πει ο ιδιος ο Κωστας.
Ειναι ευκαιρια να ακουσουμε ταυτοχρονα και τη γνωμη του φιλτατου chrissb
που τα εχει και αυτος προσφατα.
Μονο, αν και γινομαι εκνευριστικος, θα ζητησω αλλη μια φορα να προσεξουμε με τα σποιλερς
Γιατι υπαρχει και κοσμος που το βλεπει τωρα (και μερικοι-μερικοι μπορουν να μας
μπαναρουν κιολας, ονοματα δεν λεμε...:p)

Μόλις τελείωσα το 5Χ15 Darkness Ascending.
Τα πράματα ξαναφουντώνουν...

Και που'σαι ακομα...
Η σειρα θα εχει το τελος που της αξιζει!
Εντωμεταξυ μαζι γραφαμε.:ernaehrung004:

Και που'σαι ακομα...
Η σειρα θα εχει το τελος που της αξιζει!
Εντωμεταξυ μαζι γραφαμε.:ernaehrung004:

:ernaehrung004:

Υποψιάζομαι ότι

έχοντας ξεκαθαρίσει με τους "χειροπιαστούς" εχθρούς, όσα πρέπει να στηθούν πλέον σε μια "εχθρική" αλλά συνήθη πραγματικότητα μοιάζουν λίγα.
Η ίντριγκα δεν έχει την ίδια γεύση με τον κίνδυνο του ηρωισμού.
Μην ανησυχείτε όμως "χτίζονται" εξελίξεις.

H τρίτη σεζόν υπήρξε από την αρχή μέχρι το τέλος θριαμβευτική. Μιλάμε για σταθερά υψηλή ποιότητα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Πάμε στην 4η.

Η 4η σεζόν λοιπόν, μέχρι το σημείο τουλάχιστον που είδα (6ο),κινείται σε 2 παράλληλα κύρια story arcs.

Το 1ο, είναι η ιστορία του Λόντο, του τζικαρ και του τρελου αυτοκρατορα. Μία πλοκή οδηγούμενη από τους χαρακτήρες,
με εκπληκτικό συναισθηματικό βάθος. Η ανάγνωση της πορείας των ηρώων, ειδικά του Λόντο, σε κάποια σημεία είναι ντοστογιεφσκικου
η τσεχοφικου επιπεδου. Κλασική δραματουργία όπου η εσωτερική σύγκρουση και ο πόνος του χαρακτήρα δίνονται με μετρημένες αντιδράσεις,
πολύ "παθητικό" παίξιμο και μέσα από τις επιλογές του χαρακτήρα. Υπό μία έννοια έχουμε μία παράλληλη πορεία προς την Σωτηρία : από την μία ο
Λόντο, που τελικά υψώνει ανάστημα και για πρώτη φορά κάνει επιλογές με βάση τις ηθικές του αξίες αντίθετες με το προσωπικό του όφελος, δεμένος
όμως για πάντα με την αναπόφευκτη μοίρα του όταν συνειδητοποιεί πως ότι κι αν κάνει, οι πρώτες του επιλογές τον έχουν σημαδέψει. Ακόμα και τότε
ζητάει από τον Βιρ να τον σκοτώσει, σε μια πράξη υπέρτατης θυσίας. Όμως ούτε και τότε του επιτρέπεται να σπάσει την αλυσίδα...
Ο Τζικαρ ακολουθεί τον δικό του δρόμο προς την Σωτηρία και την φώτιση. Με αυτοθυσία, ξεκινάει να βρει τον φίλο του και καταλήγει να "αναστηθεί"
ως ένας εντελώς νέος Ναρν. Υπομένει στωικά, σε απόλυτη αντίθεση με τον ως τότε χαρακτήρα του. Θυσιάζει ακόμη και την υπερηφάνεια του, και μέσα
από την ταπείνωση καταλήγει στο απόλυτο μεγαλείο της ψυχής. Το ειρωνικό του γέλιο με το οποίο αντιδράει στην φράση του συντοπίτη του, "κι εσύ τί έχεις υπομείνει;"
αντί να τον σπάσει στο ξύλο, είναι η αποκορύφωση της μεταμόρφωσής του.
Οι ερμηνείες και των δύο, είναι πρότυπο για μελλοντικούς ηθοποιούς. Μαγνητίζουν το βλέμμα κάθε δευτερόλεπτο που είναι στην οθόνη. Φαντάζομαι πως ακόμη και στα
γυρίσματα όλοι θα έμεναν αποσβολωμένοι. Ο δε Καρτάτζια, αν και μικρότερου βεληνεκούς, έδωσε στιγμές πραγματικής ανατριχίλας.

Το 2ο αρκ, είναι η ιστορία του Σερινταν και ο πόλεμος με τις Σκιές και... τους Βόρλον.
Μετά από την υπέρτατη αυτοθυσία του Τζων, ο Στραζίνσκι δεν τον αφήνει να πεθάνει ήρωας. Τον ανασταίνει ένας Αρχαίος αινιγματικός τύπος, που ενώ τα ξέρει όλα
θέλει πρώτα να δοκιμάσει τον Τζων, με ακατανόητο και ανούσιο όμως τρόπο και χωρίς λόγο. Στην συνέχεια, αποκαλύπτεται η κρυφή ατζέντα των Βορλον, οι οποίοι ξαφνικά αρχίζουν να
καταστρέφουν πλανήτες. Όχι όμως για να καταστρέψουν ολοκληρωτικά τις Σκιες, αλλά για να επιβάλλουν την κοσμοθεωρία τους και να αποδείξουν - παιδιάστικα -
στους αντιπάλους τους ότι ο δρόμος της Τάξης είναι ο σωστός, και όχι ο δρόμος του Χάους.
Κάπου εδώ ο Στραζίνσκι χάνει την μπάλα. Οι εξελίξεις τρέχουν με ταχύτητα αστραπής, χωρίς να μπορεί ο θεατής να αφομοιώσει το πως και το γιατί. Το οργανωμένο
οικοδόμημα που είχε χτίσει επί 3 χρόνια, καταρέει για να προκαλέσει ένα άχρηστο twist που γεμίζει το σενάριο με τρύπες σα να το πυροβόλησε κυνηγητική καραμπίνα.

Οι Βόρλον εξισώνονται με τις Σκιές, οι Σκιες είναι απλά ακόμη μια φυλή με διαφορετική... κοσμοθεωρία, και οι Αρχαίοι εμφανίζονται - αφού τους βρίσκει όλους μαζί σε ένα 24ωρο
η Ιβανοβα - σε ρόλο κομπάρσου, ώστε να ρίξουν κι αυτοι μερικές μπαλωθιές στο γενικότερο πάρτυ που αψυχολόγητα προκάλεσε ο Σερινταν.
Ο στόλος που δεν μαζευοταν με τίποτα, σε 1-2 επεισόδια έφτασε να αριθμεί χιλιάδες πλοία. Οι θεικοί Βόρλον βρέθηκαν να... αερομαχούν στα ίσια με Ντραζι και Μινμπάρι.
Το αποκορύφωμα ήταν το μεγαλειώδες πλάνο του Τζων : Να μαζευτούμε όλοι, να σκοτωθούν και μερικές χιλιάδες κόσμος, ώστε να τους τα πω έξω απο τα δόντια τους
παλιοαρχαίους. Να φύγετε, να πάτε αλλού. Πέρασε η εποχή σας, είμαστε τα παιδιά του μέλλοντος και ο γαλαξίας μας ανήκει. Οι επιλογές πλέον θα είναι δικές μας, και δεν θα
ακολουθούμε ούτε σκιες ουτε βορλον, ούτε Θεό ούτε Διάβολο. Το πιασαμε, απελευθερώθηκε ο άνθρωπος και θα τραβήξει τον δικό του δρόμο.
Φυσικά οι Αρχαίοι, που προφανώς η Σοφία τους έφτανε μέχρι την παιδική κόντρα τους, αμέσως είδαν το φως το αληθινό και... άλλαξαν Γαλαξία.

Sorry, no sell jms.

Έβαλες την κορύφωση της ιστορίας, αντίθετα με όλους τους κανόνες της δραματουργίας, (..."δι' ελέου και φόβου περαίνουσα..") στην μέση.
Ακόμα κι αν ακολουθήσει ΝΕΑ κορύφωση, ήδη έχεις κάνει το φάουλ των πολλαπλών peaks. Τελείωσες τον shadow war με τον πιο anticlimactic
τρόπο, αφού πρώτα έτρεξες τις εξελίξεις με ρυθμό σπρίντερ. Φοβήθηκες μην σου κόψουν το σήριαλ, και αντί να αλλάξεις την ιστορία κράτησες την ίδια
πλοκή και προσπάθησες να κάνεις τις 2 σεζόν 1. Και το χειρότερο, επέλεξες να ακολουθήσεις την προσωπική σου φιλοδοξία και να δείξεις τί γίνεται
μετά από τον πόλεμο, αντί να σεβαστείς τους βασικούς κανόνες και να τελειώσεις στην κορύφωση της σεναριακής εξέλιξης. Αυτό που ίσως να
δουλέψει σε ένα βιβλίο όμως (βλέπε Τολκιν στον Άρχοντα, με το scourging of the Shire πχ), δύσκολα θα αποδώσει σε μία ταινία ή μία σειρά.

Ξέρω ότι τα παραπάνω φαίνονται πιο σκληρά απ' ότι αξίζει στο Babylon. Αλλά η κύρια πλοκή στην 4η σεζόν δεν είναι πια Babylon. Είναι κάτι που
θέλει να μοιάσει με Babylon. Το μυστήριο όμως, η πνευματικότητα έχει χαθεί. Έχει μείνει κάτι δήθεν, και η προσωπική ατζέντα του jms, ένα μανιφέστο
με αόριστη κατεύθυνση, φλου και φλύαρο.

Ελπίζω σε καλύτερη συνέχεια, αλλά αυτή τη στιγμή θα συνεχίσω να το βλέπω για την ιστορία του Λόντο και μόνο.

Εκπληκτικό γράψιμο και review!!! :SFGSFGSF:

Το είχα γράψει σε παλιότερο ποστ πως οι πρώτες περιόδοι μου είχαν κάνει καλύτερη εντύπωση από τις τελευταίες και με βάση τα γραφόμενά σου επιβεβαιώνομαι. Και εμένα μου είχε φανεί πολύ απότομη και ανεξήγητη, σεναριακά πάντα, η μεταστροφή των Βόρλον στην 4η περίοδο και όντως θυμάμαι τον εαυτό μου να "ψιλοξενερώνει" με την εξέλιξη".

Εν τούτοις οι ερμηνείες Λόντο και Τζ'Καρ ήταν όντως εκπληκτικές και άξιζε η όλη περίοδος μόνο και μόνο για αυτές, και για την αγωνία που σου δημιουργούσε η κατάληξη του πεπρωμένου τους.

Επειδή την έχω ξαναδεί τη σειρά μπορώ μέχρι στιγμής να ανοίγω τα σπόιλερ άφοβα και μάλιστα το κάνω εσκεμμένα προσπαθώντας να ανακαλύψω πράγματα που δεν είδα την 1η φορά, αλλά όσο και να σπάω το κεφάλι μου δεν μπορώ να θυμηθώ αν έχω δει την πέμπτη περίοδο.

Δεν έφτασα ακόμη εκεί, αλλά...

...ξέρω για τον Valen. Κάτι ψιλά είχα παρακολουθήσει κι εγώ στην τηλεόραση και από VHS τότε... :p

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Δεν έφτασα ακόμη εκεί, αλλά...

...ξέρω για τον Valen. Κάτι ψιλά είχα παρακολουθήσει κι εγώ στην τηλεόραση και από VHS τότε... :p

Bεβαια εγω μιλουσα για την προσφωνηση του στον πιλοτο και οχι στην 3η σαιζον.
Αυτον τον εχεις δει.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Babylon 5

Bεβαια εγω μιλουσα για την προσφωνηση του στον πιλοτο και οχι στην 3η σαιζον.
Αυτον τον εχεις δει.

Κι εγώ για την προσφώνηση μιλούσα. Βέβαια, αν δεν έχει προχωρήσει κανείς, πού να καταλάβει τί σημαίνει η προσφώνηση...

Entil'Zha Valen

Επιπλέον δε, η προσφώνηση δεν υπήρχε στην αρχική μορφή του "The Gathering", όπως αυτό πρωτοπροβλήθηκε στην τηλεόραση, αλλά προστέθηκε στη Special Edition, 5 χρόνια αργότερα... :p