Βαψιμο τοιχου για οθονη

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Ψάχνωντας στο ίντερνετ για να βρω πως να καλιμπράρω ένα προτζέκτορα που αγόρασα έπεσα πάνω σε αυτό το θρεντ και στο φόρουμ συννάμα.. έμεινα έκπληκτος με τις γώσεις που υπάρχουν και τις δουλειές που έχετε κάνει! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! Καθός πολύ φρέσκος στην προβολή με προτζέκτορ έχω ατελείωτες απορίες! Θα ήθελά να σας παραθέσω μερικές.. έχω πάρει τον Epson TW-3200 και η απόσταση προβολής μου είναι 4,5 μέτρα ο διαθέσιμος τοίχος είναι γύρο στα 4μ ύψος και 3μ πλάτος πόσες ίντσες οθόνη να βάψω.. από χρωματάκι κατάλαβα να πάω στο Φράνκυ!!! Επίσης το σαλόνι μου είναι ολόλευκο εκτός από κάτι πορτοκλαί κουρτίνες που είναι κλειστές στην προβολή! βλέπω ταινίες κατα κύριο λόγο και βράδυ..

Καλώς ήρθες στο φόρουμ!!:smile:

Επειδή τυγχάνει τον 3200 να τον έχει και ο συντονιστής της κατηγορίας, ο αγαπητός Βας, και επειδή τον έχουμε μετρήσει άπειρες φορές και από την καλή και από την ανάποδη, το απογευματάκι που θα ξαναδώ τις μετρήσεις θα ποστάρω για οθόνη (ίντσες) και χρωματάκι!!

Stay tuned...-bye-

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Καλώς ήρθες στο φόρουμ!!:smile:

Επειδή τυγχάνει τον 3200 να τον έχει και ο συντονιστής της κατηγορίας, ο αγαπητός Βας, και επειδή τον έχουμε μετρήσει άπειρες φορές και από την καλή και από την ανάποδη, το απογευματάκι που θα ξαναδώ τις μετρήσεις θα ποστάρω για οθόνη (ίντσες) και χρωματάκι!!

Stay tuned...-bye-

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων! να σαι καλά!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Ευχαριστώ εκ τω προτέρων! να σαι καλά!

Θα σου έλεγα να τοποθετήσεις τον 3200 περίπου στα 3,5 μέτρα, να ανοίξεις 110 ίντσες (2,4 χ 1,4) και να βάψεις τον τοίχο σου με το Graytint 1611 της Benjamin Moore και όχι τον Φρανκενστάιν. Ρίξε μια ματιά στο χρώμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100539-Βαψιμο-τοιχου-για-οθονη/page3

Ποστ 21.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Θα σου έλεγα να τοποθετήσεις τον 3200 περίπου στα 3,5 μέτρα, να ανοίξεις 110 ίντσες (2,4 χ 1,4) και να βάψεις τον τοίχο σου με το Graytint 1611 της Benjamin Moore και όχι τον Φρανκενστάιν. Ρίξε μια ματιά στο χρώμα:

http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100539-Βαψιμο-τοιχου-για-οθονη/page3

Ποστ 21.

Ωραία.. σκεφτόμουν για κάτι πιο μεγάλο να γεμίσω σχεδόν τον τοίχο.. περιφερειακά όλο μάυρο ματ θέλει ή ένα απλό περίγραμμα;

Αν μπορείς να βάψεις με σκούρο χρώμα (ακόμα και μολυβί) τον τοίχο, ό,τι καλύτερο!!

Αν θέλεις να πας σε πιο μεγάλη οθόνη, κοιτάζουμε για άλλο χρώμα.

Mιας και χρειαζεται να εχουμε και ενα black border γυρω απο την επιφανεια προβολης, θα ηθελα να μαθω πως ξεπερνιεται το εμποδιο του να εχεις (οταν δεν παιζει ο προβολεας) μονιμα επανω στον τοιχο βαμενο ενα μαυρο καδρο.
Δεν φωναζουν οι γυναικες. ?
Σε σπιτι με ενοικιο τι κανουμε. ?
Ειναι ενας ανασταλτικος παραγοντας να βλεπεις μονιμα ενα black border κι απο θεμα αισθητικης.

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Αν μπορείς να βάψεις με σκούρο χρώμα (ακόμα και μολυβί) τον τοίχο, ό,τι καλύτερο!!

Αν θέλεις να πας σε πιο μεγάλη οθόνη, κοιτάζουμε για άλλο χρώμα.

θα φτιάξω όσο μπορώ την θέση στο προβόλι γιατί στην βέλτιστη δεν μπορώ να τον βάλω! και θα δώ το μέγεθως και θα σου πω.. Ευχαριστώ και πάλι!

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Mιας και χρειαζεται να εχουμε και ενα black border γυρω απο την επιφανεια προβολης, θα ηθελα να μαθω πως ξεπερνιεται το εμποδιο του να εχεις (οταν δεν παιζει ο προβολεας) μονιμα επανω στον τοιχο βαμενο ενα μαυρο καδρο.
Δεν φωναζουν οι γυναικες. ?
Σε σπιτι με ενοικιο τι κανουμε. ?
Ειναι ενας ανασταλτικος παραγοντας να βλεπεις μονιμα ενα black border κι απο θεμα αισθητικης.

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μαύρο ύφασμα το οποίο αφαιρείται όταν φύγεις από το σπίτι με τις μικρότερες ζημιές..
όσο για τις γυναίκες,είπαμε,θέλουν γλυκουλιές...:flipout:

κοίτα στην φωτό,πάνω και κάτω από την οθόνη τέντωσα μαύρο πανί...

Attachments

• φωτογραφία (8).jpg
    φωτογραφία (8).jpg
    55.4 KB · Views: 185
Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μαύρο ύφασμα το οποίο αφαιρείται όταν φύγεις από το σπίτι με τις μικρότερες ζημιές..
όσο για τις γυναίκες,είπαμε,θέλουν γλυκουλιές...:flipout:

κοίτα στην φωτό,πάνω και κάτω από την οθόνη τέντωσα μαύρο πανί...

φωτογραφία (8).jpg

:flipout::flipout:

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Mπα, εχω φιλτρο και προτιμω την περιστερα.

View attachment 88295

Απλα αν βαψω μονος μου, μπορει και να βγει λιγο...

:flipout:

όταν θα κατέβω Αθήνα θα έρθω με τα εργαλεία μου (ρολάκια-χαρτοταινίες-Munki) να σε σινιάρω....: Builder:

Moλις παρατηρησα οτι οι δυο κωδικες ονομασιες των χρωματων του Γιαννη σχηματιζουν τη λεξη ΦΡΑ-ΠΕ.
c010.gif

Οπως λεμε: greek production.

Γιάννη κατέληξα τελικά στις 110" και το προβόλι μου (tw-3200) στα 4.5 μέτρα γιατί πιο κοντά δεν με παίρνει! το χρώμα να το κάνω Graytint 1611 της Benjamin Moore?
(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100539-Βαψιμο-τοιχου-για-οθονη/page3) ή να πάω σε κάτι άλλο.. το μάυρο να φτιάξουμε όσο γίνεται.. φωτεινότητα έχει αρκετή και βλέπω μόνο σκοτάδι ταινίες. Επίση θέλω πρόταση για το μάυρο χρώμα περιμετρικά και το μολυβί που μου είπες στους πλαινούς τοίχους.. ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια..

Γιάννη κατέληξα τελικά στις 110" και το προβόλι μου (tw-3200) στα 4.5 μέτρα γιατί πιο κοντά δεν με παίρνει! το χρώμα να το κάνω Graytint 1611 της Benjamin Moore?
(http://www.avclub.gr/forum/showthread.php/100539-Βαψιμο-τοιχου-για-οθονη/page3) ή να πάω σε κάτι άλλο.. το μάυρο να φτιάξουμε όσο γίνεται.. φωτεινότητα έχει αρκετή και βλέπω μόνο σκοτάδι ταινίες. Επίση θέλω πρόταση για το μάυρο χρώμα περιμετρικά και το μολυβί που μου είπες στους πλαινούς τοίχους.. ευχαριστώ και πάλι για την βοήθεια..

ααα ξέχασα να ρωτήσω τι χρώμα αστάρι να βάλω!

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Ναι, πήγαινε στο 1611. Αστάρι γενικής χρήσης λευκό για τοίχους. Για το χρώμα περιμετρικά δεν υπάρχει κάποια δυσκολία ή ιδιαιτερότητα στην επιλογή. Διάλεξε ό,τι σου αρέσει φθάνει να είναι σκούρο. Παίζεις σε default mode? Πόσες ώρες στη λάμπα?

Παρακαλώ, να είσαι καλά!!-bye-

το δέυτερο τι διαφορά έχει; έχω 400-500 ώρες αν δεν κάνω λάθος.. έχω πειράξει κάποιες ρυθμίσεις στο παλιό πανί αλλά θα κάνω ένα καλιμπράρισμα με πατερνάκια μετά το βάψιμο.. την λάμπα την παίζω και στο eco και στο normal. από δοκιμές δηλαδή.. δεν έχω καταλήξει κάπου.. αν έχεις να προτείνεις κάτι ευχαρίστως!