giannisx4
Senior Member
- 24 September 2010
- 564
Κυριάκο και σφιλάτσο δε θα ήταν άσχημο συν τοις άλλοις και πολύ εύκολη τοποθέτηση με λίγα καρφάκιαΕνα κομματι ασφαλτοπανο θα εκανε δουλεια?

Στάλθηκε από το Mi A1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Κυριάκο και σφιλάτσο δε θα ήταν άσχημο συν τοις άλλοις και πολύ εύκολη τοποθέτηση με λίγα καρφάκιαΕνα κομματι ασφαλτοπανο θα εκανε δουλεια?
Ξυλόκολα ανακατεμένη με πριονίδι ψιλό μετά λίγο τρίψιμο καλό στοκάρισμα και βάψιμο νομίζω είναι το καλύτερο. Το 2011 έφτιαξα εγώ παντούρι παραθύρου τα επονομαζόμενα γαλλικά που είχε σαπίσει στην κάτω πλευρά σε σπιτάκι στην Ικαρία. Ακόμη υπάρχει και δεν έχει πάθει τίποτα. Το βάψιμο με αστάρι μετάλλου γκρι και από πάνω λαδομπογιά.Εδω μια προχειρη ματια στην μελαμινη που λιαζεται στον κηπο και θα συνεχισει να λιαζεται για αλλες 24 ωρες μεχρι να μελετησουμε λεπτομερως την κλινική της εικονα.
Καλλιτεχνικη φωτο
![]()
Βλεπουμε μεχρι στιγμης οτι στα σημεια που ειχε σοκοροταινια (αριστερα της γωνιας), η ταινια εχει σηκωθει απο την 24ωρη εκθεση στο νερο.
Το δεξι μερος της γωνιας που βλεπουμε εχει μπει μονο στοκος και βλεπουμε οτι ειναι σε καλυτερη μοιρα.
Τα σημεια που δεν βλεπουμε καθαρα, στην μεση και στα δεξια της μελαμινης οπου εχει μπει ξυλοκολλα, η ζημια ειναι μηδαμινη και μονο πανω στη μπογια εως ανυπαρκτη.
Αυριο που θα εχει στεγνωσει καλυτερα θα μελετησουμε το σοβαρο αυτο θεμα πληρως και διεξοδικα.
Πρεπει να ειναι και παγκοσμια πρωτια τετοια αστεια αναλυση περι της προστασιας των σοκορων της μελαμινης![]()
Ναι ο σιδηρόστοκος είναι μια πολύ καλή επιλογή. Σχετικά με το πατζούρι στο σοκορο ήταν η ζημιά. Αλλά σε βάθος που φυσικά γέμισα.Γιαννη, αλλη περιπτωση η δικη σου, εσυ ειχες μασιφ ξυλο ... το ασταρι με την λαδομπογια σου "κρατησαν" την αποσαθρωση του ξυλου
Μιχαλη, ακυρη η συγκριση ... ξεχασαμε τον σιδηροστοκο
ξεκινα παλι απο την αρχη, αλλα με μεμονωμενα κομματια
Πολύ ενδιαφέρον ευχαριστούμε Μιχάλη!Mετα απο 24 ωρες μεσα σε νερο και 72 ωρες στον ηλιο/φεγγαρι, η κατασταση του ρεταλιου μελαμινης ειναι η ακολουθη:
Oι πινακιδες δειχνουν με τι εχει περαστει η αντιστοιχη επιφανεια μπροστα τους.
![]()
Βλεπουμε οτι ο στοκος στα αριστερα εχει κρατησει αρκετα καλα. Η μπογια εχει ταλαιπωρηθει λιγο αλλα βασταει.
Στη μεση εχουμε μονο ξυλοκολλα και μπογια και η κολλα εχει ανταποκριθει θαυμασια στην ταλαιπωρια.
Το ιδιο και στα δεξια οπου υπαρχει παλι ξυλοκολλα αλλα περασμενη με στοκο για πιο ομαλη επιφανεια και μετα μπογια. Εδω εχουμε το καλυτερο οπτικο αποτελεσμα.
Εδω βλεπουμε την αλλη μερια του ρεταλιου οπου φαινεται η αποκολληση της σοκοροταινιας. Πραμα λογικο μετα απο το συγκεκριμενο πειραμα.
![]()
Συγκρινοντας τις δυο παραπανω φωτο νομιζω οτι μπορουμε να πουμε οτι ενω στην μια πλευρα η σοκοροταινια ξεκολλησε, στην αλλη πλευρα η ξυλοκολλα κρατησε πολυ καλυτερα.
Βαζω και δυο ενδιαφερουσες φωτο απο τις δυο γωνιες του ρεταλιου.
Στην αριστερη γωνια βλεπουμε απο την μια την μερικη αποκολληση της σοκοροταινιας και απο την αλλη το σχετικα καλο κρατημα του φινιρισματος με στοκο και μπογια.
![]()
Στην δεξια γωνια βλεπουμε απο την μια πλευρα την πολυ καλη κατασταση της μελαμινης που εχει περαστει με ξυλοκολλα, ξυλοστοκο και μπογια και απο την αλλη την εξίσου καλη κατασταστη της μεριας που εχει περαστει μονο με ξυλοκολλα.
![]()
Συμπερασματα
Δεν γνωριζα οτι το περασμα με ξυλοκολλα στο σοκορο της μελαμινης θα μπορουσε να δωσει τοσο καλο αποτελεσμα και προστασια απεναντι στην υγρασια και στις κακες συνθηκες.
Εαν καποιος δεν εχει ξυλοστοκο για πιο ομαλο και ομορφο φινιρισμα, σκετη η ξυλοκολλα (δυο χερια) και μετα ασταρι/μπογια θα κανει αριστη δουλεια, ειναι μια καλη εναλλακτικη στη σοκοροταινια.
Νομιζω οτι ενα μιγμα ψιλου πριονιδιου και ξυλοκολλας που προτεινε και ο Γιαννης θα περιοριζε τα χερια ξυλοκολλας σε ενα γιατι το μιγμα θα ηταν πιο στερεο και δεν θα εμπαινε τοσο βαθια στο σοκορο ωστε να χρειαστει και δευτερο χερι. Δεν ξερω αν ο σιδηροστοκος θα εκανε καλυτερη δουλεια απο τον ξυλοστοκο.
Ηταν παντως ενα ενδιαφερον πειραμα που μου εμαθε δυο πραγματακια παραπανω. Να'ναι καλα ο μαστροχαλαστης με τις αποριες του οι οποιες προκαλεσαν αυτη την συζητηση
Eπισης δικαιωνεται νομιζω πληρως ο songless bird που ειχε προτεινει ξυλοκολλα στα σοκορα. Η λυση αυτη οντως δουλευει και μαλιστα με λιγοτερο απο τρια χερια.
Μαστόρια, αν βάψω ξύλο με βερνίκι διαλύτου και μετά που θα στεγνώσει, τρίψω ελαφρώς και περάσω βερνίκι κρούστας υδατικής βάσης γίνεται?....το βερνίκι διαλύτου δεν γράφει τίποτα πάνω, αν είναι εμποτισμού ή όχι!....οπότε θεωρούμε ότι δεν είναι εμποτισμού!.....ο λόγος που θέλω να το κάνω αυτό, είναι γιατί το πρώτο είναι χρωματιστό!. Το δεύτερο είναι γιά προστασία από UV κτλ!
Έλα Νικ!....Αθήνα ακόμα!...ελπίζω να καταφέρω να έρθω τέλος της βδομάδας!....αν ήταν ανοιχτά τα μαγαζιά δεν θα μ´ένοιαζε!....θα έπαιρνα ανηλίνη και θα έκανα τη δουλειά μου!...τώρα προσπαθώ με ότι έχω!
We use essential cookies to make this site work, and optional cookies to enhance your experience.