την καλημέρα μου σε όλους και σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις
Κώστα
Ναι, βερνίκι πατωματων νερού της Vernilac χρησιμοποιώ.
Όχι, σε εξωτερική στεγασμένη βεράντα βάφω αυτή την φορά. Λόγω μεγέθους και βάρους κατασκευής (γύρω στα 95kg χωρίς το στρώμα) η προαιτημασία έγινε στο υπόγειο όπου πέραν της κατασκευής τους τα πέρασα εκεί βελατούρα και την 1η ριπολίνη. Στην συνέχεια τα 4 τεμάχια ανέβηκαν στην βεράντα όπου έγινε το τελικό μονταρισμά, περάστηκαν οι χοντρές καβίλιες στις κρυφές οπές που είχα προετοιμάσει και κολλήθηκαν τα τεμάχια μεταξύ τους. Στην συνέχεία στην βεράντα πια πέρασα τα τελικά χέρια ριπολίνης και βερνικιού.
Ναι Κυριάκο, το είχα υπόψιν μου για τον καιρό και ήθελα να το αποφύγω και εγώ. Αλλά πλάκωσε πολύ δουλειά, είμαι φοβερά κουρασμένος και εγώ, οπότε από εκεί που έλεγα να το έχω τελειώσει τέλος Οκτ-αρχές Νοεμ με έπιασαν τα Χριστουγεννα. Δεν μπορούσα να το φρενάρω άλλο, καθόμαστε στο πάτωμα σαν τους Ιάπωνες μιας και ο παλιός ο καναπές δωρίστηκε όταν ξεκίνησα την ανακαίνηση να μην τον έχω και μες τα πόδια μου. Από τα λεγόμενα του Κώστα καταλαβαίνω ότι λόγω της φύσεως του υλικού πάλι θα τη πάταγα και καλύτερο καιρό να είχε, πόσο μάλλον με αυτόν τον καιρό όπου προκάλεσα και εγώ την τύχη μου.
Σχετικά με το τρίψιμο μεταξύ χεριών τώρα, σε κανονικές περιπτώσεις (αν δεν κάτσουν οι στραβές που μου έκατσαν δηλαδη) τρίβω ελαφρά μέχρι να πέσει το τελευταίο χέρι ριπολίνης. Καταλαβαίνω γενικότερα καλύτερα να τρίβω ελαφρά μεταξύ 1ο και 2ο χεριού βερνικού ή και των επόμενων χεριών αν χρειαστεί για να βοηθήσω στην πρόσφρυση, ειδικά με αυτό το βερνίκι που απλώνει και κυρίως στις κάθετες επιφάνειες.