Βαψιμο τοιχου για οθονη

Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Έπεσε ο Sanyo επάνω ή περιμένεις τον φάρο??:D:D
Τον έβαλα λόγο χθες για να δω τα περιγραμματα αλλα ήταν φρέσκο το χρωμα και είχε παντού hotspot..:flipout:
Ο φάρος για να ερθει πρέπει να προσγειωθεί και η τιμη :violent-smiley-030:

Γιάννη είδα την πρώτη μου ταινία χθες,αλλά..τα μαύρα μεσημέρια!!!!ο καημένος ο Sanyo παρέδωαε το πνεύμα και στις 120" μάλιστα..αναμονή για τον φάρο :)

Κώστα, να πω σε σένα αλλά και σε όποιον άλλο που θέλει να δοκιμάσει το χρωματάκι, ότι μετά από νεότερες μετρήσεις κόβει 40-42% του φωτός. Πρακτικά είναι σαν να χρησιμοποιούμε το φιλτράκι ND2. Επομένως, η χρήση του θέλει γκάζια (φώτα) ή μικρές οθόνες.

Έτοιμος ο Franky...
συγχωρέστε με για την ποιότητα ,είναι από κινητό,αλλά και οι λήψεις είναι : Smash:
Ο προβολέας είναι ένας lcd 720p sanyo z2 δεκαετίας...άντε να αναβαθμιστούμε με κανένα φάρο...:)

Attachments

• φωτογραφία (6).jpg
    φωτογραφία (6).jpg
    54.3 KB · Views: 257
  • φωτογραφία (7).jpg
    φωτογραφία (7).jpg
    65.2 KB · Views: 254
  • φωτογραφία (8).jpg
    φωτογραφία (8).jpg
    55.4 KB · Views: 252
  • φωτογραφία (5).jpg
    φωτογραφία (5).jpg
    45.8 KB · Views: 254
Last edited:
Να αναφέρω πως είναι εντελώς ουδέτερη όπως είπε και ο Γιάννης..τι εννοώ?
στην παλιότερη μου diy οθόνη με πατερνάκι που τσεκάρεις τα χρώματα (Color Clipping) το κόκκινο ήταν εντελώς εκτός..με τις ίδιες ρυθμίσεις στον Franky όλα τα χρώματα "κάθισαν" στην αναφορά :music-smiley-005:

Μια χαρά σε βρίσκω Κώστα!!! Αν και μου φαίνεσαι το alter ego του Μάκη (Αλέφαντος)....σε 'κείνον ο Μποντ ήταν κάπως έτσι:

φωτογραφία (6).jpg

Το ωραίο είναι ότι ενώ περίμενα να μου πει κάτι για την κοκκινίλα, μου λέει:

''Αυτά τα φτερά του αεροπλάνου είναι πολύ πράσινα. Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι να το μειώσουμε?''

:flipout::flipout:

Δεν χρειάζεται μάλλον να πω ποια ομάδα υποστηρίζει!!:D

Επομένως, και σε σένα 2 σενάρια παίζουν:

Ή είσαι Πανάθας ή η μηχανή σου τα βλέπει όλα πράσινα!!

Next project, ο αδερφός του Φρανκεστάιν, λευκός-λευκός!!! Θα τον πούμε ''Περιστέρα''!!!:Banane0:

Έχουμε μια καλή βάση με το 879...θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε τέλειο.:smile:

Μια χαρά σε βρίσκω Κώστα!!! Αν και μου φαίνεσαι το alter ego του Μάκη (Αλέφαντος)....σε 'κείνον ο Μποντ ήταν κάπως έτσι:

View attachment 87920

Το ωραίο είναι ότι ενώ περίμενα να μου πει κάτι για την κοκκινίλα, μου λέει:

''Αυτά τα φτερά του αεροπλάνου είναι πολύ πράσινα. Μήπως μπορούμε να κάνουμε κάτι να το μειώσουμε?''

:flipout::flipout:

Δεν χρειάζεται μάλλον να πω ποια ομάδα υποστηρίζει!!:D

Επομένως, και σε σένα 2 σενάρια παίζουν:

Ή είσαι Πανάθας ή η μηχανή σου τα βλέπει όλα πράσινα!!

:flipout::flipout::flipout:
Πανάθας δεν είμαι Μπάοκ είμαι...:music-smiley-005:
Τι έχει το πρασινάκι?μια χαρά το βλέπω...
βρε μήπως είμαι κρυφοπανάθας?????:flipout::flipout::flipout:

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βαψιμο τοιχου για οθονη

Τι έχει το πρασινάκι?μια χαρά το βλέπω...

Με σένα και τον Μάκη, δεν χρειάζονται σπεκτρόμετρα και κολορίμετρα. Θα λέει ο ένας το red gain στο +10, ο άλλος στο -10....οπότε το βάζουμε στο 0 και είμαστε αναφορά!!!:flipout:

ΥΓ

Τον Μάκη ως γαύρο δεν θα τον χρειαστούμε μετά πλην των χρωμάτων. Εσύ ως Παοκτζής θα κάτσεις και για τις καρτέλες του ansi contrast!!:D

χαχαχαχααααα βρηκα το ετερον ημισι μου φαινεται :flipout: δωσεεεε ρε σου λεω κοκκινο στο λαο σου!!!!! δε μακους!!!! :BDGBGDB55:

Γιαννη, ποσο φως πιστευεις οτι κοβει το σκετο metro grey?

Σε ποιο λεπτο ειναι η σκηνη με το αεροπλανο παιδια;

Last edited:
Δεν το βρηκα...
Βαζω τωρα αυτη προχειρα απο κινητο και τα ξαναλεμε.
Θα μεινω για λιγο καιρο με το metro gray μου φαινεται.

uploadfromtaptalk1358541571667.jpg

Βασίλη, γράψε αν θες, μερικές πιο αναλυτικές εντυπώσεις...πως σου φάνηκε το χρώμα σε σχέση με το προηγούμενο σετ απ? Τι σου άρεσε, τι σε χάλασε κ.λ.π.

ΟΚ η φωτο είναι μούφα, καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Γιάννη, μόλις χθες έκατσα να δω ταινία με το νέο χρώμα στον τοίχο, είχα κάνει και κάποιες δοκιμές πριν λίγες μέρες με κάτι patterns ρύθμισης άσπρου-μαύρου από avsforums. Υπόψη ότι ο προβολέας δεν έχει καλιμπραριστεί...και θα μείνει μάλλον έτσι για πολύ καιρό ακόμα.
Με το νέο χρώμα παρατήρησα μια μείωση στη φωτεινότητα καταρχήν. Αυτό από μόνο του στην περίπτωση μου είναι θεμιτό και θετικό γιατί έχω άσπρους τοίχους και ταβάνι και βλέπω κατά κανόνα νύχτα οπότε τώρα είναι πιο ξεκούραστο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πέσω και άλλο γιατί θα χάσω σε ζωντάνια στα χρώματα γι'αυτό ρώτησα αν πέφτει το Metro gray όσο και ο franky. Από την άλλη χωρίς μετρήσεις ότι και να λέω είναι στο περίπου. Επίσης έχω την αίσθηση ότι από τον άσπρο στο γκρι τοίχο έχασα λίγο την απόχρωση του κόκκινου, δεν μου άρεσε το κόκκινο σε κάτι σκηνές που είχα δει σε κάποιες δοκιμές αλλά θέλω να αφήσω λίγο χρόνο ακόμη να δω μερικές ταινίες για να είμαι σίγουρος. Τα χρώματα δεν τα πολυπειράζω γιατί και δεν ξέρω και δεν έχω όργανα οπότε γενικά παίζει flat ότι έχει από το εργοστάσιο. Παίζω με contrast, sharpness, brightness, τα έφερα σύμφωνα με τα patterns αλλά τσίμπησα λίγο ακόμη το brightness προς τα κάτω γιατί παρατήρησα κάποια σπασίματα σε μαύρες ή πολύ σκοτεινές σκηνές και τώρα είναι μια χαρά.
Μια απορία που έχω και δεν ξέρω αν μπορώ να το βάλω σωστά χωρίς μέτρηση είναι η ίριδα. Γενικά και στο αυτόματο δεν είναι εμφανής η λειτουργία της αλλά έχει και manual ρύθμιση σε κάποια τιμή και θέση τελείως Off. Χθες την έβαλα στο Off αλλά σκεφτόμουν μήπως είναι καλύτερα σε κάποια συγκεκριμένη τιμή στη manual ρύθμιση;

Απάντηση: Re: Βαψιμο τοιχου για οθονη

ΟΚ η φωτο είναι μούφα, καμμία σχέση με την πραγματικότητα.
Γιάννη, μόλις χθες έκατσα να δω ταινία με το νέο χρώμα στον τοίχο, είχα κάνει και κάποιες δοκιμές πριν λίγες μέρες με κάτι patterns ρύθμισης άσπρου-μαύρου από avsforums. Υπόψη ότι ο προβολέας δεν έχει καλιμπραριστεί...και θα μείνει μάλλον έτσι για πολύ καιρό ακόμα.
Με το νέο χρώμα παρατήρησα μια μείωση στη φωτεινότητα καταρχήν. Αυτό από μόνο του στην περίπτωση μου είναι θεμιτό και θετικό γιατί έχω άσπρους τοίχους και ταβάνι και βλέπω κατά κανόνα νύχτα οπότε τώρα είναι πιο ξεκούραστο. Νομίζω ότι δεν χρειάζεται να πέσω και άλλο γιατί θα χάσω σε ζωντάνια στα χρώματα γι'αυτό ρώτησα αν πέφτει το Metro gray όσο και ο franky. Από την άλλη χωρίς μετρήσεις ότι και να λέω είναι στο περίπου. Επίσης έχω την αίσθηση ότι από τον άσπρο στο γκρι τοίχο έχασα λίγο την απόχρωση του κόκκινου, δεν μου άρεσε το κόκκινο σε κάτι σκηνές που είχα δει σε κάποιες δοκιμές αλλά θέλω να αφήσω λίγο χρόνο ακόμη να δω μερικές ταινίες για να είμαι σίγουρος. Τα χρώματα δεν τα πολυπειράζω γιατί και δεν ξέρω και δεν έχω όργανα οπότε γενικά παίζει flat ότι έχει από το εργοστάσιο. Παίζω με contrast, sharpness, brightness, τα έφερα σύμφωνα με τα patterns αλλά τσίμπησα λίγο ακόμη το brightness προς τα κάτω γιατί παρατήρησα κάποια σπασίματα σε μαύρες ή πολύ σκοτεινές σκηνές και τώρα είναι μια χαρά.
Μια απορία που έχω και δεν ξέρω αν μπορώ να το βάλω σωστά χωρίς μέτρηση είναι η ίριδα. Γενικά και στο αυτόματο δεν είναι εμφανής η λειτουργία της αλλά έχει και manual ρύθμιση σε κάποια τιμή και θέση τελείως Off. Χθες την έβαλα στο Off αλλά σκεφτόμουν μήπως είναι καλύτερα σε κάποια συγκεκριμένη τιμή στη manual ρύθμιση;

Καταρχάς, ευχαριστούμε για τις εντυπώσεις!!:smile:

Μας θυμίζεις με ποιον προβολέα παίζεις, πόσες ώρες έχεις στη λάμπα, πόσες ίντσες ανοίγεις και ποια είναι η πηγή σου?

Όταν λες απόχρωση του κόκκινου εννοείς ότι πήγαινε προς το πορτοκαλί ή προς το ματζέντα?

Η φωτεινότητα των χρωμάτων πέφτει αναλογικά με το φως που κόβεται γενικώς. Μήπως εννοείς ότι το κόκκινο σου φάνηκε λίγο πιο υποφωτισμένο σε σχέση με αυτό που είχες συνηθίσει?

Ο προβολέας είναι ο Sony VPL-HW15 με λιγότερες από 500 ώρες στη λάμπα. Ανοίγω περίπου 105 ίντσες, και παίζω κυρίως από Media player το appstreamer g της crystal audio.

Θα έλεγα ότι μου φάνηκε λίγο προς το ματζέντα αλλά δεν είμαι και σίγουρος. Χθες παρατήρησα σε κάποια πλάνα με άσπρα ότι μου μπλέδιζε ελαφρά και είδα ότι το Hue ήταν προς το πράσινο και το έφερα στη μέση και νομίζω ότι τώρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα.

Θα δω και άλλες ταινίες και θα επανέλθω...νομίζω επίσης ότι το Media player και οι ripαρισμένες κόπιες δεν προσφέρουν σταθερό σημείο αναφοράς.

Με τα πατερνάκια του avsforums δοκίμασες? Χρησιμοποιούνται κυρίως για καλιμπράρισμα με αισθητήρα, αλλά, υπάρχουν και ρυθμίσεις που δεν χρειάζονται όργανο, όπως brightness, contrast, sharpness. Επίσης, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και άλλα πάτερνς (από το ίδιο πακέτο πάντα) για να δεις αν σου κλιπάρουν τα χρώματα στα ψηλά και χαμηλά IRE ή πάτερνς όπως το Bars/Ramp για να δεις την κλίμακα του γκρίζου και αν υπάρχουν ανεπιθύμητες αποχρώσεις στις διαβαθμίσεις.

Ψάχνωντας στο ίντερνετ για να βρω πως να καλιμπράρω ένα προτζέκτορα που αγόρασα έπεσα πάνω σε αυτό το θρεντ και στο φόρουμ συννάμα.. έμεινα έκπληκτος με τις γώσεις που υπάρχουν και τις δουλειές που έχετε κάνει! ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ! Καθός πολύ φρέσκος στην προβολή με προτζέκτορ έχω ατελείωτες απορίες! Θα ήθελά να σας παραθέσω μερικές.. έχω πάρει τον Epson TW-3200 και η απόσταση προβολής μου είναι 4,5 μέτρα ο διαθέσιμος τοίχος είναι γύρο στα 4μ ύψος και 3μ πλάτος πόσες ίντσες οθόνη να βάψω.. από χρωματάκι κατάλαβα να πάω στο Φράνκυ!!! Επίσης το σαλόνι μου είναι ολόλευκο εκτός από κάτι πορτοκλαί κουρτίνες που είναι κλειστές στην προβολή! βλέπω ταινίες κατα κύριο λόγο και βράδυ..

Με τα Patterns που λες κάνω δουλειά. Εκτός από τα χρώματα που όπως λες θέλουν όργανα.