Βαψιμο τοιχου για οθονη

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Εντάξει το μέγεθος, Κώστα, αλλά, να βγαίνουν και τα φώτα...-bye-

Δεν είναι μόνο να βγαίνουν τα φώτα. Αν φοράς πολυεστιακά γυαλιά και κοιτάς μια οθόνη 138" από απόσταση 3 μέτρα ζαλίζεσαι. Ίσως είναι εντάξει αν δεν φοράς καθόλου γυαλιά.

Αυτό το χρώμα του post 239 (δηλ. Pearl River #871 Classic Color Collection) υποθέτω είναι της Benjamin Moore. Σωστά;

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Δεν είναι μόνο να βγαίνουν τα φώτα. Αν φοράς πολυεστιακά γυαλιά και κοιτάς μια οθόνη 138" από απόσταση 3 μέτρα ζαλίζεσαι. Ίσως είναι εντάξει αν δεν φοράς καθόλου γυαλιά.

Αυτό το χρώμα του post 239 (δηλ. Pearl River #871 Classic Color Collection) υποθέτω είναι της Benjamin Moore. Σωστά;

Ναι σίγουρα εάν υπάρχουν και τέτοια θέματα...προσωπικά έχω μία τρέλα με τεράστια εικόνα και ίσως είναι απωθημένο γιατί ποτέ δεν είχα τον κατάλληλο χώρο...ίσως εάν τον είχα να με κούραζε και να έπαιζα σε πιο συμβατικές ίντσες..αν και δεν νομίζω...:flipout:

Το χρώμα είναι της B.M

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Ναι σίγουρα εάν υπάρχουν και τέτοια θέματα...προσωπικά έχω μία τρέλα με τεράστια εικόνα και ίσως είναι απωθημένο γιατί ποτέ δεν είχα τον κατάλληλο χώρο...ίσως εάν τον είχα να με κούραζε και να έπαιζα σε πιο συμβατικές ίντσες..αν και δεν νομίζω...:flipout:

Το χρώμα είναι της B.M
Eυχαριστώ.
Αν σου δώσω το χώρο μου δίνεις τα μάτια; :flipout:

η μετρηση αυτη ειναι λαθος.....

ολα τα υλικα που εχουν μπει για την εκτυπωση παντονιερας εχουν φθορα......

το αποτελεσμα θα ειναι 99% λανθασμενο ετσι οπως γινετε.

η παντονιερα ειναι φτιαγμενη για να βλεπει ο καταναλωτης μια αποχρωση που θελει αλλα οχι με την ακριβεια που ψαχνετε.

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική από το google για να δείξω τον τρόπο μέτρησης. Όλοι το κατάλαβαν εκτός από σένα.....καλά, δεν είναι και η πρώτη φορά!!!

Δεν μέτρησα καμμιά παντονιέρα, το χρώμα περασμένο μέτρησα. Βρε ζούμουρ, αφού δεν κατέχεις, τι ανακατεύεσαι??

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Eυχαριστώ.
Αν σου δώσω το χώρο μου δίνεις τα μάτια; :flipout:

Δεν νομίζω....:flipout:
πέρα από τα offtopic η ποιότητα της B.M θα σε αποζημιώσει...trust me -bye-

Η φωτογραφία είναι ενδεικτική από το google για να δείξω τον τρόπο μέτρησης. Όλοι το κατάλαβαν εκτός από σένα.....καλά, δεν είναι και η πρώτη φορά!!!

Δεν μέτρησα καμμιά παντονιέρα, το χρώμα περασμένο μέτρησα. Βρε ζούμουρ, αφού δεν κατέχεις, τι ανακατεύεσαι??

ναι το βλεπω......
....ασε που αν ηταν ενδεικτικη θα το ειχες αναφερει.

μην κανεις κολοτουμπες....

Π.χ. γνωρίζουμε πως το συγκεκριμένο A4 χαρτί μας έχει τις κάτωθι ιδιότητες:

R = 244
G = 245
B = 244

L = 96

Temp = 6490K

Αν π.χ. το φωτίσουμε με τη λάμπα που έχουμε στο δωμάτιο και πάρουμε άλλα νούμερα, αυτό συμβαίνει λόγω της θερμοκρασίας της λάμπας η οποία δεν είναι στους 6500Κ. Παίρνοντας όμως τα ίδια νούμερα και από το δείγμα μας (πλην της φωτεινότητας που μπορεί να διαφέρει), είμαστε σίγουροι ότι είναι ουδέτερο.

τα πραγματα εχουν μεγαλο βαθμο σφαλματος οπως τα λες.....

μετρηση κανεις μονο στην συγκεκριμενη επιφανεια που θες να βαλεις το υλικο και πουθενα αλλου....
......και παντα γινετε αφου εχει στεγνωσει.

επειδη ο κοσμος δεν γνωριζει μπορει να παρασυρθει απο τον οποιονδηποτε

οσο για το αν γνωριζω κατι η υπογραφη μου ισως σου δωσει να καταλαβεις τι μπορει και να ξερω...

Last edited:
Φυσικά και έχει και καθόλου αρλούμπα δεν πέταξες!!!

Απλά, αν δεν διαθέτουμε ένα σπεκτρόμετρο με ενσωματωμένη λαμπίτσα για τέτοιες μετρήσεις, πάμε σε λιγότερο πρακτικές μεθόδους αν έχουμε κάποια αναφορά. Αν δεν έχουμε, δεν κάνουμε τίποτα.

Π.χ. γνωρίζουμε πως το συγκεκριμένο A4 χαρτί μας έχει τις κάτωθι ιδιότητες:

R = 244
G = 245
B = 244

L = 96

Temp = 6490K

Αν π.χ. το φωτίσουμε με τη λάμπα που έχουμε στο δωμάτιο και πάρουμε άλλα νούμερα, αυτό συμβαίνει λόγω της θερμοκρασίας της λάμπας η οποία δεν είναι στους 6500Κ. Παίρνοντας όμως τα ίδια νούμερα και από το δείγμα μας (πλην της φωτεινότητας που μπορεί να διαφέρει), είμαστε σίγουροι ότι είναι ουδέτερο.

Άστο παλληκάρι.......ζεις στον κόσμο σου!!!-bye-

Για να ακριβολογουμε το σπεκτομετρο δεν εχει ενσωματωμενη λαμπιτσα για να μετραει εχει ενα φιλτρακι που βοηθα στην μετρηση του χαρτιου που εχει υποστει ειδικη επεξεργασια ωστε να δειχνει φωτεινοτερο και πιο ασπρο με αποτελεσμα στις μετρησεις με σπεκτομετρα που δεν φορανε το uv-cut φιλτρο να μετρανε λιγο πιο μπλε το χαρτι. Για να γινει με ακριβεια η μετρηση χρειαζεται αυτο

• i1Pro Accessory to Facilitate Spot Measurements
• Clear Plastic Shoe Allows for Precise Positioning Ensuring Accurate Data

P1050309.JPG

Α, ώστε δεν έχει λάμπα?? Και οι επιφάνειες (κάθε είδους) που έχω μετρήσει 1.000.000 φορές πως φωτίζονται μες το σκοτάδι?? Με πυγολαμπίδες??

Έχω μετρήσεις από:

χαρτιά
κόντρα πλακέ
βαμμένα ξύλα
αλουμίνια
πλαστικά
τζάμια
υφάσματα
οθόνες

Πραγματικά, δεν παλεύεσαι!!

Α, ώστε δεν έχει λάμπα?? Και οι επιφάνειες (κάθε είδους) που έχω μετρήσει 1.000.000 φορές πως φωτίζονται μες το σκοτάδι?? Με πυγολαμπίδες??

Έχω μετρήσεις από:

χαρτιά
κόντρα πλακέ
βαμμένα ξύλα
αλουμίνια
πλαστικά
τζάμια
υφάσματα
οθόνες

Πραγματικά, δεν παλεύεσαι!!

Λαμπα εχει με αυτην κανει ολες τις μετρησεις . Αλλα δεν την εχει αποκλειστικα για για τέτοιες μετρήσεις την εχει για ολες τις μετρησεις.
Ειδικα για το χαρτι και τις υπολοιπες επιφανειες η εκδοση του σπεκτομετρου που εχεις και εχω που εγω χρυσοπληρωσα ενω εσυ το πηρες σχεδον τσαμπα γιατι του λοιπουν ολα τα σημαντικα παρελκομενα του οπως to diffuser, το plate , το holder κλπ προκειμενου να μετρα με μεγαλυτερη ακριβεια οπως γραφω και πιο πανω εχει φιλτρο uv-cut.
Το καταλαβες τωρα ?
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/i1_pro.htm

i1XTremeLO.jpg

Για να ακριβολογουμε το σπεκτομετρο δεν εχει ενσωματωμενη λαμπιτσα για να μετραει εχει ενα φιλτρακι που βοηθα στην μετρηση του χαρτιου που εχει υποστει ειδικη επεξεργασια ωστε να δειχνει φωτεινοτερο και πιο ασπρο με αποτελεσμα στις μετρησεις με σπεκτομετρα που δεν φορανε το uv-cut φιλτρο να μετρανε λιγο πιο μπλε το χαρτι. Για να γινει με ακριβεια η μετρηση χρειαζεται αυτο

• i1Pro Accessory to Facilitate Spot Measurements
• Clear Plastic Shoe Allows for Precise Positioning Ensuring Accurate Data

P1050309.JPG

Λαμπα εχει με αυτην κανει ολες τις μετρησεις . Αλλα δεν την εχει αποκλειστικα για για τέτοιες μετρήσεις την εχει για ολες τις μετρησεις.
Ειδικα για το χαρτι και τις υπολοιπες επιφανειες η εκδοση του σπεκτομετρου που εχεις και εχω που εγω χρυσοπληρωσα ενω εσυ το πηρες σχεδον τσαμπα γιατι του λοιπουν ολα τα σημαντικα παρελκομενα του οπως to diffuser, το plate , το holder κλπ προκειμενου να μετρα με μεγαλυτερη ακριβεια οπως γραφω και πιο πανω εχει φιλτρο uv-cut.
Το καταλαβες τωρα ?
http://www.tftcentral.co.uk/reviews/i1_pro.htm

i1XTremeLO.jpg

:flipout::flipout::flipout:

Κατάλαβα, πως δεν κατάλαβα.....όσο μιλάμε καταλαβαίνω και περισσότερα!!:flipout:

Το ότι η ασχετοσύνη σου έχει σπάσει κάθε ρεκόρ είναι ηλίου φαεινότερο πλέον!! ΟΧΙ, λοιπόν....την εσωτερική λαμπίτσα ΔΕΝ την έχει για όλες τις μετρήσεις, παρά, μονάχα για τις reflective μετρήσεις, αποκλειστικά και μόνο γι' αυτές. Στις emissive ΔΕΝ δουλεύει η λαμπίτσα...τι σου λέω τώρα ε??

Ώστε το UV cut είναι για να προσδίδει μεγαλύτερη ακρίβεια στις μετρήσεις για το χαρτί και τις υπόλοιπες επιφάνειες?? Ανμπιλίβαμπλ!!

Ό,τι πείτε επίδοξε καλιμπρέιτορ....η φωτεινότητα της ματζέντα θα φταίει και γι' αυτό!!:flipout:

Σου λέω δυο πράγματα μπας και αντιληφθείς τη σωρεία κουταμάρας και παραπληροφόρησης ''προσφέρεις'' στο φόρουμ σε κάθε σου ποστ. Το δικό μου φτωχό, χαλασμένο, απαρχαιωμένο, ξεπερασμένο, αρχαίο σπέκτρο είναι το ίδιο που εκείνο το βράδυ μέτραγε μέχρι κεραίας ολόιδια, ολόιδια και...ολόιδια με το απείρου κάλλους, πανάκριβο, εξαιρετικό, μοναδικό δικό σου που το χρυσοπλήρωσες?? Και πρέπει να απολογηθώ εγώ??:flipout::flipout:

Βαρέθηκα....για το τι μετράει και πως μετράει το ι1 και ποια εργαλεία είναι τα βασικά για τις κάθε είδους μετρήσεις, κάτσε και διάβασέ τα μόνος σου, Προσπάθησε τουλάχιστον...

Αργησες να το καταλαβεις αρκουσε μονο να δεις το avatar μου ελπιζω τωρα που το αντιληφθηκες να σταματησεις να παλευεις μαζι μου

Μπα...δεν με φοβίζει το άβαταρ. Πιο πολύ με επηρεάζει το ρητό που λέει:

''Ο έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός ελίσσεται και ο βλάκας επιμένει''

οπότε, λέω να σταματήσω να ''παλεύω'' μαζί σου!!

Last edited:
Πολλές φορές έχει αναφερθεί η κλίμακα του καθηγητή Albert Henry Munsell με τις φωτεινότητες και τις διαβαθμίσεις του λευκού. Η κλίμακα απεικονίζεται παρακάτω και ορίζεται με το γράμμα N (N6, N7 κ.λ.π.):

Munsell.jpg

John να επαναφέρω λίγο το νήμα: σύμφωνα με τα νούμερα φωτεινότητας του 1070 μπορείς να υπολογίσεις σε παρακαλώ πόσα fl θα έχει στον Franky σε eco και normal?
Sorry για το calculation...:BDBDG54:

John να επαναφέρω λίγο το νήμα: σύμφωνα με τα νούμερα φωτεινότητας του 1070 μπορείς να υπολογίσεις σε παρακαλώ πόσα fl θα έχει στον Franky σε eco και normal?
Sorry για το calculation...:BDBDG54:

Normal:

BC off = ~12,5 FL
BC on = ~15,3 FL

ECO:

BC off = ~8 FL
BC on = ~ 10,3 FL

Οι υπολογισμοί είναι για την 126άρα σου.

Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Normal:

BC off = ~12,5 FL
BC on = ~15,3 FL

ECO:

BC off = ~8 FL
BC on = ~ 10,3 FL

Οι υπολογισμοί είναι για την 126άρα σου.

Πότε τα υπολόγισες κιόλας?????:SFGSFGSF:
Ευχαριστώ αδερφέ...οπότε πάμε σε normal-BC off..και σε 3d το ενεργοποιώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Πότε τα υπολόγισες κιόλας?????:SFGSFGSF:
Ευχαριστώ αδερφέ...οπότε πάμε σε normal-BC off..και σε 3d το ενεργοποιώ.

Φυσιολογικά ναι, όμως, δεν έχω υπολογίσει την πτώση της λάμπας είτε την πτώση φωτεινότητας λόγω σκόνης. Οπότε, υπάρχει πιθανότητα να παίξεις με on στο 2D και δυναμικό 3D (θα το φέρεις και λίγο με το Μούνκι).

Καλησπέρα και από εμένα στο σεβαστό forum σας και ότι και να πω είναι λίγο για τις πληροφορίες που μας δίνετε. Νεουδι στο χώρο έχω έναν Epson tw9000w και ξεκίνησα ο άμοιρος να κάνω μια έρευνα για αγορά πανιού αλλά στο τέλος μετά από τόσο διάβασμα θα τον βάλω πάλι μου φαίνετε στο κουτί διότι πελάγωσα ρε παλικάρια.
Η αρχική μου επιλογή ήταν το Lumene Embassy 2 200 C λίγο τσουχτερό βέβαια για τις τώρα εποχές και ένα Electric 200C στη μισή τιμή ακριβώς.
Να ενημερώσω ότι έχω τον προτζεκτορα 1 χρόνο στο κουτί του και μόνο τώρα λόγο μετακόμισης μπόρεσα να πω ότι θα ασχοληθώ να τον βάλω.
Τώρα βέβαια μετά από αρκετό διάβασμα στα λεγόμενα σας αρχίζω να αμφιταλαντεύομαι για το τι πρέπει να κάνω με το θέμα πανιού. Οι γνώσεις μου είναι λίγες πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και μόνο από αυτά που έχω διαβάσει προσπαθώ να βγάλω άκρη.
Λοιπόν θέλω τα φώτα σας. Ο προτζεκτορας θα τοποθετηθεί ταβάνι με αυτοσχέδια βάση παρά πολύ καλή μπορώ να πω σε απόσταση από τον τοίχο 3.5 μέτρα.
Ο καναπές και το σημείο θέασης από τον τοίχο έχει απόσταση 2,90 μέτρα.
Στον τοίχο είναι τοποθετημένο 1 rack και επάνω υπάρχει μια 50αρα Panasonic και αριστερά και δεξιά 2 ηχεία. Η απόσταση μεταξύ των 2 ηχείων είναι 2,50 μέτρα .
Το ύψος του rack είναι 0,85μετρα και από εκεί μέχρι το ταβάνι έχω 1,80 μέτρα.
Σας τα λέω όλα αυτά διότι υπάρχουν 2 σενάρια. Το ένα είναι να βάλω ηλεκτρικό πανί να κατεβαίνει μπροστά από την τηλεόραση και το άλλο είναι να φτιάξω ένα tv lift για την τηλεόραση και να κρύβετε πίσω από το rack και να προβάλω στον τοίχο. Να ενημερώσω ότι αν βάλω πανί η απόσταση θέασης μειώνετε στα 2,50 μέτρα πια λόγο τηλεόρασης.
Εδώ αρχίζουν τα μπλεξίματα. Διάβασα για γκρι πανιά τα οποία δεν γνώριζα και άκουσα για γκρι τοίχους που είναι ακόμα καλύτεροι. Τυγχάνει λοιπόν να έχω βάψει τον τοίχο και να έχω κάνει πολύ καλή δουλειά με ασταρώματα τριψίματα και όλα τα προβλεπόμενα και το χρώμα να είναι το εξής της Benjamin moore προϊόν 219 ecostyle soft-mat απόχρωση BMAF-705 Cinder με βάση W3 και οι άλλοι τοίχοι με BMAF-680 Wish. Ταινίες βλέπω με χαμηλό η καθόλου φωτισμό και ο προτζεκτορας είναι ακόμα κούτα.
Ξεκινάμε λοιπόν.
Πανί η τοίχος?
Inches πόσες για πανί πόσες για τοίχο?
Πανί γκρι η λευκό?
Αν προβάλω τοίχο πρέπει να κάνω και μαύρα border? Δεν μπορώ να τα αποφύγω διότι σκέπτομαι ότι αν δεν υπάρχουν εύκολα αλλάζεις το aspect ratio χωρίς προβλήματα και κυρίως γυναικείες μουρμούρες .
Τοίχο θα μπορούσα να ξαναβάψω ένα τόνο πιο ανοιχτό αν και δεν θα το ήθελα μια και πριν 2 μήνες εγκαταστάθηκα στο σπίτι.
Άντε και όταν με το καλό το στήσω ευχαρίστως να κανονίσουμε και κάποια προβολή στο φτωχό μου σύστημα σε σχέση με άλλα που υπάρχουν.
Παραθέτω υλικό προς μελέτη.
Ευχαριστώ εκ τον προτέρων και περιμένω την βοήθεια σας.
Ματθαίος