Βάψιμο ξύλου....

Υπαρχουν 2 ειδη βερνικια διαλυτη.

1ος συστατικου (με πινελο ή αρκετα αραιωμενο με πιστολι) και στεγνωνει σε περιπου 24 ωρες για ελαφρυ τριψιμο για επομενο χερι. Αν θελεις να κανεις φινιρισμα (1000+ γυαλοχαρτο, buffing) στο τελικο χερι πρεπει να περιμενεις 7+ μερες (εως κα ι20 μερες αν εχει κρυο και υγρασια) για να πιασει ολη την σκληροτητα και να μην χαραζεται με το νυχι. Σε μια μερα δεν ξεβρωμιζει 100%.

2 συστατικων (μονο με πιστολι) με καταλυτη που οταν τα ενωσεις τα Α+Β συστατικα πρεπει να το χρησιμοποιησεις σε 1-2 ωρες αλλιως δεν ψεκαζεται. Αυτα στεγνωνουν στην αφη σε 15-20 λεπτα. σε λιγοτερο απο ~1 ωρα τριβεις και ριχνεις δευτερο χερι και σε 1 μερα εχουν πετρωσει πληρως, γιατι δεν γινεται η σκληρυνση με εξαερωση του διαλυτη αλλα με χημικη διεργασια των Α+Β. Αυτα ξεμυριζουν πιο ευκολα, αλλα στην εφαρμογη εχουν πολυ περισσοτερα αερια.

Ανδρέας το όνομα ναι, σας ευχαριστώ.

Καλά το να μην έχω γραφείο για 10 και 20 μέρες δε με πειράζει αν είναι να ξεβρωμίσει, έχω βάλει άλλο προσωρινά, αυτό το έχω ήδη βάλει στην αποθήκη για βάψιμο.

Thanks για τις πληροφορίες

24 ωρες.
Ενα τυχαιο παραδειγμα.
http://www.texnomarket.gr/D9921DE9.el.aspx

Το συγκεκριμένο το δουλεύω πολύ.
Θα μυρίζει και μετά από 24 ώρες γκαραντί. Σε κλειστό χώρο πάντα αναδεικνύονται πολύ πιο εύκολα οι μυρωδιές.
Το συγκεκριμένο βέβαια στεγνώνει γρήγορα αλλά στο εργαστήριο που το χρησιμοποιώ υπάρχει παράθυρο το οποίο είναι και ψηλό οπότε οι μυρωδιές φεύγουν εύκολα σχετικά.

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ανδρέας το όνομα ναι, σας ευχαριστώ.

Καλά το να μην έχω γραφείο για 10 και 20 μέρες δε με πειράζει αν είναι να ξεβρωμίσει, έχω βάλει άλλο προσωρινά, αυτό το έχω ήδη βάλει στην αποθήκη για βάψιμο.

Thanks για τις πληροφορίες

Ανδρέα μιλάμε για 1-2 μέρες...

Αρα παλι λαθος εισαι νεαρε.

Ανδρεα μην το φοβηθεις.
Τριψημο καλο να φυγουν τα σημαδια και επειτα σταδιακα με πιο ψιλο γυαλοχαρτο εως και 400 να κανει γυαλι την επιφανεια.
Αν θελεις να σκουρινει περασμα με αντιστοιχο χρωμα εμποτισμου και επειτα ιδανικα με πιστολι ψεκασμα βερνικιου πολυουρεθανης.
Αν παρεις και δυο συστατικων τοσο το καλυτερο και απο αποψη χρονου στεγνωματος αλλα και σκληροτητας.

Βασικο! Περιμενουμε φωτο!!!

Μπαμπηηηηηηηηη!!!

Νομιζω βρεθηκε ο αντιακαταστατης του πανακριβου True Oil.

double_boiled_mixed_oils(1).jpg

ο "DOUBLE BOILED MIXED OILS"είναι ένα προηγμένο προϊόν από συνδυασμένα ξηραινόμενα έλαια, ειδικά κατεργασμένα με την μέθοδο του διπλού βρασμού. Λόγω της ειδικής πρωτοποριακής του σύνθεσης οι επιφάνειες που καλύπτονται με αυτό αποκτούν μια μεμβράνη προστασίας που έχει μεγαλύτερη αντοχή και σάρκα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Έχει μεγάλη ελαστικότητα που του επιτρέπει να ακολουθεί τις συστολές και διαστολές του ξύλου χωρίς να ξεφλουδίζει, να φουσκώνει ή να σπάει. Μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε επιφάνεια ξύλου με ασυναγώνιστα αποτελέσματα και στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Εφαρμόζεται απευθείας σε κάθε ξύλινη επιφάνεια, σκάφη, κάγκελα, κουφώματα, οροφές, παντζούρια, κουπαστές, παραθαλάσσιες κατασκευές κ.λ.π.
Επίσης το "DOUBLE BOILED MIXED OILS" όταν εφαρμόζεται σε πέτρες Καρύστου, τοίχου ή δαπέδου, κεραμικά, πετρότουβλα, πήλινα διακοσμητικά, ή πυθάρια, επιτυγχάνει τον τονισμό του χρώματος και το γυάλισμα της επιφάνειας. Μπορεί να αντικαταστήσει το TEAK-OIL αραιώνοντάς το 50% με διαλυτικό DIALYSIS της STAR. Για μια επιμελημένη εργασία χρειάζονται τουλάχιστον δύο επιστρώσεις που εγγυώνται ένα τέλειο αποτέλεσμα.

-deck

http://www.kounouvelis.gr/index.php/our-products/deck-floor/-deck-/-deck

http://starpaints.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=103&Itemid=235&lang=el

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Μπαμπηηηηηηηηη!!!

Νομιζω βρεθηκε ο αντιακαταστατης του πανακριβου True Oil.

double_boiled_mixed_oils(1).jpg

ο "DOUBLE BOILED MIXED OILS"είναι ένα προηγμένο προϊόν από συνδυασμένα ξηραινόμενα έλαια, ειδικά κατεργασμένα με την μέθοδο του διπλού βρασμού. Λόγω της ειδικής πρωτοποριακής του σύνθεσης οι επιφάνειες που καλύπτονται με αυτό αποκτούν μια μεμβράνη προστασίας που έχει μεγαλύτερη αντοχή και σάρκα από οποιοδήποτε άλλο προϊόν. Έχει μεγάλη ελαστικότητα που του επιτρέπει να ακολουθεί τις συστολές και διαστολές του ξύλου χωρίς να ξεφλουδίζει, να φουσκώνει ή να σπάει. Μπορεί να εφαρμοσθεί σε κάθε επιφάνεια ξύλου με ασυναγώνιστα αποτελέσματα και στις πλέον αντίξοες καιρικές συνθήκες.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ:
Εφαρμόζεται απευθείας σε κάθε ξύλινη επιφάνεια, σκάφη, κάγκελα, κουφώματα, οροφές, παντζούρια, κουπαστές, παραθαλάσσιες κατασκευές κ.λ.π.
Επίσης το "DOUBLE BOILED MIXED OILS" όταν εφαρμόζεται σε πέτρες Καρύστου, τοίχου ή δαπέδου, κεραμικά, πετρότουβλα, πήλινα διακοσμητικά, ή πυθάρια, επιτυγχάνει τον τονισμό του χρώματος και το γυάλισμα της επιφάνειας. Μπορεί να αντικαταστήσει το TEAK-OIL αραιώνοντάς το 50% με διαλυτικό DIALYSIS της STAR. Για μια επιμελημένη εργασία χρειάζονται τουλάχιστον δύο επιστρώσεις που εγγυώνται ένα τέλειο αποτέλεσμα.

-deck

http://www.kounouvelis.gr/index.php/our-products/deck-floor/-deck-/-deck

http://starpaints.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=103&Itemid=235&lang=el

Τιμή Κυρ;

Παρασκευή φεύγω και επιστρέφω με το αμάξι.
Ότι θες μου λες.

Δ-Τ-Τ θα είμαι αθηνα , κανονιστε με Χιώτη να βρεθούμε και να ανταλλάξουμε προϊόντα ...

Υπ όψιν ότι πρέπει να βρωμάει πολύ το συγκεκριμένο.
Ένα παρόμοιο που είχα χρησιμοποιήσει από praktiker πέραν της έντονης μυρωδιάς, έκανε να ξεμυρίσει πάνω από 4 μέρες.

Όταν ξαναπάς Χίο πήγαινε άδειος....

...γιατι στο γυρισμό θα εισαι γεμάτος. -bye-

Πάρε μου και εμένα ένα.

Θα ηθελα κ γω ενα υπαρχει περιπτωση ν βρεθει και αλλου?

Θέλω κι εγω ενα.

Είδες που στα λέω; :silly:

Είδες που στα λέω; :silly:

Αν και ο Κυριάκος αναφέρεται μόνο σε σένα.. (μπηχτή. χαχαχα)
Δεν χρειάζεται να το πείς. Εδώ που μπλέξαμε είναι επόμενο.
Ότι δούμε το θέλουμε :drool:, με μέτρο όμως, έτσι;
:ciao:

Υπ όψιν ότι πρέπει να βρωμάει πολύ το συγκεκριμένο.
Ένα παρόμοιο που είχα χρησιμοποιήσει από praktiker πέραν της έντονης μυρωδιάς, έκανε να ξεμυρίσει πάνω από 4 μέρες.

Καλό είναι να μην αναφέρουμε με σιγουριά πράγματα που δεν γνωρίζουμε.
Στην πρόταση σου έπρεπε να υπάρχει ερωτηματικό.

Δεν μυρίζει σχεδόν καθόλου.
Λιγότερο από λινελαιο.
Χθες πέρασα τρίτο χέρι την φέτα ελιάς του Μπάμπη.
Περιμένω να δω κρουστα ποτέ θα κάνει.
Πάντως από λινελαιο είναι καλύτερο.