Εκανα κι εγω μια δοκιμη, με βερνικια και sealer, σε κοντρα πλακε.
Χρησιμοποιηθηκαν κυριως αυτα:
Και δευτερευοντως, χωρις να το εχω προγραμματισει, αυτα:
Οχι Α ποιοτητας υλικα, γενικα.
Το κ/π τριφτηκε καλα, εως με ψιλο γυαλοχαρτο (καπου 280).
Καθε χερι που περνουσα ετριβα (ολο και πιο απαλα, με πιο ψιλο).
Περαστηκαν, με τη σειρα που φαινονται στη φωτο παρακατω, απο αριστερα προς τα δεξια:
1. 3 χερια εμποτισμου, 2 χερια sealer, 3χερια κρουστας.
2. 2 χερια sealer, 3 χερια εμποτισμου, 3 χερια κρουστας.
3. 3 χερια εμποτισμου, 3 χερια κρουστας.
4. 3 χερια κρουστας.
Parkside:
5. 3 χερια εμποτισμου (τζελ), 3 χερια κρουστας (στο μισο δεξια μονο).
6. 3 χερια εμποτισμου (κανονικο), 3 χερια κρουστας (στο μισο δεξια μονο).
Κυριως ηθελα να δω τα αποτελεσματα του sealer, που δεν το ειχα ξαναχρησιμοποιησει, σε σχεση και με το κρουστας.
Καποια συμπερασματα:
1.Οπου μπηκε και sealer, πριν την κρουστα, εγινε λιγο πιο λειο, αλλα η διαφορα δεν ειναι τεραστια. Γενικα, το καλυτερο αποτελεσμα ειναι στο 1ο, αλλα οχι κατι φοβερο, σε σχεση με το 3ο.
2. Πρωτα sealer και μετα εμποτισμου δεν εχει καποια διαφορα στην υφη, ενω στο "βαψιμο" ειναι μεγαλη η διαφορα. Δεν νομιζω, γενικα, οτι εχει νοημα κατι τετοιο, αφου βαφεις "πλαστικο", ουσιαστικα, οχι το ξυλο. Γινονται γραμμες και διαφοροποιηση του χρωματος, σαν να βαφεις γυαλι με νερομπογια, ενω βεβαια το τελικο χρωμα βγαινει διαφορετικο, αφου δεν "ποτιζει" το ξυλο.
Ισως εχει νοημα για ειδικες περιπτωσεις, αλλα γενικα δεν μου αρεσε.
Μπορει, επισης, να ειναι καλυτερο το αποτελεσμα αν μετα το sealer βαλεις εγχρωμο βερνικι κρουστας και οχι εμποτισμου.
3. Με μετριας ποιοτητας υλικα (και πινελα) βγηκε καλουτσικο, σε υφη, το τελικο αποτελεσμα, αλλα καποιες γραμμες υπαρχουν. Εκεινο που εχω δει και απο αλλες φορες ειναι το εξης: Στο τελευταιο χερι κρουστας, εχεις την επιλογη (α) να μην τριψεις καθολου. Τοτε οπτικα ειναι πολυ καλο το αποτελεσμα, αλλα στην αφη λιγοτερο (απο μικρο-φυσαλλιδες κτλ, νομιζω). Αν (β) τριψεις, εστω και αν μιλαμε για "χάιδεμα" με 1000+ γυαλοχαρτο ή συρμα, στην αφη γινεται τελειο, αλλα θολωνει και ασπριζει λιγο στην οψη.
Κατι τελειο δεν εχω καταφερει μεχρι στιγμης, ισως γιατι απλά δεν εχω καλο "χερι". Επισης, δεν εχω δοκιμασει να γυαλισω στο τελος, με υφασμα, βουρτσες, κρεμες κτλ. Μπορει αυτο να βοηθαει για το ιδανικο αποτελεσμα και σε υφη και σε οψη. Επισης, με σπρέι, με πολλη προσοχη, παντα μου βγαινει καλυτερο το τελικο (με τα γνωστα θεματα του σπρέι, κατα τα λοιπα).
4. Τα parkside ειναι και τα δυο "εμποτισμου", παρολο που δεν λενε κατι επισημα. Αρχικα ειναι πολυ διαφορετικα (το τζελ ειναι οντως τζελ), αλλα στο στεγνωμα ειναι ολόιδια, και δεν κανουν κρουστα (αν και γυαλιζουν και ισως με 10 χερια κανουν κρουστα τελικα).
Καποιες ακομα φωτο, αν και μαλλον δεν πολυφαινονται οι οποιες διαφορες που φαινονται live.
Και, bonus, αλλες δυο το παλουκι για βρυκολακες που εφτιαξα στον τορν..., εννοω στο κυκλικο τριβειο. Τωρα μενει να πετυχω εναν να κοιμαται.