Βάψιμο ξύλου....

Κυριακο, υπερβολη τα 10 χερια σε καλα επεξεργασμενο ξυλο (σαν γυαλι) max 3 χερια! Μετα το περνας 1 χερι καθε 1 ή 2 χρονια για συντηρηση. Εαν βραχει το κοντακι, βλεπεις τις σταγονες να τρεχουν δεν στεκεται τιποτα, βεβαια μετα θελει ενα πολυ καλο σκουπισμα απο την υγρασια.
Προσοχη το μπουκαλι να το αποθηκευσετε με το καπακι μπρος τα κατω!

Ρίξτε μια ματιά και σ´αυτό. Δεν γυαλίζει όπως ένα βερνίκι, είναι κυρίως για ματ επιφάνειες.
Το δοκίμασα και δίνει πολύ ωραίο αποτέλεσμα.

617m55YrXAL._SY679_.jpg

Βαφή σε δυο κουρτινόξυλα με τα παρεμφερή τους

Attachments

• 20171103_195756.jpg
    20171103_195756.jpg
    60 KB · Views: 277
  • 20171103_195844.jpg
    20171103_195844.jpg
    58.7 KB · Views: 278
Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Βαφή σε δυο κουρτινόξυλα με τα παρεμφερή τους

Ωπ ο Ηλίας μού "έκλεψε" τήν τέχνη μέ τά Spray χαχαχα,μιά χαρά Ηλία,καθαρά καί γρήγορα πού λέει και ο Μπάμπης,ούτε πινέλα,ούτε κουτιά μέ μπογιές,γρήγορο στέγνωμα.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Ωπ ο Ηλίας μού "έκλεψε" τήν τέχνη μέ τά Spray χαχαχα,μιά χαρά Ηλία,καθαρά καί γρήγορα πού λέει και ο Μπάμπης,ούτε πινέλα,ούτε κουτιά μέ μπογιές,γρήγορο στέγνωμα.

Καλά εσένα δεν σε φτάνω, πρώτων δεν προλαβαίνω να σου λέω καλορίζικα τα εργαλεία σου και δεύτερων από σπρέι βαφής με της ωραίες σου κατασκευές, επιβάλετε το σπρέι.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Καλά εσένα δεν σε φτάνω, πρώτων δεν προλαβαίνω να σου λέω καλορίζικα τα εργαλεία σου και δεύτερων από σπρέι βαφής με της ωραίες σου κατασκευές, επιβάλετε το σπρέι.

:ernaehrung004:

Θέλω να κάνω δύο πορτάκια για την ψησταριά που βρίσκεται στον κήπο και έχω δύο επιλογές.

Η πρώτη είναι με μασίφ ξύλο από το πράκτικερ και η δεύτερη με κόντρα πλακέ επενδεδυμένο με καπλαμά.Το δέυτερο θα μου βγει δωρεάν οπότε υπάρχει κάποιο βερνίκι που θα κάνει το επενδεδυμένο να αντέξει στην βροχή και στον ήλιο ή να πάω στην λύση της μασίφ επιφάνειας?

Εγω φιλε μου θα σου προτεινα κοντρα πλακε, που θα το εχεις και χωρις κοστος. Για ανθεκτικο βερνικι, να το περασεις με καλη μαρκα τζελ - εγω σε εξωτερικο χωρο εχω χρησιμοποιησει της Berling με πολυ καλα αποτελεσματα.

Re: Απάντηση: Βάψιμο ξύλου....

Εγω φιλε μου θα σου προτεινα κοντρα πλακε, που θα το εχεις και χωρις κοστος. Για ανθεκτικο βερνικι, να το περασεις με καλη μαρκα τζελ - εγω σε εξωτερικο χωρο εχω χρησιμοποιησει της Berling με πολυ καλα αποτελεσματα.
Ωραία,να σου πω την αλήθεια σήμερα τα έκοψα κιόλας τα κόντρα πλακέ κ τα έχω σπίτι.

Για αυτό το τζελ μιλάς?

https://www.berling.gr/el/products/gel-colored

Καλησπερα!εχω μια ερωτησουλα γιατι εχω μπερδευτει!!!Κουτσα στραβα τα κοψιματα γινονται,τα τριψιματα γινονται στο φινιρισμα το χανω!Ειπα να δοκιμασω φινιρισμα με sealer.Απλα δεν εχω καταλαβει..περνας το sealer και μετα βερνικι ή το αντιθετο?γιατι με μια δοκιμι σε ενα ρεταλακι που εκανα περασα sealer και μετα αφου στεγνωσε δεν μπορουσα να περασω το βερνικι μετα!

φαντάσου το sealer κάτι σαν αραιό "στόκο", κλείνει τους πόρους του ξύλου και μετά το βερνίκι πιάνει πιο ομοιόμορφα και πιο στρωτά πιο λεία.

το βερνικι που θα χρησιμοποιησω μετα παιζει ρολο αν ειναι νερου ή νεφτιου?και κατι τελευταιο..οταν το περναω και στεγνωσει παλι τριψιμο καλο?

Ειναι καλυτερο αν εχεις sealer νερου να χρησιμοποιεις βερνικι νερου.
Αν και πιστευω οτι αν στεγνωσει καλα το sealer νερου, οχι μονο στην αφη, δεν θα υπαρχει προβλημα.
Αν ειναι στεγνο στην αφη δεν σημαινει οτι ειναι στεγνο και στο βαθος. Ιδιως σε μερες με υγρασια.

Ναι, το sealer θελει ελαφρυ τριψιμο οταν στεγνωσει για καλυτερη επιστρωση του βερνικιου.

Επειδη υπαρχουν διαφορων ειδων μπογιες , διαφορων ειδων βερνικια (νερου,νεφτιου), διαφορα υποστρωματα και διαφορα λαδια και κερια..μηπως θα μπορουσε καποιος να κανει μερικες προτασεις για το τι χρησιμοποιουμε και που , για καλυτερο αποτελεσμα.Η να μας πει τους αγαπημενους του συνδυασμους.

Δηλαδη στο ταδε ξυλο χρησιμοποιω αυτη την (μαρκα) μπογια, αυτο το υποστρωμα (αν χρειαζεται ) απο κατω,αυτο το λουστρο απο πανω ...η ξερω γω το περναω απλα με bayboil :)

Eυχαριστω

Είχα την ίδια απορία πριν λίγους μήνες, και αφού διάβασα και τις 58 σελίδες του thread και άλλα τόσα εδώ και κει, κατάλαβα ότι δεν βγαίνει άκρη...οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Ίσως το ευκολότερο είναι να δεις μια κατασκευή που σου αρέσει εδώ μέσα και να ρωτήσεις τον δημιουργό της για τα βερνίκια/λάδια/μπογιές/primer/τεχνικές που χρησιμοποίησε.

Είχα την ίδια απορία πριν λίγους μήνες, και αφού διάβασα και τις 58 σελίδες του thread και άλλα τόσα εδώ και κει, κατάλαβα ότι δεν βγαίνει άκρη...οι συνδυασμοί είναι άπειροι. Ίσως το ευκολότερο είναι να δεις μια κατασκευή που σου αρέσει εδώ μέσα και να ρωτήσεις τον δημιουργό της για τα βερνίκια/λάδια/μπογιές/primer/τεχνικές που χρησιμοποίησε.

Kαι αυτο γινεται :) Για αυτο ομως και εγραψα και αγαπημενοι συνδυασμοι, οι αγαπες δεν αλλαζουν ευκολα :) .Oποτε δεν χανουμε τιποτα να (ξανα)ρωτησουμε.

Ως γνωστο βεβαια τα εργαλεια κανουν τον μαστορα.

Kοιτα αυτον τον τυπο.Παιρνει κατι ..δοκαρια και τα μετατρεπει σε γυαλι . Σκετος αλχημιστης :).Yπαρχουν βεβαια καποια παιδια εδω που παιζουν μπαλα στο ιδιο επιπεδο

https://www.youtube.com/watch?v=5F3w-kr7glE&t=48s

Απάντηση: Re: Βάψιμο ξύλου....

Kαι αυτο γινεται :) Για αυτο ομως και εγραψα και αγαπημενοι συνδυασμοι, οι αγαπες δεν αλλαζουν ευκολα :) .Oποτε δεν χανουμε τιποτα να (ξανα)ρωτησουμε.

Ως γνωστο βεβαια τα εργαλεια κανουν τον μαστορα.

Kοιτα αυτον τον τυπο.Παιρνει κατι ..δοκαρια και τα μετατρεπει σε γυαλι . Σκετος αλχημιστης :).Yπαρχουν βεβαια καποια παιδια εδω που παιζουν μπαλα στο ιδιο επιπεδο

https://www.youtube.com/watch?v=5F3w-kr7glE&t=48s
εδώ ο τύπος αφού έτριψε μέχρι 220 γκριτ στη συνέχεια εφαρμόζει πολλαπλά χέρια βερνίκι πολυουρεθάνης με ενδιάμεσο τρίψιμο για να καλύψει τους πόρους και στη συνέχεια με κρέμα μάλλον χονδρή και μετά ψιλή σαν αυτές που γυαλίζουν τα αυτοκίνητα. είναι πολύ χρονοβόρο γιατί σε κάθε χέρι πολυουρεθάνης πρέπει να περιμένεις να στεγνώσει.

Ειναι οπως ακριβως το λες, οι συνδυασμοι ειναι ατελειωτοι!!

Προσωπικα δεν εχω καποια ιδιαιτερη τεχνικη φινιρισματος που ακολουθω πιστα.
Ειναι παντα αναλογα τα κεφια της στιγμης, τον διαθεσιμο χρονο, το ειδος του ξυλου, την κατασκευη και τα διαθεσιμα υλικα.

Nά κάνω καί εγώ μιά ερώτηξη.
Οι τέμπερες πού είναι σέ σωληνάριο τού Jumpο πού είναι σέ τιμή jet κιόλας ο τρόπος χρήσης τους είναι :

1) Βγάζω λίγο από τό σωληνάριο επάνω σέ ένα κομμάτι χαρτί-ξύλο καί βουτάω τό πινέλο καί βάφω ? η
2) Βγάζω λίγο από τό σωληνάριο καί τό βάζω σέ ένα πλαστικό κυπελλάκι καφέ ρίχνω λίγο νερό ανακατεύω,καί μετά βουτάω τό πινελάκι καί βάφω ?

Ευχαριστώ