Εγω; Εσυ πες μου που ηταν ο θεος στον Α στον Β παγκοσμιο. Που ηταν το χερι του να σταματησει τις ατομικες βομβες στην ιαπωνια ΔΙΣ . Στο τσουναμι; Σην 11/9 , στον πολεμο στη ΣΥρια; Πριν 3000 χρονια ανοιγε θαλασσες και τωρα τιποτα;
Για κείνους όμως που
επιλέγουν να λύσουν τις διαφορές τους με πόλεμο, τότε σύμφωνα με το "αυτεξούσιο" του ανθρώπου, και βάσει του γεγονότος ότι γνωρίζουν τις πιθανές συνέπειες μίας τέτοιας επιλογής (=θάνατος, πείνα, ασθένειες, ελλείψεις, κλπ.), τότε ο Θεός θα το επιτρέψει όπως και έγινε μυριάδες φορές...
Ένα μικρό παιδί (ή ένας ενήλικας με νοητική υστέρηση, ή βάλε-ότι-θες) δεν γνωρίζει τις συνέπειες μίας πράξης. Εκεί επεμβαίνει ο Θεός.
Υπάρχει όμως κάτι που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Ο υπέρτατος σκοπός ύπαρξης του ανθρώπου είναι η σωτηρία της ψυχής του.
Εφόσον το δεχθούμε και το κατανοήσουμε αυτό, τότε μπορούμε να δικαιολογήσουμε και πράγματα "αδιανόητα" για τους περισσότερους από μας, όπως η δολοφονία ενός βρέφους, το πάθημα της Μυρτώ (Πάρος), ο θάνατος ενός αθώου και άκακου νέου, κλπ.
Ο Θεός - γνωρίζοντας τα πάντα - επιτρέπει διάφορα "κακά" ή/και το θάνατο στη πιο συμφέρουσα στιγμή της ζωής του ανθρώπου. Αν ο άνθρωπος έχει βεβαρυμένο ιστορικό (αμαρτιών) και δεν διαφαίνεται αλλαγή του τρόπου ζωής π.χ. ο Θεός θα επιτρέψει τον τερματισμό της.
Παρακαλώ δεν θέλω ειρωνείες επ' αυτού. Ίσως δεν έπρεπε να εξηγήσω σε αυτό το βαθμό την παραπάνω απορία...
My humble opinion...