BenQ W1070

Στα SBS (side by side) αρχεια, πρεπει να δωσεις 1080i 50/60hz για να ενεργοποιείσεις το 3D.
Προσοχη στο i (interlaced)
Σε αυτο το mode, παιζουν οποιαδηποτε dlp-link (120hz) γυαλια.

Τα 3D framepacking (bluray, iso) παιζουν στα 1080p24 και χρειαζεσαι γυαλια 144hz.

1080i ?
Δηλαδή πάει το full hd 3d?
Κάτι δεν μου πάει καλά. Για ποιόν λόγο τότε ένας που τον ενδιαφέρει το 3d με κατά 90% side by side να μη πάρει έναν 720p σαν τον 703? Ο benq 703 που είχα στο 1080p έπαιζε μια χαρά το 3d. Και σε μια lg 3d που έχω παίζει με 1080p.
Και σε over under? Άλλη ανάλυση εκεί? Δηλαδή ανάλογα το 3d που θα παίζει πρέπει να αλλάζω και την ανάλυση ?

δες το manual (specs) του W1070
σε O/U παίζει σε 1080p24

δεν χάνεις τίποτα απο το fullHD όταν παίζεις σε 1080i
και η BenQ έχει ακολουθήσει το επίσημο specification για το HDMI (κακώς βέβαια μια και μας κάνει τη ζωή λίγο πιο δύσκολη)
το αποτέλεσμα είναι το ίδιο όμως

προσωπικά, έχω βολευτεί με τον MED600X3D media player,
καθως μετατρέπει τα SBS, OU σε FramePacking κι έτσι ο προβολέας παίζει κατευθείαν 3D, και στα 144Hz
έχω γράψει mini-review σε νωρίτερο post σε αυτό το thread εδώ
αν χρειάζεσαι media player, έχε το υπόψιν

προσωπικά, έχω βολευτεί με τον MED600X3D media player,
καθως μετατρέπει τα SBS, OU σε FramePacking κι έτσι ο προβολέας παίζει κατευθείαν 3D, και στα 144Hz
έχω γράψει mini-review σε νωρίτερο post σε αυτό το thread εδώ
αν χρειάζεσαι media player, έχε το υπόψιν

Συμφωνω με τον mce22 το MED600X3D ερχεται κουτι στον Benq και ειμαστε τυχεροι που μας....εκατσε οσους το παραγγειλαμε γιατι μας ελυσε τα χερια απο εκει που δεν το περιμεναμε.Πολυ αξιολογο μηχανακι,ταιριαζει πολυ με τον προβολεα,με μονο μειονεκτημα τα Divx αρχεια..

Απάντηση: Re: BenQ W1070

καλησπερα και απο εμενα
Χθες παρέλαβα και εγω τον 1070
ευτυχώς απο ελληνικό μαγαζί γιατί οταν τον τοποθέτησα διαπίστωσα οτι τα πανελ του δεν είχαν καλη σύγκλιση με αποτέλεσμα η μιση οθονη να δείχνει θολά. Ευτυχώς εγινε άμεση αντικατάσταση με ενα καινούργιο.
Εχω ομως μια απορία.
Ενω στον προηγούμενο 3Δ που ειχα (εναν acer και εναν benq 703) μπορούσα να ενεργοποιήσω το 3d απο το μενου σε αυτον δεν μπορώ με τιποτα.
Μήπως πρέπει να λάβει σήμα πρώτα απο τα γυαλια για να ενεργοποιηθεί? γυαλιά δεν εχω παραλάβει ακομα οπότε αν εχει κάποιο ελάττωμα να το προλάβω. Στους άλλους 2 που ειχα, ανεξάρτητα απο το αν είχες η οχι γυαλιά, ενεργοποιούσες απο το μενου το 3D
Ευχαριστώ.

κατ'αρχην καλοριζικος,και αν επιτρεπεται,ποσο τον πηρες;

α) Πρόβλημα sharpness β) Ερωτήσεις 3D

Πήρα και εγώ τον 1070. Μου άρεσε αρκετά! Αλλά εχώ ένα προβληματάκι - και κάποιες ερωτήσεις.

Καταρχάς και εγώ και ο φίλος μου που το έχει δεν μπορέσαμε να εστιάσουμε το focus έτσι ώστε να είναι όλη η οθόνη καθαρή. Επειδή ασχολούμαι με gaming και ειδικά στο desktop το κάτω δεξιά και το πάνω αριστερά κομμάτι της οθόνης πάντα μου βγαίνει θολό. Προσπάθησα τα πάντα δεν κατάφερα να τις καθαρίσω. Καταλαβαίνω ότι δεν γίνεται να είναι όλα sharp αλλά μου κακοφαίνεται. Να πω ότι προβάλω στα 3 μέτρα μήκος και ότι στις ταινίες δεν φαίνεται αλλά μόνο στο κείμενο και στο GUI απ'τα games.

Δεύτερη ερώτηση. Αν και δεν τρελαίνομαι με τη σκέψη αν μπορέσω και βρω κάποια οικονομικά γυαλιά θα τα πάρω. Εδώ είναι που δεν ξέρω τι παίζει όμως γιατί μου φαίνονται όλα πολύ σύνθετα.
Ερωτήσεις:
α) Χρειάζομαι ξεχωριστά 120hz γυαλιά για gaming και 144hz για ταινίες?
β) 1080p 3d υποστηρίζει ο projector ή τα ρίχνει στα 720p για 3d? Αυτό και για gaming και για ταινίες (μήπως τα games που είναι παραπάνω από 24fps δεν υποστηρίζονται απ'το bandwidth?)
γ) Έχω μία AMD 7870 κάρτα γραφικών. Θα υποστηρίζουν τα games 3d γιατί άκουσα ότι η nvidia έχει καλύτερη συμβατότητα
δ) Πρόταση φθηνών (για δοκιμή) γυαλιών από ebay?

Θα σου απαντησω για οσο μονο θεματα ξερω:
Τα γυαλιά πολύ φθηνά ευχαριστώ!! Ακριβώς κάτι τέτοιο ήθελα.. Τώρα αν κάποιος μπορέσει να μου πει αν δουλεύουν και σε games και σε movies θα τα παραγγείλω

Αγορά 940 εύρω. Το θέμα με την εστιαση το είχα και εγώ και μου έκαναν αντικατασταση.

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Αγορά 940 εύρω. Το θέμα με την εστιαση το είχα και εγώ και μου έκαναν αντικατασταση.

Εγώ τον πήρα τελικά 760 ευρώ από Ελβετία :P Αντικατάσταση λίγο δύσκολο αλλά για πες.. φτιάχτηκε η θολάδα με τον νέο? Κάτι άκουσα ότι μπορεί να φταίει το lens shift που το πείραξα ήδη. Θα δοκιμάσω σήμερα να το αλλάξω να δω αν θα φτιάξει αν και δε νομίζω

Ναι φίλε μου δεν έχει πρόβλημα τώρα. Για αυτόν τον λόγο έδωσα 180 εύρω περισσότερα. Δεν φταίει το λενς .

Παιδιά ο φακος φταίει και μάλιστα για τα χρήματα του είναι άριστος!!!
Αν σου κακοφαινεται ΜΗΝ δεις LCD..:Banane0:

Μα στο συγκριτικο 1070 vs 7000 δεν παρατηρηθηκε κακο focus και ευκρινεια.
Αρα μαλλον προκειται για ελαττωματικα κομματια και οχι ισως για γενικο προβλημα ποιοτητας.

Υπάρχει καπου στο μενου τρόπος να δείτε πόσες ώρες έχει τεθεί σε λειτουργία ο προβολεας;
Εχει καποιο κρυμμένο service μενου; Γνωρίζεται πως να το δείτε;

Re: Απάντηση: BenQ W1070

Αρα μαλλον προκειται για ελαττωματικα κομματια και οχι ισως για γενικο προβλημα ποιοτητας.
Μου κάνει εντύπωση πως το παρατηρώ και στον δικό μου που το πήρα από Ελβετία και στου φίλου μου που το πήρε από Ελλάδα.

οσοι εχουν στον ενισχυτη το hdmi 1080p πρεπει να το αλλαξουν σε through για να μπορεσουν να δουν 3d 1080i

Παιδιά στα 4.5 μέτρα απόσταση από την οθόνη το projector central μου βγάζει ότι πρέπει να έχω πανί 160 ίντσες. Ισχύει κάτι τέτειο ;