Βαθιά Πρόσκρουση

Ας επανελθουμε στον Μετεωριτη....

Μας βαζει σε καποιες σκεψεις εστω και η πιθανη επισκεψη του.

Μπορει να τελειωσουν ολα με αυτον ; Ειναι ενα σημαδι μηδενισμου απο τοτε που γνωριζουμε την θεωρία της εξαφανισης των δεινοσαυρων ; Η ενα σημειο των καιρων (οπως ηταν παντα για την superstition). Μπορει να ειναι και ενα εργαλειο που να μας βαλει σε σκεψη και να μας στρωσει στην ερευνα και στην δουλεια. Αλλο ενα αλμα της εξελιξης του ειδους μας ;

Το βέβαιο είναι ότι μια τέτοια απειλή θα ενώσει όλη την ανθρωπότητα.

Και αυτό είναι καλό με τη προϋπόθεση ότι η "απειλή" είναι... πραγματική... :)

Διαλειμα για διαλογισμο με φωτο, και με φοντο κατι το..."καταστροφικο"

Καποτε ειχα πει σε ενα νημα μουσικο για την Αγαπη σαν τσιμεντο του συμπαντος (πριν καποιος να το γυρισει στην υβρη)...

1024753770.jpg

--- Αυτόματη συγχώνευση μηνύματος ---

CWr9VGcWIAAKBMn.jpg

Ποια θαύματα σας ενοχλούν και ποια όχι?
Με ενοχλει ο μονιμος εκτροχιασμος σε θεολογικο περιεχομενο σε ολα τα θεματα. Καντε ενα υποφορουμ η ενα νημα για Χ.Ο.

Στάλθηκε από το SM-G900F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Με ενοχλει ο μονιμος εκτροχιασμος σε θεολογικο περιεχομενο σε ολα τα θεματα. Καντε ενα υποφορουμ η ενα νημα για Χ.Ο.

Μάλιστα.
Σκέφτηκες όμως ότι αυτό μπορεί να ειπωθεί για τα πάντα και για όλες τις "οπτικές" με τις οποίες βλέπει κανείς τα πράγματα?
ΠΧ να πει κάποιος "Με ενοχλει ο μονιμος εκτροχιασμος σε αριστερό περιεχομενο σε ολα τα θεματα. Καντε ενα υποφορουμ η ενα νημα για τον Μαρξ. "
ένας άλλος "Με ενοχλει ο μονιμος εκτροχιασμος σε καπιταλιστικό περιεχομενο σε ολα τα θεματα. Καντε ενα υποφορουμ η ενα νημα για τον Σμιθ. "

Είναι καλύτερο να εκφράζει ο καθένας αυτό που ο ίδιος κουβαλάει. Και βέβαια να μην περιμένει μετά προστασία. Όποιος επιλέγει να μιλήσει δημόσια, πρέπει να ξέρει ότι εκτίθεται σε κριτική.
Αυτή είναι η κοινωνία μας, αυτή είναι η χώρα μας.

Εντός κάποιων ορίων όλα αυτά κ.λπ κ.λπ.

Οκ σεβαστο. Θυμιζω ομως οτι υπαρχουν και καποιοι περιορισμοι στον κανονισμο για τα θρησκευτικα.

Ποια θαύματα σας ενοχλούν και ποια όχι?

Χρήστο, το "διαφημιζόμενο" θαύμα - δηλαδή τα περισσότερα στο διαδίκτυο - μόνο θαύμα δεν είναι.

Τα πραγματικά όμως συνήθως παραμένουν επτασφράγιστα μυστικά σ' αυτούς που τα βίωσαν.

Το πολύ πολύ να μεταδίδονται σε κοντινά πρόσωπα και μόνο προς όφελος ενδυνάμωσης πίστης...

Το παράδειγμα της σαύρας παραπάνω είναι επώνυμη καταγεγραμμένη μαρτυρία και εγώ προσωπικά το θεωρώ θαύμα γιατί μπορώ να αντιληφθώ την άμεση ωφέλειά του στους παρευρισκόμενους...

Οκ σεβαστο. Θυμιζω ομως οτι υπαρχουν και καποιοι περιορισμοι στον κανονισμο για τα θρησκευτικα.

Ε ναι. Για αυτό και έγραψα "εντός κάποιων ορίων όλα αυτά".
Δεν νομίζω να ξεπεράστηκαν.
Το να γίνεται κουραστικό (σεβαστό και υποκειμενικό) κάτι, δεν σημαίνει ότι ξεπερνάει και τα όρια.

Δεν θα επρεπε να υπαρχει κανενας περιορισμος για τα θρησκευτικα ερωτηματα.
Αλλο ενα νεοταξικο χαρτι στην τραπουλα της μοναδικης σκεψης.

Προτεινω στην διαχειρηση να το διαγραψει.

Επισης οταν εχεις ενα θεμα γαι απειλη ενος Μετεωριτη δηλαδη το ερωτιματικο του ΤΕΛΟΥΣ, η που παει η Υφηλιος (κατα διαολου) πως απαιτεις ετσιθελικα να μην θεσει ο ανθρωπος το κυριο μεταφυσικο του ερωτημα ; Κομμουνιστικη Κινα γιναμε ; Η κλαμπ του Φιλη ;

Πως περναμε ετσι χαλαρα απο την "ιερη εξεταση" στη "ανιερη εξεταση" επειδη καποτε ετσι αποφασισε η κοινη και ορθοπολιτικη σκεψη.

Ελευθερια αδελφια.

Δεν θα επρεπε να υπαρχει κανενας περιορισμος για τα θρησκευτικα ερωτηματα.
Αλλο ενα νεοταξικο χαρτι στην τραπουλα της μοναδικης σκεψης.

Προτεινω στην διαχειρηση να το διαγραψει.

Επισης οταν εχεις ενα θεμα γαι απειλη ενος Μετεωριτη δηλαδη το ερωτιατικο του ΤΕΛΟΥΣ, η που παει η Υφηλιος (κατα διαολου) πως απαιτεις ετσιθελικα να μην θεσει ο ανθρωπος το κυριο μεταφυσικο του ερωτημα ; Κομμουνιστικη Κινα γιναμε ; Η κλαμπ του Φιλη ;

Πως περναμε ετσι χαλαρα απο την "ιερη εξεταση" στη "ανιερη εξεταση" επειδη καποτε ετσι αποφασισε η κοινη και ορθοπολιτικη σκεψη.

Ελευθερια αδελφια.

Δεν λειτουργεί -ευτυχώς- έτσι το πράγμα CR.
H διαχείριση ΔΕΝ μπορεί να κάνει ότι γουστάρει ούτε να διαγράψει κανόνες λειτουργίας του Forum.
Αν ενδιαφέρεσαι να αλλάξεις τα πράγματα, υπάρχουν οι σωστές διαδικασίες.
Υπάρχει σωματείο.
Υπάρχει πάντα η προσωπική ματιά και κατανόηση για την λειτουργία, εξ ου και η ανοχή (εντός ορίων) σε τέτοια θέματα .
Αυτό δεν σημαίνει ότι δικαιούμαστε -ή θέλουμε- να διαγράφουμε κανόνες.

Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

BdKizMzCIAAtH91.jpg

AjxWeHMCMAA17lO.jpg

Πολύ ωραίες εικόνες CR. Αποτυπώνουν εύγλωττα μια έκφραση θεϊκής πεμπτουσίας.

ΥΓ

Για όσους ποστάρουν μετά εικόνες με μανιτάρια καπνού και σφαγμένα παιδιά, απαντώ εκ των προτέρων ότι αποτελούν έκφραση θεϊκής οικονομίας στο πλαίσιο της ελευθερίας που μας έχει προσφέρει. Αν ξεκινήσουμε από την αφετηρία της ατάκας της Μύριαμ (μητέρα του Μπεν Χουρ) ότι ο κόσμος είναι πολύ περισσότερα από όσα γνωρίζουμε (Σωκρατικό δόγμα με άλλες λέξεις...) τότε είμαστε πιο κοντά σε πολλές αλήθειες.

Υγιαίνετε!

Το ''κακό'' σε αυτές τις συζητήσεις είναι ότι όσοι δεν πιστεύουν ρωτούν τους πιστούς να τους ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ τι είναι ο Θεός και εκείνοι κάνουν το λάθος να προσπαθήσουν. Είναι άτοπη μια τέτοια κουβέντα εξ' ορισμού. Εδώ, καλά καλά δεν γνωρίζουμε εμάς τους ίδιους και πάμε να εξηγήσουμε σε άλλους την ουσία του Θεού?

Re: Απάντηση: Βαθιά Πρόσκρουση

Το ''κακό'' σε αυτές τις συζητήσεις είναι ότι όσοι δεν πιστεύουν ρωτούν τους πιστούς να τους ΕΞΗΓΗΣΟΥΝ τι είναι ο Θεός και εκείνοι κάνουν το λάθος να προσπαθήσουν. Είναι άτοπη μια τέτοια κουβέντα εξ' ορισμού. Εδώ, καλά καλά δεν γνωρίζουμε εμάς τους ίδιους και πάμε να εξηγήσουμε σε άλλους την ουσία του Θεού?
Σε καμια περιπτωση. Εγω προσωπικα εχω μια απορια. ΠΟΥ ειναι ο θεος, οχι ΤΙ ειναι. Αν ρωτουσα το ΤΙ θα αποδεχομουν οτι υπαρχει κιολας... Η απουσια του παντως ειναι μεγαλοπρεπεστατη και στα πλαισια της θεικης οικονομιας που αναφερθηκε, ο μετεωριτης καποια στιγμη θα πεσει και θα μας εξαφανισει ολους. Αφου ετσι λειτουργει ο θεος....

Ε τοτε ρε παιδια κρατηστε την πιστη ο καθεις για τον εαυτο του. Μεσαιωνικο καταντησε αυτο το τροπαρι που ολα τα θεματα αποδιδονται στα μεγαλα θεικα σχεδια.

Εγω; Εσυ πες μου που ηταν ο θεος στον Α στον Β παγκοσμιο. Που ηταν το χερι του να σταματησει τις ατομικες βομβες στην ιαπωνια ΔΙΣ . Στο τσουναμι; Σην 11/9 , στον πολεμο στη ΣΥρια; Πριν 3000 χρονια ανοιγε θαλασσες και τωρα τιποτα;

Για κείνους όμως που επιλέγουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, τότε σύμφωνα με το "αυτεξούσιο" του ανθρώπου, και βάσει του γεγονότος ότι γνωρίζουν τις πιθανές συνέπειες μίας τέτοιας επιλογής (=θάνατος, πείνα, ασθένειες, ελλείψεις, κλπ.), τότε ο Θεός θα το επιτρέψει όπως και έγινε μυριάδες φορές...

Ένα μικρό παιδί (ή ένας ενήλικας με νοητική υστέρηση, ή βάλε-ότι-θες) δεν γνωρίζει τις συνέπειες μίας πράξης. Εκεί επεμβαίνει ο Θεός.

Υπάρχει όμως κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο υπέρτατος σκοπός ύπαρξης του ανθρώπου είναι η σωτηρία της ψυχής του.

Εφόσον το δεχθούμε και το κατανοήσουμε αυτό, τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε και πράγματα "αδιανόητα" για τους περισσότερους από μας, όπως η δολοφονία ενός βρέφους, το πάθημα της Μυρτώ (Πάρος), ο θάνατος ενός αθώου και άκακου νέου, κλπ.

Ο Θεός - γνωρίζοντας τα πάντα - επιτρέπει διάφορα "κακά" ή/και το θάνατο στη πιο συμφέρουσα στιγμή της ζωής του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος έχει βεβαρυμένο ιστορικό (αμαρτιών) και δεν διαφαίνεται αλλαγή του τρόπου ζωής π.χ. ο Θεός θα επιτρέψει τον τερματισμό της.

Παρακαλώ δεν θέλω ειρωνείες επ' αυτού. Ίσως δεν έπρεπε να εξηγήσω σε αυτό το βαθμό την παραπάνω απορία...

My humble opinion...

Last edited:
Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Σε καμια περιπτωση. Εγω προσωπικα εχω μια απορια. ΠΟΥ ειναι ο θεος, οχι ΤΙ ειναι. Αν ρωτουσα το ΤΙ θα αποδεχομουν οτι υπαρχει κιολας... Η απουσια του παντως ειναι μεγαλοπρεπεστατη και στα πλαισια της θεικης οικονομιας που αναφερθηκε, ο μετεωριτης καποια στιγμη θα πεσει και θα μας εξαφανισει ολους. Αφου ετσι λειτουργει ο θεος....

Το ίδιο είναι αυτό που ρωτάς (φαντάζομαι του ΠΟΥ πηγαίνει στο γιατί δρά έτσι ο Θεός και όχι ποιο είναι το μέρος που κατοικεί...). Δηλαδή, με λίγα λόγια ζητάς να σου εξηγηθεί το γιατί της θεϊκής δράσης ή αδράνειας. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό?

Ε τοτε ρε παιδια κρατηστε την πιστη ο καθεις για τον εαυτο του. Μεσαιωνικο καταντησε αυτο το τροπαρι που ολα τα θεματα αποδιδονται στα μεγαλα θεικα σχεδια.

Υπερβολικό σε βρίσκω Κώστα. Απλή κουβέντα είναι που όπως πάντα δεν πρόκειται να οδηγήσει κάποιον σε περισσότερη ή λιγότερη σοφία. Μεσαίωνας είναι όλα τα πολιτικά ζητήματα που συζητούμε καθημερινά. Ο Μεσαίωνας (οι άνθρωποι) έκαιγε ανθρώπους ζωντανούς. Οι ομοιότητες με το σήμερα είναι αρκετές και αποδεικνύονται πανεύκολα.

Ένα μικρό παιδί (ή ένας ενήλικας με νοητική υστέρηση, ή βάλε-ότι-θες) δεν γνωρίζει τις συνέπειες μίας πράξης. Εκεί επεμβαίνει ο Θεός.

Όσο και humble να είναι Σταύρο, δεν υπάρχει αυτό που γράφεις, διότι απλά δεν μπορείς να το γνωρίζεις.

Αφου γνωριζει τα παντα, γνωριζει τι θα κανει καποιος πριν το κανει. Η μοιρα ειναι γραμμενη και οι πραξεις του καθενος μια κινηση σε ενα στημενο παιχνιδι. Δεν χρειαζεται να κανουμε και πολλα. Ο θεος ξερει τι επιλογες θα κανουμε, αλλιως δεν ειναι θεος. Η ελευθερια επιλογων ειναι μια πλανη. Εκτος αν δεν ξερει τι δρομο θα παρουμε με τις αποφασεις μας, εκτος αν δεν ειναι θεος.

@Σταυρο.

Re: Απάντηση: Re: Βαθιά Πρόσκρουση

Το ίδιο είναι αυτό που ρωτάς (φαντάζομαι του ΠΟΥ πηγαίνει στο γιατί δρά έτσι ο Θεός και όχι ποιο είναι το μέρος που κατοικεί...). Δηλαδή, με λίγα λόγια ζητάς να σου εξηγηθεί το γιατί της θεϊκής δράσης ή αδράνειας. Είναι ποτέ δυνατόν αυτό?
Οχι. Δεν βλεπω καμια δραση. το Που πηγαινει οτι δεν υπαρχει κατι που να χαρακτηριστει θεος στη ζωη μας. Που εννοω να μου τον δειξει καποιος ή εστω και ενα αποτελεσμα μιας πραξης του που να ειναι θεικη ( ανοιγμα θαλασσας, στρατιες αγγελλων να σφαζονται με δαιμονες πανω απο τα κεφαλια μας, καιομενοι βατοι κλπ. )

Εγω το περιμενω τον μετεωριτη παντως. Ετσι για να αδειασει και λιγο η Γη απο εμας :)