BenQ W1070

Αρα τα πάντα απ`το pc ... Οκ ! Ευχαριστώ.

Οσα για τις υπόλοιπες ερωτήσεις αν γνωρίζει κανείς καλοδεχούμενος !:ernaehrung004:

Χθες ειδα την πρωτη ταινια και επιβεβαιωθηκαν αυτα που γραφαμε σε προηγουμενες σελιδες σε σχεση με τον sony hw10 (benq καλυτερη ευκρινεια,χρωματα out-of-box αλλα λιγο ως αρκετα χειροτερο μαυρο) δυστηχως ομως, εγω που εχω μυωπικο αστιγματισμο ειδα αρκετες φορες "rainbow" οποτε μαλλον θα ειναι ο πρωτος και τελευταιος dlp προβολεας.... παντως για τα λεφτα του ειναι εξαιρετικος.Οταν δω 3d θα πω ξανα εντυπωσεις.

Απάντηση: Re: BenQ W1070

δυστηχως ομως, εγω που εχω μυωπικο αστιγματισμο ειδα αρκετες φορες "rainbow" οποτε μαλλον θα ειναι ο πρωτος και τελευταιος dlp προβολεας....

Αν σε ένα-δυο μήνες συνεχίζεις να το βλέπεις, χάνω καφέ!!:D

Mακαρι παιδια...η οθονη ειναι μια οικονομικη 100"αρα απο το αμαζον.de και το μονο που πειραξα ηταν να βαλω mode economic και brilliant color off.Επειδη δεν μπορεσα να χρησιμοποιησω την "ειδικη" βαση-τροχιλατη που εχω για το 10αρι, τον benq τον ειχα σε τραπεζακι,οποτε εβγαζα το hdmi απο τον ενα και το εβαζα στον αλλο με pause στον media player και "μπλοκαρισμα" στον φακο του προβολεα που δεν "επαιζε".Το "μαυρο" π.χ στο λογοτυπο του "dune" (το egreat με dune firmware) οταν ανοιγει ο player, που ειναι μια μαυρη οθονη με ενα μπλε λογοτυπο στο κεντρο ειχε αρκετη διαφορα υπερ του δεκαρι (το οποιο εχει ρυθμησεις απο καποιο site,που μου εκατσαν καλα).Ο χωρος ειναι σοφιτα με σκουρο ξυλινο ταβανι και αρκετα σκοτεινος χωρος.

Mακαρι παιδια...η οθονη ειναι μια οικονομικη 100"αρα απο το αμαζον.de και το μονο που πειραξα ηταν να βαλω mode economic και brilliant color off.Επειδη δεν μπορεσα να χρησιμοποιησω την "ειδικη" βαση-τροχιλατη που εχω για το 10αρι, τον benq τον ειχα σε τραπεζακι,οποτε εβγαζα το hdmi απο τον ενα και το εβαζα στον αλλο με pause στον media player και "μπλοκαρισμα" στον φακο του προβολεα που δεν "επαιζε".Το "μαυρο" π.χ στο λογοτυπο του "dune" (το egreat με dune firmware) οταν ανοιγει ο player, που ειναι μια μαυρη οθονη με ενα μπλε λογοτυπο στο κεντρο ειχε αρκετη διαφορα υπερ του δεκαρι (το οποιο εχει ρυθμησεις απο καποιο site,που μου εκατσαν καλα).Ο χωρος ειναι σοφιτα με σκουρο ξυλινο ταβανι και αρκετα σκοτεινος χωρος.

Η διαφορά φωτεινότητας ανάμεσα στα δύο μηχανήματα είναι τεράστια, Κυριάκο, γι' αυτό και βλέπεις τόσο μεγάλη διαφορά στο μαύρο!! Για τις 100'' σου, θα πρότεινα φιλτράκι ND2 Hoya.

(δεν θα ξεπεράσει σε μαύρα τον 10άρη, αλλά, θα είναι πολύ μικρότερη η διαφορά. Κατέβασε το κόντραστ 3-4 κλικ για αρχή. Η μεγάλη φωτεινότητα ευνοεί το rainbow. Αν βάλεις το φίλτρο, πιθανότατα, να μην το ξαναδείς...)

Ευχαριστω για τις συμβουλες εν καιρο θα το ψαξω.Δυστηχως απο τον αλλο μηνα που θα ειμαι ανεργος,μετα απο 20 χρονια, θα εχω απειρο χρονο (ελπιζω για λιγο) ωστε να ασχοληθω και ισως φτιαξω ενα dedicated room στο ημιυπογειο.

Ευχαριστω για τις συμβουλες εν καιρο θα το ψαξω.Δυστηχως απο τον αλλο μηνα που θα ειμαι ανεργος,μετα απο 20 χρονια, θα εχω απειρο χρονο (ελπιζω για λιγο) ωστε να ασχοληθω και ισως φτιαξω ενα dedicated room στο ημιυπογειο.

:frown::frown:

Re: Απάντηση: Re: BenQ W1070

:frown::frown:
Μπα εγω δεν το εχω παρει ασχημα, γιατι απο το 2000 εκανα μεχρι και 2-3 δουλειες μαζι (αλλου υπαλληλος,αλλου συνεταιρικα εργοδοτης) γενικα ζουσα για να δουλευω ,τωρα θα κοιταξω περισσοτερο τον Κυριακο ,αλλωστε κανεις δεν παει χαμενος -bye-

Μάλλον επιβάλλεται εμείς οι W1070 της Θεσ/νίκης να πιούμε κανά καφέ...να πούμε και καμιά ιδέα για τοποθέτηση και dedicated room
ή όπως είχε πεί η σύζυγος όταν είχαμε επισκεφτεί τον AlexT "MAN CAVE" !!!!

Μάλλον επιβάλλεται εμείς οι W1070 της Θεσ/νίκης να πιούμε κανά καφέ...να πούμε και καμιά ιδέα για τοποθέτηση και dedicated room

Γιατί όχι ... -bye- αλλα φοβαμαι οτι αντι για τον w1070 με τον Alex θα πιασω συζητηση για ......τον vu+ duo2 :flipout:

Last edited:

Βλέπεις περίπου με 70nits φωτεινότητα....μη περιμένεις μαύρα..λύσεις: φιλτράκι Nd2 ή γκρι οθόνη ή περισσότερες ίντσες.

Γιατί όχι ... -bye- αλλα φοβαμαι οτι αντι για τον w1070 με τον Alex θα πιασω συζητηση για ......τον vu+ duo2 :flipout:
Κανονίστε!

το φιλτράκι τί διαμετρο πρέπει να έχει και πώς μπαίνει? βιδώνει κανονικά όπως πάνω στον φακό της dslr πχ?

Το δικό μου είναι 58mm της Hoya (X2). Εφαρμόζει μια χαρά μπροστά στον φακό του 1070, αλλά δεν συστήνω τη χρήση του. Επεμβαίνει σημαντικά στο σύνολο της εικόνας και ιδιαίτερα στο λευκό και σε βάζει σε άλλες διαδικασίες.

Έχει αναφερθεί σε προηγούμενο ποστ από τον Μανώλη Καστρουνή ότι ο '1070' θέλει φιλτράκι 49mm που κουμπώνει πάνω στο φακό:

81Roe6F2C3L._SL1500_.jpg