Τι θελεις να πεις ακριβως με αυτο γεροντα μου? Οτι δεν μπορεις να περασεις ενα βερνικι φινιρισματος πανω απο ενα βερνικι εμποτισμου?
Οτι το εμποτισμου δεν δινει γυαλιστερο αποτελεσμα.
Θελει και κρουστας απο πανω!
Τι θελεις να πεις ακριβως με αυτο γεροντα μου? Οτι δεν μπορεις να περασεις ενα βερνικι φινιρισματος πανω απο ενα βερνικι εμποτισμου?
Η V33 ειναι εξαιρετικη μαρκα και την εχει και το Leroy.
Εφοσον ειναι ηδη μαυρος ο καπλαμας γιατι να πας σε εμποτισμου?
Απευθειας σε κρουστας θα ελεγα εγω προσωπικα.
Το σπρευ θα σου δωσει πιο λεια επιφανεια χωρις τις γραμμες του πινελου.
Bερνικι κρουστας πολυουρεθανης σου εδωσα στο λινκ.
Βερνικι εμποτισμου δεν χρειαζεσαι, καπλαμα εμποτισμενο θελεις να λουστραρεις σε ηχειο για διακοσμητικους λογους.
Το απαλο γυαλοχαρταρισμα με ψιλο γυαλοχαρτο (πανω απο 300 grit oπως ειπαμε) θα το κανεις για να εχει καλη προσφυση το βερνικι.
Επειδη δεν ξερω την υφη του καπλαμα θα προτεινα σαν ασταρι να περασεις ενα χερι βερνικι κρουστας αραιωμενο 20% με νεφτι/white spirit.
Οταν στεγνωσει μπορεις να το περασεις 1 η δυο χερια βερνικι χωρις αραιωση με ενδιαμεσο απαλο γυαλοχαρταρισμα.
Θα δεις αν χρειαζεται και 2ο χερι. Αν ειναι απορροφητικος ο καπλαμας (μαλακο ξυλο) ισως θες τρια χερια.
Νομιζω οτι με πινελο θα κανεις πολυ καλυτερη δουλεια. Το σπρευ θελει καποια εμπειρια για να γινει ομοιομορφο και να μην σου τρεχει οταν ψεκαζεις, ιδιως καθετα.
Βερνικι εμποτισμου δεν χρειαζεσαι, καπλαμα εμποτισμενο θελεις να λουστραρεις σε ηχειο για διακοσμητικους λογους.
Το απαλο γυαλοχαρταρισμα με ψιλο γυαλοχαρτο (πανω απο 300 grit oπως ειπαμε) θα το κανεις για να εχει καλη προσφυση το βερνικι.
Επειδη δεν ξερω την υφη του καπλαμα θα προτεινα σαν ασταρι να περασεις ενα χερι βερνικι κρουστας αραιωμενο 20% με νεφτι/white spirit.
Οταν στεγνωσει μπορεις να το περασεις 1 η δυο χερια βερνικι χωρις αραιωση με ενδιαμεσο απαλο γυαλοχαρταρισμα.
Θα δεις αν χρειαζεται και 2ο χερι. Αν ειναι απορροφητικος ο καπλαμας (μαλακο ξυλο) ισως θες τρια χερια.
Νομιζω οτι με πινελο θα κανεις πολυ καλυτερη δουλεια. Το σπρευ θελει καποια εμπειρια για να γινει ομοιομορφο και να μην σου τρεχει οταν ψεκαζεις, ιδιως καθετα.
Καμία ιδέα γιατί το χρώμα βγαίνει έτσι ;
Σανίδες πατώματος με ένα χέρι υδατοδιαλυτή βαφή Sylac δυο διαφορετικών αποχρώσεων.
Θα έπρεπε να βγαίνει η μια απόχρωση σκούρο καφέ και «μπλεδίζει» και η άλλη ελάχιστα πιο σκούρο από το αρχικό και «ασπρίζει».
![]()
Η φωτογραφία είναι 3-4 ώρες μετά το πρώτο χέρι. Θέλει περισσότερο στέγνωμα ; Δεύτερο χέρι ; Είχε κάποια επεξεργασία η σανίδα και επηρέασε το χρώμα ;
Ευχαριστώ.
Σωστα μεν αλλα υπερβολες νομιζω....Σήμερα πήγα από τη βιοτεχνία που πήρα τον καπλαμά και μου είπε αν θέλω να κάνω τη δουλειά με πινέλο τοτε πρέπει να πάρω πρώτα sealer 2 συστατικών Α και Β και να το περάσω πρώτα 2-3 χέρια με ενδιάμεσο γυαλοχαρταρισμα με 220 grit και μετά να πάρω βερνίκι 2 συστατικών πάλι αλλά 30% glossy και να το περάσω πάλι 2 χέρια με ενδιάμεσο γυαλοχαρταρισμα πάλι με 220. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή μου είπε ότι θέλει πιστόλι βαφής. (1 συστατικού κλπ.)
Sent from my iPhone using Tapatalk
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.