Βάψιμο ξύλου....

Καλησπέρα φίλοι. Auro που βρίσκουμε; ακόμα Κ φυσικό κατάστημα (Πάτρα) θα εξυπηρετούσε!

Στάλθηκε από το HTC One_M8 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Μόνο Θεσσαλονίκη από τον Γιαννακόπουλο (τουλάχιστον όλη την γκάμα).
Δες εδώ.

Να μας πει και ο Ηλιας mkenzo σε τι κατασταση ειναι η περγολα του γιατι το ιδιο διαστημα βαψαμε με το ιδιο βερνικι.
Το οτι δεν τα ετριψα τα ξυλα ειναι αληθεια, αλλα ηταν πλανισμενα, δεν νομιζω να εφταιξε αυτο.
Τωρα τι κανουμε που θελω πριν το χειμωνα να τα επιδιορθωσω για να τα γλυτωσω.

Νεκ τωρα το είδα .. 2 χρόνια μετα (καλοκαίρι του ´15) το βερνικι στην περγολα μου δεν εχει "σκάσει" και ας είμαι διπλα στην θάλασσα . Στο μονο σημείο που εχει "σκάσει" ειναι σε ενα σημείο που ξερασε ρετσίνι ενα εξτρα δοκάρι που έβαλα για την σκάλα .
Δεν μπορω να καταλάβω γιατι σου έσκασε τόσο γρήγορα ...
Τα είχες βαψει με πινελο ;
Μήπως η ξυλεια ήταν πολυ "χλωρή" ;
Σου εχει "σκάσει" το βερνικι μονο ή και τα ξύλα ;

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Νεκ τωρα το είδα .. 2 χρόνια μετα (καλοκαίρι του ´15) το βερνικι στην περγολα μου δεν εχει "σκάσει" και ας είμαι διπλα στην θάλασσα . Στο μονο σημείο που εχει "σκάσει" ειναι σε ενα σημείο που ξερασε ρετσίνι ενα εξτρα δοκάρι που έβαλα για την σκάλα .
Δεν μπορω να καταλάβω γιατι σου έσκασε τόσο γρήγορα ...
Τα είχες βαψει με πινελο ;
Μήπως η ξυλεια ήταν πολυ "χλωρή" ;
Σου εχει "σκάσει" το βερνικι μονο ή και τα ξύλα ;

Με πινελο τα εφαψα. Εσκασε στα οριζοντια πευκα το χρωμα. Στα καθετα σουηδικα ειναι σε καλυτερη κατασταση σαν βερνικι, αλλα εχουν σκασει σε σημεια τα ξυλα.

συνεχεια ερωτησεων....

1. τι διαφορα εχουν τα βερνικια θαλασσης με τα βερνικια πολυουρεθανης?

2. τα μονα πολυουρεθανης διαλυτου που βρηκα ειναι το Erlac S-70, Vitex lusolac & το POLACRYL 345 (pellachrom).
Ολες οι αλλες εταιριες (bondex, kraft, vivechrom, vernilac, isomat) εχουν μονο θαλλασης.

Νομιζω οτι τα βερνικια θαλασσης ειναι βερνικια πολυουρεθανης με ελαφρως διαφορετικη συσταση για να αντεχουν στις ιδιαιτεροτητες ενος θαλασσινου περιβαλλοντος. Ειναι και πιο 'ελαστικα'.

Θαλάσσης έβαλα σε παγκάκια σε ορεινό μέρος,κάνα εξάμηνο τωρα και είναι σαν να βάφτηκαν χθες!

Bondex

Last edited by a moderator:
Θαλάσσης έβαλα σε παγκάκια σε ορεινό μέρος,κάνα εξάμηνο τωρα και είναι σαν να βάφτηκαν χθες!

Bondex
Εσύ δεν 'εβαλες θαλάσσης....έβαλες βουνού....χε χε χε

Περνώντας από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς μου για να πάρω βερνίκι εμποτισμού ο τύπος εκεί μου πρότεινε σαν εναλλακτική το pu finish matte, http://www.alchimica.com/gr/pu-finish-matte-p96.html. Μου έκανε μάλιστα και μια επίδειξη με ένα ξύλο που είχε βάψει στο οποίο έριξε λίγο νερό το οποίο παρέμεινε πάνω στο ξύλο χωρίς να το ποτίσει. Το έχει ακούσει - χρησιμοποιήσει κανείς?

είναι σαν τα βερνίκια θαλάσσης, υδροαπωθητικό, κάνει το νερό που πέφτει πάνω του να γλιστράει, το καλό είναι πως είναι σατινέ, το κακό πως είναι για πέτρα ...

μετα την μπεριια μου με τα κουφωματα/παντζουρια θα εκλεγα να δοκιμασετε το αχρωμο βερνικι σας πριν αρχισετε....
χθες ξεκινησα με το 2ο κουτι, ενα bondex. Σχεδον γαλατωδες δεν χρωματιζει πολυ.
σε αντιθεση με το kraft που ειχα που τελικα φταιει αυτο για την κοκκινιλα πανω στο γυμνο ξυλο.

Περνώντας από το χρωματοπωλείο της γειτονιάς μου για να πάρω βερνίκι εμποτισμού ο τύπος εκεί μου πρότεινε σαν εναλλακτική το pu finish matte, http://www.alchimica.com/gr/pu-finish-matte-p96.html. Μου έκανε μάλιστα και μια επίδειξη με ένα ξύλο που είχε βάψει στο οποίο έριξε λίγο νερό το οποίο παρέμεινε πάνω στο ξύλο χωρίς να το ποτίσει. Το έχει ακούσει - χρησιμοποιήσει κανείς?

Η συγκεκριμένη εταιρεία alchimica εινα κορυφαία

Sent from my iPad using Tapatalk

Έφτιαξα ένα φωτιστικό από κάτι ταύλες κρεβατιού που είχα. Το ξύλο είναι πολύ μαλακό, μάλλον έλατο, δεν ξέρω. Πέρασα ένα χέρι συντηρητικό ξύλου της vivechrome σε απόχρωση παλισανδρου που του έδωσε ένα πολύ ωραίο σκούρο καφέ χρώμα και ανέδειξε τα νερά του. Το πρόβλημα είναι ότι το ξύλο φαίνεται "νηστικό - διψασμένο". Δε θέλω να το περάσω δεύτερο χέρι με το ίδιο γαιτί θα μου σκουρύνει. Να το περάσω ένα χέρι άχρωμο βερνίκι νερού που έχω ή παίζει ρόλο που το συντηρητικό ήταν διαλύτου; Ή τέλος πάντων θα μπορούσα να το περάσω με κάτι άλλο ώστε να του δώσει μια πιο γυαλιστερή επιφάνεια;

Αν στεγνωσει πολυ καλα το ξυλο, μπορεις να βαλεις οτι ειδους βερνικι θελεις απο πανω. Αν εχεις νερου βαλε νερου.
Στα βερνικια νερου θα χρειαστεις 1-2 χερια παραπανω για να πετυχεις το ιδιο αποτελεσμα στο φινιρισμα σε σχεση με τα βερνικια διαλυτου.

Αν στεγνωσει πολυ καλα το ξυλο, μπορεις να βαλεις οτι ειδους βερνικι θελεις απο πανω. Αν εχεις νερου βαλε νερου.
Στα βερνικια νερου θα χρειαστεις 1-2 χερια παραπανω για να πετυχεις το ιδιο αποτελεσμα στο φινιρισμα σε σχεση με τα βερνικια διαλυτου.

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Καλησπέρα σας.νεος στο φόρουμ εδώ και κάποιες μέρες και το έχω ρίξει στο διάβασμα.καταρχην ένα μεγάλο μπράβο σε όλους για την αναλυτική περιγραφή και τις ομορφιές που φτιάχνετε.ελπιζω κι εγώ κάποια στιγμή να ασχοληθώ πιο εντατικά με κατασκευες.προς το παρών είμαι στα της συντήρησης.να μη λέω πολλά,έχω ένα τραπέζι κήπου με καρέκλες 10ετιας.(αγορασμενο από την πεθερά μου).τα συντηρούσε περιοδικά με σκέτο teak oil κάθε 2-3 χρόνια.οι καρέκλες το χειμώνα αποθηκεύονται σε κλειστό χώρο και είναι άψογες.το τραπέζι όμως έχει χάσει το χρώμα του.βρηκα ένα βερνίκι εμποτισμού νερού 3v3 ένα εξωτικό χρώμα(το πιο κοντινό που βρήκα).ποια είναι η σωστή σειρά που πρέπει να ακολουθήσω?θα χρειαστεί κάτι άλλο εκτός από τριψιμο-βερνικι?σας παραθέτω και μια φωτό από τις καρεκλες,από το τραπέζι δεν εχω εύκαιρη.σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Δεν γνωρίζω τι ξύλο είναι αλλά είναι συμπαγής κατασκευη
e9c9d65766d3a80f9c764752db4ead32.jpg

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Red shorea το κοβω απο την αποχρωση φιλε μου.

Οσο για το τραπεζι οπως τα λες τριψημο με διαδοχικα μικροτερο νουμερο και εφαρμογη του βερνικιου.

Παντως οι καρεκλες ειναι αψογες παρα τα χρονια τους!

Σ'ευχαριστω πολυ.λογικα θα χρειαστεί 2-3 χέρια για να ποτισει καλά και το ξύλο.για να αποφύγω την περίπτωση να σκουρηνει μήπως κάνω κάποιο χέρι με αχρωμο βερνίκι?

Στάλθηκε από το Redmi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk