Βαθιά Πρόσκρουση

Καλύτερα να μας χτυπήσει μια κι' οξω ρε πστ μ.

Στη χώρα όπου η αποστροφή του Χρόνη Μίσσιου " …καλά, εσύ σκοτώθηκες νωρίς" αποτελεί έκφραση ζήλειας και κάποιας μορφής φθόνου γιά τον...τυχερό και όπου, γιά να παραφράσω γνωστό στίχο "..τις χειρότερες μέρες μας δεν τις ζήσαμε, ακόμα" δεν νομίζω ότι έχει κάποιο νόημα να ανησυχούμε τόσο πολύ αν κάποιο υπερμεγέθες .......τούβλο μας έρθει ομαδικά στο κεφάλι ή πέσει, λέει, στη θάλασσα, οπότε μη σας πώ τι θα προκαλέσει αν το τσουνάμι φτάσει στα Ιμαλάϊα. Χαλαρά, λοιπόν, εμείς. Αφήστε τα αμερικανάκια να σκοτίζονται......

Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Καλύτερα να παραμείνει off topic το νήμα διότι αν γίνει on, δεν θα έχει μείνει κανένας μας να συζητάει!!:smile:

(Του Μάνου του ήρθε ένας ξαφνικός οργασμός μετά από αυτό...)

:goodnight:

Μου βγήκε ο καφές από τη μύτη, πανάθεμα σε!

Εγω πιστευω οτι χρειαζομαστε εναν εμπολα .... να αφησουμε περιποιημενο μαγαζι (για τους επομενους). :p

Αστεροειδεις αφηνουν ακαταστασια ... μεγαλη ακαταστασια !

Καλα λεγε μακακιες εσυ....να σε ακουσει κανας υπευθυνος .....:grandpa:

Ο Έμπολα μεταλλάχθηκε - Τέσσερις φορές πιο ικανός να μολύνει ανθρώπους

Για το Λάκη και παν ενδιαφερόμενο. Ο Μάνος μπορεί να αγνοήσει τα παρακάτω...

Κάποιος έχει πει "η πιθανότητα να μην υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες είναι εξίσου τρομακτικό με το να υπάρχει"...

Η άποψή μου λοιπόν - και δεν με πειράζει αν θεωρηθεί "παλιομοδίτικη" - είναι ότι το σύμπαν είναι άπειρο - δεν έχει αρχή και τέλος - και είναι όσο η αγάπη του Θεού για το τέλειο δημιούργημά του, τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος, τέλειος δημιουργήθηκε, αλλά όπως ακούσατε / γνωρίζετε η "παρακοή" του στοίχισε και τον κατάντησε έκπτωτο, όπως και τον τελειότερο άγγελο, τον εωσφόρο.

Ο άνθρωπος είναι μοναδικό δημιούργημα, που σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δημιουργήματα (ζώα, πτηνά, κλπ.), έχει ψυχή με τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το Δημιουργό του , να απαλλαγεί από το προπατορικό αμάρτημα και να ζήσει αιωνίως μετά θάνατον, εφόσον τηρήσει το Θείο λόγο.

Η γη λοιπόν είναι μοναδικό "μέρος" του υλικού σύμπαντος που ζούσαν (και ζουν) τα "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση" ορατά δημιουργήματα του Θεού και δεν υπάρχουν άλλα.

Όσο για το αχανές του σύμπαντος, όσο περισσότερο ο άνθρωπος το εξερευνά τόσο περισσότερο θα θαυμάζει το μεγαλείο της δημιουργίας το οποίο μόνο τυχαίο συμβάν δεν είναι.

Το αχανές αυτό εκφράζει τέλος τον Άναρχο Πλάστη, τον Θεό, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος...

Η ταπεινή γνώμη μου.

Προσωπικό "βίωμα" φέτος. Δεν περιγράφεται με λόγια.

Ελπίζω να καταλαβαίνεις. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί παραμονεύει ο χλευασμός, η ειρωνεία και οι ερωτήσεις που αφορούν αποδείξεις (που δεν υπάρχουν σε βιώματα)...

Τι ειναι η ετοιμοτητα ρε συ ?

Προσδιορισε το να σου πω που κολλαει....

Η ετοιμοτητα ειναι να εχεις εναν πυραυλο να παει να κανει ... οσα εκανε το Deep Impact στον Τempel 1 (το 2005).
Η εκτοξευση οχι αργοτερα απο 24 ωρες (απο την στιγμη εντοπισμου του αστεροειδους που ενδεχεται να απειλει).

Μεχρι στιγμης ... ΑΥΤΟ .... δεν ειναι δυνατο. Οχι γιατι δεν ειναι εφικτο αλλα γιατι ο κοσμος μας περικοπτει
δαπανες λογω κρισεων. Αλλα στα προσεχη τρια χρονια ... ολα δειχνουν οτι θα ΓΙΝΕΙ εφικτο.
Γιατι οι κυβερνησεις μαλλον εχουν παρει στα σοβαρα αυτο που εγινε στο Chelyabinsk ...

Σου αρκει ως απαντηση ?
Η πρεπει να αραδιασω καινουργιο κατεβατο (που θα εκνευρισει αρκετους) ?

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

Ελπίζω να καταλαβαίνεις. Δεν μπορώ να δώσω περισσότερες λεπτομέρειες γιατί παραμονεύει ο χλευασμός, η ειρωνεία και οι ερωτήσεις που αφορούν αποδείξεις (που δεν υπάρχουν σε βιώματα)...

Φυσικα και καταλαβαινω ....

Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Για το Λάκη και παν ενδιαφερόμενο. Ο Μάνος μπορεί να αγνοήσει τα παρακάτω...

Κάποιος έχει πει "η πιθανότητα να μην υπάρχει ζωή σε άλλους πλανήτες είναι εξίσου τρομακτικό με το να υπάρχει"...

Η άποψή μου λοιπόν - και δεν με πειράζει αν θεωρηθεί "παλιομοδίτικη" - είναι ότι το σύμπαν είναι άπειρο - δεν έχει αρχή και τέλος - και είναι όσο η αγάπη του Θεού για το τέλειο δημιούργημά του, τον άνθρωπο.

Ο άνθρωπος, τέλειος δημιουργήθηκε, αλλά όπως ακούσατε / γνωρίζετε η "παρακοή" του στοίχισε και τον κατάντησε έκπτωτο, όπως και τον τελειότερο άγγελο, τον εωσφόρο.

Ο άνθρωπος είναι μοναδικό δημιούργημα, που σε σύγκριση με τα υπόλοιπα δημιουργήματα (ζώα, πτηνά, κλπ.), έχει ψυχή με τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με το Δημιουργό του , να απαλλαγεί από το προπατορικό αμάρτημα και να ζήσει αιωνίως μετά θάνατον, εφόσον τηρήσει το Θείο λόγο.

Η γη λοιπόν είναι μοναδικό "μέρος" του υλικού σύμπαντος που ζούσαν (και ζουν) τα "κατ' εικόνα και καθ' ομοίωση" ορατά δημιουργήματα του Θεού και δεν υπάρχουν άλλα.

Όσο για το αχανές του σύμπαντος, όσο περισσότερο ο άνθρωπος το εξερευνά τόσο περισσότερο θα θαυμάζει το μεγαλείο της δημιουργίας το οποίο μόνο τυχαίο συμβάν δεν είναι.

Το αχανές αυτό εκφράζει τέλος τον Άναρχο Πλάστη, τον Θεό, που δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος...

Η ταπεινή γνώμη μου.

δηλαδη η κατακλειδα ειναι,οτι υπαρχει ενας τελειος θεος,ο οποιος δημιουργει μονιμως ατελη πλασματα.
Τη μια τον ανθρωπο,την αλλη τον Εωσφορο.
Υπαρχει ενα οξυμωρο,δε βρισκεις;

@ Λάκης:

Στα νοήμονα - και αρχικά τέλεια - πλάσματά του έδωσε το "αυτεξούσιο" και σαφείς οδηγίες για την ευτυχία τους.

Ο πρώτος έκπτωτος άγγελος (εωσφόρος) θεώρησε ότι είναι ανώτερος από το Δημιουργό του και υπέστη την απώλεια (μαζί με τους υποστηρικτές του).

Και επειδή η κακία του ήταν απερίγραπτη προσπάθησε να συμπαρασύρει και τους πρωτόπλαστους, και τα κατάφερε.

Ο Αδάμ και η Εύα ήταν ελεύθεροι να ενεργήσουν με τη θέλησή τους αλλά δυστυχώς επέλεξαν λάθος. Έκπτωτοι και αυτοί.

Και ο Δημιουργός ζητεί από όλους, ανθρώπους αλλά και δαίμονες(!), τη μετάνοια και επιστροφή τους, όπως αυτή προσδιορίζεται στο Ευαγγέλιο.

Η ηθελημένη υπακοή στους Θείους κανόνες επαναφέρει τον άνθρωπο εκεί του αρμόζει, στην αρχική του κατοικία, στον παράδεισο...

Και έτσι έγινε. O άνθρωπος μέσω γυναίκας (Εύα) βγήκε από τον παράδεισο, και μέσω γυναίκας (Θεοτόκος Παναγία) έχει τη δυνατότητα να ξαναμπεί.

Οχι δεν μου αρκει.

Εθεσα καποιες ερωτησεις στο ποστ μου που τις προσπερνας.

Σου θυμιζω οτι δεν εχουμε παγκοσμια κυβερνηση.

Η απαντηση μου ειναι οτι ΑΝ κατι χαρακτηρισθει global threat ... τοτε ΟΛΟΙ θα γινουμε ενα.
Τουλαχιστον μεχρι να αντιμετωπισουμε την απειλη. Τι μπορει να θεωρηθει κρισιμοτερο
απο εναν βραχο 10 χιλιομετρων που θα αφανισει οτιδηποτε ενοργανο (ανω των 5 κιλων,
απο οτι φανηκε με τους δεινοσαυρους) ? Ειναι δυνατον, το καλαθι της νοικοκυρας (η οι
μετοχες του Ροτσιλντ) να θεωρηθουν κρισιμοτερες ? Ειναι δυνατον καποιος να παει να
ζησει στον Αρη (η στην Σεληνη) η, ακομα χεροτερα, να κρυφτει σε μια σπηλια η ορυχειο
.... για 1000 χρονια (μεχρι να σταματησει η οξινη βροχη απο την ατμοσφαιρα) ?

Εαν πρεπει ΚΑΙ ΑΥΤΟ να το εξηγησω ... I rest my case !

Last edited:
Υπάρχει και άλλου τύπου διαστημική απειλή για τον πλανήτη μας: αφηνιασμένοι εξωγήινοι.

Προσφέρω ασφάλεια 100% κάλυψη, εφ' όρου ζωής, για τέτοιου είδους απειλές... :)

Η μεταφυσική είναι προσωπική υπόθεση του κάθε ανθρώπου, κανεις δεν υποχρεούται να δικαιολογήσει τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις (η την έλλειψη τους). Επίσης κανεις δε δικαιούται να τις χλευάσει. Αποδείξεις και τεκμήρια απαιτούνται για αλλα πράγματα, που εμπίπτουν στη σφαίρα του επιστητού, αυτού δηλαδή για το οποιο δύναται να υπάρχει γνώση και εμπειρία.

Αυτο ακριβως αμφισβητω οτι μπορει να γινει. Μονο στις αγαπημενες μας ταινιες.....

Και νομιζα οτι ΜΟΝΟ εγω υπερβαλω .... :p

Υπάρχει και άλλου τύπου διαστημική απειλή για τον πλανήτη μας: αφηνιασμένοι εξωγήινοι.

Σκεψου μονο .... ποσο αφηνιασμενος μπορει να γινει ενας ανθρωπος
για μια μυρμηγκοφωλια ξεχασμενη σε καποια ερημια στην Αιθιοπεια ...
και εχεις την απαντηση σου !

Εκτος αν κανεις πλακα (... βαζε κανα emoticon -bye-)

Και νομιζα οτι ΜΟΝΟ εγω υπερβαλω .... :p

Σκεψου μονο .... ποσο αφηνιασμενος μπορει να γινει ενας ανθρωπος
για μια μυρμηγκοφωλια ξεχασμενη σε καποια ερημια στην Αιθιοπεια ...
και εχεις την απαντηση σου !

Εκτος αν κανεις πλακα (... βαζε κανα emoticon -bye-)

Κανεις δε θυμώνει με μια μυρμηγκοφωλιά (εκτος κι αν τα μυρμήγκια μπούν σπίτι σου). Αλλα και κανεις δε σταματάει να σκάβει τα θεμέλια ενός σπιτιού επειδή στο οικόπεδο έχει μυρμήγκια...

Aλλο εγραψα εγω ... και εχει σημασια πως το εγραψα.

Μια μυρμηγκοφωλια (εμβια ειδη) ξεχασμενη σε καποια ερημια (πλανητης)
στην Αιθιοπεια (ευρυτερη αστρικη γειτονια που δεν παρουσιαζει το παραμικρο ενδιαφερον)
για να αφηνιασει ΠΟΙΟΣ (που δεν ξερουμε καν αν λειτουργει μεσα απο ενα οργανικο σωμα)
και για ΠΟΙΑ πραγματα (???) που δεν εχει βρει ΗΔΗ στο μεσοδιαστημα μεχρι εμας ....